Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Καλύτερα να φάω λίγο ωμό αλεύρι με μια κουταλιά ζάχαρη.

Καλα και απο τα μεγαλα ονοματα, πχ Κωνσταντινιδης, Τερκενλης κλπ, μη νομιζεις οτι τρως κατι καλυτερο…

Πλερω το ονομα…😉

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
22 minutes ago, kostantisgr said:

Καλα και απο τα μεγαλα ονοματα, πχ Κωνσταντινιδης, Τερκενλης κλπ, μη νομιζεις οτι τρως κατι καλυτερο…

Πλερω το ονομα…😉

Τα "ονόματα" είναι εκτός συζήτησης, κυρίως λόγω συστατικών και μαζικής παραγωγής.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ όμως, έχεις άδικο. Πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να βγάλει κάτι τόσο χάλια όσο ο φαίδων, η βιολάντα και άλλα αντίστοιχα. Αυτά δεν είναι μελομακάρονα, δεν έχουν μέλι και καρύδι. Είναι αλεύρι, ζάχαρη, νερό. Θερμίδες ελάχιστης απόλαυσης, you may very well replace them with spoons of sugar.

Αυτό που λέω και στον κύκλο μου όταν ψήνει άθλια "πιτάκια" κατάψυξης ή κάνει χοτ-ντογκ σπίτι: Οι λίγες θερμίδες που επιτρέπεται στο σύγχρονο κόσμο να τρώμε, για να διατηρούμε φυσιολογικό βάρος, δε γίνεται να είναι χαμηλής απόλαυσης. Αντί να φας 500 θερμίδες σε άνοστα βουτυρο-πιτάκια, πάρε ένα γύρο. Αντί για 300 θερμίδες από σπιτίσιο χοτ-δογκ, πάρε 3 σκέτα καλαμάκια χοιρινά.

Πλερώ το όνομα = η κλασική ατάκα του καβουροχέρη. Γιατί ο πραγματικά φτωχός δεν κάνει αγορές υποκατάστασης (μελομακάρονα φαίδων). Δεν σκέφτεται καν κάποια αγορά πέρα από φτηνό φαγητό, νερό και ρεύμα. Αγαθά επιβίωσης.

Δημοσ.

Να ξεβαρεθείς και να φτιάξεις :P Που να τρεχεις για μισό κιλό φτιαξε 2 ταψιά με τη συνταγή του "παναγία μου" και θα σαι κομπλε :lol:

Δημοσ.
3 hours ago, MikhailBakurin said:

Τα "ονόματα" είναι εκτός συζήτησης, κυρίως λόγω συστατικών και μαζικής παραγωγής.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ όμως, έχεις άδικο. Πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να βγάλει κάτι τόσο χάλια όσο ο φαίδων, η βιολάντα και άλλα αντίστοιχα. Αυτά δεν είναι μελομακάρονα, δεν έχουν μέλι και καρύδι. Είναι αλεύρι, ζάχαρη, νερό. Θερμίδες ελάχιστης απόλαυσης, you may very well replace them with spoons of sugar.

Αυτό που λέω και στον κύκλο μου όταν ψήνει άθλια "πιτάκια" κατάψυξης ή κάνει χοτ-ντογκ σπίτι: Οι λίγες θερμίδες που επιτρέπεται στο σύγχρονο κόσμο να τρώμε, για να διατηρούμε φυσιολογικό βάρος, δε γίνεται να είναι χαμηλής απόλαυσης. Αντί να φας 500 θερμίδες σε άνοστα βουτυρο-πιτάκια, πάρε ένα γύρο. Αντί για 300 θερμίδες από σπιτίσιο χοτ-δογκ, πάρε 3 σκέτα καλαμάκια χοιρινά.

Πλερώ το όνομα = η κλασική ατάκα του καβουροχέρη. Γιατί ο πραγματικά φτωχός δεν κάνει αγορές υποκατάστασης (μελομακάρονα φαίδων). Δεν σκέφτεται καν κάποια αγορά πέρα από φτηνό φαγητό, νερό και ρεύμα. Αγαθά επιβίωσης.

Ξερω κοσμο που αυτα που λες βιολαντα κτλ του αρέσουν παρα πολυ.

Εγω παίρνω απο το γερακα Délicieux. Δε ξέρω αν είναι του γούστου σου αλλά μου αρέσει που δεν πλέει στο σιροπι. Πάντως φετος νομίζω δεν ηταν τοσο καλα οσο παλαιοτερα. Σε μερικούς δεν αρέσουν γιατί θέλουν να στάζουν σιρόπι να λιωνει δηλαδή.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Dante80 είπε

Με αγνά υλικά πάνω απ' όλα!

uPdVHjl.png

 

Τουλάχιστον ξέρεις τι τρως 😜

Οι άλλοι τα φτιάχνουν με σπιτικά υλικά φαντάζομαι μόνο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Τουλάχιστον ξέρεις τι τρως 😜

Οι άλλοι τα φτιάχνουν με σπιτικά υλικά φαντάζομαι μόνο... 

Όπως είπαμε, σαν τα σπιτικά δεν παίζει πουθενά. 

Αλλά επίσης προσοχή στο εξής. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο τον μικρό φούρνο ή ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου όσον αφορά την συνταγή/υλικά, παρά κάποιον μεγάλο που πρέπει να φτιάξει σε τεράστιες ποσότητες βιομηχανικό, ομογενοποιημένο μελομακάρονο που θα πάει σε ράφι σουπερ-μάρκετ και θα πρέπει να κρατήσει σε μεταφορά, αποθήκευση κλπ. 

Την εικόνα παραπάνω την πήρα απλά από εδώ: https://www.e-fresh.gr/el/melomakarona-terkenlhs-600-g

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Όπως είπαμε, σαν τα σπιτικά δεν παίζει πουθενά. 

Αλλά επίσης προσοχή στο εξής. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο τον μικρό φούρνο ή ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου όσον αφορά την συνταγή/υλικά, παρά κάποιον μεγάλο που πρέπει να φτιάξει σε τεράστιες ποσότητες βιομηχανικό, ομογενοποιημένο μελομακάρονο που θα πάει σε ράφι σουπερ-μάρκετ και θα πρέπει να κρατήσει σε μεταφορά, αποθήκευση κλπ. 

Την εικόνα παραπάνω την πήρα απλά από εδώ: https://www.e-fresh.gr/el/melomakarona-terkenlhs-600-g

Εγώ τα πρότεινα γιατί μου αρέσουν γευστικά. Τα τελευταία χρόνια που βαριέμαι να φτιάξω παίρνω ένα άντε δύο μισοκιλα από τα μικρά που είναι μπουκιτσες και βγάζω τα Χριστούγεννα. Δεν έχω μπει σε διαδικασία να ψάξω τα τοπ μελομακάρονα γιατί δεν καταναλώνω και καμία τρελή ποσότητα. Απλά να υπάρχουν θέλω. Οπότε λίγα ακόμα συντηρητικά μέσα στα τόσα σκατα ου τρώμε κάθε μέρα, δεν θα κάνουν διαφορά. 

Αν θες αγνα υλικά, τα φτιάχνεις μόνος σου, όπως και το κάθε τι που τρως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Εγώ τα πρότεινα γιατί μου αρέσουν γευστικά. Τα τελευταία χρόνια που βαριέμαι να φτιάξω παίρνω ένα άντε δύο μισοκιλα από τα μικρά που είναι μπουκιτσες και βγάζω τα Χριστούγεννα. Δεν έχω μπει σε διαδικασία να ψάξω τα τοπ μελομακάρονα γιατί δεν καταναλώνω και καμία τρελή ποσότητα. Απλά να υπάρχουν θέλω. Οπότε λίγα ακόμα συντηρητικά μέσα στα τόσα σκατα ου τρώμε κάθε μέρα, δεν θα κάνουν διαφορά. 

Αν θες αγνα υλικά, τα φτιάχνεις μόνος σου, όπως και το κάθε τι που τρως.

Συμφωνώ μαζί σου. Τερκενλή μελομακάρονο δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά είμαι συχνός πελάτης για το τσουρέκι γεμιστό με κάστανο που έχει..😁

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω ζήσει Θεσσαλονίκη. 

Ξέρω πως, τα τσουρέκια τα σοκολατένια (είτε με μαύρη επικάλυψη είτε με λευκή), είναι όσα "απέτυχαν". 

Αυτό που σας λέω είναι δεδομένο. Δεν με ξέρετε. Δεν σας ξέρω. Απλώς είπα να μοιραστώ την γνώση μου. 

  • Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Prodromos στη Νέα Σμύρνη, δοκιμάστε και NY Cheesecake. 

Ο Προδρομος ειναι οντως εξαιρετικο μαγαζι

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εγω γενικως ψωνιζω καθε χρονο απο τον Χατζη και μου αρεσουν τα μελομακάρονα του. Φετος επειδη μου εσκασαν τρελες ποσότητες απο δεξια κι αριστερά, δεν πηρα ομως.

Επισης τα καλύτερα (μετα του Χατζη) τα εχω φαει απο ενα Μελιτροπον, καπου στη Νεα Ιωνια αν θυμάμαι καλα (ή προς τα κει).

  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Έχω ζήσει Θεσσαλονίκη. 

Ξέρω πως, τα τσουρέκια τα σοκολατένια (είτε με μαύρη επικάλυψη είτε με λευκή), είναι όσα "απέτυχαν". 

Αυτό που σας λέω είναι δεδομένο. Δεν με ξέρετε. Δεν σας ξέρω. Απλώς είπα να μοιραστώ την γνώση μου. 

Χωρίς να έχω ζήσει Θεσσαλονίκη, μπορώ να πω ότι αυτό δεν ισχύει. Πρώτα απ' όλα, η γέμιση κάστανο πχ είναι ενσωματωμένη στο τσουρέκι, δεν το έχουν κόψει στη μέση μετά δλδ και να το απλώσουν όπως βάζουμε τη μαρμελάδα. Οπότε έχει γίνει κατά το πλασιμο-πλέξιμο και πριν το τελικό φούσκωμα, άρα θα πρέπει να ξέρουν από πολύ νωρίς ότι κάτι δεν έχει πάει καλά. Και δεύτερον, θεωρώ ότι αυτά τα τσουρέκια έκαναν γνωστό το συγκεκριμένο κατάστημα στους μη Θεσσαλονικείς και έχουν τρελή ζήτηση, οπότε δύσκολο να βασίζονται στα μην πετυχημένα τσουρέκια για να τα γεμίσουν και να τα πουλήσουν. Προσωπική άποψη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Χωρίς να έχω ζήσει Θεσσαλονίκη, μπορώ να πω ότι αυτό δεν ισχύει. Πρώτα απ' όλα, η γέμιση κάστανο πχ είναι ενσωματωμένη στο τσουρέκι, δεν το έχουν κόψει στη μέση μετά δλδ και να το απλώσουν όπως βάζουμε τη μαρμελάδα. Οπότε έχει γίνει κατά το πλασιμο-πλέξιμο και πριν το τελικό φούσκωμα, άρα θα πρέπει να ξέρουν από πολύ νωρίς ότι κάτι δεν έχει πάει καλά. Και δεύτερον, θεωρώ ότι αυτά τα τσουρέκια έκαναν γνωστό το συγκεκριμένο κατάστημα στους μη Θεσσαλονικείς και έχουν τρελή ζήτηση, οπότε δύσκολο να βασίζονται στα μην πετυχημένα τσουρέκια για να τα γεμίσουν και να τα πουλήσουν. Προσωπική άποψη.

Δεν μίλησα για αυτά με το κάστανο φίλε. 

Μίλησα για το κανονικό, που έχει από έξω σοκολάτα γάλακτος 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Δημοσ.

Προσωπικά τα τελευταία χρόνια παίρνω μπουκιές που έχει στο " ρεθεμνο" στον Σταυρό. 

Αξιοπρεπστατα, δεν είναι πολύ γλυκά, δεν κολυμπάνε στο μέλι και δεν διαλύονται στο στόμα. 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...