kostantisgr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Καλύτερα να φάω λίγο ωμό αλεύρι με μια κουταλιά ζάχαρη. Καλα και απο τα μεγαλα ονοματα, πχ Κωνσταντινιδης, Τερκενλης κλπ, μη νομιζεις οτι τρως κατι καλυτερο… Πλερω το ονομα…😉
MikhailBakurin Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 22 minutes ago, kostantisgr said: Καλα και απο τα μεγαλα ονοματα, πχ Κωνσταντινιδης, Τερκενλης κλπ, μη νομιζεις οτι τρως κατι καλυτερο… Πλερω το ονομα…😉 Τα "ονόματα" είναι εκτός συζήτησης, κυρίως λόγω συστατικών και μαζικής παραγωγής. ΚΑΙ ΠΑΛΙ όμως, έχεις άδικο. Πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να βγάλει κάτι τόσο χάλια όσο ο φαίδων, η βιολάντα και άλλα αντίστοιχα. Αυτά δεν είναι μελομακάρονα, δεν έχουν μέλι και καρύδι. Είναι αλεύρι, ζάχαρη, νερό. Θερμίδες ελάχιστης απόλαυσης, you may very well replace them with spoons of sugar. Αυτό που λέω και στον κύκλο μου όταν ψήνει άθλια "πιτάκια" κατάψυξης ή κάνει χοτ-ντογκ σπίτι: Οι λίγες θερμίδες που επιτρέπεται στο σύγχρονο κόσμο να τρώμε, για να διατηρούμε φυσιολογικό βάρος, δε γίνεται να είναι χαμηλής απόλαυσης. Αντί να φας 500 θερμίδες σε άνοστα βουτυρο-πιτάκια, πάρε ένα γύρο. Αντί για 300 θερμίδες από σπιτίσιο χοτ-δογκ, πάρε 3 σκέτα καλαμάκια χοιρινά. Πλερώ το όνομα = η κλασική ατάκα του καβουροχέρη. Γιατί ο πραγματικά φτωχός δεν κάνει αγορές υποκατάστασης (μελομακάρονα φαίδων). Δεν σκέφτεται καν κάποια αγορά πέρα από φτηνό φαγητό, νερό και ρεύμα. Αγαθά επιβίωσης.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Prodromos στη Νέα Σμύρνη, δοκιμάστε και NY Cheesecake.
panosno1com Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Να ξεβαρεθείς και να φτιάξεις Που να τρεχεις για μισό κιλό φτιαξε 2 ταψιά με τη συνταγή του "παναγία μου" και θα σαι κομπλε
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 3 hours ago, MikhailBakurin said: Τα "ονόματα" είναι εκτός συζήτησης, κυρίως λόγω συστατικών και μαζικής παραγωγής. ΚΑΙ ΠΑΛΙ όμως, έχεις άδικο. Πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να βγάλει κάτι τόσο χάλια όσο ο φαίδων, η βιολάντα και άλλα αντίστοιχα. Αυτά δεν είναι μελομακάρονα, δεν έχουν μέλι και καρύδι. Είναι αλεύρι, ζάχαρη, νερό. Θερμίδες ελάχιστης απόλαυσης, you may very well replace them with spoons of sugar. Αυτό που λέω και στον κύκλο μου όταν ψήνει άθλια "πιτάκια" κατάψυξης ή κάνει χοτ-ντογκ σπίτι: Οι λίγες θερμίδες που επιτρέπεται στο σύγχρονο κόσμο να τρώμε, για να διατηρούμε φυσιολογικό βάρος, δε γίνεται να είναι χαμηλής απόλαυσης. Αντί να φας 500 θερμίδες σε άνοστα βουτυρο-πιτάκια, πάρε ένα γύρο. Αντί για 300 θερμίδες από σπιτίσιο χοτ-δογκ, πάρε 3 σκέτα καλαμάκια χοιρινά. Πλερώ το όνομα = η κλασική ατάκα του καβουροχέρη. Γιατί ο πραγματικά φτωχός δεν κάνει αγορές υποκατάστασης (μελομακάρονα φαίδων). Δεν σκέφτεται καν κάποια αγορά πέρα από φτηνό φαγητό, νερό και ρεύμα. Αγαθά επιβίωσης. Ξερω κοσμο που αυτα που λες βιολαντα κτλ του αρέσουν παρα πολυ. Εγω παίρνω απο το γερακα Délicieux. Δε ξέρω αν είναι του γούστου σου αλλά μου αρέσει που δεν πλέει στο σιροπι. Πάντως φετος νομίζω δεν ηταν τοσο καλα οσο παλαιοτερα. Σε μερικούς δεν αρέσουν γιατί θέλουν να στάζουν σιρόπι να λιωνει δηλαδή.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, Dante80 είπε Με αγνά υλικά πάνω απ' όλα! Τουλάχιστον ξέρεις τι τρως 😜 Οι άλλοι τα φτιάχνουν με σπιτικά υλικά φαντάζομαι μόνο...
Dante80 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 58 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Τουλάχιστον ξέρεις τι τρως 😜 Οι άλλοι τα φτιάχνουν με σπιτικά υλικά φαντάζομαι μόνο... Όπως είπαμε, σαν τα σπιτικά δεν παίζει πουθενά. Αλλά επίσης προσοχή στο εξής. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο τον μικρό φούρνο ή ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου όσον αφορά την συνταγή/υλικά, παρά κάποιον μεγάλο που πρέπει να φτιάξει σε τεράστιες ποσότητες βιομηχανικό, ομογενοποιημένο μελομακάρονο που θα πάει σε ράφι σουπερ-μάρκετ και θα πρέπει να κρατήσει σε μεταφορά, αποθήκευση κλπ. Την εικόνα παραπάνω την πήρα απλά από εδώ: https://www.e-fresh.gr/el/melomakarona-terkenlhs-600-g Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από Dante80 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 58 λεπτά πριν, Dante80 είπε Όπως είπαμε, σαν τα σπιτικά δεν παίζει πουθενά. Αλλά επίσης προσοχή στο εξής. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο τον μικρό φούρνο ή ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου όσον αφορά την συνταγή/υλικά, παρά κάποιον μεγάλο που πρέπει να φτιάξει σε τεράστιες ποσότητες βιομηχανικό, ομογενοποιημένο μελομακάρονο που θα πάει σε ράφι σουπερ-μάρκετ και θα πρέπει να κρατήσει σε μεταφορά, αποθήκευση κλπ. Την εικόνα παραπάνω την πήρα απλά από εδώ: https://www.e-fresh.gr/el/melomakarona-terkenlhs-600-g Εγώ τα πρότεινα γιατί μου αρέσουν γευστικά. Τα τελευταία χρόνια που βαριέμαι να φτιάξω παίρνω ένα άντε δύο μισοκιλα από τα μικρά που είναι μπουκιτσες και βγάζω τα Χριστούγεννα. Δεν έχω μπει σε διαδικασία να ψάξω τα τοπ μελομακάρονα γιατί δεν καταναλώνω και καμία τρελή ποσότητα. Απλά να υπάρχουν θέλω. Οπότε λίγα ακόμα συντηρητικά μέσα στα τόσα σκατα ου τρώμε κάθε μέρα, δεν θα κάνουν διαφορά. Αν θες αγνα υλικά, τα φτιάχνεις μόνος σου, όπως και το κάθε τι που τρως.
Dante80 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Εγώ τα πρότεινα γιατί μου αρέσουν γευστικά. Τα τελευταία χρόνια που βαριέμαι να φτιάξω παίρνω ένα άντε δύο μισοκιλα από τα μικρά που είναι μπουκιτσες και βγάζω τα Χριστούγεννα. Δεν έχω μπει σε διαδικασία να ψάξω τα τοπ μελομακάρονα γιατί δεν καταναλώνω και καμία τρελή ποσότητα. Απλά να υπάρχουν θέλω. Οπότε λίγα ακόμα συντηρητικά μέσα στα τόσα σκατα ου τρώμε κάθε μέρα, δεν θα κάνουν διαφορά. Αν θες αγνα υλικά, τα φτιάχνεις μόνος σου, όπως και το κάθε τι που τρως. Συμφωνώ μαζί σου. Τερκενλή μελομακάρονο δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά είμαι συχνός πελάτης για το τσουρέκι γεμιστό με κάστανο που έχει..😁 Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από Dante80 1
Rebelos2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Έχω ζήσει Θεσσαλονίκη. Ξέρω πως, τα τσουρέκια τα σοκολατένια (είτε με μαύρη επικάλυψη είτε με λευκή), είναι όσα "απέτυχαν". Αυτό που σας λέω είναι δεδομένο. Δεν με ξέρετε. Δεν σας ξέρω. Απλώς είπα να μοιραστώ την γνώση μου. 2
Menelaos83 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Prodromos στη Νέα Σμύρνη, δοκιμάστε και NY Cheesecake. Ο Προδρομος ειναι οντως εξαιρετικο μαγαζι 1
Moderators stormrain Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Εγω γενικως ψωνιζω καθε χρονο απο τον Χατζη και μου αρεσουν τα μελομακάρονα του. Φετος επειδη μου εσκασαν τρελες ποσότητες απο δεξια κι αριστερά, δεν πηρα ομως. Επισης τα καλύτερα (μετα του Χατζη) τα εχω φαει απο ενα Μελιτροπον, καπου στη Νεα Ιωνια αν θυμάμαι καλα (ή προς τα κει). 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 18 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε Έχω ζήσει Θεσσαλονίκη. Ξέρω πως, τα τσουρέκια τα σοκολατένια (είτε με μαύρη επικάλυψη είτε με λευκή), είναι όσα "απέτυχαν". Αυτό που σας λέω είναι δεδομένο. Δεν με ξέρετε. Δεν σας ξέρω. Απλώς είπα να μοιραστώ την γνώση μου. Χωρίς να έχω ζήσει Θεσσαλονίκη, μπορώ να πω ότι αυτό δεν ισχύει. Πρώτα απ' όλα, η γέμιση κάστανο πχ είναι ενσωματωμένη στο τσουρέκι, δεν το έχουν κόψει στη μέση μετά δλδ και να το απλώσουν όπως βάζουμε τη μαρμελάδα. Οπότε έχει γίνει κατά το πλασιμο-πλέξιμο και πριν το τελικό φούσκωμα, άρα θα πρέπει να ξέρουν από πολύ νωρίς ότι κάτι δεν έχει πάει καλά. Και δεύτερον, θεωρώ ότι αυτά τα τσουρέκια έκαναν γνωστό το συγκεκριμένο κατάστημα στους μη Θεσσαλονικείς και έχουν τρελή ζήτηση, οπότε δύσκολο να βασίζονται στα μην πετυχημένα τσουρέκια για να τα γεμίσουν και να τα πουλήσουν. Προσωπική άποψη.
Rebelos2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Χωρίς να έχω ζήσει Θεσσαλονίκη, μπορώ να πω ότι αυτό δεν ισχύει. Πρώτα απ' όλα, η γέμιση κάστανο πχ είναι ενσωματωμένη στο τσουρέκι, δεν το έχουν κόψει στη μέση μετά δλδ και να το απλώσουν όπως βάζουμε τη μαρμελάδα. Οπότε έχει γίνει κατά το πλασιμο-πλέξιμο και πριν το τελικό φούσκωμα, άρα θα πρέπει να ξέρουν από πολύ νωρίς ότι κάτι δεν έχει πάει καλά. Και δεύτερον, θεωρώ ότι αυτά τα τσουρέκια έκαναν γνωστό το συγκεκριμένο κατάστημα στους μη Θεσσαλονικείς και έχουν τρελή ζήτηση, οπότε δύσκολο να βασίζονται στα μην πετυχημένα τσουρέκια για να τα γεμίσουν και να τα πουλήσουν. Προσωπική άποψη. Δεν μίλησα για αυτά με το κάστανο φίλε. Μίλησα για το κανονικό, που έχει από έξω σοκολάτα γάλακτος Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από Rebelos2018
smpt Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Προσωπικά τα τελευταία χρόνια παίρνω μπουκιές που έχει στο " ρεθεμνο" στον Σταυρό. Αξιοπρεπστατα, δεν είναι πολύ γλυκά, δεν κολυμπάνε στο μέλι και δεν διαλύονται στο στόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα