Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα , θα πουληθει το πατρικο μου στην Αθηνα και θα ηθελα πληροφοριες το τι πρεπει να κανω για να παει η ΔΕΗ στο ονομα του ( χαρτια διαδικασιες κλπ ) .
Δλδ τι κανω εγω ως πωλητης και τι ο αγοραστης .

Ευχαριστω πολυ 

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, villasg είπε

Καλησπερα , θα πουληθει το πατρικο μου στην Αθηνα και θα ηθελα πληροφοριες το τι πρεπει να κανω για να παει η ΔΕΗ στο ονομα του ( χαρτια διαδικασιες κλπ ) .

Ευχαριστω πολυ 

Εσύ δεν κάνεις τίποτα άλλο πέρα από το να πας στην ΔΕΗ να κόψεις το ρεύμα (αν δουλεύει). Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του νέου ιδιοκτήτη. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, villasg said:

Ευχαριστω πολυ 

Εσύ δεν πρέπει να κάνεις τίποτα απολύτως για να πάρει το ρεύμα στο όνομα του, αυτός πρέπει να υπογράψει σύμβαση με τον πάροχο της αρεσκείας του.

Εσύ απλά καταθέτεις αίτηση λύσης της σύμβασης που ήδη έχεις για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα συνεχίσεις να χρεώνεσαι για καταναλώσεις και πάγια που αφορούν αυτόν.

34 minutes ago, csontheline said:

Ή να πάτε μαζί για να γίνει μεταβίβαση και να μην χρειαστεί διακοπή και επανασύνδεση.

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/symvaseis-ilektrodotisis/

Δεν υπάρχει "μεταβίβαση", ούτε κάποια άλλη διαδικασία που μπορούν να κάνουν μαζί.

Απλά ο πωλητής κάνει άμεσα λύση της σύμβασης που έχει ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον αγοραστή, αν ο αγοραστής υπογράψει νέα σύμβαση μέσα σε 2 ημέρες τότε δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβει να γίνει διακοπή.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εσύ δεν πρέπει να κάνεις τίποτα απολύτως για να πάρει το ρεύμα στο όνομα του, αυτός πρέπει να υπογράψει σύμβαση με τον πάροχο της αρεσκείας του.

Εσύ απλά καταθέτεις αίτηση λύσης της σύμβασης που ήδη έχεις για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα συνεχίσεις να χρεώνεσαι για καταναλώσεις και πάγια που αφορούν αυτόν.

Δεν υπάρχει "μεταβίβαση", ούτε κάποια άλλη διαδικασία που μπορούν να κάνουν μαζί.

Απλά ο πωλητής κάνει άμεσα λύση της σύμβασης που έχει ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον αγοραστή, αν ο αγοραστής υπογράψει νέα σύμβαση μέσα σε 2 ημέρες τότε δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβει να γίνει διακοπή.

Αν έχει γίνει η αίτηση διακοπής μέσα σε  2-3 ημέρες γίνεται η διακοπή.. Εφόσον δοθεί η εντολή.. 

Δεν ισχύει αυτό.. Θα γίνει η διακοπή.. 

Δημοσ.
Just now, takoulou said:

Αν έχει γίνει η αίτηση διακοπής μέσα σε  2-3 ημέρες γίνεται η διακοπή.. Εφόσον δοθεί η εντολή.. 

Δεν ισχύει αυτό.. Θα γίνει η διακοπή.. 

Διακοπή θα γίνει μόνο αν ο αγοραστής δεν πάει στο μεταξύ να υπογράψει σύμβαση με πάροχο, αν υπογράψει τότε ο πάροχος στέλνει στον ΔΕΔΔΗΕ άμεσα στην αίτηση εκπροσώπησης και δεν γίνεται καμία διακοπή.

Όλα αυτά που λέω προκύπτουν από περιπτώσεις που γνωρίζω στην πράξη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Διακοπή θα γίνει μόνο αν ο αγοραστής δεν πάει στο μεταξύ να υπογράψει σύμβαση με πάροχο, αν υπογράψει τότε ο πάροχος στέλνει στον ΔΕΔΔΗΕ άμεσα στην αίτηση εκπροσώπησης και δεν γίνεται καμία διακοπή.

Όλα αυτά που λέω προκύπτουν από περιπτώσεις που γνωρίζω στην πράξη.

Αν ζητηθεί η διακοπή απο τον πάροχο στον Δεδδηε από τον κάτοχο της παροχής  και πέσει  μέσα στις εντολές θα εκτελεστεί..Ο Δεδδηε δεν βλέπει κάτι άλλο....Μόνο αν ζητήσει ο νέος κάτοχος της παροχής την αλλαγή του ονόματος  προτού δοθεί για διακοπή δεν θα γίνει.. 

Δημοσ.
Just now, takoulou said:

Αν ζητηθεί η διακοπή απο τον πάροχο στον Δεδδηε από τον κάτοχο της παροχής  και πέσει  μέσα στις εντολές θα εκτελεστεί..Ο Δεδδηε δεν βλέπει κάτι άλλο....Μόνο αν ζητήσει ο νέος κάτοχος της παροχής την αλλαγή του ονόματος  προτού δοθεί για διακοπή δεν θα γίνει.. 

Ε ναι, αυτό λέω και εγώ, αν ο νέος κάτοχος πάει και υπογράψει νέα σύμβαση μέσα σε δύο μέρες τότε δεν πρόκειται να το κόψουν, ακριβώς επειδή ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει την εντολή για διακοπή σε 2-3 ημέρες.

Το έχω δει πολλές φορές στην πράξη, εφόσον ο νέος κάτοχος της γραμμής υπογράψει σύμβαση μέχρι και δύο ημέρες μετά από την αίτηση λύσης σύμβασης τότε το ρεύμα δεν κόβεται.

Και φυσικά ο αγοραστής δεν είναι ανάγκη να το αφήσει για τελευταία στιγμή, ας πάει την ίδια μέρα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, villasg είπε

Ευχαριστω πολυ 

Αν υπάρχει ρεύμα, κάνεις διακοπή.

Δημοσ.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα χρειαστεί εάν έχει λήξει να προσκομίσει ΥΔΕ σε ισχύ και εγγύηση και Αριθμό Παροχής 

Επιπλέον εάν έχει γίνει κάποια τακτοποίηση αυθαιρεσίας καλό θα ήταν να έχεις και σε φωτοαντιγραφα τη δήλωση και τις σχετικές δηλώσεις για δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Δημοσ.
Στις 28/12/2023 στις 12:47 ΜΜ, villasg είπε

Ευχαριστω πολυ 

Πας και κάνεις διακοπή,ο αγοραστής ας κάνει ότι θέλει.

Δημοσ.
26 minutes ago, meletis_m said:

Ο νέος ιδιοκτήτης θα χρειαστεί εάν έχει λήξει να προσκομίσει ΥΔΕ σε ισχύ και εγγύηση και Αριθμό Παροχής 

Επιπλέον εάν έχει γίνει κάποια τακτοποίηση αυθαιρεσίας καλό θα ήταν να έχεις και σε φωτοαντιγραφα τη δήλωση και τις σχετικές δηλώσεις για δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Αν έχει λήξει η ΥΔΕ, τότε η νέα χρειάζεται άμεσα μόνο στην περίπτωση που έχει γίνει διακοπή, αν έχει ρεύμα το ακίνητο τότε προχωράει κανονικά η αλλαγή ονόματος, και ο ΔΕΔΔΗΕ - ΑΝ το θυμηθεί - στέλνει επιστολή ζητώντας την νέα εντός 6μήνου.

Επίσης τυχόν τακτοποιήσεις δεν αφορούν τον πάροχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...