Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Προς όποιον ξέρει, μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.

Θέλω να παραιτηθώ από την υπάρχουσα εργασία μου. Έχω ενημερώσει τον εργοδότη μου από 2 εβδομάδες πριν και τελευταία ημέρα του Δεκέμβρη θα είναι η τελευταία μου ημέρα βάρδιας.

Δεν έχουμε υπογράψει ακόμα χαρτιά.

Αν υπογράψω στις 2 Γενάρη. Μπορώ να προσληφθώ σε άλλη εργασία στις 3;

Γίνεται αυτό;

Δημοσ.

Θα πρέπει να γίνει η αναγγελία οικοθελους αποχωρισης και από την επόμενη ημέρα είσαι ελεύθερος για οποιαδήποτε επόμενη κίνηση. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, costas_ είπε

Θα πρέπει να γίνει η αναγγελία οικοθελους αποχωρισης και από την επόμενη ημέρα είσαι ελεύθερος για οποιαδήποτε επόμενη κίνηση. 

Δηλαδή από την στιγμή που υπογράψω να ανεβεί στην Εργανή ή από την στιγμή που υπογράφω θεωρούμαι ελεύθερος;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, StarEye49 είπε

Δεν έχουμε υπογράψει ακόμα χαρτιά.

Αν υπογράψω στις 2 Γενάρη. Μπορώ να προσληφθώ σε άλλη εργασία στις 3;

Γίνεται αυτό;

Και την ίδια μέρα και από σήμερα αν θέλει μπορεί να σου κάνει πρόσληψη ο καινούργιος εργοδότης, δεν υπάρχει θέμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Άσχετο με το ζητούμενο του νήματος αλλά θα μου ήταν περίεργο (ή τουλάχιστον σπάνιο) να συμφωνήσει ο εργοδότης να λύσετε τη σύμβαση 2/1 αντί για 31/12. Γιατί με το που γυρίζει ο χρόνος (απ' όσο ξέρω) δικαιούσαι να πληρωθείς και την άδεια του 2024

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Γιατί με το που γυρίζει ο χρόνος (απ' όσο ξέρω) δικαιούσαι να πληρωθείς και την άδεια του 2024

Ολόκληρη; Δε νομίζω.

Αναλογικά φαντάζομαι ότι πληρώνεται.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ολόκληρη; Δε νομίζω.

Αναλογικά φαντάζομαι ότι πληρώνεται.

Απ' όσο ξέρω ολόκληρη πληρώνεται. Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Απ' όσο ξέρω ολόκληρη πληρώνεται. Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι

Μόνο αν σε απολύσει δικαιούσαι αποζημίωση για την άδεια όλου του έτους που δεν έλαβες, όχι αν παραιτηθεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aggelosn είπε

Μόνο αν σε απολύσει δικαιούσαι αποζημίωση για την άδεια όλου του έτους που δεν έλαβες, όχι αν παραιτηθεις.

Thanks. Δεν το ήξερα.

Δημοσ.

Γράψε λάθος σε αυτό που είπα:

"Ειδικότερα, κατά το πρώτο και το δεύτερο έτος απασχόλησης, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει στον εργαζόμενο ως αποζημίωση αδείας 2 ημερομίσθια ή 2/25 του μισθού για κάθε μήνα απασχόλησης, παράλληλα με 2 ημερομίσθια ως επίδομα με τον περιορισμό και πάλι του 15ημέρου ή 13ημέρου εργασίας αντίστοιχα.

Αντιθέτως, για τα επόμενα έτη απασχόλησης, ο εργοδότης καταβάλλει ως αποζημίωση ό,τι θα κατέβαλε, εάν είχε ληφθεί το σύνολο της άδειας, περιλαμβανομένων των αποδοχών πλήρους αδείας και του επιδόματος αδείας."

Επομένως αν εργάζεται πάνω από δυο χρόνια στον ίδιο εργοδότη και παραιτηθεί στις 2.1 τότε δικαιούται να του καταβάλει ολόκληρη την άδεια του έτους.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, haris_216 είπε

Thanks. Δεν το ήξερα.

Από την άλλη θεωρητικά δικαιούσαι όλες τις μέρες πχ 22 και θα μπορούσες να τις λάβεις/ πληρωθείς κανονοκα πριν παραιτηθεις . Αυτό βέβαια δεν ταιριάζει στη περίπτωση σου που αλλάζεις εργασία next day. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, fmarkos είπε

Και την ίδια μέρα και από σήμερα αν θέλει μπορεί να σου κάνει πρόσληψη ο καινούργιος εργοδότης, δεν υπάρχει θέμα.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά αν φαίνεται ενεργός στην παλιά δουλειά, ενδεχομένως ο νέος εργοδότης να μην μπορεί να κάνει την πρόσληψη, ειδικά αν το ωράριο εργασίας στην μία δουλειά συμπίπτει με το ωράριο εργασίας στην άλλη δουλειά. Δηλαδή δεν θα τον αφήνει το σύστημα τον νέο εργοδότη να καταχωρήσει την πρόσληψη.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
4 ώρες πριν, phanispal είπε

Και αν πιάσει δουλειά σε άλλον στις 2/1 μέχρι 31/12 θα δικαιούται εκ νέου άδεια, επιδόματα αδείας κ.λπ.;

Κανονικα τουλαχιστον ετσι εγινε πριν καν 4 χρονια με μενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...