StarEye49 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα σας, Προς όποιον ξέρει, μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Θέλω να παραιτηθώ από την υπάρχουσα εργασία μου. Έχω ενημερώσει τον εργοδότη μου από 2 εβδομάδες πριν και τελευταία ημέρα του Δεκέμβρη θα είναι η τελευταία μου ημέρα βάρδιας. Δεν έχουμε υπογράψει ακόμα χαρτιά. Αν υπογράψω στις 2 Γενάρη. Μπορώ να προσληφθώ σε άλλη εργασία στις 3; Γίνεται αυτό;
costas_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Θα πρέπει να γίνει η αναγγελία οικοθελους αποχωρισης και από την επόμενη ημέρα είσαι ελεύθερος για οποιαδήποτε επόμενη κίνηση.
StarEye49 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, costas_ είπε Θα πρέπει να γίνει η αναγγελία οικοθελους αποχωρισης και από την επόμενη ημέρα είσαι ελεύθερος για οποιαδήποτε επόμενη κίνηση. Δηλαδή από την στιγμή που υπογράψω να ανεβεί στην Εργανή ή από την στιγμή που υπογράφω θεωρούμαι ελεύθερος;
costas_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Από την στιγμή που υπογράψεις είσαι ελευθερος 1
fmarkos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, StarEye49 είπε Δεν έχουμε υπογράψει ακόμα χαρτιά. Αν υπογράψω στις 2 Γενάρη. Μπορώ να προσληφθώ σε άλλη εργασία στις 3; Γίνεται αυτό; Και την ίδια μέρα και από σήμερα αν θέλει μπορεί να σου κάνει πρόσληψη ο καινούργιος εργοδότης, δεν υπάρχει θέμα. 1
haris_216 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Άσχετο με το ζητούμενο του νήματος αλλά θα μου ήταν περίεργο (ή τουλάχιστον σπάνιο) να συμφωνήσει ο εργοδότης να λύσετε τη σύμβαση 2/1 αντί για 31/12. Γιατί με το που γυρίζει ο χρόνος (απ' όσο ξέρω) δικαιούσαι να πληρωθείς και την άδεια του 2024 1
phanispal Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, haris_216 είπε Γιατί με το που γυρίζει ο χρόνος (απ' όσο ξέρω) δικαιούσαι να πληρωθείς και την άδεια του 2024 Ολόκληρη; Δε νομίζω. Αναλογικά φαντάζομαι ότι πληρώνεται.
haris_216 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, phanispal είπε Ολόκληρη; Δε νομίζω. Αναλογικά φαντάζομαι ότι πληρώνεται. Απ' όσο ξέρω ολόκληρη πληρώνεται. Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι 1
aggelosn Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, haris_216 είπε Απ' όσο ξέρω ολόκληρη πληρώνεται. Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι Μόνο αν σε απολύσει δικαιούσαι αποζημίωση για την άδεια όλου του έτους που δεν έλαβες, όχι αν παραιτηθεις. 1
haris_216 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, aggelosn είπε Μόνο αν σε απολύσει δικαιούσαι αποζημίωση για την άδεια όλου του έτους που δεν έλαβες, όχι αν παραιτηθεις. Thanks. Δεν το ήξερα.
aggelosn Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Γράψε λάθος σε αυτό που είπα: "Ειδικότερα, κατά το πρώτο και το δεύτερο έτος απασχόλησης, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει στον εργαζόμενο ως αποζημίωση αδείας 2 ημερομίσθια ή 2/25 του μισθού για κάθε μήνα απασχόλησης, παράλληλα με 2 ημερομίσθια ως επίδομα με τον περιορισμό και πάλι του 15ημέρου ή 13ημέρου εργασίας αντίστοιχα. Αντιθέτως, για τα επόμενα έτη απασχόλησης, ο εργοδότης καταβάλλει ως αποζημίωση ό,τι θα κατέβαλε, εάν είχε ληφθεί το σύνολο της άδειας, περιλαμβανομένων των αποδοχών πλήρους αδείας και του επιδόματος αδείας." Επομένως αν εργάζεται πάνω από δυο χρόνια στον ίδιο εργοδότη και παραιτηθεί στις 2.1 τότε δικαιούται να του καταβάλει ολόκληρη την άδεια του έτους. 1 2
phanispal Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Και αν πιάσει δουλειά σε άλλον στις 2/1 μέχρι 31/12 θα δικαιούται εκ νέου άδεια, επιδόματα αδείας κ.λπ.;
stelios_2809 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, haris_216 είπε Thanks. Δεν το ήξερα. Από την άλλη θεωρητικά δικαιούσαι όλες τις μέρες πχ 22 και θα μπορούσες να τις λάβεις/ πληρωθείς κανονοκα πριν παραιτηθεις . Αυτό βέβαια δεν ταιριάζει στη περίπτωση σου που αλλάζεις εργασία next day.
gokuthelegend Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, fmarkos είπε Και την ίδια μέρα και από σήμερα αν θέλει μπορεί να σου κάνει πρόσληψη ο καινούργιος εργοδότης, δεν υπάρχει θέμα. Δεν είμαι σίγουρος αλλά αν φαίνεται ενεργός στην παλιά δουλειά, ενδεχομένως ο νέος εργοδότης να μην μπορεί να κάνει την πρόσληψη, ειδικά αν το ωράριο εργασίας στην μία δουλειά συμπίπτει με το ωράριο εργασίας στην άλλη δουλειά. Δηλαδή δεν θα τον αφήνει το σύστημα τον νέο εργοδότη να καταχωρήσει την πρόσληψη. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από gokuthelegend
filipprin Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, phanispal είπε Και αν πιάσει δουλειά σε άλλον στις 2/1 μέχρι 31/12 θα δικαιούται εκ νέου άδεια, επιδόματα αδείας κ.λπ.; Κανονικα τουλαχιστον ετσι εγινε πριν καν 4 χρονια με μενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα