Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να παραλάβω χρήματα από φίλο στο εξωτερικό, για να πληρώσω εκ μέρους του εργασίες στο σπίτι του στην Ελλάδα σε μετρητά. Αν μου τα στείλει στον προσωπικό μου λογαριασμό θα έχω φορολογικό πρόβλημα? Ο ίδιος έχει λογαριασμό Εθνικής, όπως και εγώ. Το πόσο είναι πάνω από 5.000€ Υπάρχει άλλος τρόπος να τα παραλάβω? Πχ να ενημερώσει τηλεφωνικά την τράπεζα και να μου τα δώσουν; Έχει κανείς σχετική εμπειρία;

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Δε καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχετε μερικοί και δε γράφετε ακριβώς αυτό που θέλετε. Πάνω από 5000€ είναι και οι 6000€ είναι και 50,000€. Μετά τι απαντήσεις περιμένετε;

Κακώς ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Αν θεωρήσουμε ότι είσαι κοντά στα 5000€ δε θα έχεις θέμα. Είναι μικρό το ποσό για να δημιουργηθεί θέμα

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, el_greco1993 είπε

Καλησπέρα,

Θέλω να παραλάβω χρήματα από φίλο στο εξωτερικό, για να πληρώσω εκ μέρους του εργασίες στο σπίτι του στην Ελλάδα σε μετρητά. Αν μου τα στείλει στον προσωπικό μου λογαριασμό θα έχω φορολογικό πρόβλημα? Ο ίδιος έχει λογαριασμό Εθνικής, όπως και εγώ. Το πόσο είναι πάνω από 5.000€ Υπάρχει άλλος τρόπος να τα παραλάβω? Πχ να ενημερώσει τηλεφωνικά την τράπεζα και να μου τα δώσουν; Έχει κανείς σχετική εμπειρία;

Ευχαριστώ 

Το αν υπάρξει προβλήμα για ΕΣΕΝΑ, έχει να κάνει με το εισόδημα ΣΟΥ.

Τι εισοδήμα δηλώνεις?

Δημοσ.

Δηλώνω 9000 ιδιωτικός υπάλληλος. Τα τεκμήρια μου είναι 12000 οπότε είμαι ήδη εκτός αφορολογητου, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο 

Κανονικά πρέπει να ρωτήσω λογιστή. Αλλά οι λογιστές λένε πάντα να μην το κάνεις για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, el_greco1993 είπε

Δηλώνω 9000 ιδιωτικός υπάλληλος. Τα τεκμήρια μου είναι 12000 οπότε είμαι ήδη εκτός αφορολογητου, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο 

Δεν έχει να κάνει με το αφορολογητο η ΟΧΙ.

Έχει να κάνει ότι 'ξαφνικά' θα μπει στον λογαριασμό σου το 60% του ετήσιου εισοδήματος σου.

Δημοσ.
1 hour ago, el_greco1993 said:

Μετρητά=Μαύρα, έπρεπε να το τονίσω. Δεν μπορούν να πάρουν σε τράπεζα.

Ρε φιλε πραγματικα τι σου λεει ο φιλος σου?

Λες δεν τα στελνει κατευθειαν στους εργατες γιατι ειναι μαυρα ,σωστα?Πως στο διαολο τα εχει τοτε στην τραπεζα του και θα τα στειλει στον λογαριασμο σου?Απο την στιγμη που τα εχει στον λογαριασμο του και οχι κασερι,τι τα εχει μεσα τι τα στειλει ,τα ιδια ειναι..Θα εβγαζε νοημα να στα στειλει με ταχυδρομιο πχ σε εναν φακελο πχ ,εκει να πω οκ,αλλα να στα στειλει στον λογαριασμο σου πρεπει να τα στειλει απο λογαριασμο δικο του η καποιου αλλου..Πως ακριβως θα στα στειλει?

Αν εισαι ιδιωτης και απο την μια στιγμη στην αλλη εμφανιστουν 5000 εεε ναι μαλλον θα εχεις θεμα..

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, el_greco1993 είπε

Κανονικά πρέπει να ρωτήσω λογιστή. Αλλά οι λογιστές λένε πάντα να μην το κάνεις για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο...

Εσύ θα τρέξεις και θα αγχώνεσαι για τον φίλο σου? ας βρει αυτός λύση. Εσύ γιατί να μπλέξεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, el_greco1993 είπε

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ 

Απο την στιγμη που λες να σου κανει μεταφορα σημαινει οτι το ποσο το εχει ηδη στην τραπεζα στο τραπεζικο του λογαριασμο, αρα το μαυρα απο που και ως που προκυπτει? Αντι να κανει την τραπεζικη μεταφορα σε δικο σου λογαριασμο να την κανει απευθειας στον λογαρισμο αυτουνου που θα κανει τις εργασιες, εσυ γιατι να κανεις το μεσαζοντα με κινδυνο να σου ζητηθει απο καμια εφορια εξηγησεις για το πως εμφανιστηκε αυτο το ποσο δεν καταλαβαινω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, el_greco1993 είπε

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ 

Να βαλει μικροτερα ποσα ανα λιγο χρονικο διαστημα ή και συνδιαστικα, του ζητας την καρτα να την καταχωρισεις στο wallet σου για να κανεις καποια ψωνια για εσενα, ωστε να χρησιμοποιησεις τα δικα σου μετρητα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Να βαλει μικροτερα ποσα ανα λιγο χρονικο διαστημα ή και συνδιαστικα, 

Eχω την  εντυπωση οτι αν βαζει απο λιγα χρηματα καθε τρεις και λιγο χτυπαει πιο ευκολα "καμπανακι". Εγω συνεχιζω να μην  καταλαβαινω για πιο λογο να κανει το μεσαζοντα και να μην γινει η τραπεζικη μεταφορα απευθειας σε αυτον που θα κανει τις εργασιες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Εγω συνεχιζω να μην  καταλαβαινω για πιο λογο να κανει το μεσαζοντα και να μην γινει η τραπεζικη μεταφορα απευθειας σε αυτον που θα κανει τις εργασιες.

μαυρα = λιγοτερα χρηματα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...