Nabuko Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, Fir3fly είπε Συγγενής μου ανακαίνιζει αυτή την περίοδο ένα διαμέρισμα με σκοπό να το βάλει για βραχυχρόνια μισθωση. Από ότι μου ειπε για να μην πληρώνει πολλά στην εφορία, θα μου το δώσει σε εμένα ως υπενοικίαση. Συμφέρει κάτι τέτοιο αυτή την εποχή; Και τι διαδικασία χρειάζεται για την Booking; Αν ισχύει το παρακάτω, πως ακριβώς θα το κάνετε? Επίσης, κάθε ιδιοκτήτης με ακίνητο σε καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης θα πρέπει να δηλώνει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτου που θα λάβει από την ΑΑΔΕ στο υποχρεωτικό ειδικό πεδίο της πλατφόρμας με την οποία συνεργάζεται, δηλαδή Airbnb, Booking.com, Expedia. Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τις Airbnb, Booking.com και VRBO του Ομίλου της Expedia, σχετικά με τη συμμόρφωση κατά τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης που τηρείται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. 2
JakeKaufman Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, fmarkos said: Στην ερώτηση που τέθηκε στο forum δεν είδα να ρωτάει η κοπέλα αν μας ενοχλεί αυτό, ζήτησε την βοήθεια μας σε κάτι και αν αυτού πέσατε όλοι να την φάτε, να της στείλετε εισαγγελέα να δείξετε ότι σας χαλάει που κάποιος έχει 5 σπίτια και εσείς δεν έχετε και να βγάλετε όλα τα θέματα σας πάνω της. Ως εκ τούτου δεν θα απαντήσω στο αν με ενοχλεί, θα ρωτήσω γιατί ενοχλεί εσάς και γιατί πρέπει να πείτε κάτι άσχετο με την ερώτηση μόνο και μόνο για να βγάλετε χολή. ούτε πέσαμε να την φάμε, ούτε θα την στείλουμε στον εισαγγελέα. χαλάρωσε. Το ότι έχει θράσος σχολιάσαμε. το αν έχει 5 σπίτια και εμείς 0 δεν σε αφορά. αν θεωρείς ότι βγαίνουμε off-topic, κανε αναφορα. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2023 από JakeKaufman
Axelq Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 14 hours ago, Fir3fly said: Καλησπέρα, Συγγενής μου ανακαίνιζει αυτή την περίοδο ένα διαμέρισμα με σκοπό να το βάλει για βραχυχρόνια μισθωση. Από ότι μου ειπε για να μην πληρώνει πολλά στην εφορία, θα μου το δώσει σε εμένα ως υπενοικίαση. Συμφέρει κάτι τέτοιο αυτή την εποχή; Και τι διαδικασία χρειάζεται για την Booking; Υ.Γ. Επειδή σε εμένα δεν είναι τόσο κοντά, σκεφτόμουν για εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για να αναλάβει το κόστος καθαρισμού και ότι προκύψει. Η πρόταση του για να μην πληρώνει πολλά στην εφορία μου δημιουργεί διάφορα ερωτήματα, όπως το βλέπω υπάρχουν οι παρακάτω περιπτώσεις: 1) Έχει ήδη δύο ακίνητα που τα ενοικιάζει με βραχυχρόνια μίσθωση και δε θέλει να κάνει έναρξη επιχείρηση. (Από 1.1.2024 τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν τρία ή περισσότερα ακίνητα σε βραχυχρόνια μίσθωση υποχρεούνται να κάνουν έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας) 2) Δε θέλει ή δεν έχει τη γνώση να ασχοληθεί με τις κρατήσεις, την επικοινωνία με τους πελάτες, τυχόν πρόστιμα για μη εμπρόθεσμη δήλωση ονομάτων πελατών στην εφορία. 3) Θέλει να το υπενοικιάσει σε σένα και να το ενοικιάζει παράνομα με βραχυχρόνια μίσθωση εκτός πλατφορμών Airbnb, Booking κλπ Και στις τρεις περιπτώσεις μου φαίνεται αρκετά ριψοκίνδυνο εφόσον όπως γράφεις δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο. Σαν υπενοικιαστής παίρνεις πάνω σου όλες τις ευθύνες, προβλήματα και πρόστιμα που μπορεί να προκύψουν, ο ιδιοκτήτης δεν έχει καμία ευθύνη μετά το συμβόλαιο που θα κάνετε.
lary7 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Σενάριο 1: Γίνεται επενοικίαση στον ΤΣ προς 100€ το μηνα τυπικά. Ο ΤΣ που δεν εχει άλλα ακίνητα το βάζει airbnb και βγάζει 5000€. Ο ιδιοκτήτης πληρώνει εφορία 1200Χ35%=420€ εφορια και ο ΤΣ πληρώνει 5000Χ15%=750€ εφορία, σύνολο 1170€ φόρο Σενάριο 2: Ο ιδιοκτήτης το βάζει στο airbnb βγάζει 5000€ αλλά επειδή έχει και άλλα ακίνητα ο φόρος του είναι 5000Χ35%=1750€ Άρα γιατί να πληρώσει 580€ παραπάνω φόρο όταν μπορεί νομιμα να το αποφύγει;
Fir3fly Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Και θα φορολογηθείς εσύ; Τι θα κερδίσεις εσύ απο όλο αυτό; Ότι έσοδα προκύψουν θα είναι δικά μου, αυτό ρωτάω, αν γίνεται η υπενοικιαση και τι πρόβληματα μπορεί να έχω. Επίσης εγώ θα έχω την πλήρη διαχείριση του διαμερίσματος. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2023 από Fir3fly
Προτεινόμενες αναρτήσεις