Fir3fly Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα, Συγγενής μου ανακαίνιζει αυτή την περίοδο ένα διαμέρισμα με σκοπό να το βάλει για βραχυχρόνια μισθωση. Από ότι μου ειπε για να μην πληρώνει πολλά στην εφορία, θα μου το δώσει σε εμένα ως υπενοικίαση. Συμφέρει κάτι τέτοιο αυτή την εποχή; Και τι διαδικασία χρειάζεται για την Booking; Υ.Γ. Επειδή σε εμένα δεν είναι τόσο κοντά, σκεφτόμουν για εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για να αναλάβει το κόστος καθαρισμού και ότι προκύψει.
andreas1gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Fir3fly είπε Καλησπέρα, Συγγενής μου ανακαίνιζει αυτή την περίοδο ένα διαμέρισμα με σκοπό να το βάλει για βραχυχρόνια μισθωση. Από ότι μου ειπε για να μην πληρώνει πολλά στην εφορία, θα μου το δώσει σε εμένα ως υπενοικίαση. Συμφέρει κάτι τέτοιο αυτή την εποχή; Και τι διαδικασία χρειάζεται για την Booking; Υ.Γ. Επειδή σε εμένα δεν είναι τόσο κοντά, σκεφτόμουν για εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για να αναλάβει το κόστος καθαρισμού και ότι προκύψει. Άρα το πραγματικό ερώτημα είναι πως θα καταφέρει να εξαπατήσει και να κλέψει ο συγγενής σου τους φόρους που θα του αναλογούν απο όλους εμάς...;;; 5
stelios_2809 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Θα βγάλεις και εσυ τίποτα η τσάμπα θα στο υπερνοικιασει ;
JakeKaufman Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 12 hours ago, Fir3fly said: Καλησπέρα, Συγγενής μου ανακαίνιζει αυτή την περίοδο ένα διαμέρισμα με σκοπό να το βάλει για βραχυχρόνια μισθωση. Από ότι μου ειπε για να μην πληρώνει πολλά στην εφορία, θα μου το δώσει σε εμένα ως υπενοικίαση. Συμφέρει κάτι τέτοιο αυτή την εποχή; Και τι διαδικασία χρειάζεται για την Booking; Υ.Γ. Επειδή σε εμένα δεν είναι τόσο κοντά, σκεφτόμουν για εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για να αναλάβει το κόστος καθαρισμού και ότι προκύψει. Θέλετε να κάνετε την παρανομία, δεν ξέρετε και πώς ακριβώς θα το κάνετε, ρωτάτε και στο φόρουμ για πληροφορίες. Θράσος. 2 1
fmarkos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Παιδιά χαλαρώστε λίγο, δεν υπάρχει καμμιά παρανομία σε αυτή την διαδικασία. Αλλά είναι πολύ πιθανό σε έναν έλεγχο να δουν ότι ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει ακίνητο σε τρίτο το οποίο έχει χρήση βραχυπρόθεσμης να τον περάσουν έλεγχο και όλα όσα έχει γλυτώσει μέχρι να συμβεί αυτό να τα πληρώσει δύο και τρεις φορές πάνω. Πέρα από αυτό το όριο των τριών ακινήτων ανα ιδιοκτήτη είναι η αρχή, με μαθηματική ακρίβεια, μέσα στα επόμενα χρόνια θα θεωρηθούν όλοι όσοι ασχολούνται με βραχυπρόθεσμη ελεύθεροι επαγγελματίες και θα τους βάλει να κάνουν έναρξη ακόμα και για ένα ακίνητο. 1
Skrobo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 3 minutes ago, fmarkos said: Παιδιά χαλαρώστε λίγο, δεν υπάρχει καμμιά παρανομία σε αυτή την διαδικασία. Αλλά είναι πολύ πιθανό σε έναν έλεγχο να δουν ότι ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει ακίνητο σε τρίτο το οποίο έχει χρήση βραχυπρόθεσμης να τον περάσουν έλεγχο και όλα όσα έχει γλυτώσει μέχρι να συμβεί αυτό να τα πληρώσει δύο και τρεις φορές πάνω. Πέρα από αυτό το όριο των τριών ακινήτων ανα ιδιοκτήτη είναι η αρχή, με μαθηματική ακρίβεια, μέσα στα επόμενα χρόνια θα θεωρηθούν όλοι όσοι ασχολούνται με βραχυπρόθεσμη ελεύθεροι επαγγελματίες και θα τους βάλει να κάνουν έναρξη ακόμα και για ένα ακίνητο. Άμα δεν είναι παράνομο γιατί να του βάλουν πρόστιμο; Έλεος δηλαδή, μόνος σου το λες.
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, Fir3fly είπε Καλησπέρα, Συγγενής μου ανακαίνιζει αυτή την περίοδο ένα διαμέρισμα με σκοπό να το βάλει για βραχυχρόνια μισθωση. Από ότι μου ειπε για να μην πληρώνει πολλά στην εφορία, θα μου το δώσει σε εμένα ως υπενοικίαση. Συμφέρει κάτι τέτοιο αυτή την εποχή; Και τι διαδικασία χρειάζεται για την Booking; Υ.Γ. Επειδή σε εμένα δεν είναι τόσο κοντά, σκεφτόμουν για εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για να αναλάβει το κόστος καθαρισμού και ότι προκύψει. Και θα φορολογηθείς εσύ; Τι θα κερδίσεις εσύ απο όλο αυτό;
fmarkos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, Skrobo είπε Άμα δεν είναι παράνομο γιατί να του βάλουν πρόστιμο; Έλεος δηλαδή, μόνος σου το λες. Μην μπερδεύεις το παράνομο με το παράτυπο. Και τα δύο έχουν επιπτώσεις, αλλά δεν είναι και τα δύο το ίδιο.
TuXaKoS Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 8 minutes ago, fmarkos said: Μην μπερδεύεις το παράνομο με το παράτυπο. Και τα δύο έχουν επιπτώσεις, αλλά δεν είναι και τα δύο το ίδιο. Θα ξεχάσουμε και τα Ελληνικά μας εδώ μεσα: παράτυπος, -η, -ο που δεν συμφωνεί με τους κανόνες και γίνεται κατά παράβασή τους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κανόνες είναι οι νόμοι. Εαν είσαι παράτυπος είσαι και παράνομος.
Skrobo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 9 minutes ago, fmarkos said: Μην μπερδεύεις το παράνομο με το παράτυπο. Και τα δύο έχουν επιπτώσεις, αλλά δεν είναι και τα δύο το ίδιο. Έλεος times two. Εκτός αν η ένταση σου είναι καθαρά τυπική, της κατηγορίας: "για να είναι παράνομο πρέπει να συγκρούεται κάποιον νόμο, αλλά πρόστιμο μπορεί να μπει και εξαιτίας μιας ΚΥΑ". Άρα σύμφωνα με το σκεπτικό σου, το να μην έχει POS ένα μαγαζί δεν είναι παράνομο, γιατί δεν έχει να κάνει με νόμο. Όπως και τα δώρα για τους μισθωτούς, και αυτά υπουργικές αποφάσεις είναι. Άρα δεν είναι παράνομο να μην τα πληρώσεις, σωστά; θα με ρωτήσεις "γιατί είναι αυτόφωρο έγκλημα η μη πληρωμή τους;". Δεν έχω ιδέα, εσύ θα θες.
fmarkos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Θα ξεχάσουμε και τα Ελληνικά μας εδώ μεσα: παράτυπος, -η, -ο που δεν συμφωνεί με τους κανόνες και γίνεται κατά παράβασή τους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κανόνες είναι οι νόμοι. Εαν είσαι παράτυπος είσαι και παράνομος. Για να τα ξεχάσεις πρέπει πρώτα να τα μάθεις. Έχουν όλες οι λέξεις και οι έννοιες την ίδια βαρύτητα; Σαφός και όχι, γι αυτό και εξάλλου έχουμε διαφορετικές λέξεις. Με το γράμμα του νόμου έχεις λοιπόν το δικαίωμα να παραχρήσεις το δικαίωμα χρήσης του ακινήτου σου σε τρίτο και ο τρίτος να το εκμεταλλευτεί όπως θέλει αυτός. Βλέπεις κάτι παράνομο σε αυτό; Όχι, αν σου αρέσει είναι άλλο θέμα, τι να κάνουμε υπάρχουμε εμείς που μένουμε στο ενοίκιο και με ζόρι και άλλοι που έχουν πολυδακτυλίες. Έτσι είναι η ζωή.
TuXaKoS Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 3 minutes ago, fmarkos said: Για να τα ξεχάσεις πρέπει πρώτα να τα μάθεις. Έχουν όλες οι λέξεις και οι έννοιες την ίδια βαρύτητα; Σαφός και όχι, γι αυτό και εξάλλου έχουμε διαφορετικές λέξεις. Με το γράμμα του νόμου έχεις λοιπόν το δικαίωμα να παραχρήσεις το δικαίωμα χρήσης του ακινήτου σου σε τρίτο και ο τρίτος να το εκμεταλλευτεί όπως θέλει αυτός. Βλέπεις κάτι παράνομο σε αυτό; Όχι, αν σου αρέσει είναι άλλο θέμα, τι να κάνουμε υπάρχουμε εμείς που μένουμε στο ενοίκιο και με ζόρι και άλλοι που έχουν πολυδακτυλίες. Έτσι είναι η ζωή. Μια και εγώ δεν ξέρω Ελληνικά όπως λες και εσύ, το παράτυπο που ακριβώς είναι και θα οδηγήσει σε πρόστιμο;
fmarkos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Μπορείς να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ παρατυπιας και παρανομιας διαβάζοντας κάποια νομικά κείμενα εδώ και εδώ. Θα δεις ότι γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ παρατυπίας και παρανομίας. Το να κινηθείς στα όρια του νόμου για να αποφύγεις φορολογία, που αναφέρουμε εδώ, δεν είναι παράνομο αλλά αν σε ανακαλύψουν θα την φας όχι γιατί παρανομείς αλλά γιατί παρατυπείς, χρησιμοποιείς δλδ την δυνατότητα που σου δίνει ο νόμος για να αποφύγεις άλλο νόμο. Πόσο πιο απλά να στο πω; Να φανταστώ ότι δεν μπορείς επίσης να ξεχωρίσεις την διαφορά μεταξύ παράνομων και παράτυπων μεταναστών; Το παράτυπος και το παράνομος δεν είναι ταυτόσημες λέξεις γιατί πολύ απλά ο τύπος και ο νόμος δεν ταυτίζονται σε πολλές περιπτώσεις.
JakeKaufman Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, fmarkos said: Παιδιά χαλαρώστε λίγο, δεν υπάρχει καμμιά παρανομία σε αυτή την διαδικασία. Αλλά είναι πολύ πιθανό σε έναν έλεγχο να δουν ότι ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει ακίνητο σε τρίτο το οποίο έχει χρήση βραχυπρόθεσμης να τον περάσουν έλεγχο και όλα όσα έχει γλυτώσει μέχρι να συμβεί αυτό να τα πληρώσει δύο και τρεις φορές πάνω. Πέρα από αυτό το όριο των τριών ακινήτων ανα ιδιοκτήτη είναι η αρχή, με μαθηματική ακρίβεια, μέσα στα επόμενα χρόνια θα θεωρηθούν όλοι όσοι ασχολούνται με βραχυπρόθεσμη ελεύθεροι επαγγελματίες και θα τους βάλει να κάνουν έναρξη ακόμα και για ένα ακίνητο. εσένα δηλαδή από το θράσος του ΟP σου έμεινε μόνο ότι αναφέραμε την παραυπια ως παρανομία; το ότι κοιτάει ο μπάρμπας να βάλει το σπίτι στο airbnb να κονομησει αλλα δεν ψηνεται να δωσει το κομματι που του αναλογει σε φορους δεν σε ενοχλει;
fmarkos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε εσένα δηλαδή από το θράσος του ΟP σου έμεινε μόνο ότι αναφέραμε την παραυπια ως παρανομία; το ότι κοιτάει ο μπάρμπας να βάλει το σπίτι στο airbnb να κονομησει αλλα δεν ψηνεται να δωσει το κομματι που του αναλογει σε φορους δεν σε ενοχλει; Στην ερώτηση που τέθηκε στο forum δεν είδα να ρωτάει η κοπέλα αν μας ενοχλεί αυτό, ζήτησε την βοήθεια μας σε κάτι και αν αυτού πέσατε όλοι να την φάτε, να της στείλετε εισαγγελέα να δείξετε ότι σας χαλάει που κάποιος έχει 5 σπίτια και εσείς δεν έχετε και να βγάλετε όλα τα θέματα σας πάνω της. Ως εκ τούτου δεν θα απαντήσω στο αν με ενοχλεί, θα ρωτήσω γιατί ενοχλεί εσάς και γιατί πρέπει να πείτε κάτι άσχετο με την ερώτηση μόνο και μόνο για να βγάλετε χολή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις