xorotaktis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 καλησπέρα σας ξερει κανείς τι επιτοκιο εχουν οι δοσεις για αγορα αυτοκινητου ; πιο συγκεκριμενα της suzuki? πχ για την skoda στο site ειδα για το μοντελο skoda fabia εχει 5.9%. στην suzuki όμως για το μοντελο s cross δεν αναφερει κατι ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cumulus Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Αν βοηθαει,επειδη ειδα πριν λιγες μερες το vitara ,με κοστος 23000 με δοσεις εβγαινε σχεδον 2κ πανω η τιμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Εγώ θα δοκίμαζα να πάρω από τράπεζα και όχι από αντιπροσωπεία, για να μη μού παρακρατήσει κυριότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και από τράπεζα ανταγωνιστικότερα επιτόκια από αυτά που δίνουν οι αντιπροσωπείες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
getty Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Εγώ θα δοκίμαζα να πάρω από τράπεζα και όχι από αντιπροσωπεία, για να μη μού παρακρατήσει κυριότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και από τράπεζα ανταγωνιστικότερα επιτόκια από αυτά που δίνουν οι αντιπροσωπείες. Δεν νομίζω η τράπεζα να είναι πιο ευγενική αν δεν έχεις να πληρώσεις, το αντίθετο μάλλον. Ή για να το πω διαφορετικά, καλύτερα να μου πάρουν το αμαξι παρά το σπίτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, xorotaktis είπε καλησπέρα σας ξερει κανείς τι επιτοκιο εχουν οι δοσεις για αγορα αυτοκινητου ; πιο συγκεκριμενα της suzuki? πχ για την skoda στο site ειδα για το μοντελο skoda fabia εχει 5.9%. στην suzuki όμως για το μοντελο s cross δεν αναφερει κατι ευχαριστω Είχα ρωτήσει για το s cross. Έχει 2 προγράμματα. Ένα με επιτόκιο 6% και δόση balloon στο τέλος και ένα κλασικό με 8%. Γενικά δεν πολυσυμφαιρει κανένα από τα προγράμματα της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, getty είπε Δεν νομίζω η τράπεζα να είναι πιο ευγενική αν δεν έχεις να πληρώσεις, το αντίθετο μάλλον. Ή για να το πω διαφορετικά, καλύτερα να μου πάρουν το αμαξι παρά το σπίτι. Για καταναλωτικό αυτοκινήτου δεν βάζεις εγγυήσεις σπίτια κλπ, ούτε καν το ίδιο το αυτοκίνητο που αγοράζεις. Απλά έχεις μια δανειακή έκθεση και αν έχεις προβλήματα αποπληρωμής θα «μαυρίσει» ο Τειρεσίας. Όπως και να έχει, δεν μιλάμε για τρελά ποσά δανεισμού για να πάρεις αυτοκίνητο. Έτσι κι αλλιώς δεν εγκρίνουν μεγάλα ποσά στην ισχυρή πλειοψηφία των καταναλωτών. Επίσης, πολύ βασικό. Αν δεν μπορεί κάποιος να αποπληρώσει δόσεις στην πορεία, μη έχοντας παρακράτηση κυριότητας, πουλάει το αυτοκίνητο, καθαρίζει την δανειακή υποχρέωση και του μένουν χρήματα. Σε αντίθεση με την παρακράτηση του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία, όταν είσαι εκτεθειμένος σε δανεισμό εκεί και δεν μπορείς να πουλήσεις το αμάξι, άρα έχεις ένα «παγιδευμένο» κεφάλαιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panostza Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 29 minutes ago, kostasgr78 said: Για καταναλωτικό αυτοκινήτου δεν βάζεις εγγυήσεις σπίτια κλπ, ούτε καν το ίδιο το αυτοκίνητο που αγοράζεις. Απλά έχεις μια δανειακή έκθεση και αν έχεις προβλήματα αποπληρωμής θα «μαυρίσει» ο Τειρεσίας. Όπως και να έχει, δεν μιλάμε για τρελά ποσά δανεισμού για να πάρεις αυτοκίνητο. Έτσι κι αλλιώς δεν εγκρίνουν μεγάλα ποσά στην ισχυρή πλειοψηφία των καταναλωτών. Επίσης, πολύ βασικό. Αν δεν μπορεί κάποιος να αποπληρώσει δόσεις στην πορεία, μη έχοντας παρακράτηση κυριότητας, πουλάει το αυτοκίνητο, καθαρίζει την δανειακή υποχρέωση και του μένουν χρήματα. Σε αντίθεση με την παρακράτηση του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία, όταν είσαι εκτεθειμένος σε δανεισμό εκεί και δεν μπορείς να πουλήσεις το αμάξι, άρα έχεις ένα «παγιδευμένο» κεφάλαιο. Αυτό που εννοεί ο προηγούμενος είναι ότι αν δεν πληρώσει το δάνειο , τότε η τράπεζα θα στραφεί σε τυχόν ακίνητη περιουσία που έχεις (ναι μπορεί και ας μην την υποθήκευσες για το δάνειο). Το λάθος που κάνει και ο ίδιος είναι ότι και η αντιπροσωπεία (ή το πιθανότερο η τράπεζα που δίνει δάνειο για λογαριασμό της αντιπροσωπεία) και που έχει παρακράτηση, και πάλι μπορεί να στραφεί εναντίον της τυχόν ακίνητης περιουσίας που έχεις. Για την απάντηση πάντως επί του θέματος, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για τα δικά τους αυτοκίνητα έχουν 99/100 πολύ καλύτερα επιτόκια από ένα γενικό καταναλωτικό δάνειο της τράπεζας. Το μόνο πλεονέκτημα είναι αυτό που είπες, δεν κάνουν παρακράτηση (όποια αξία έχει αυτό για τον καθένα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, panostza είπε Αυτό που εννοεί ο προηγούμενος είναι ότι αν δεν πληρώσει το δάνειο , τότε η τράπεζα θα στραφεί σε τυχόν ακίνητη περιουσία που έχεις (ναι μπορεί και ας μην την υποθήκευσες για το δάνειο). Το λάθος που κάνει και ο ίδιος είναι ότι και η αντιπροσωπεία (ή το πιθανότερο η τράπεζα που δίνει δάνειο για λογαριασμό της αντιπροσωπεία) και που έχει παρακράτηση, και πάλι μπορεί να στραφεί εναντίον της τυχόν ακίνητης περιουσίας που έχεις. Αυτό είναι σωστό, αλλά είναι ακραία παραδείγματα για μικρά ποσά δανεισμού. Άρα ο άμεσος κίνδυνος είναι τί θα συμβεί με το ίδιο το αυτοκίνητο σε πρώτη φάση. 2 λεπτά πριν, panostza είπε Για την απάντηση πάντως επί του θέματος, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για τα δικά τους αυτοκίνητα έχουν 99/100 πολύ καλύτερα επιτόκια από ένα γενικό καταναλωτικό δάνειο της τράπεζας. Το μόνο πλεονέκτημα είναι αυτό που είπες, δεν κάνουν παρακράτηση (όποια αξία έχει αυτό για τον καθένα). Έχω εντοπίσει στην Τράπεζα Αττικής ανταγωνιστικότερα επιτόκια (τα οποία είναι και πιο μικρά σε περίπτωση υβριδικού/ηλεκτρικού) από τα περισσότερα των αντιπροσωπειών. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν δίνει μεγαλύτερα ποσά, αν κάποιος χρειάζεται να ξεφύγει σε μεγαλύτερο ποσοστό δανεισμού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
getty Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Συγνώμη, αν σου αποπληρώσει το δάνειο ο αγοραστής του μεταχειρισμένου πλέον αυτοκινήτου δεν γίνεται άρση της παρακράτησης; Συμβόλαιο ή δεν ξέρω τι χρειάζεται που ορίζεται ότι η καταβολή του αντιτίμου πάει στην αποπληρωμή του χρέους και γίνεται άρση της παρακράτησης και μεταβίβαση και τέλος. @kostasgr78 για τι επιτόκιο μιλάμε; Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από getty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xorotaktis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 εγω πχ εχω alphabank λογαριασμο μισθοδοσιας που μπαινει κ ο μισθος μου . βλεπω μπορω να παρω δανειο ηλεκτρονικα μεχρι 5000 ευρω με 12% +0,60% εισφορα αλλα βγαινει πολυ και ειναι μεγαλο Καταναλωτικό δάνειο myAlpha Quick Loan : Παράδειγμα ΣΕΠΠΕ: Για δάνειο 3.000€ με σταθερό επιτόκιο 12,00% συν 0,60% εισφορά του Ν.128/1975, έξοδα αίτησης 70€ και διάρκεια 36 μήνες, το Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης είναι 15,23%. οποτε δεν νομιζω να αξιζει ... γενικα οτι δεν θελει Προσημείωση εχει μεγαλα επιτοκια.. δεν ξερω τι συμφερει δανειο απο τραπεζα η απο τον αγοραστη που παιρνεις το αμαξι πρωτι φορα ψαχνομαι να παρω αμαξι και δεν εχω ιδεα . εσεις που ξερετε τι εχετε κανει τι εχετε ακουσει γενικα ακουω σας ευχαριστω καλες γιορτες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
messinia3 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, xorotaktis είπε εγω πχ εχω alphabank λογαριασμο μισθοδοσιας που μπαινει κ ο μισθος μου . βλεπω μπορω να παρω δανειο ηλεκτρονικα μεχρι 5000 ευρω με 12% +0,60% εισφορα αλλα βγαινει πολυ και ειναι μεγαλο Καταναλωτικό δάνειο myAlpha Quick Loan : Παράδειγμα ΣΕΠΠΕ: Για δάνειο 3.000€ με σταθερό επιτόκιο 12,00% συν 0,60% εισφορά του Ν.128/1975, έξοδα αίτησης 70€ και διάρκεια 36 μήνες, το Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης είναι 15,23%. οποτε δεν νομιζω να αξιζει ... γενικα οτι δεν θελει Προσημείωση εχει μεγαλα επιτοκια.. δεν ξερω τι συμφερει δανειο απο τραπεζα η απο τον αγοραστη που παιρνεις το αμαξι πρωτι φορα ψαχνομαι να παρω αμαξι και δεν εχω ιδεα . εσεις που ξερετε τι εχετε κανει τι εχετε ακουσει γενικα ακουω σας ευχαριστω καλες γιορτες Γενικά οι αντιπροσωπειες εχουν καλύτερα επιτοκια απο το να πας μεμονωμένα σε τραπεζα.Υπαρχει όμως η προσημοίωση.Πες τους οτι έχεις βρει καλύτερο επιτόκιο απο άλλη αντιπροσωπεία για άλλο αμάξι...π.χ. η ford δίνει 3,59%(με το 0,6 του ΣΕΠΠΕ) μήπως πετύχεις κάτι καλύτερο.ενα μικρό περιθώριο της τάξης του 2-3% μπορούν να στο κατεβάσουν,αν δουν ότι είσαι ζεστός για το αμάξι. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από messinia3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Πάει ανάλογα και τις υποχρεώσεις/εισόδημα. Σε τράπεζα δεν μου έδινε δάνειο πέρυσι πάνω από 10κ, ενώ αντίθετα στην αντιπροσωπείά έπαιρνα μέχρι 24. Στην αντιπροσωπεία βγήκε 6,9+0,6 ενώ στην τράπεζα έβγαινε 6% περίπου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xorotaktis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 εχει κανεις τι ιδεα τι επιτοκια δινει ο σφακιανακης ; γιατι αυτος ειναι αντιπροσωπος για την σουζουκι στην περιοχη μου ή εξαρταται ανα καθε μαρκα αυτοκινητου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
messinia3 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 18 λεπτά πριν, xorotaktis είπε εχει κανεις τι ιδεα τι επιτοκια δινει ο σφακιανακης ; γιατι αυτος ειναι αντιπροσωπος για την σουζουκι στην περιοχη μου ή εξαρταται ανα καθε μαρκα αυτοκινητου Εξαρτάται από τη μάρκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaras76 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Η περίοδος αυτή είναι η χειρότερη για να πάρει κάποιος αυτοκίνητο με δανεισμό.Συμφέρει σίγουρα δάνειο μέσω αντιπροσωπείας.Αν θέλεις να πουλήσεις το αμάξι, σου δίνει τα λεφτά ο αγοραστής και ξεχρεώνεις το αμάξι νωρίτερα.Το μόνο κακό είναι ότι μέσω αντιπροσωπείας θα αναγκαστείς να κάνεις ασφάλεια κλοπής, για όσο διαρκεί το δάνειο - πράγμα όχι τόσο κακό.Πάντως οι διαφορές στα επιτόκια είναι τεράστιες. Αν πας σε ford βλέπεις διαφορές 6% σε σχέση π.χ. με toyota. Και για να δεις πόσο μεγάλη διαφορά είναι αυτό, κάνε δοκιμές με το excel που θα βρεις εδώ: https://www.ypologismos.gr/wp-content/uploads/2019/05/doseis-txr-programma-apopliromis.zip 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα