zoranb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 13 hours ago, gokuthelegend said: 376375.85,4249553.89 376402.43,4249540.73 376408.99,4249560.85 376421.43,4249605.59 Το κόμμα χωρίζει τις X από τις Y συντεταγμένες; Ρωτάω γιατί έτσι τις έχω στο μοντέλο (ΕΓΣΑ87 / EPSG:2100)
gokuthelegend Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, zoranb είπε Το κόμμα χωρίζει τις X από τις Y συντεταγμένες; Ρωτάω γιατί έτσι τις έχω στο μοντέλο (ΕΓΣΑ87 / EPSG:2100) Ναι, το κόμμα χωρίζει το Χ με το Υ, και η τέλεια είναι για τα δεκαδικά.
meletis_m Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Αν επιτρέπεται πόσο είχες πληρώσει τον τοπογράφο για να σου φτιάξει το τοπογραφικό; Επειδή ασχολήθηκα λιγάκι με το κτηματολόγιο στην περιοχή μου, εξυπηρέτησα αρκετούς γνωστούς για να μετρήσουμε τα τεμάχιά τους, και μου είχαν αναφέρει τα εξής: Πολλοί έχουν 5-10 χωραφάκια μικρά, ίσως και περισσότερα, ίσως και λιγότερα, που απλώς τα είχαν αποκτήσει από κληρονομιές, και απλώς δεν ήθελαν να τα χάσουν, και τα δήλωναν έστω και στο περίπου για να τα καταχωρήσουν. Οι περισσότεροι έχουν μικρά χωράφια της τάξης του 1-2 στρεμμάτων τα οποία συνήθως δεν τα καλλιεργούν ή μπορεί να έχουν πολύ λίγα δέντρα, και τα οποία δεν τα βγάζουν τα λεφτά τους, και σε καμιά περίπτωση δεν ήθελαν να πληρώσουν επαγγελματία τοπογράφο γιατί απλώς δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν για να μετρήσει ο τοπογράφος 5 και 10 χωράφια. Μια κυρία γειτόνισσα η οποία δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει μου είπε ότι κάλεσε επαγγελματία τοπογράφο και για 6 χωράφια της πήρε 900 ευρώ, δηλαδή μέσο όρο 150 ευρώ ανα χωράφι, που νομίζω ότι είναι καλή τιμή, μιας και έχω ακούσει ότι κάποιοι παίρνουν μέχρι και 300 ευρώ (ίσως να εξαρτάται και από το χωράφι φυσικά). Για μερικούς αυτό είναι ολόκληρο το μηνιάτικο ίσως και 2 μηνιάτικα, οπότε απλώς δεν θέλουν να πληρώσουν επαγγελματία τοπογράφο. Επίσης από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι πολλοί δεν τους ένοιαζε αν μπουν 1 μέτρο μέσα ή αν βγουν 1 μέτρο έξω, αρκεί το περίγραμμα να βγαίνει έτσι όπως το είχαν υπολογίσει, έστω και με μια μικρή απόκλιση. Οπότε απλώς μετρούσαν με το gps του κινητού ή δεν έκαναν και καθόλου μέτρηση και απλώς άνοιγαν τον χάρτη στον υπολογιστή και το έβρισκαν με το μάτι. Φυσικά αν κάποιος έχει κάποιο μεγάλο χωράφι από το οποίο βγάζει αρκετά χρήματα, ή αν ασχολείται επαγγελματικά σαν αγρότης θα πληρώσει όπως και να έχει τοπογράφο, γιατί θέλει να είναι ακριβείας το τοπογραφικό του. Είναι ο πατέρας μου πολ.μηχανικος οπότε δε πλήρωσα . Αλλά το κόστος εξαρτάται από τη έκταση του γηπέδου , έαν θες και βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών ή για μεταβίβαση . Δε είναι στάνταρ οι τιμές . Γενικά ένα τοπογραφικό με συντεταγμένες χρήσιμο (μεταβίβαση ) θα σου είναι και στο μέλλον και να ξέρεις που βρίσκεσαι . 1
zoranb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, gokuthelegend said: Ναι, το κόμμα χωρίζει το Χ με το Υ, και η τέλεια είναι για τα δεκαδικά. Σε ποιά παράθυρα θα βάλω όμως τις συντεταγμένες αυτές; Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από zoranb
gokuthelegend Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, zoranb είπε Σε ποιά παράθυρα θα βάλω όμως τις συντεταγμένες αυτές; Για σκέψου λίγο.
gokuthelegend Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, zoranb είπε Δεν καταλαβαίνω Είπες ότι έχεις τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ87, και θες να τις μετατρέψεις σε κάτι άλλο, οπότε σε ποιο κουτάκι θα τις βάλεις; Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από gokuthelegend 1
zoranb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 10 minutes ago, gokuthelegend said: Είπες ότι έχεις τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ87, και θες να τις μετατρέψεις σε κάτι άλλο, οπότε σε ποιο κουτάκι θα τις βάλεις; Τόπιασα, σε ευχαριστώ πολύ φίλε!!!
zoranb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μήπως υπάρχει τρόπος να εισάγω τις συντεταγμένες από PDF αρχείο που δημιουργήθηκε από το www.gis.kthma.com ? Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από zoranb
gokuthelegend Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, zoranb είπε Μήπως υπάρχει τρόπος να εισάγω τις συντεταγμένες από PDF αρχείο που δημιουργήθηκε από το www.gis.kthma.com ? Ναι, υπάρχει τρόπος, με αντιγραφή-επικόληση.
zoranb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 2 minutes ago, gokuthelegend said: Ναι, υπάρχει τρόπος, με αντιγραφή-επικόληση. Εννοώ κάτι πιό αυτοματοποιημένο. Το αντιγραφή κ επικόλληση προσθέτει και διάφορα elements μέσα που μπερδεύουν (αριθμούς, παραγράφους κλπ.)
gokuthelegend Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, zoranb είπε Εννοώ κάτι πιό αυτοματοποιημένο. Το αντιγραφή κ επικόλληση προσθέτει και διάφορα elements μέσα που μπερδεύουν (αριθμούς, παραγράφους κλπ.) Δυστυχώς όχι. Και εγώ έτσι το κάνω, με αντιγραφή-επικόληση. Πιάσε μόνο τους αριθμούς στο πινακάκι, κάντους επικόληση, σβήσε τους Α/Α, και αντικατέστησε το κενό ανάμεσα στο ΧΥ με κόμμα.
zoranb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Just now, gokuthelegend said: Δυστυχώς όχι. Και εγώ έτσι το κάνω, με αντιγραφή-επικόληση. Πιάσε μόνο τους αριθμούς στο πινακάκι, κάντους επικόληση, σβήσε τους Α/Α, και αντικατέστησε το κενό ανάμεσα στο ΧΥ με κόμμα. Αυτό κάνω βρε φίλε, αυτό κάνω. Επιπλέον με Find/Replace κάπως σώζεται η κατάσταση.
zoranb Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Tώρα ένα άλλο ερώτημα είναι εάν γίνεται με τις συντεταγμένες αυτές, με κάποια συσκευή, ακόμα κ με ένα κινητό, να μπορώ να καθοδηγηθώ και να βρεθώ ο ίδιος στο αγροτεμάχιο που θα έχω επιλέξει;
gokuthelegend Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, zoranb είπε Tώρα ένα άλλο ερώτημα είναι εάν γίνεται με τις συντεταγμένες αυτές, με κάποια συσκευή, ακόμα κ με ένα κινητό, να μπορώ να καθοδηγηθώ και να βρεθώ ο ίδιος στο αγροτεμάχιο που θα έχω επιλέξει; Το Google Maps που έχεις στο κινητό δέχεται και συντεταγμένες εκτός από διευθύνσεις. Στο σύστημα WGS84 (αυτό του Google Earth), πάρε την συντεταγμένη από μια κορυφή του χωραφιού που σε ενδιαφέρει, βάλτην στο Google Maps του κινητού και ζήτησε οδηγίες για να σε πάει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα