Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Στο κερδος απο την ενοικίαση υπολογίζεις  και τα έξοδα των όποιων ζημιών.Επιχείρηση είναι και αυτή  και εχει και έξοδα.

Τι μας λες, δηλαδη ο ιδιοκτητης θα επωμιστει οχι απλα τις φυσιολογικες φθορες αλλα και την οποια ζημια προκαλει ο καθε νοικαρης απο κακη χρηση. Ανοιξτε και εσεις μια τετοιο επιχειρηση θα χαρα πολυ να γινω πελατης σας.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ναι την οποια ζημια απο κακη χρηση θεωρω οτι ειναι ξεκαθαρη ευθυνη να την  αποκαταστασει αυτους που εκανε την ζημια, το αντιθετο μου φαινεται παραλογο.

Προφανως και ειναι υποχρεωση του ενοικιαστη η καταβολη του ενοικιου στην ωρα του οπως αυτο οριζεται στο συμβολαιο. Ευτυχως που πλεον υπαρχει τεραστια βελτιωση σε αυτο τον κομματι και οι υποθεσεις κακοπληρωτων ενοικιαστων αντιμετωπιζονται εξωδικαστικα και σε χρονο dt σε ελαχιστο χρονο και ελαχιστα κοστος εχεις βγαλει εκτος σπιτιου τον οποιο τζαμπατζη νομιζει οτι με την αποδοση μισθιου σου κανει χαρη.

αρα θελεις καθε δεκα χρονια να σου κανουν τσαμπα ανακατασκευη στο σπιτι.....Οκ το επιασα.

ΥΓ να πατε δικαστικα να δειτε τι θα παρετε.Κοροιδα νομιζετε ειναι οι ασφαλιστικες που μετρανε την παλαιοτητα στα αντικειμενα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, StamTheMan είπε

Οχι,δεν ειναι οκ.

Αποκλειεται, εδω μαθαμε οτι αν ο ενοικιαστης πληρωνει το ενοικιο ειναι οκ να γκρεμισει και κανα τοιχο σιγα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, vasilllis είπε

αρα θελεις καθε δεκα χρονια να σου κανουν τσαμπα ανακατασκευη στο σπιτι.....Οκ το επιασα.

Οχι δεν ισχυριστηκα πουθενα κατι τετοιο. Αλλο οι φυσιολογικες φθορες του χρονου και αλλο οι ζημιες απο κακη χρηση, ειναι 2 διαφορετικα πραγματα, εσεις τα εχετε βαλει σε ενα τσουβαλι.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να γίνει κι εδώ όπως Β. Ευρώπη.

Π.χ. Νορβηγία. Ο ενοικιαστής δίνει τουλάχιστον 3 ενοίκια ως εγγύηση, τα οποία θα τα πάρει μόνο αν το σπίτι παραδοθεί στην ίδια κατάσταση που το παρέλαβε!

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Aλλα αντ αλλα της παρασκευης το Γαλα.

9 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Τι μας λες,

5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Αποκλειεται, εδω μαθαμε οτι αν ο ενοικιαστης πληρωνει το ενοικιο ειναι οκ να γκρεμισει και κανα τοιχο σιγα.

Πρεπει να φτιαξεις τον τροπο που απαντας σε οποιον δε συμφωνει μαζι σου

• Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vasilllis είπε

ΥΓ να πατε δικαστικα να δειτε τι θα παρετε.Κοροιδα νομιζετε ειναι οι ασφαλιστικες που μετρανε την παλαιοτητα στα αντικειμενα.

δεν την μετρανε. Σε κατασταση "καινουργου"  ειναι η αποζημιωσεις στα ακινητα.

7 λεπτά πριν, vasilllis είπε

δεν υπαρχει λογος να λεμε κουταμαρες. Ειναι προφανες οτι εισαι ενοικιαστης. αν καψεις τον παγκο, θα τον πληρωσεις. Η μανα μου 30 χρονια δεν τον εχει καψει, γιατι προσεχει που ακουμπαει την κατσαρολα και μαγειρευει 2 φαγητα την μερα.
Η γυναικα μου το ιδιο εδω και 20 χρονια.

Συνεπως ναι. Το καψιμο του παγκου ειναι κακη χρηση, και θα το αποζημιωσεις αντικαθιστωντας ολο τον πάγκο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Πρεπει να φτιαξεις τον τροπο που απαντας σε οποιον δε συμφωνει μαζι σου

Υπαρχει το κουμπι της αναφορας αν θεωρεις οτι απαντησα καπου προσβλητικα, προσωπικα δεν βλεπω κατι περιεργο στο τροπο που απανταω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ειναι σωστα οσα γραφεις, για αυτο και εγραψα οτι απο εδω και περα αυτο θα λειτουργησει ως μαθημα για τις επομενες μισθωσεις και θα δωθει περισσοτερο προσοχη σε καποια σημεια στα οποια στο παρελθον γινανε  λαθη.

Ευτυχως δεν αφησαν καποιο τρελο κοστος αποκαταστασης.

Αυτο που επισης αντιληφθηκα απο τα post στο παρον νημα, ειναι οτι απο τους ενοικιαστες μαλλον δεν εκτιμαται και ιδιαιτερα η μη ζητηση αυξησης του ενοικιου απο τον ιδιοκτητη ιδιαιτερα σε μια περιοδο που οι τιμες εχουν χτυπησει κοκκινη και οι τιμες προ 8ετιας μοιαζουν τιμες περασμενης ζωης, μαλλον το εκλανεται περισσοτερο ως αφελεια του ιδιοκτητη! :-)

να σου πω την αληθεια εγω πιστευω πως χοντρη μαλακια κανουν αυτοι που φτανουν τα νοικια στο κοκκινο και θα τους γυρισει μπουμερανγκ (οπως εχει γινει σε πολλους, και εχω και 2 προσωπικα παραδειγματα απο γνωστους)

η λογικη μου ειναι απλη, οταν οι σωστοι ενοικιαστες δεν εχουν λεφτα να πληρωσουν τα ακριβα ενοικια αναγκαστικα θα μεινουν στις φτηνες "τρυπες" ή θα γινουν κακοι ενοικιαστες και θα πιστολιαζουν τους ιδιοκτητες των καλων σπιτιων. οι κακοι ενοικιαστες θα συνεχισουν οπως ξεραν τοσα χρονια.

οποτε εσυ ειδικα που εχεις καινουργιο περιποιημενο σπιτι θα σε συμβουλευα να σκεφτεις 2 και 3 φορες το ποσο που θα βαλεις στην αγγελια, καθως το ποσο αυτο θα τραβηξει τα αναλογα ατομα. και το χειροτερο, για να το κυνησεις μετα θελει ενα σκασμο λεφτα και κατα 99% ακρη δε θα βγαλεις (αυτοι που κανουν τις χοντρες μαλακιες ξερουν και πως να ξεφυγουν)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Τι μας λες, δηλαδη ο ιδιοκτητης θα επωμιστει οχι απλα τις φυσιολογικες φθορες αλλα και την οποια ζημια προκαλει ο καθε νοικαρης απο κακη χρηση. Ανοιξτε και εσεις μια τετοιο επιχειρηση θα χαρα πολυ να γινω πελατης σας.

Αραγε οι γονείς σου τι λένε καθώς αυτοί το νοίκιασαν;Πόσα είναι τα έξοδα για τις ζημιές που σας έκαναν;

Το είχατε επισκεφτεί ποτέ το σπίτι να δείτε τι γίνεται;

Δεν ξέρω αν σε πνίγει το δίκιο σου αλλά ειναι απαράδεκτος ο τρόπος που απαντάς σε ότι δεν σε βολευει.

Τέτοιους πελάτες δεν θέλω.Να πάτε αλλού.

Δημοσ.

εγώ το γραψα μετά τις πρώτες σελίδες και αρχικές απαντήσεις....που μάλιστα είχα πάρει και το μέρος του TS, μέχρι να αρχίσω να γίνομαι σκεπτικός από τον τρόπο που απαντά και αποφεύγει εντέχνως να απαντήσει όπου κάνει τζιζ.

γκρίνια γκρίνια γκρίνια και όταν έρχεται η στιγμή να δουμε καμιά φωτογραφία ή να μάθουμε τελικά αν οι "ατέλειες" στο 20ετίας ακίνητο, έβαζε το χέρι στη τσέπη για να συντηρεί τη περιουσία του, εκείνος ήταν αμείλικτος....."ναι αλλά τους άφησα το ενοίκιο σταθερό"

δε ξαναγράφω τίποτα. απλά διαβάζω και περιμένω να κλειδωθεί μιας και το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχουν οι περισσότεροι, είναι η έλλειψη αυτοκριτικής.

• Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Πώς από την κουζίνα 20ετίας (όπως γράφτηκε εδώ) φτάσαμε θα μου πληρώσεις την πλήρη ανακαίνισή της, όπως έχει γράψει και ο νηματοθέτης, υπάρχει μια τεράστια απόσταση με την πραγματικότητα.

Επίσης διαβάσαμε, ότι θα συνάψω μια σύμβαση που θα αγνοεί το χρόνο και τη φυσιολογική φθορά, το σπίτι θα παραμείνει ως έχει στο πέρασμα του χρόνου και όπου υπάρχει ζημιά - θα το πληρώνει αυτός που βάζει το χέρι στην τσέπη για καινούργιο.

Ναι, πιθανώς να έχει μια μικρή χρηματική απώλεια ο νηματοθέτης όπως αναλύσαμε πριν (αν ισχύουν όσα γράφει). Αυτό τον οδηγεί να δαγκώσει τον επόμενο. Παρέδωσα βαμμένο, παραλαμβάνω βαμμένο - λες και το χρώμα είναι άφθαρτο.

Τέσπα, δυστυχώς υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα, έχω πέσει κι εγώ σε παράλογες απαιτήσεις και χειρότερες από αυτές ως ενοικιαστής. Το κόστος μιας μετακόμισης είναι μερικές χιλιάδες ευρώ, αν είχε ερωτηθεί ο προηγούμενος πιθανώς να είχε καλύψει και το κόστος για το οποίο γκρινιάζει ο νηματοθέτης. Αντίθετα γενικεύει και βγάζει συμπεράσματα αυθαίρετα.

Μάλιστα, βλέπω και αναφορές για εξώσεις και πόσο ευνοικό είναι το καθεστώς κτλ. Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε να κάνουμε με troll. Αυτά είναι κλασσικές τακτικές δημιουργίας flame wars.

Καλή συνέχεια σε όλους. Τέλος για μένα.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...