alet Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, apan@samos είπε Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η απαίτηση να σου παραδώσει κάποιος ένα ακίνητο μετά απο πολυετή ενοικίαση, σε κατάσταση όπως η αρχική. Αυτό είναι αδύνατο, παράλογο και φυσικά θα υπάρχει και η αντίστοιχη νομική προσέγγιση (ορισμός φυσιολογικής φθοράς κτλ.). Αν είστε λεπτολόγοι και τελειομανείς, αυτό είναι μια δική σας ιδιαιτερότητα, έχει ένα κόστος και πρέπει να το καλύψετε. Θες το σπίτι σου να νικήσει τη φθορά του χρόνου και να είναι του κουτιού για τον επόμενο ενοικιαστή; Ε πλήρωσε το κόστος και άσε το ύφος του θιγόμενου. Σου αφήνει ο ενοικιαστής ένα πενταψήφιο ποσό, προϊόν της συμφωνίας σας που τήρησε στο έπακρο και θα τον βγάλεις εσύ σκάρτο διότι δε σου άφησε ένα σπίτι ίδιο ή καλύτερο από αυτό που παρέλαβε. Είσαι φάουλ, ξεχασέ το. Εγω απο την άλλη ξέρω πως παραδίδεις κάτι πίσω ,όπως το παραλαμβάνεις. Αν το παρέλαβες φρεσκοβαμμένο,χωρίς τρύπες στους τοίχους,χωρίς βαθουλώματα στους νεροχύτες έτσι πρέπει να το παραδώσεις πίσω. Αλλά επειδή ο καθένας έχει τις απόψεις του,για αυτό υπάρχει το συμφωνητικό μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή που περιγράφει αυτά τα πράγματα και προβλέπει τυχόν εγγύηση για την επισκευή τέτοιων ζημιών. Αν εσυ έκανες επισκευές που επιβαρύνουν των ιδιοκτήτη επειδή είχες συμφέρον λόγω χαμηλού ενοικίου οπως δηλώνεις είναι δικό σου θέμα. Οπως και είναι θέμα του ιδιοκτήτη να μην σου κάνει καμία αυξηση και να κρατάει χαμηλό το ενοικιο για μια δεκαετία. Κανένας δεν χρωστάει τίποτα σε κανένα σε μια εγχρήματη συμφωνία εφόσον τηρούνται οι οροι. 4
imr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Έπρεπε να κλείσει τις τρύπες από τα aic και να φτιάξει τον πάγκο αλλά στο σύνολο είναι πολύ μικρές και οικονομικές φθορές. Ειδικά αν είχατε καλή συνεργασία τόσο χρόνια δεν αξίζει τον κόπο. Είναι πραγματικά μικρό ζημιές για τόσα χρόνια και δεν αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω. Αν είχες 3 ενοικιαστές τόσα χρόνια θα είχες δώσει πολλά περισοτερα για βαψιματα και μικροεπισκευες 1
Pwpwpw Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, apan@samos είπε Καλημέρα είμαι και εγώ ενοικιαστής σε μια παρόμοια περίπτωση με αυτή που περιγράφεται εδώ. 10 χρόνια στο ίδιο ακίνητο, με τιμή σταθερή από την αρχή της ενοικίασης, με ένα ακίνητο που πέρασε διάφορες περιπέτειες (π.χ. δύο έτη χωρίς διαχείριση, έφτασε να κοπεί το κοινόχρηστο ρεύμα, απουσία καθαριότητας). Το ακίνητο που μένω δεν έχει κάποιο τρόπο θέρμανσης πλέον, διότι δεν μπορούσε να μπει πετρέλαιο και πλέον όλα τα κατοικημένα διαμερίσματα, πλην του δικου μου, καλύπτονται με ατομικό λέβητα ΦΑ. Επίσης όλα αυτά τα χρόνια ο ιδιοκτήτης δεν έχει σπαταλήσει ένα ευρώ για το διαμέρισμα. Ούτε ένα. Προφανώς έχουν προκύψει πολλά προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια, για τα οποία έχω κινηθεί αυτοτελώς καθώς δεν ξεπερνούσαν ένα φυσιολογικό χαμηλό όριο ανα ζημιά και σεβόμενος ότι πληρώνω ένα χαμηλό ενοίκιο. Και σε μένα ο πάγκος της κουζίνας έχει δυο σημάδια διαμέτρου 2 εκατοστων από ατυχημα με καυτό σκεύος. Ρωτησα μαραγκό και μου ειπε πρέπει να ξηλωθεί όλη η κουζίνα για αυτά τα μικρά σημάδια. Από που και ως που, θα παραδώσω σε κόστος νέου ένα πάγκο 20ετίας; Κάλυψα επιμελώς τα σημάδια με χρωματιστό στόκο - όπως είχε και σε άλλα σημεία από προηγούμενο ενοικιαστή - και ο πάγκος έχει μια φυσιολογική όψη για την ηλικία του. Έχω επισκευάσει όλες τις μπαταρίες/βρύσες του διαμερίσματος και τα καζανάκια, έχω κάνει επισμάλτωση στη μπανιέρα, εχω ξεβουλώσει αποχετεύσεις, εχω καθαρίσει το τζάκι, συντηρώ τον ηλιακό, πληρώνω κοινόχρηστα. Πολλά από αυτά είναι υποχρεώσεις του ενοικιαστή, πολλά όμως δεν είναι. Το σπίτι έχει 5-6 καρφιά σε κάδρα, έχει 3 A/C με τις αντίστοιχες τρύπες, σίγουρα θα θέλει βάψιμο και στοκάρισμα όταν θα φύγω. Εχει και άλλες μικροζημιές που έχουν συσσωρευθεί με τα χρόνια και λύνονται εύκολα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η απαίτηση να σου παραδώσει κάποιος ένα ακίνητο μετά απο πολυετή ενοικίαση, σε κατάσταση όπως η αρχική. Αυτό είναι αδύνατο, παράλογο και φυσικά θα υπάρχει και η αντίστοιχη νομική προσέγγιση (ορισμός φυσιολογικής φθοράς κτλ.). Αν είστε λεπτολόγοι και τελειομανείς, αυτό είναι μια δική σας ιδιαιτερότητα, έχει ένα κόστος και πρέπει να το καλύψετε. Θες το σπίτι σου να νικήσει τη φθορά του χρόνου και να είναι του κουτιού για τον επόμενο ενοικιαστή; Ε πλήρωσε το κόστος και άσε το ύφος του θιγόμενου. Σου αφήνει ο ενοικιαστής ένα πενταψήφιο ποσό, προϊόν της συμφωνίας σας που τήρησε στο έπακρο και θα τον βγάλεις εσύ σκάρτο διότι δε σου άφησε ένα σπίτι ίδιο ή καλύτερο από αυτό που παρέλαβε. Είσαι φάουλ, ξεχασέ το. Δώσε εκεί ένα σκάρτο χιλιάρικο που δεν περίμενες οτι θα δώσεις, το οποίο θα πάρεις πίσω ίσως και στο πρωτο ενοίκιο πλέον και μίλα στον κύκλο σου για τους κακούς ενοικιαστές που δε σου ανακαίνισαν την κουζίνα. Και αφου είσαι τελειομανής, κράτα ένα 10% του ενοικίου στην ακρη για φθορές και επισκευές στο ακίνητο. Όπως θα έπρεπε να κάνει, όποιος σέβεται την περιουσία του. Ειρήσθω εν παρόδω, ασφαλισμένο το έχεις; Ή θα πιάσει καμιά φωτιά/γίνει σεισμός και θα το κλαις; Aλλα αντ αλλα της παρασκευης το Γαλα. Εδω μεσα μαθαμε πρωτων οτι ειναι λεπτολογος και τελειωμανης καποιος επειδη ενοχληθηκε που παρελαβε πληρως κατεστραμενη επιστρωση στην επιφανειας του παγκου της κουζινας και κατεστραμενο νεροχυτη ενω πριν 8 χρονια τα ειχε παραδοσει σε αψεγαδιαστη κατασταση και δευτερον οτι εφοσον ο ενοικιαστης πληρωνει στην ωρα του το ενοικιο απαλλασεται απο τις ζημιες που προκαλει στο ακινητο(οχι φθορες).Απο αυτα που διαβαζω αρχιζω να καταννοω γιατι καποιοι ιδιοκτητες φτασανε ζητανε κατι παραλλογες εγγυησεις τυπου 5-6 ενοικια μπροστα. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw 1
vasilllis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Aλλα αντ αλλα της παρασκευης το Γαλα. Εδω μεσα μαθαμε πρωτων οτι ειναι λεπτολογος και τελειωμανης καποιος επειδη ενοχληθηκε απο την πληρως κατεστραμενη επιστρωση της επιφανειας του παγκου της κουζινας και απο τον κατεστραμενο νεροχυτη και δευτερον οτι εφοσον ο ενοικιαστης πληρωνει στην ωρα του το ενοικιο απαλλασεται απο τις ζημιες που προκαλει στο ακινητο(οχι φθορες).Απο αυτα που διαβαζω αρχιζω να καταννοω γιατι καποιοι ιδιοκτητες φτασανε ζητανε κατι παραλλογες εγγυησεις τυπου 5-6 ενοικια μπροστα. Xρονια πολλα Βαλε καποια φωτογραφια να δουμε κατα ποσο ειναι πληρες κατεστραμενος ο παγκος και κατα ποσο θεωρειται φυσιολογικη φθορα..
Pwpwpw Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, vasilllis είπε Βαλε καποια φωτογραφια να δουμε κατα ποσο ειναι πληρες κατεστραμενος ο παγκος και κατα ποσο θεωρειται φυσιολογικη φθορα.. Χρονια πολλα Υπαρχει δηλαδη ας πουμε περιπτωση στο 1/4 περιπου της συνολικης επιφανειας του παγκου να εχει ξεβαψει/ξεφτισει/φθαρει εντελως η επιφανεια ενω πριν 8 χρονια ηταν αψεγαδιαστη και αυτο να ειναι δηλαδη φυσιολογικη φθορα και οχι ζημια απο κακη χρηση. Αληθεια εσεις σπιτι σας αλλαζετε εξολοκληρου(ειναι αδυνατο να αλαχθει το μισο κομματι γιατι αποκλειται να βρεθει ακριβως ιδιο κομματι) τον παγκο και τον νεροχυτη στην κουζινας σας σε καθε 8 ετη χρησης? Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
apan@samos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Χρονια πολλα Υπαρχει δηλαδη ας πουμε περιπτωση στο 1/4 περιπου της συνολικης επιφανειας του παγκου να εχει ξεβαψει/ξεφτισει/φθαρει εντελως η επιφανεια ενω πριν 8 χρονια ηταν αψεγαδιαστη και αυτο να ειναι δηλαδη φυσιολογικη φθορα και οχι ζημια απο κακη χρηση. Αληθεια εσεις σπιτι σας αλλαζετε εξολοκληρου(ειναι αδυνατο να αλαχθει το μισο κομματι γιατι αποκλειται να βρεθει ακριβως ιδιο κομματι) τον παγκο και τον νεροχυτη στην κουζινας σας σε καθε 8 ετη χρησης? Η ζημιά που περιγράφεις είναι μεγάλη και σε καμία περίπτωση συνήθης φθορά. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει σε ανθρώπους που έχουν μια στοιχειώδη συνεννόηση είναι ένα μέρος του κόστους να το αναλάβει ο ενοικιαστής. Και γιατί γράφω μέρος; Θα πληρώσει την αξία αντικατάστασης κουζίνας 10-20-30 ετών. Δηλαδή μια αναλογία στην αξία καινούργιας. Η αποκατάσταση της ζημιάς σου αφήνει ένα "κέρδος" που δεν οφείλει να στο αποζημιώσει. Κατά τα άλλα, ισχύουν όσα σου ανέφερα, διότι δεν έμεινες μόνο στην ασυνήθιστη ζημιά. Σε αυτό που δεν οφείλεται στην ορθή χρήση. Υπήρχε εκτενής αναφορά σε κάθε λεπτομέρεια. Και αναρωτιέμαι, τι κόστος αποκατάστασης ζημιών είχες την 8ετία; Πρέπει να το προϋπολογίσεις. Τα υλικά αγαθά (όπως και οι άνθρωποι) έχουν ηλικία, δεν έχει καμία δουλειά ο ενοικιαστής να στο διατηρήσει άθικτο. Την αναφορά δεν την έκανες εσύ αλλά είδαμε και άλλους να προσθέτουν "σοφία". Νομίζω κυρίως έχουμε ένα θέμα συνεννόησης, συν το ανθρώπινο συναίσθημα της ευγνωμοσύνης που μπορεί να ένιωσαν οι γονείς σου σε ένα άνθρωπο που άφησε επί 8 χρόνια μηνιάτικα. Ας πάει στο καλό πλέον, διότι δε μπορεί να λυθεί με εύκολο τρόπο. Για όλα υπάρχει και το timing. Είναι και ο ενοικιαστής φάουλ πάντως που δε το συζήτησε. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από apan@samos
Pwpwpw Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, apan@samos είπε Κατά τα άλλα, ισχύουν όσα σου ανέφερα, διότι δεν έμεινες μόνο στην ασυνήθιστη ζημιά. Σε αυτό που δεν οφείλεται στην ορθή χρήση. Υπήρχε εκτενής αναφορά σε κάθε λεπτομέρεια. Και αναρωτιέμαι, τι κόστος αποκατάστασης ζημιών είχες την 8ετία; Πρέπει να το προϋπολογίσεις. Τα υλικά αγαθά (όπως και οι άνθρωποι) έχουν ηλικία, δεν έχει καμία δουλειά ο ενοικιαστής να στο διατηρήσει άθικτο. Την αναφορά δεν την έκανες εσύ αλλά είδαμε και άλλους να προσθέτουν "σοφία". Ποια ειναι η εκτενης αναφορα στην οποια ειμαι παραλογος? Εγραψα οτι προσπερναω το γεγονος οτι υπηρχαν 11 μετρημενες τρυπες με βιδες/ουπα και οχι μονο μονο απο καρφια (συν αυτα), το προσπερναω σημαινει οκ δεν μου αρεσε και σαν εικονα αλλα δεν θα ζητουσα "ρεστα" σε καμια περιπτωση για αυτα, ετσι και αλλιως ειχα σκοπο να το βαψω και αυτα θα επιδιορθωθουν απο τον μαστορα που θα βαψει. Δεν ανεφερα καν τον σπασμενο διακοπτη του απορροφητηρα, εχει χρονια μεσα θα το αλλαξω εγω το θεωρω δικια μου δουλεια. Δεν ανεφερα καν οτι 2 απο τις 4 βρυσες του σπιτιου δεν μου αρεσε η λειτουργια τους στο ανοιξε-κλεισε γιατι εχουν γινει πολυ σκληρες (μαλλον απο αλατα φανταζομαι) γιατι αυτο ναι ειναι φθορα του χρονου 100% δικια μου δουλεια να τα αντικαταστησω και μιλησα ηδη με υδραυλικο να αλλαχθουν ολες ανεξαιρετως οι βρυσες στο εσωτερικο του σπιτιου ωστε να ειναι του κουτιου και αψογες λειτπυργικα στον επομενο. Εστιασα σε 3 πραγματα: -εβγαλε το a/c να το παρει μαζι του και αφησε μια τρυπα 10 ποντων διαμετρου στον τοιχο ανοιχτη, ειμαι υπερβολικος που θα ηθελα να την κλεισει αυτος εστω προχειρα με ενα καπακι γιατι και ασχημα χτυπαει στο ματι αλλα και προφανως δεν το παρελαβε με τρυπα στον τοιχο? -Περιπου το 1/4 της συνολικης επιφανειας του παγκου της κουζινας εχει ξεβαψει/ξεφτησει η επιφανεια (προφανως βαζανε συνεχως καυτη κατσαρολα πανω στον παγκο) και εχει και μερικα σημαδια απο εκδορες μαλλον απο μαχαιρι, ισως κοβανε εκει πανω το ψωμι και μεινανε χαρακιες. Οταν το ειχαν παραλαβει ο παγκος της κουζινας ηταν αψεγαδιαστος.Προφανως θα αλλαχθει ολοκληρος γιατι δεν υπαρχει πριπτωση μα βρεθει ιδιο κομματι.Αυτο δεν ειναι κακη χρηση ειναι φθορα του χρονου? -Ο νεροχυτης της κουζινας εχει τρυπες/χτυπηματα και ισως να εχει τρυπησει γιατι ειδα οτι εχουν κολλησει ενα χοντρο αυτοκολλητο στο κατω μερο απο την εξω πλευρα, αναγκαστικα θα αλλαξω και τον νεροχυτη μαζι με τον παγκο ωστε να επανελθει στην αρχικη κατασταση ολη η κουζινα. Ποια ειναι φυσιολογικη φθορα απο αυτα τα 3 που εστιασα στα 8 χροννια χρησης για να καταλαβω. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw 1
apan@samos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Εστιασα σε 3 πραγματα: -εβγαλε το a/c να το παρει μαζι του και αφησε μια τρυπα 10 ποντων διαμετρου στον τοιχο ανοιχτη, ειμαι υπερβολικος που θα ηθελα να την κλεισει αυτος εστω προχειρα με ενα καπακι γιατι και ασχημα χτυπαει στο ματι αλλα και προφανως δεν το παρελαβε με τρυπα στον τοιχο? -Περιπου το 1/4 της συνολικης επιφανειας του παγκου της κουζινας εχει ξεβαψει/ξεφτησει η επιφανεια (προφανως βαζανε συνεχως καυτη κατσαρολα πανω στον παγκο) και εχει και μερικα σημαδια απο εκδορες μαλλον απο μαχαιρι, ισως κοβανε εκει πανω το ψωμι και μεινανε χαρακιες. Οταν το ειχαν παραλαβει ο παγκος της κουζινας ηταν αψεγαδιαστος.Προφανως θα αλλαχθει ολοκληρος γιατι δεν υπαρχει πριπτωση μα βρεθει ιδιο κομματι.Αυτο δεν ειναι κακη χρηση ειναι φθορα του χρονου? -Ο νεροχυτης της κουζινας εχει τρυπες/χτυπηματα και ισως να εχει τρυπησει γιατι ειδα οτι εχουν κολλησει ενα χοντρο αυτοκολλητο στο κατω μερο απο την εξω πλευρα, αναγκαστικα θα αλλαξω και τον νεροχυτη μαζι με τον παγκο ωστε να επανελθει στην αρχικη κατασταση ολη η κουζινα. Ποια ειναι φυσιολογικη φθορα απο αυτα τα 3 που εστιασα στα 8 χροννια χρησης για να καταλαβω. α) Είσαι υπερβολικός, η χρήση A/C είναι απολύτως θεμιτή. Τις τρύπες αυτές καλό είναι να τις αφήσει έτσι, ώστε να ξέρεις και να ξέρει ο επόμενος, που θα χρειαστεί να τρυπήσει για να βάλει κλιματισμό εφόσον το επιθυμεί. Αλλιώς θα γεμίσει το σπίτι αχρείαστες τρύπες. Είναι εργασία που γίνεται πολύ εύκολα κατά το βάψιμο του σπιτιού, γεμίζει με κάποιο υλικο η τρύπα (ακόμα και εφημερίδες εχω δει) και από πάνω στοκάρισμα. β) Εδώ - με βάση τα λεγόμενά σου και μόνο - έχεις δίκιο. Ένα ποσοστό της αποκατάστασης έπρεπε να το πληρώσει ο ενοικιαστής. γ) Αν ο νεροχύτης που περιγράφεις είναι μεταλλικός/inox τότε το αυτοκόλλητο που αναφέρεις, είναι μονωτικό υλικό για το θόρυβο που κάνει το νερό όταν πέφτει από ύψος (ή κάτι τέτοιο). Έχει και ο δικός μου νεροχύτης αντίστοιχο. Ένα χτύπημα από χρήση, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα είναι η θέση μου, προϊόν συμφωνίας. Αφού θα αλλάξεις πάγκο, μπορείς να κάνεις και αυτή την αλλαγή, ένας value έχει 100-200 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι η υπόθεση αυτή έχει ένα κόστος για σένα 1000€, ο ενοικιαστής καλό θα ήταν να σου αφήσει 200-500 ευρώ. Σου έφαγε αυτό το ποσό. Αν διαιρέσεις με τους 96 μήνες που έμεινε, βγαίνει ένα πρόσθετο κόστος 2-5 ευρώ το μήνα. Πιο σημαντικό είναι να κάνεις τις εργασίες σύντομα και να επιλέξεις τον επόμενο γρήγορα. Και φυσικά να σταθείς τυχερός και να σου μείνει τόσα χρόνια. Ακόμα και ζημιές να σου αφήσει, αναλογικά το κόστος είναι αστείο στο πέρασμα των χρόνων. Αν σου φυγει γρηγορα, θα έχεις ξανά βαψίματα, στοκαρίσματα, μικροδιορθώσεις, ιστορίες. Πράγματα που δε σε απασχόλησαν όσο ήταν ο προηγούμενος μέσα. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από apan@samos
Pwpwpw Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, apan@samos είπε α) Είσαι υπερβολικός, η χρήση A/C είναι απολύτως θεμιτή. Τις τρύπες αυτές καλό είναι να τις αφήσει έτσι, ώστε να ξέρεις και να ξέρει ο επόμενος, που θα χρειαστεί να τρυπήσει για να βάλει κλιματισμό εφόσον το επιθυμεί. Αλλιώς θα γεμίσει το σπίτι αχρείαστες τρύπες. Είναι εργασία που γίνεται πολύ εύκολα κατά το βάψιμο του σπιτιού, γεμίζει με κάποιο υλικο η τρύπα (ακόμα και εφημερίδες εχω δει) και από πάνω στοκάρισμα. β) Εδώ - με βάση τα λεγόμενά σου και μόνο - έχεις δίκιο. Ένα ποσοστό της αποκατάστασης έπρεπε να το πληρώσει ο ενοικιαστής. γ) Αν ο νεροχύτης που περιγράφεις είναι μεταλλικός/inox τότε το αυτοκόλλητο που αναφέρεις, είναι μονωτικό υλικό για το θόρυβο που κάνει το νερό όταν πέφτει από ύψος (ή κάτι τέτοιο). Έχει και ο δικός μου νεροχύτης αντίστοιχο. Ένα χτύπημα από χρήση, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα είναι η θέση μου, προϊόν συμφωνίας. Αφού θα αλλάξεις πάγκο, μπορείς να κάνεις και αυτή την αλλαγή, ένας value έχει 100-200 ευρώ. δ)Αν σου φυγει γρηγορα, θα έχεις ξανά βαψίματα, στοκαρίσματα, μικροδιορθώσεις, ιστορίες. Πράγματα που δε σε απασχόλησαν όσο ήταν ο προηγούμενος μέσα. α) Δεν εγραψα πουθενα οτι δεν ειναι θεμιτη η χρηση του a/c, η 10ποντη τρυπα που αφησε κατα το ξηλωμα δεν ειναι θεμιτη και ηταν 100% δικια του δουλεια να την κλεισει προχειρα και οχι να σχοληθω εγω και με αυτο.Ετσι οπως τα γραφεις θα επρεπε να του πω και ευχαριστω που το αφησε με διαμπερες τρυπα, καπου εχει χαθει το μετρο και ειμαι εγω ο υπερβολικος εδω. β)Κανονικα επρπε να πληρωσει αυτος πληρως την αντικατασταση του παγκου γιατι ειναι 100% δικια του ζημια απο κακη χρηση, απο που και ως που θα επρπε να πληρωσω εγω ποσοστο/μεριδιο της κακης χρησης που εκανε αυτος, παρεα τον χαλασαμε το παγκο? γ)Ισως εχεις δικαιο για τα αυτοκολλητα, η ουσια ειναι οτι ο νεροχυτης δεν του παραδοθηκε με βαθουλωματα/χτυπηματα , ομοιως με τον παγκο 100% κακη χρηση και εδω. δ) Θα υπαρχει σαφεσταστη αναφορα στο συμβολαιο οτι το σπτι παραδοθηκε φρεσκοβαμμενο και χωρις τρυπες στους τοιχους και θα παραδοθει στην ιδια ακριβως κατασταση (φρεσκοβαμενο χωρις τρυπες) κατα την αποχωρηση του ενοικιαστη, οποιος δεν συμφωνει thank you next. 1 ώρα πριν, apan@samos είπε Αν υποθέσουμε ότι η υπόθεση αυτή έχει ένα κόστος για σένα 1000€, ο ενοικιαστής καλό θα ήταν να σου αφήσει 200-500 ευρώ. Σου έφαγε αυτό το ποσό. Αν διαιρέσεις με τους 96 μήνες που έμεινε, βγαίνει ένα πρόσθετο κόστος 2-5 ευρώ το μήνα. Επειδη εισαι καλος στα μαθηματικα υπολογισε και ποσα γλιτωσε τα τελευταια 4 χρονια που δεν του ζητηθηκα ποτε αυξηση παρα την ραγδαια αυξηση των ενοικιων και απολαμβανε/πληρωνε ενοικιο εποχης/τιμης 2014 Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
Chachanoulis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 22 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Καλησπερα και Χρονια πολλα καλα Χριστουγεννα. Μπαινω κατευθειαν στο θεμα. Η μητερα μου νοικιαζε σε ενα ζευγαρι επι 8 χρονια ενα διαμερισμα και τον προηγουμενο μηνα ενημερωσανε οτι θα φυγουνε μεχρι τελη Δεκεμβρη.Δεν υπηρξε καμια αντιρρηση παρολο που το συμβολαιο ειχε ισχυ εως τελη Ιουνιου 2024 επειδη ολα αυτα τα χρονια υπηρχε εξαιρετικη συνεργασια με τους ενοικιαστες, το ενοικο παντα πρωτη του μηνα ηταν στον τραπεζικο λογαρισμο. Εχθες λοπον παρεδωσαν τα κλειδια στους γονεις μου αλλα σημερα που πηγα να ελεγξω την κατασταση του διαμερισματος ειδα καποια πραγματα που δεν μου αρεσαν και εξηγω. Αρχικα προσπερναω το γεγονος οτι ειχανε σε 11 σημεια μεγαλές τρυπες στο τοιχο με ουπα/βιδες συν καποιες μικροτρυπες με καρφια. Τοποθετησανε ενα κλιματιστικο το οποιο φυσικα αφαιρεσανε για να το παρουνε μαζι τους, αλλα στον τοιχο αφησανε μια τεραστια τρυπα, δεν ητανε δικια τους υποχρεωση να την ταπωσουνε ? Επισης καταστρεψανε την επιφανεια του παγκου της κουζινας, μαλλον την καυτη κατσαρολα του φαγητου την βαζανε απευθειας πανω στν παγκο της κουζινας διαφορετικα δεν μπορω να καταλαβω την τεραστια φθορα, Αυτο ειναι ζημια η φυσιολογικη φθορα? Επισης στον νιπτηρα της κουζινας σε 2 σημεια ειδα χτυπηματα/βαθουλωματα τα οποια πιθανως να εχουν τρυπησει και το υλικο εντελως γιατι απο κατω ανοιξα το ντουλαπι και ειδα οτι εχουν κολλησει αυτοκολλητο στο σημειο αυτο αρα καθολου απιθανο να ειναι τρυπα και οχι απλο βαθουλωμα. Αυτο που περιγραφω ειναι φυσιολογικες φθορες που επιβαρυνουν τον ιδιοκτητη η θα επρπε να επισκευαστουν απο τον ενοικιαστη? ειναι αδυνατον να πουμε οτιδηποτε οποτε δε θα απαντησω ακριβως στο θεμα σου αλλα θα εστιασω εκει που πιστευω εγινε το μεγαλυτερο σφαλμα. ποιος ειναι υπευθυνος για τις επισκευες δεν ειναι ασπρο μαυρο, μετραει το μεγεθος της ζημιας, η συμφωνια που κανατε αρχικα, αλλα και πως καταληξατε να συνεργαζεστε* δυσκολευομαι λιγο να πιστεψω πως ενω ειχατε καλη συνεργασια τοσα χρονια ξαφνικα το γυρισαν τουμπα και σε πιστολιασαν, μου φαινεται πιο ευκολο να πιστεψω οτι υπηρξε λαθος συνεννοηση και ο καθενας νομιζε οτι ειναι ευθυνη του αλλουνου να επισκευαστουν οι ζημιες. οφειλες λοιπον ως ιδιοκτητης προτου υπογραψεις/δωσεις εγγυησεις πισω να ελεγξεις για τυχον προβληματα και να συνεννοηθειτε τι και ποιος. *για μενα αυτο μετραει πιο πολυ. αν στο ενοικιαστηριο λεει Α αλλα εσεις τοσα χρονια τα ειχατε κανει πλακακια και κανατε Β, ε προσωπικα θα ελεγα το θεμα να λυθει με το Β τροπο. αλλα οπως ειπα το πρεπει να συννενοηθειτε, απο τη στιγμη που δεν γινεται αυτο η "καυτη πατατα" μενει στα χερια του ιδιοκτητη
Pwpwpw Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Chachanoulis είπε ειναι αδυνατον να πουμε οτιδηποτε οποτε δε θα απαντησω ακριβως στο θεμα σου αλλα θα εστιασω εκει που πιστευω εγινε το μεγαλυτερο σφαλμα. ποιος ειναι υπευθυνος για τις επισκευες δεν ειναι ασπρο μαυρο, μετραει το μεγεθος της ζημιας, η συμφωνια που κανατε αρχικα, αλλα και πως καταληξατε να συνεργαζεστε* δυσκολευομαι λιγο να πιστεψω πως ενω ειχατε καλη συνεργασια τοσα χρονια ξαφνικα το γυρισαν τουμπα και σε πιστολιασαν, μου φαινεται πιο ευκολο να πιστεψω οτι υπηρξε λαθος συνεννοηση και ο καθενας νομιζε οτι ειναι ευθυνη του αλλουνου να επισκευαστουν οι ζημιες. οφειλες λοιπον ως ιδιοκτητης προτου υπογραψεις/δωσεις εγγυησεις πισω να ελεγξεις για τυχον προβληματα και να συνεννοηθειτε τι και ποιος. *για μενα αυτο μετραει πιο πολυ. αν στο ενοικιαστηριο λεει Α αλλα εσεις τοσα χρονια τα ειχατε κανει πλακακια και κανατε Β, ε προσωπικα θα ελεγα το θεμα να λυθει με το Β τροπο. αλλα οπως ειπα το πρεπει να συννενοηθειτε, απο τη στιγμη που δεν γινεται αυτο η "καυτη πατατα" μενει στα χερια του ιδιοκτητη Ειναι σωστα οσα γραφεις, για αυτο και εγραψα οτι απο εδω και περα αυτο θα λειτουργησει ως μαθημα για τις επομενες μισθωσεις και θα δωθει περισσοτερο προσοχη σε καποια σημεια στα οποια στο παρελθον γινανε λαθη. Ευτυχως δεν αφησαν καποιο τρελο κοστος αποκαταστασης. Αυτο που επισης αντιληφθηκα απο τα post στο παρον νημα, ειναι οτι απο τους ενοικιαστες μαλλον δεν εκτιμαται και ιδιαιτερα η μη ζητηση αυξησης του ενοικιου απο τον ιδιοκτητη ιδιαιτερα σε μια περιοδο που οι τιμες εχουν χτυπησει κοκκινη και οι τιμες προ 8ετιας μοιαζουν τιμες περασμενης ζωης, μαλλον το εκλανεται περισσοτερο ως αφελεια του ιδιοκτητη! Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
vasilllis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Χρονια πολλα Υπαρχει δηλαδη ας πουμε περιπτωση στο 1/4 περιπου της συνολικης επιφανειας του παγκου να εχει ξεβαψει/ξεφτισει/φθαρει εντελως η επιφανεια ενω πριν 8 χρονια ηταν αψεγαδιαστη και αυτο να ειναι δηλαδη φυσιολογικη φθορα και οχι ζημια απο κακη χρηση. Αληθεια εσεις σπιτι σας αλλαζετε εξολοκληρου(ειναι αδυνατο να αλαχθει το μισο κομματι γιατι αποκλειται να βρεθει ακριβως ιδιο κομματι) τον παγκο και τον νεροχυτη στην κουζινας σας σε καθε 8 ετη χρησης? Απλα προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο σας. Μια και αναφερατε το δικο μου σπιτι,σαφως και υπαρχουν στα 20 χρονια πλακακια με φθορα απο κακη χρηση,απο πτωση αντικειμενων.Θεωρειτε λοιπον απολυτα φυσιολογικο να αλλαξει ολο το πατωμα.
phanispal Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε Αυτο που επισης αντιληφθηκα απο τα post στο παρον νημα, ειναι οτι απο τους ενοικιαστες μαλλον δεν εκτιμαται και ιδιαιτερα η μη ζητηση αυξησης του ενοικιου απο τον ιδιοκτητη ιδιαιτερα σε μια περιοδο που οι τιμες εχουν χτυπησει κοκκινη και οι τιμες προ 8ετιας μοιαζουν τιμες περασμενης ζωης, μαλλον το εκλανεται περισσοτερο ως αφελεια του ιδιοκτητη! Όχι, αυτό είναι σεβαστό. Εσύ απ' την άλλη το ότι 8 χρόνια είχες το κεφάλι σου ήσυχο και ήξερες ότι πρώτη του μηνός θα μπαίνει το ενοίκιο το θεωρείς απλά υποχρέωση του ενοικιαστή. Είναι, αλλά η ζωή μας δείχνει ότι δεν είναι όλα αυτονόητα.
Pwpwpw Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, vasilllis είπε Απλα προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο σας. Μια και αναφερατε το δικο μου σπιτι,σαφως και υπαρχουν στα 20 χρονια πλακακια με φθορα απο κακη χρηση,απο πτωση αντικειμενων.Θεωρειτε λοιπον απολυτα φυσιολογικο να αλλαξει ολο το πατωμα. Ναι την οποια ζημια απο κακη χρηση θεωρω οτι ειναι ξεκαθαρη ευθυνη να την αποκαταστασει αυτους που εκανε την ζημια, το αντιθετο μου φαινεται παραλογο. 9 λεπτά πριν, phanispal είπε Όχι, αυτό είναι σεβαστό. Εσύ απ' την άλλη το ότι 8 χρόνια είχες το κεφάλι σου ήσυχο και ήξερες ότι πρώτη του μηνός θα μπαίνει το ενοίκιο το θεωρείς απλά υποχρέωση του ενοικιαστή. Είναι, αλλά η ζωή μας δείχνει ότι δεν είναι όλα αυτονόητα. Προφανως και ειναι υποχρεωση του ενοικιαστη η καταβολη του ενοικιου στην ωρα του οπως αυτο οριζεται στο συμβολαιο. Ευτυχως που πλεον υπαρχει τεραστια βελτιωση σε αυτο τον κομματι και οι υποθεσεις κακοπληρωτων ενοικιαστων αντιμετωπιζονται εξωδικαστικα και σε χρονο dt σε ελαχιστο χρονο και ελαχιστα κοστος εχεις βγαλει εκτος σπιτιου τον οποιο τζαμπατζη νομιζει οτι με την αποδοση μισθιου σου κανει χαρη. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Ναι την οποια ζημια απο κακη χρηση θεωρω οτι ειναι ξεκαθαρη ευθυνη να την αποκαταστασει αυτους που εκανε την ζημια, το αντιθετο μου φαινεται παραλογο. Στο κερδος απο την ενοικίαση υπολογίζεις και τα έξοδα των όποιων ζημιών.Επιχείρηση είναι και αυτή και εχει και έξοδα. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις