Pwpwpw Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Χειρότερα ναι, υπάρχουν, πριν κάμποσο καιρό διαβάζαμε εδώ ότι ο άλλος γκρέμισε τοίχο. Μικροζημιές συμβαίνουν με τον καιρό. Όσο προσεκτικός και να είσαι, κάτι θα συμβεί. Προφανως υπαρχουν και χειροτερα φιλε μου αλλα σε μια αψογη συνεργασια 8 ετων υπαρχει αυτη η παραφωνια στο τελος και το παραλογο ειναι οτι βγαινω εγω φταιχτης επειδη ανοιξα το Thread. Εστιασατε μονο στο οτι πληρωνοτανε στην ωρα του το ενοικο (που στο κατω κατω υποχρεωση ειναι και οχι κατορθωμα οπως φτσαμε να το θεωρουμε) και καποιοι προσπερασανε επιδεικτικα το γεγονος οτι η συνεπεπεια αυτη εκτιμηθηκε χειροπιαστα και επι 8 χρονια δεν ζητηθηκε ποτε ουτε ενα ευρω αυξηση (το οποιο αυτοματα σημαινει οτι το ειχε "τζαμπα" τα τελευταια 3-4 χρονια για τα δεδομενα της εποχης) καθως και το γεγονος οτι δεχτηκαμε να σπασει το συμβολαιο νωριτερα χωρις να υπαρξει η παραμικρη αντιρρηση/αξιωση. Το παθημα εχει μαθημα για την επομενη μισθωση, εχει εξανλτηθει το Thread δεν υπαρχει κατι αλλο να πουμε, ολα εγω θα τα φτιαξω ετσι και αλλιως. Απλα οσο σπευσατε να βγαλετε πορισμα οτι φταιει ο "κακος ιδιοκτητης" αναρωτηθειτε λιγο αντικειμενικα ποια πλευρα ειναι φαουλ , αλλα κυριως αναρωτηθειτε μηπως στην πλειοψηφια τους οι μαλ@κες ιδιοκτητες ειναι δημιουργημα των ενοικιαστων... Μπορει να κλεισει το Thread ευχαριστω ολους για την συμμετοχη Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw 2
korakios Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε Ο ιδιοκτήτης στα 8 χρόνια ανέλαβε τη συντήρηση κάποιων πραγμάτων που πάντοτε βγαίνουν ανά δύο τρία χρόνια ή μια 8ετια δε τον ενόχλησαν για το παραμικρό; κανένα ρόλο δεν παίζει . Αν υπήρχαν φθορές που αφορούσαν τον ιδιοκτήτη και τις πλήρωσαν οι ίδιοι κακώς δεν τον ενόχλησαν , αν αφήσαν φθορές κακώς δεν τις πλήρωσαν Τα 2 σενάρια είναι άσχετα μεταξύ τους 1
andreaspA Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 47 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε έπρεπε να κρατησεις ενα 100ευρω για τον παγκο. ολα τα αλλα ειναι λογικες φθορες Ευκολα 500€. 300€ το φυλλο του παγκου (αν φτανει μονο ενα φυλλο των 4μέτρων) και 200 ο μαραγκος για πλακα. Κομματι ιδιου παγκου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βρεις. 1
greekfragma Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 15 minutes ago, korakios said: κανένα ρόλο δεν παίζει . Αν υπήρχαν φθορές που αφορούσαν τον ιδιοκτήτη και τις πλήρωσαν οι ίδιοι κακώς δεν τον ενόχλησαν , αν αφήσαν φθορές κακώς δεν τις πλήρωσαν Τα 2 σενάρια είναι άσχετα μεταξύ τους Μια χαρά ρόλο παίζει εφόσον δε γνωρίζουμε Πως ξηγηθηκε η κάθε πλευρά. Ξέρω ιδιοκτήτες που λενε σου αφήνω το ενοίκιο σταθερό και μη με ενοχλείς καθόλου. Μα ρε μάστορα το αλουμίνιο στο παράθυρο δε σφραγίζει και μπαζει κρύο. Ο ηλιακός δε ζεσταίνει. Δε με νοιάζει....το ενοίκιο ειναι αυτό που είναι για να μη με ενοχλείς.
phanispal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε καθως και το γεγονος οτι δεχτηκαμε να σπασει το συμβολαιο νωριτερα χωρις να υπαρξει η παραμικρη αντιρρηση/αξιωση Αυτό δε μπορεί καν να σταθεί ως επιχείρημα, ίσα-ίσα που υπέρ σας είναι αφού ως δια μαγείας θα εκτοξεύσετε το μίσθωμα, και θα το κάνατε ακόμα κι αν ο προηγούμενος σας το άφηνε καλύτερο απ' ότι του το παραδώσατε αρχικά. Και βέβαια στις εποχές που ζούμε τα σπίτια νοικιάζονται κυριολεκτικά σε δευτερόλεπτα. 13 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε απο την στιγμη που οι γονεις μου δεχτηκανε το κλειδι και το παραλαβανε σε αυτη την κατασταση και λεω παλι καλα που ηταν μονο αυτες οι ζημιες Μύριζε η φάση «νοικιάζω σπίτι που το βρήκα έτοιμο απ' τους γονείς μου» απ' την αρχή, τώρα μάλλον έγινε σίγουρο. Όχι ότι αλλάζει κάτι αυτό, εγώ είπα πού θεωρώ ότι έχεις δίκιο και πού είσαι κάπως υπερβολικός. 16 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε αλλα κυριως αναρωτηθειτε μηπως στην πλειοψηφια τους οι μαλ@κες ιδιοκτητες ειναι δημιουργημα των ενοικιαστων Αλυσίδα είναι, εκτός αν θες να πάμε μερικούς αιώνες πίσω να δούμε ποιος ήταν εκείνος που ξεκίνησε πρώτος τις μαλακίες. Τι θα καταλάβεις δηλαδή αν είσαι παπάρας με τον επόμενο με το καλημέρα; Πάρτε το χαμπάρι, έχετε κάνει (όχι όσοι τα βρήκατε έτοιμα) μια επένδυση, που έτσι όπως πάνε τα πράγματα μόνο κερδισμένοι είστε σε βάθος ετών. Κάθεσαι τώρα και συζητάς για τρύπες από καρφιά στους τοίχους, ζημιά στον πάγκο της κουζίνας και τρύπα από κλιματιστικό στον τοίχο, σε βάθος 8 ετών. Αύριο θα το νοικιάσεις σε διπλάσια τουλάχιστον τιμή, σε δύο μήνες θα τα έχεις βγάλει τα έξοδά σου. Υπολόγισε πόσα θα μαζέψεις μέχρι να κλείσει ο πρώτος χρόνος.
korakios Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, greekfragma είπε Μια χαρά ρόλο παίζει εφόσον δε γνωρίζουμε Πως ξηγηθηκε η κάθε πλευρά. δεν έχει σημασία η "εξήγα" με τις υποχρεώσεις 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε Ξέρω ιδιοκτήτες που λενε σου αφήνω το ενοίκιο σταθερό και μη με ενοχλείς καθόλου. Μα ρε μάστορα το αλουμίνιο στο παράθυρο δε σφραγίζει και μπαζει κρύο. Ο ηλιακός δε ζεσταίνει. Δε με νοιάζει....το ενοίκιο ειναι αυτό που είναι για να μη με ενοχλείς. και σε αυτή την περίπτωση έχει την υποχρέωση ο ενοικιαστής να πληρώνει τα νοίκια εφόσον συμφωνεί να μένει εκεί τα υπόλοιπα (φτιάχνει παράθυρο / ηλιακό) και φεσώνει ή αφήνει ζημιές είναι αδιάφορα
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Εστιασατε μονο στο οτι πληρωνοτανε στην ωρα του το ενοικο (που στο κατω κατω υποχρεωση ειναι και οχι κατορθωμα οπως φτσαμε να το θεωρουμε) Και όμως είναι.Πιστεψε με.Και για να το τελειώνουμε,εφοσων παρέδωσαν κλειδιά,τελείωσε το θέμα.Σκεψου την άψογη «συνεργασια» που είχατε,φτιάξε τις μικροζημιές,τέτοιες είναι,και να εύχεσαι να βρεις πάλι έναν ίδιο μισθωτή.
andreaspA Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Αν φτιαχνοταν ενας Τειρεσιας ενοικιαστων και ιδιοκτητών, όλα θα έμπαιναν σε τάξη!
dbrillis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 15 minutes ago, andreaspA said: Αν φτιαχνοταν ενας Τειρεσιας ενοικιαστων και ιδιοκτητών, όλα θα έμπαιναν σε τάξη! Και ποιος θα εκανε την αξιολογηση; 1
andreaspA Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, dbrillis είπε Και ποιος θα εκανε την αξιολογηση; Ο ιδιοκτητης τον ενοικιαστη και ο ενοικιαστης τον ιδιοκτητη. Ολοι δηλαδη. Οπως κανουν κριτικες στο skroutz, google, booking, trivago, tripadvisor Κλπ,κλπ,κλπ
basilis_k6 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ο ιδιοκτητης τον ενοικιαστη και ο ενοικιαστης τον ιδιοκτητη. Ολοι δηλαδη. Οπως κανουν κριτικες στο skroutz, google, booking, trivago, tripadvisor Κλπ,κλπ,κλπ δεν ειναι εταιριες οι ιδιοκτητες ουτε οι ενικοιαστες για να μπορει νομικα να σταθει κατι τετοιο. μονο μεσιτες μπορουν να κανουν αυτη τη δουλεια σαν ενδιάμεσοι.
techartware Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Χρόνια πολλά! Να υποθέσω ότι δεν προέκυψε κάποιο θέμα με λογαριασμούς και κοινόχρηστα Δεκεμβρίου. Θα μπορούσε να γίνει μια επικοινωνία για να ρωτήσεις μήπως υπήρξε κάποιο πρόβλημα που θα ήθελες να ξέρεις πχ μια υγρασία μέσα στην ντουλάπα, ώστε να την διορθώσεις πριν τον επόμενο και στην κουβέντα μπορείς να αναφέρεις τις ζημιές (όχι τις τρύπες) μήπως από φιλότιμο δοθεί ένα μικρό ποσό. Πιστεύω ότι ένα θετικό είναι ότι τώρα η τιμές στα ενοίκια έχουν ανέβει πολύ και ίσως βγεις κερδισμένος. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από techartware
mechpanos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Νομίζω ότι οι τρύπες αν και είναι ζημίτσες, δεν είναι άξιες λόγου αφού το σπίτι θα βαφτεί θα στοκαριστούν από τον μπογιατζή. Αλλά ο πάγκος είναι. Μικρή μεν, αλλά είναι. Το ίδιο και το έπιπλο του μπάνιου. Whatever σκέψου το σαν μια ευκαιρία για μικροανακαίνιση να έχει ένα πιο φρέσκο look το μπάνιο και η κουζίνα και θα τα βγάλεις από το ενοίκιο στον επόμενο ενοικιαστή, με την ευχή να είναι και αυτός εντάξει στις πληρωμές του. Δεν αξίζει να σκας. Χρόνια πολλά με υγεία!
andreaspA Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, basilis_k6 είπε δεν ειναι εταιριες οι ιδιοκτητες ουτε οι ενικοιαστες για να μπορει νομικα να σταθει κατι τετοιο. μονο μεσιτες μπορουν να κανουν αυτη τη δουλεια σαν ενδιάμεσοι. Τι διαφορά έχει νομικά να γράψεις κριτική για τον Ανδρέα τον ασφαλιστή ή για τον Ανδρέα τον ιδιοκτήτη ; 1
apan@samos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Καλημέρα είμαι και εγώ ενοικιαστής σε μια παρόμοια περίπτωση με αυτή που περιγράφεται εδώ. 10 χρόνια στο ίδιο ακίνητο, με τιμή σταθερή από την αρχή της ενοικίασης, με ένα ακίνητο που πέρασε διάφορες περιπέτειες (π.χ. δύο έτη χωρίς διαχείριση, έφτασε να κοπεί το κοινόχρηστο ρεύμα, απουσία καθαριότητας). Το ακίνητο που μένω δεν έχει κάποιο τρόπο θέρμανσης πλέον, διότι δεν μπορούσε να μπει πετρέλαιο και πλέον όλα τα κατοικημένα διαμερίσματα, πλην του δικου μου, καλύπτονται με ατομικό λέβητα ΦΑ. Επίσης όλα αυτά τα χρόνια ο ιδιοκτήτης δεν έχει σπαταλήσει ένα ευρώ για το διαμέρισμα. Ούτε ένα. Προφανώς έχουν προκύψει πολλά προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια, για τα οποία έχω κινηθεί αυτοτελώς καθώς δεν ξεπερνούσαν ένα φυσιολογικό χαμηλό όριο ανα ζημιά και σεβόμενος ότι πληρώνω ένα χαμηλό ενοίκιο. Και σε μένα ο πάγκος της κουζίνας έχει δυο σημάδια διαμέτρου 2 εκατοστων από ατυχημα με καυτό σκεύος. Ρωτησα μαραγκό και μου ειπε πρέπει να ξηλωθεί όλη η κουζίνα για αυτά τα μικρά σημάδια. Από που και ως που, θα παραδώσω σε κόστος νέου ένα πάγκο 20ετίας; Κάλυψα επιμελώς τα σημάδια με χρωματιστό στόκο - όπως είχε και σε άλλα σημεία από προηγούμενο ενοικιαστή - και ο πάγκος έχει μια φυσιολογική όψη για την ηλικία του. Έχω επισκευάσει όλες τις μπαταρίες/βρύσες του διαμερίσματος και τα καζανάκια, έχω κάνει επισμάλτωση στη μπανιέρα, εχω ξεβουλώσει αποχετεύσεις, εχω καθαρίσει το τζάκι, συντηρώ τον ηλιακό, πληρώνω κοινόχρηστα. Πολλά από αυτά είναι υποχρεώσεις του ενοικιαστή, πολλά όμως δεν είναι. Το σπίτι έχει 5-6 καρφιά σε κάδρα, έχει 3 A/C με τις αντίστοιχες τρύπες, σίγουρα θα θέλει βάψιμο και στοκάρισμα όταν θα φύγω. Εχει και άλλες μικροζημιές που έχουν συσσωρευθεί με τα χρόνια και λύνονται εύκολα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η απαίτηση να σου παραδώσει κάποιος ένα ακίνητο μετά απο πολυετή ενοικίαση, σε κατάσταση όπως η αρχική. Αυτό είναι αδύνατο, παράλογο και φυσικά θα υπάρχει και η αντίστοιχη νομική προσέγγιση (ορισμός φυσιολογικής φθοράς κτλ.). Αν είστε λεπτολόγοι και τελειομανείς, αυτό είναι μια δική σας ιδιαιτερότητα, έχει ένα κόστος και πρέπει να το καλύψετε. Θες το σπίτι σου να νικήσει τη φθορά του χρόνου και να είναι του κουτιού για τον επόμενο ενοικιαστή; Ε πλήρωσε το κόστος και άσε το ύφος του θιγόμενου. Σου αφήνει ο ενοικιαστής ένα πενταψήφιο ποσό, προϊόν της συμφωνίας σας που τήρησε στο έπακρο και θα τον βγάλεις εσύ σκάρτο διότι δε σου άφησε ένα σπίτι ίδιο ή καλύτερο από αυτό που παρέλαβε. Είσαι φάουλ, ξεχασέ το. Δώσε εκεί ένα σκάρτο χιλιάρικο που δεν περίμενες οτι θα δώσεις, το οποίο θα πάρεις πίσω ίσως και στο πρωτο ενοίκιο πλέον και μίλα στον κύκλο σου για τους κακούς ενοικιαστές που δε σου ανακαίνισαν την κουζίνα. Και αφου είσαι τελειομανής, κράτα ένα 10% του ενοικίου στην ακρη για φθορές και επισκευές στο ακίνητο. Όπως θα έπρεπε να κάνει, όποιος σέβεται την περιουσία του. Ειρήσθω εν παρόδω, ασφαλισμένο το έχεις; Ή θα πιάσει καμιά φωτιά/γίνει σεισμός και θα το κλαις; 4 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις