Federacion Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Akikozell είπε Είμαι κάτοχος αρκετών κονσολών,είμαι ήδη 50 και η αγάπη μου για τα "ηλεκτρονικά" δεν έπαψε ποτέ μιας και είμαι παιδί των "ουφάδικων" της χρυσής δεκαετίας των 80ς... Αυτή η αγάπη παραμένει ασβέστη,αν και πατέρας 2 παιδιών έχω μεταλαμπαδεύσει αυτή την αγάπη και στις κορούλες μου. Ο χρόνος είναι αυτός που δυστυχώς δεν μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε χωρίς να υπάρχει αύριο,έχω παιχνίδια με την ζελατίνα,έχω στη βιβλιοθήκη του PS4 πάνω από 250 παιχνίδια πολλά από τα οποία δεν τα έπαιξα ποτέ! Αρκούμε σε παιχνίδια του ποδιού δηλαδή σε παιχνίδια του κινητού που και εκεί πάλι αισθάνομαι την ίδια λαχτάρα και χαρά του gamer!Η αλήθεια είναι ότι όταν ανοίγω την κονσόλα,ενώ έχω την επιθυμία,με αγχώνει κάθε φορά που σκέφτομαι ότι δεν έχω χρόνο και ξενερώνω και τα παρατάω...Δηλαδή η επιθυμία υπάρχει,χρόνος δεν υπάρχει..Είναι σαν αυτό που λένε οι παππούδες για το σεξ"τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι εμείς δεν έχουμε κουτάλι!"Έτσι και εγώ,κάποτε ψάχναμε να βρούμε κάνα καταστάρικο στις τσέπες για να πάμε στα ηλεκτρονικά,τώρα που έχουμε τα πάντα δεν έχουμε χρόνο... Παρεπιπτόντως λατρεμένο παιχνίδι Heroes of Might and Magic που κυκλοφόρησε από την Ubisoft για pc,όλα αγαπημένα με ιδιαίτερη αναφορά στο 3 και 5.Μηπως έχουμε κανένα νέο αν θα κυκλοφορήσει το 8; Καλές γιορτές σε όλους! Το Heroes of Might and Magic VII πως σου φάνηκε; 1
NickTG Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, Tambas91 said: άμα σκεφτείς ότι το 2013 κυκλοφόρησε το tlou δεν έχει τόσο τρανταχτές διαφορες στα γραφικά με σήμερα... το gaming πάσχει σε αλλα πράγματα κατά τη γνώμη μου που το κρατάνε πίσω με αποτέλεσμα να βαριεται ο κόσμος όπως τα ανύπαρκτα physics και το κάκιστο AI Αν βάλεις ένα PS3 να τρέχει το Last of Us και δίπλα ένα PS5 με το Alan Wake 2 θα χρειαστείς φωτογραφία και μεγέθυνση να δεις τις διαφορές?
pirmen56 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δεν ξέρω για τους gamers πάντως η "Σκηνή" έχει σίγουρα ρίξει λευκή πετσέτα προ πολλού. Μέσα στα τόσα δισεκατομμύρια κανένας πλέον δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με reverse engineering ούτε για μίσο τίτλο. Αλλά και πάλι. Στα AAA έχουν επικρατήσει 2-3 publishers με κυκλοφορίες που κινούνται όλες στο ίδιο μοτίβο. Τα έχουμε δει σχεδόν όλα. Ευχάριστη έκπληξη για φέτος μόνο το Alan Wake 2(έργο τέχνης).
Tambas91 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, NickTG είπε Αν βάλεις ένα PS3 να τρέχει το Last of Us και δίπλα ένα PS5 με το Alan Wake 2 θα χρειαστείς φωτογραφία και μεγέθυνση να δεις τις διαφορές? Διαφορες θα δεις δε λέω, απλά όχι τίποτα ουάου... επειδή έχω λιγότερο από χρόνο που έπαιξα το crisys 3 (2013) και το titanfall 2 (2015) αν μου έλεγες ότι κυκλοφόρησαν φέτος θα το πίστευα!! έχουν τα ίδια αν όχι καλύτερα γραφικά από τα περισσότερα σημερινά games Spoiler 2
sakis92 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Γενικα τα παιχνιδια σημερα εχουν γινει πολυ πιο σύνθετα με πολλούς μηχανισμούς/side quest/skills/items κλπ στα οποια καπου το χανεις, ειδικα αν δεν εχεις πολυ χρονο στη αρχη ξεκινας με full hype Και μετα απο λιγο απλα δε ξανα μπαινεις τουλαχιστον ετσι κανω εγώ. 🤣 4
Arkin Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, sakis92 είπε Γενικα τα παιχνιδια σημερα εχουν γινει πολυ πιο σύνθετα με πολλούς μηχανισμούς/side quest/skills/items κλπ στα οποια καπου το χανεις, ειδικα αν δεν εχεις πολυ χρονο στη αρχη ξεκινας με full hype Και μετα απο λιγο απλα δε ξανα μπαινεις τουλαχιστον ετσι κανω εγώ. 🤣 Ακομα και τα πιο δυσκολα παιχνιδια παντως εχουν ενα learning curve. Σε καποια ειναι πιο δυσκολο ολο αυτο αλλα σε ανταμειβει πολυ παραπανω πχ στα dark souls. Οσο περιεργους μηχανισμους και να εχουν με την ενασχοληση μετα σου φαινονται μια χαρα αλλα ειναι απολυτα λογικο στην αρχη να πεις τι γινεται εδω και καπου να το χασεις.
firepc Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε titanfall 2 (2015) 2016* 1
Tambas91 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, firepc είπε 2016* έχεις δίκιο είχα την εντύπωση ότι βγήκε 15... still κοντεύουν κοντά 8 χρονια... 1
Skywalker333 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 μπορεί απλά να έφτασες σε ενα σημειο στη ζωή σου που απλα το gaming δε σε γεμίζει πλέον. Η πλοιοψηφία των ανθρώπων κάποια στιγμή παρατάνε το χόμπι τους, δεν ειναι κατι περίεργο ή κατι το συγκλονιστικό. ή μπορεί αυτη τη στιγμη στη ζωή σου να μη σε γεμίζει το gaming ως "σπορ", γιατί έχεις διάφορα άλλα πραγματα στο μυαλό σου και απλά δε νιωθεις οτι τα video games σε ευχαριστούν όσο παλιά (όπως πολύ συχνά αναπολούμε παλιές αναμνήσεις ως το ιδεατό). καλα video games υπάρχουν, αυτό ειναι το μονο σιγουρο. Αν τίποτα πλεον δε σου κερδίζει τη προσοχή, τότε ίσως απλά δεν έχεις αυτή τη στιγμή την διάθεση να παίξεις. ισως την ξαναεχεις καποια στιγμή, ίσως κ οχι. Δε πειραζει, έχει άπειρα πράγματα η ζωή να προσφέρει για διασκέδαση 3 1
Anastazio Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 28/12/2023 at 20:47, Voodooman said: Μάλλον μεγάλωσα, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να παρουσιαστεί και ο τεχνικός τομέας δεν προχωράει αρκετά εντυπωσιακά. Και τα τρία αυτά σε συνδυασμό με έχουν κάνει να μην παίζω όπως παλιά. -Το ότι μεγάλωσα είναι ο πιο ασήμαντος λόγος για εμένα από τους τρεις. Έχω ελεύθερο χρόνο, στον οποίο όμως προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα. Παρόλα αυτά, όταν πέσω σε κάποιο παιχνίδι που θα μου κάνει το κλικ, θα παρατήσω τις άλλες δευτεεύουσες ασχολίες μου και θα ασχοληθώ με αυτό. Πρόσφατα παραδείγματα το Prey και το Jagged Alliance 3, τα ξεζούμισα και τα σκεφτόμουν και πριν πέσω για ύπνο. -Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που να μην έχω δει. Βάζω το Baldur's Gate III, βλέπω γραφικά/UI από Divinity και νιώθω να ανακατεύεται το στομάχι μου - το είχα παίξει πολλές ώρες το 2. Παίζω καμιά ωρίτσα και φτάνω στους πρώτους διαλόγους, όπου η κοπελιά μου λέει "α, δεν είμαι έτοιμη να σου μιλήσω για αυτά ακόμη". Εκεί αναγούλιασα, το έχω κάνει ήδη υπερβολικά πολλές φορές για να το αντέξω άλλη μία. - Ο τεχνικός τομέας δεν προχωράει. Έπαιζα στον Amstrad 6128 το Toyota Celica GT rally και ήμουν χαρούμενος. Μετά έπαιξα το Sega Rally σε PC (non hardware accelerated) και το βρήκα καταπληκτικό. Μετά έπαιξα το Colin Mc Rae rally hardware accelerated από την Voodoo 1 και έπαθα σοκ από τα γραφικά. Με το GTR του 2005 τα γραφικά στα racing για εμένα ήταν πια όσο καλά ήθελα. To ίδιο και με τα action, δεν χρειάζομαι γραφικά καλύτερα από του πχ. Bioshock Infinite. Ε, πόση εξέλιξη έχουν γνωρίσει τα γραφικά την τελευταία 10ετία; Για εμένα όχι τόση που να με τραβάνε. Όταν ανεβάζεις τις αναλύσεις στα 4k, το Refresh rate στα 240Hz, βάζεις όλα τα μπιχλιμπίδια στο on και, για να προσέξεις τις διαφορές, πρέπει να πάρεις screenshots και να τα συγκρίνεις σε μεγέθυνση, αυτό δεν είναι εξέλιξη. Γιατί τότε διατηρώ ένα σχετικά δυνατό μηχάνημα; Γιατί κάπου κάπου, ίσως μια ή δυο φορές το χρόνο, κάποιο παιχνίδι θα με πείσει. Σίγουρα δεν θα με πείσει για τον τεχνικό του τομέα, αυτός δεν με αφορά πια. Aυτό που θα με τραβήξει θα είναι το σενάριο, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται από καλούς μηχανισμούς και gameplay. Αλλιώς παραείμαι μεγάλος. Ταυτιζομαι απολυτα, μονο το vr μπορω να πω πως με εναν σωστο τιτλο μπορει να με ενθουσιασει,νομιζω το 2D εχει ψιλοκορεστει,ποσες σπουδαιες ιστοριες μπορουν να ειπωθουν και ποσες απο αυτες θα εχουν και σωστους μηχανισμους για να τις υποστηριξουν?Νομιζω οτι το gaming εχει ηδη παρει τη ροτα του cinema οπου καποια πετυχημενα μοτιβα σεναριακα\μηχανισμων ανακυκλωνονται γιατι και οι εταιρειες πια ειναι πολυ μεγαλες για να ρισκαρουν,το παιχνιδι θα παιχτει αρκετα σε remakes μεχρι το ιδιο το μεσο να προχωρησει. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από Anastazio 2
wargasm Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Έχουμε ήδη 8 σελίδες και έχουν ειπωθεί τα πάντα σχεδόν. Οπότε δεν έχω κάτι καινούριο να πω, αλλά μόνο να υποστηρίξω την άποψη που λέει, να «ακούς» τα θέλω σου και να μην εκπλήσσεσαι από τις αλλαγές του εαυτού σου. Μπορεί να είναι παροδικό, μπορεί και όχι. Κάνε ότι νιώθεις και σε ευχαριστεί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσεγγίσεις κάτι, ένα από αυτά είναι και το gaming. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα από μια εμπειρία μου. Πριν παντρευτώ και κάνω παιδιά διάβαζα πολύ εύκολα ενα βιβλίο της αρεσκείας μου, καθώς μπορούσα πολύ εύκολα να δημιουργήσω τις συνθήκες που ήθελα για να το διαβάσω, και προπαντώς είχα και τον χρόνο. Μετά οικογένειας και δη τώρα που μεγάλωσαν και λίγο τα παιδιά, παπαλα ο χρόνος, παπαλα και οι συνθήκες, με αποτέλεσμα να το παρατήσω σχεδόν. Πηγαίνοντας στο γνώριμο βιβλιοπωλείο στη περιοχή μου, πιάνω κουβέντα με τον ιδιοκτήτη και γνωστό μου, αναφέροντας το πρόβλημα μου. Η απάντηση του ήταν να χαλαρώσω, και να προσαρμοστώ στις συνθήκες μου. Να μειώσω τις «απαιτήσεις» μου ουσιαστικά από τις συνθήκες και να απολαμβάνω τα βιβλία μου με τα νέα δεδομένα. Χωρίς να «μεγαλοποιώ» την διαδικασία. Να έχω το βιβλίο στο αυτοκίνητο και να το διαβάζω ενώ περιμένω τον γιο μου 45λεπτα να τελειώσει το φροντιστήριο πχ κτλ. Τόσο «πρόχειρα». Αυτό το μετέφερα σιγά σιγά και στο gaming. Για παράδειγμα προχθές έψαχνα για κοντά μια ώρα κάτι λάχανα σε superior κατάσταση στη Πανδώρα, παίζοντας avatar. Αν μου το έλεγες αυτό πριν 3 χρόνια θα σε έλεγα τρελό και θα το παρατούσα. Τώρα απλά χαλαρώνω κάνοντας το, ξέροντας πως οκ, έχει τις αδυναμίες του σαν παιχνίδι, δεν είναι ακριβώς όπως θα το ήθελα, αλλά οκ, μια διαδικασία χαλάρωσης. Από το 2014 με το πρώτο assetto corsa, έχω δώσει πάνω από 5000€ για sim racing hardware, χωρίς να περιλαμβάνω το pc hardware. Είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ που πίστευα πως θα παίρνω μέρος σε πρωταθλήματα σε όλη μου τη ζωή! Αληθεια δεν έπαιζα τίποτα άλλο για 7 χρόνια περίπου, γράφοντας χιλιάδες ώρες στα δυο assetto corsa. Τελικα όλος αυτός ο εξοπλισμός εδώ και 1,5 χρόνο σκονίζεται και εγώ μαζεύω λάχανα στη Πανδώρα. (να σημειώσω πως σχεδόν όλα τα παιδιά που είχαμε ξεκινήσει το ‘14, πλέον τα έχουν παρατήσει, ασχέτως τον ενθουσιασμό και την αγάπη που νιώθαμε για αυτό). Όλα αλλάζουν, δοκίμασε ή να αλλάξεις την οπτική σου και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα του gaming, ή απλά «άκου» τα θέλω σου, και απόλαυσε τα με τον τρόπο σου. Χρόνια πολλά! 10
akisk Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 40 minutes ago, wargasm said: Έχουμε ήδη 8 σελίδες και έχουν ειπωθεί τα πάντα σχεδόν. Οπότε δεν έχω κάτι καινούριο να πω, αλλά μόνο να υποστηρίξω την άποψη που λέει, να «ακούς» τα θέλω σου και να μην εκπλήσσεσαι από τις αλλαγές του εαυτού σου. Μπορεί να είναι παροδικό, μπορεί και όχι. Κάνε ότι νιώθεις και σε ευχαριστεί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσεγγίσεις κάτι, ένα από αυτά είναι και το gaming. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα από μια εμπειρία μου. Πριν παντρευτώ και κάνω παιδιά διάβαζα πολύ εύκολα ενα βιβλίο της αρεσκείας μου, καθώς μπορούσα πολύ εύκολα να δημιουργήσω τις συνθήκες που ήθελα για να το διαβάσω, και προπαντώς είχα και τον χρόνο. Μετά οικογένειας και δη τώρα που μεγάλωσαν και λίγο τα παιδιά, παπαλα ο χρόνος, παπαλα και οι συνθήκες, με αποτέλεσμα να το παρατήσω σχεδόν. Πηγαίνοντας στο γνώριμο βιβλιοπωλείο στη περιοχή μου, πιάνω κουβέντα με τον ιδιοκτήτη και γνωστό μου, αναφέροντας το πρόβλημα μου. Η απάντηση του ήταν να χαλαρώσω, και να προσαρμοστώ στις συνθήκες μου. Να μειώσω τις «απαιτήσεις» μου ουσιαστικά από τις συνθήκες και να απολαμβάνω τα βιβλία μου με τα νέα δεδομένα. Χωρίς να «μεγαλοποιώ» την διαδικασία. Να έχω το βιβλίο στο αυτοκίνητο και να το διαβάζω ενώ περιμένω τον γιο μου 45λεπτα να τελειώσει το φροντιστήριο πχ κτλ. Τόσο «πρόχειρα». Αυτό το μετέφερα σιγά σιγά και στο gaming. Για παράδειγμα προχθές έψαχνα για κοντά μια ώρα κάτι λάχανα σε superior κατάσταση στη Πανδώρα, παίζοντας avatar. Αν μου το έλεγες αυτό πριν 3 χρόνια θα σε έλεγα τρελό και θα το παρατούσα. Τώρα απλά χαλαρώνω κάνοντας το, ξέροντας πως οκ, έχει τις αδυναμίες του σαν παιχνίδι, δεν είναι ακριβώς όπως θα το ήθελα, αλλά οκ, μια διαδικασία χαλάρωσης. Από το 2014 με το πρώτο assetto corsa, έχω δώσει πάνω από 5000€ για sim racing hardware, χωρίς να περιλαμβάνω το pc hardware. Είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ που πίστευα πως θα παίρνω μέρος σε πρωταθλήματα σε όλη μου τη ζωή! Αληθεια δεν έπαιζα τίποτα άλλο για 7 χρόνια περίπου, γράφοντας χιλιάδες ώρες στα δυο assetto corsa. Τελικα όλος αυτός ο εξοπλισμός εδώ και 1,5 χρόνο σκονίζεται και εγώ μαζεύω λάχανα στη Πανδώρα. (να σημειώσω πως σχεδόν όλα τα παιδιά που είχαμε ξεκινήσει το ‘14, πλέον τα έχουν παρατήσει, ασχέτως τον ενθουσιασμό και την αγάπη που νιώθαμε για αυτό). Όλα αλλάζουν, δοκίμασε ή να αλλάξεις την οπτική σου και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα του gaming, ή απλά «άκου» τα θέλω σου, και απόλαυσε τα με τον τρόπο σου. Χρόνια πολλά! Βίοι παράλληλοι, νόμισα ότι έγραψα εγώ το ποστ Να οργανώσουμε κανένα πρωταθληματάκι παλαιμάχων όταν με το καλό βγει το Assetto Corsa 2 3
Anastazio Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 5 minutes ago, akisk said: Βίοι παράλληλοι, νόμισα ότι έγραψα εγώ το ποστ Να οργανώσουμε κανένα πρωταθληματάκι παλαιμάχων όταν με το καλό βγει το Assetto Corsa 2 Μαλλον ειμαστε οι γνωστοι αγνωστοι που τρεχαν στο ac με καποια παιδια που διατηρουσαν ενα θρεντ σχετικα με αυτο σε αλλο φορουμ!😅 2
wargasm Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, akisk είπε Βίοι παράλληλοι, νόμισα ότι έγραψα εγώ το ποστ Να οργανώσουμε κανένα πρωταθληματάκι παλαιμάχων όταν με το καλό βγει το Assetto Corsa 2 Έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στον νέο τίτλο, μηπως ξανά «νιωσω», καθώς το competizione το βρήκα καπως μονοδιάστατο και χωρίς fun. Και για κάποιο λόγο ακόμα θυμάμαι τον αγώνα σου σε έναν αυστραλιανό σέρβερ με μια Alfa παλια αν δεν κάνω λάθος; Ανατροπές και διασκέδαση. Σορυ για το off topic. 2
Mr Aris Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Προσωπικά το κάθε Game που παίζω πλέον, χρειάζεται διάθεση, αρκετή, από τη μεριά μου για να ασχοληθώ μαζί του Πχ τώρα παίζω το ac Valhalla, το εχω δε ξέρω πόσους μήνες το παιχνίδι, είχα γράψει 2 ώρες όλο αυτό το καιρό ενώ το είχα ξεκινήσει και σταματήσει, κυριολεκτικά, 15 φορές σε αυτές τις 2 ώρες 🤣🤣🤣 Καλά κάποιος θα πει,λογικό είναι μεγάλη φόλα το παιχνίδι 🤣🤣 Ναι αλλά εγώ στο ac odyssey έγραψα 300+ και έκανα 100% 2 φορές το παιχνίδι με όλα του τα expansions 🤣 Και το Valhalla έχει αρκετά κοινά σημεία Ε ήρθε η ώρα οπου 3 βδομάδες ασχολούμαι μόνο με αυτό και αναρωτιέμαι τι με χάλαγε τόσο καιρό Απλά δεν είχα όρεξη για τέτοιου είδους παιχνίδι και ας είναι του γούστου μου Το ίδιο ισχύει και με καμιά 50ρια παιχνίδια που κάθονται στο λογαριασμό του Steam χωρίς να έχουν γίνει καν εγκατάσταση, περιμένοντας τη διάθεση και το χρόνο να ασχοληθώ μαζί τους... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα