Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Είχα παλιά το PS2 και θυμάμαι έπαιζα συνέχεια FIFA και Olympic Games μιλάμε για 2005. Με θυμάμαι να κάθομαι 5-6 ώρες και τα μάτια μου γινόντουσαν κόκκινα από την οθόνη, πρωί κοιμόμουνα. Τώρα που 45αρισα, έχω PS4 Slim, διάφορα παιχνίδια αλλά μόνο FIFA 23 παίζω 2-3 φορές τον μήνα, το χώ ρίξει στο διάβασμα, νομίζω το gaming ειδικά όταν είναι πολλές ώρες ''καίει'' το μυαλό, σαν να βλέπεις τα κούς κούς στην τηλεόραση ένα πράγμα. Υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνεις, διάβασμα, να ακούς καλή μουσική, βόλτα με φίλους, άσκηση κτλ 2 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Απλά μεγαλώνουμε παιδιά, η κακή αλήθεια... Το αντίδοτο είναι ένα και θα προσπαθήσω να το δώσω σύντομα: Κάθε γενιά παιχνιδιών, απευθύνεται στη γενιά που... έρχεται. Όσοι είμαστε σχεδόν 30ρηδες τώρα, καβαλήσαμε το υπέροχο κύμα γκεημπου --> πσ2 --> πρώτα παιχνίδια open world and/or rpg / RTS , κάποιοι μύστες και grand strategy. Οι ντεβελοπερς ακολουθούν πλέον τη νόρμα του νεανικότερου κοινού: λιγότερη πρόκληση, περισσότερη εξερεύνηση, απλούστερη πλοκή, instant / bit by bit instant gratification. Ο λόγος για τον οποίο η σειρά assassins creed ξεκίνησε με απίστευτα δύσκολες αποστολές το 2006-7 και γραμμικό σενάριο - στελθ, πέρασε από τη βαθιά - μυθιστορηματική πλοκή, μετά από τα rpg και τώρα σου εμφανίζει ανά 10 μέτρα παρκούρ ένα μινιγκεημ (πικποκετ στο μιράζ) για να μη βαριέσαι αν είσαι 15 ετών και το μόνο που ξέρεις είναι να κάνεις γρήγορο ποιντ + κλικ σε ένα ταμπλετ. Ο τρόπος για να αποφύγεις την παππουδίλα, είναι να ζορίσεις τον εαυτό σου να μπει στο "κλίμα" κάθε νέας φουρνιάς ΑΑΑ τίτλων, ώστε να κάνεις κιπ-απ με την τρέχουσα μόδα - νόρμα. Αν δε μπορείς με τίποτα, τότε δυστυχώς εμμένεις σε παλαιούς τίτλους. Υπάρχει πληθώρα. Πάντως, συνήθως άμα μπεις στο κλίμα (εγώ τουλ.), επέρχεται ένα γνώριμο αίσθημα, αυτό του "έχω μαστεράρει τα μεκάνικς". Κι αυτό σε οδηγεί στο να απολαύσεις τις νέες προκλήσεις της τρέχουσας γενιάς. Δεν είναι ότι χάλασε το γκεημινκ, είναι ότι εμείς μένουμε στάσιμοι σε αυτό που μάθαμε ως gaming στις ωραίες - καλές - τρυφερές ηλικίες της παιδικότητας και της εφηβείας. Αν καταβάλουμε κόπο για να εναρμονιστούμε, ανταμειβόμαστε. Δεν είναι ακριβώς οι λόγοι που λες. Απλά οι devs ΔΕΝ φτιάχνουν τα παιχνίδια με μεράκι όπως παλιότερα. Το βλέπουμε σε όλους τους τομείς αυτό, όχι μόνο σε story/gameplay αλλά και στο performance το οποίο στα ΑΑΑ είναι τραγικό στο release. Τους ενδιαφέρει η αρπαχτή(skins, microtransactions etc), και όχι το πως θα βγάλουν ένα ''καλοδουλεμένο The Witcher 3''. Γι' αυτό βλέπεις κάθε χρόνο νέο CoD ή πολύ συχνά Assassin's Creed, Far Cry κλπ..Αρπαχτές με ίδιο gameplay, λίγο καλύτερα visuals και meh story. Φυσικά υπάρχουν και πολύ χειρότερες αρπαχτές όπως το νέο MGS Collection ή το GTA Trilogy που είναι ντροπή releases απλά. Δουλειές σοβαρές βλέπεις μόνο από ελάχιστες εταιρείες πια, π.χ Remedy ή Capcom με τα Resident Evil αλλά και την Rockstar με RDR 2, GTA VI κλπ η οποία όμως βγάζει ένα παιχνίδι την 10ετία πια και φυσικά ΟΛΑ τα studios προωθούν την woke ατζέντα. 5 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Είχα παλιά το PS2 και θυμάμαι έπαιζα συνέχεια FIFA και Olympic Games μιλάμε για 2005. Με θυμάμαι να κάθομαι 5-6 ώρες και τα μάτια μου γινόντουσαν κόκκινα από την οθόνη, πρωί κοιμόμουνα. Τώρα που 45αρισα, έχω PS4 Slim, διάφορα παιχνίδια αλλά μόνο FIFA 23 παίζω 2-3 φορές τον μήνα, το χώ ρίξει στο διάβασμα, νομίζω το gaming ειδικά όταν είναι πολλές ώρες ''καίει'' το μυαλό, σαν να βλέπεις τα κούς κούς στην τηλεόραση ένα πράγμα. Υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνεις, διάβασμα, να ακούς καλή μουσική, βόλτα με φίλους, άσκηση κτλ Το ''καλύτερα πράγματα'' είναι καθαρά υποκειμενικό και πως την βρίσκει ο καθένας. 4 1
spigias Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 στα 43 μου εμένα με βοήθησε αυτό https://store.steampowered.com/app/1868140/DAVE_THE_DIVER 1
ilos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Τέλος πολύ σημαντικό το backlog και γενικά να αποφεύγεις να παίζεις φρέσκα games, γιατί εις το πλείστον στην κατάσταση που κάνουν launch, το μονο που καταφέρνουν είναι να στο βγάλουν ξινό από την μύτη. Buy @ launch μόνο από 6-7 developers (και πολλούς λέω), οι οποίοι κάθε χρόνο καταφέρνουν και μπαίνουν ένας ένας στην μαύρη λίστα και αυτοί.🤣 Πρώτα η ND με το ακατανόμαστο, μετά η CDPR με την κατάσταση που πρωτοκυκλοφόρησε το cyberbug κλπ κλπ. Tbh οι μόνοι devs που έχουν μείνει και είναι λίρα 100 μέχρι αποδείξεως του εναντίου είναι η from software, η santa monica studio, η insomniac, η Larian άντε και η Rockstar και η Remedy (αν και το quantum break είναι ακόμα σε αθλία κατάσταση). Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2023 από ilos 1
Hacker?pcs Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάπως έτσι ένιωθα μέχρι το launch του Cyberpunk πριν 3 χρόνια και θυμήθηκα πόσο τα σπάει ένα καλογραμμένο game, με gameplay και setting/universe που μ' αρέσει, είχα χρόνια να δω κάτι τέτοιο από το Fallout New Vegas. ΠΑΛΙ φέτος με το Phantom Liberty ζωγράφισαν σεναριακά με ένα τρομερό soundtrack - video clip στο τέλος του. Οπότε για μένα: ΣΕΝΑΡΙΟ, το νο1 που καθορίζει το game, μετά έρχονται όλα τα άλλα, το gameplay έχω το CSGO αν θέλω που έχει τελειοποιηθεί πάνω από 20 χρόνια πλέον στην κορυφή των esports/competitive και γραφικά το wow factor έχει χαθεί καμία δεκαετία πλέον, δεν θα με εντυπωσιάσει κάτι Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2023 από Hacker?pcs
Spiraulos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 On 25/12/2023 at 09:53, Federacion said: Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Εδώ και αρκετό καιρό δεν μπορώ να βρω κάτι που πραγματικά να σκέφτομαι πως και πως να πάω να το παίξω. Παίζω σε PC και PS4, λογικά ότι κυκλοφορεί το έχω δοκιμάσει τουλάχιστον, παρόλαυτα από το Witcher 3 και μετά όλα μου φαίνονται μια αέναη επανάληψη. Δεν περπάτησε και το VR gaming, ή δεν έχω το μπάτζετ να έχω κάτι καλό και χάνω εκεί πράγματα, αλλά πιστεύω πως η βιομηχανία απλά αρμέγει παρά δημιουργεί κάτι πρωτότυπο. Προτάσεις, ιδέες ευπρόσδεκτες! μυρίζω.. σνιφ...σνιφφ 31 + σε νιώθω OP 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε και γραφικά το wow factor έχει χαθεί καμία δεκαετία πλέον, δεν θα με εντυπωσιάσει κάτι Για δοκίμασε το Avatar..
Tambas91 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, ViktorBKK είπε ξέρετε εσείς καλύτερα απ αυτόν
Arkin Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Είχα παλιά το PS2 και θυμάμαι έπαιζα συνέχεια FIFA και Olympic Games μιλάμε για 2005. Με θυμάμαι να κάθομαι 5-6 ώρες και τα μάτια μου γινόντουσαν κόκκινα από την οθόνη, πρωί κοιμόμουνα. Τώρα που 45αρισα, έχω PS4 Slim, διάφορα παιχνίδια αλλά μόνο FIFA 23 παίζω 2-3 φορές τον μήνα, το χώ ρίξει στο διάβασμα, νομίζω το gaming ειδικά όταν είναι πολλές ώρες ''καίει'' το μυαλό, σαν να βλέπεις τα κούς κούς στην τηλεόραση ένα πράγμα. Υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνεις, διάβασμα, να ακούς καλή μουσική, βόλτα με φίλους, άσκηση κτλ Ποιος είπε ότι δεν αθλουμαστε η ότι δεν ακούμε μουσική ή ότι δεν βγαίνουμε μια ταβέρνα με φίλους κτλ? Χόμπι ειναι όπως είναι το ψάρεμα. Και επειδή ακούστηκε για χάσιμο χρόνου πιο πάνω κανένα χόμπι δεν ειναι χάσιμο χρόνου όταν περνάει καλα αυτός που το κάνει. Και προτιμώ αυτό το χομπι προσωπικά από πχ κόντρες με αμάξια η ποτό ή κάπνισμα μιας και δεν ενοχλώ κανέναν ούτε υπάρχει περίπτωση να προκαλώ κίνδυνο σε συνανθρώπους. Δεν υπάρχει χομπι που είναι χάσιμο χρόνου. Υπάρχουν χομπι όμως επικίνδυνα και όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για συνανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα. 5
Tatofski64 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Ωραίο θέμα ανοίξατε, όντως τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότερο ασχολούμαι με το gaming. Από μικρός δεν έλιωνα ποτε όμως, υπάρχουν οι στιγμές που το ζητάω και άλλες φορές δεν ασχολούμαι κανα εξάμηνο. Πρώτο game Donkey Kong Country που ήμουν 5 ετών, πλέον πολλα παιχνίδια μου φαίνονται αγγαρεία, πήγαινε εκεί κάνε αυτό, θα πάρεις αυτό και πήγαινε άλλου. Ευχαριστήθηκα αρκετά το Ghost of Tsushima, GoW 2018, Origins, Hellblade, εχω backlog διότι τα αγόραζα με προσφορές και απλά κάθονται. Πρόσφατα βρήκα ένα switch και πάλι βρήκα την όρεξη να ασχοληθώ και να περάσω καλά όσο παίζω. Πλέον αν το game δεν είναι fun και διασκεδαστικό, δυσκολα θα ξεκινήσω κάτι. Τερμάτισα νεράκι το wonder, 3d world, Kirby και τα κατά ευχαριστήθηκα. 30 ετών πλέον νομίζω είμαι πολυ επιλεκτικός με ποιό game θα ασχοληθώ λόγο υποχρεώσεων. Ένα ωραίο βίντεο που είδα πρόσφατα αναφορικά με το gaming, και προσωπικά συμφωνώ με όλα όσα λέει ο δημιουργός
MikhailBakurin Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, Psycho_Warhead said: Δεν είναι ακριβώς οι λόγοι που λες. Απλά οι devs ΔΕΝ φτιάχνουν τα παιχνίδια με μεράκι όπως παλιότερα. Το βλέπουμε σε όλους τους τομείς αυτό, όχι μόνο σε story/gameplay αλλά και στο performance το οποίο στα ΑΑΑ είναι τραγικό στο release. Τους ενδιαφέρει η αρπαχτή(skins, microtransactions etc), και όχι το πως θα βγάλουν ένα ''καλοδουλεμένο The Witcher 3''. Γι' αυτό βλέπεις κάθε χρόνο νέο CoD ή πολύ συχνά Assassin's Creed, Far Cry κλπ..Αρπαχτές με ίδιο gameplay, λίγο καλύτερα visuals και meh story. Φυσικά υπάρχουν και πολύ χειρότερες αρπαχτές όπως το νέο MGS Collection ή το GTA Trilogy που είναι ντροπή releases απλά. Δουλειές σοβαρές βλέπεις μόνο από ελάχιστες εταιρείες πια, π.χ Remedy ή Capcom με τα Resident Evil αλλά και την Rockstar με RDR 2, GTA VI κλπ η οποία όμως βγάζει ένα παιχνίδι την 10ετία πια και φυσικάκ ΟΛΑ τα studios προωθούν την woke ατζέντα. Το "δε φτιάχνουν με μεράκι" δεν είναι κάτι μετρήσιμο, τι να σου απαντήσω σε αυτό; Ότι εμένα μου φαίνονται μερακλήδες; Όσον αφορά την πυκνότητα εκδόσεως πανομοιότυπων παιχνιδιών, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ουσιαστικά περιγράφεις... τα πόκεμον και τα σούπερ μάριο που παίζαμε (πολύ) μικροί, ή τα call of duty / need for speed / final fantasy που παίζαμε μεγαλύτεροι. Θυμάμαι είχα ένα σύστημα στο 8χρονο κεφάλι μου στις αρχές των 00ς, σύμφωνα με το οποίο, κάθε χρόνο έβγαινε περίπου 1 τίτλος της σειράς από τα ανωτέρω. Τα παίζαμε με ευχαρίστηση όμως, παρόλο που ήταν ΙΔΙΑ τα επόμενα με τα προηγούμενα, γιατί ήμασταν παιδιά. Τώρα μας ξινίζουν γιατί -αν δεν έχουμε- θα έπρεπε να έχουμε δικά μας παιδιά πλέον. Ο εγκέφαλός μας μπορεί να δουλεύει περίπου εξίσου γρήγορα, αλλά έχει αποκτήσει και άλλα 4-5 λεηερς σκέψης. Όταν είσαι 9, κυνηγάς να πιάσεις το rayquaza για πολλοστή φορά στον ψιλο-αντίστοιχο πύργο που είναι στο ψιλο-αντίστοιχο σημείο του παιχνιδιού, γιατί το θυμάσαι από τις προηγούμενες 3-4 κασσέτες που σου αγόρασαν οι γονείς σου. Στα 30 σου θες να βάλεις ταχύτητα Χ30 στον εμιουλέητορ για να μην αυτοκτονήσεις από τη βαρεμάρα κι από το πέταγμα χρόνου ενώ τρέχει η ζωή γύρω σου. Σοβαρές δουλειές κάνουν αυτοί που λες όντως, εγώ θα έβαζα και τη bethesda μέσα. Άλλο επίπεδο ωριμότητας και σάτιρας τα παιχνίδια της. Τώρα για τη woke, τι να σου πω κι εδώ, εκτός του εκτροχιασμού, είναι απλή στατιστική. Όσο οι 28ρηδες λέμε για παιχνίδια στα φόρα, οι μεσήλικες συνταξιοδοτούνται και οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν, κανείς δεν έρχεται στη θέση τους. Οπότε, θα εισάγουμε το πλεόνασμα γεννήσεων των άλλων και θα σφυρίξουμε κλέφτικα για τους αφρο-λιθουανούς του 2060. Όποιος γκρινιάζει για "woke" "ατζέντες", αφήνει τα γκέημς και ψάχνει σύζυγο --> σπίτι τουλάχιστον 5μελούς οικογένειας --> γυναικολόγο --> μαιευτήριο με αυτή τη σειρά. Αυτή δουλεύει τελοσπάντων, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλους συνδυασμούς. 4
kavadias Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 👆 πολύ σωστό point. νταξ τα final fantasy δεν ήταν ίδια αλλά όταν παίζαμε κάθε χρόνο τα ίδια NFS/MoH/Cod για να μην πάω στα παλιά super mario/wario pokemon/ crash κλπ. ή ότι τρώγαμε 50 προσπάθειες για να ξεκλειδώσουμε την μυστική πίστα στο πλατφορμερ ξέρω γω, δεν φταίει το ότι τα παιχνίδια είχαν μεράκι τότε. Απλά "τότε" ήταν 3 μήνες διακοπές το καλοκαίρι, ήταν μεσημέρι στο χωριό και έλιωνες περιμένοντας να πέσει ο ήλιος και να βρεθείτε μ τους φίλους σου στην πλατεία για μπάλα. Μακάρι να είχα ατελείωτες Ubisoftίλες για κείνα τα καλοκαίρια 😁 Τώρα η ζωή/υποχρεώσεις/φίλοι/γκόμενες/άσκηση/άλλα χόμπι/δουλειά, ανταγωνίζονται όλα για το χρόνο σου, ε και λογικό είναι να παίζεις διαφορετικά. Και σίγουρα δεν απευθύνονται σε σένα τα παιχνίδια με τα οποία θα τρελαινόταν ο 15χρονος εαυτός σου. 2
Fulgore Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ο Ελληνας ούτως ή άλλως δεν ήταν ποτέ ο ''hardcore''gamer, για να πεις ότι καιγόταν παλιά και τώρα ξαφνικά βαρέθηκε, ούτε διέθετε ποτέ και πολλά χρήματα για παιχνίδια(σύμφωνα πάντα και με τις επίσημες πωλήσεις στην χώρα μας) League of legends(το γνωστό lol άκι) Hearthstone World of warcraft GTA V Fifa/Pro Call of duty/Battlefield(πλέον πιθανώς Valorant) Και άντε από exclusives κανά god of war/spiderman. Επίσης υπάρχουν από προηγούμενα χρόνια περί ηλικίας και gaming, του τύπου ''είσαι μεγάλος για παιχνίδια όταν περάσεις πχ τα 26 με 29χρόνια''. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2023 από Fulgore 1
Sprou Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Η ηλικία που αναφέρετε κάποιοι ,φαίνεται να καταριπτεται, όταν κάποιοι άλλοι δηλώνουν ότι θα παίζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα ή δεν έχουν χάσει ακόμα το ενδιαφέρον τους όντας 50 χρόνων. Θέλω να πω ότι πάλι καταλήγουμε στην υποκειμενικότητα όταν οι λόγοι που σε απομακρύνουν από το gaming κάποιους άλλους δεν τους αγγίζουν. Πάντως εάν δε σε κρατάνε πλέον ούτε κάποια linear ή indie ή κάποιο openworld rpg με εκπληκτικο story(όταν θα βγει 😁) παράτα το άθλημα αμέσως!😛 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα