korakios Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, andreaspA είπε Το συμβολαιο σου εχει γινει αοριστου και ισχυει σημερα, αυριο και τα επόμενα 10 χρονια. Η αηδια του Taxis εχει γινει για να υπαρχει βαση δεδομενων και να δινουν τα διαφορα κουπονια, επιδοτησεις και λοιπες αηδιες. Ειναι γελοιο να πρεπει να δηλωνεις ανανεωσεις στο taxis και μαλιστα να πληρωνεις και προστιμο αν το ξεχασεις, και ακομα χειροτερα να μην σου ερχεται ενα γαμημενο email να σε ειδοποιησει για να δηλώσεις την ανανεωση. Οποτε μια χαρα ισχυει το συμβολαιο σου, δεν μπορεις να δωσεις το μισο ενοικιο, ουτε λοιπες απατεωνιες. Το μονο κακο ειναι οτι ο ιδιοκτητης θα πληρωσει 100€ προστιμο γιατι αργησε να δηλώσει την ανανέωση. σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δηλώνει σαν εισόδημα το νοίκι , αλλά δεν έκανε ανανέωση στο taxis προβλέπεται κάποιο πρόστιμο ?
andreaspA Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, korakios είπε σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δηλώνει σαν εισόδημα το νοίκι , αλλά δεν έκανε ανανέωση στο taxis προβλέπεται κάποιο πρόστιμο ? Ναι δυστυχως. Αυτο σχολιαζω. 100€ προβλεπεται, αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν εχω παρει χαμπαρι να μου εχει ερθει καπου σε εκπροθεσμη δηλωση ανανεωσης.
kon1to Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Στις 24/12/2023 στις 1:45 ΜΜ, Witcher1st είπε Εμενα παντως 2 χρονια γραφει, αυτο ειχαμε συμφωνησει εξαλλου. Αυτο γραφει και στο μισθωτηριο που εχω σε εντυπη μορφη. Τα συμβόλαια έχουν ελάχιστη διάρκεια 3 χρόνια, δεν έχει σημασία αν υπογράψατε για 1 ή για 2. Αν είναι αμοιβαία επιθυμια για διακοπη πριν τα 3 χρονια δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλα αν θέλει να σε διώξει ο ιδιοκτήτης και εσυ θες να μείνεις δεν μπορεί να κάνει κάτι...
Joshua21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 12 hours ago, korakios said: σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δηλώνει σαν εισόδημα το νοίκι , αλλά δεν έκανε ανανέωση στο taxis προβλέπεται κάποιο πρόστιμο ? Όχι, πρόστιμο προβλέπεται στην περίπτωση που γίνει στο taxis δήλωση ανανέωσης (και όχι ανανέωση) εκπρόθεσμα, δλδ αν γίνει μετά από το τέλος του επόμενου μήνα. Ειδικά στην περίπτωση του ts δεν έχει γίνει κάποια συμφωνία ανανέωσης - είτε προφορική είτε γραπτή - ώστε να δηλωθεί στο taxis.
Xvipes Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 On 24/12/2023 at 13:44, Joshua21 said: Στη δήλωση μίσθωσης στο taxis, αν δεν έχει καταγγείλει τη μίσθωση κάποιο από τα δύο μέρη, τότε θεωρείται ότι δεν έχει λυθεί. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο, οπότε γίνε πιο συγκεκριμένος. Μπορείς να μου πεις πως μπορεί ο ενοικιαστής να καταγγείλει την μίσθωση; Στο https://www.aade.gr/polites/eisodima/misthotiria-akiniton δεν έχει κάποια επιλογή.
Joshua21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 44 minutes ago, Xvipes said: Μπορείς να μου πεις πως μπορεί ο ενοικιαστής να καταγγείλει την μίσθωση; Στο https://www.aade.gr/polites/eisodima/misthotiria-akiniton δεν έχει κάποια επιλογή. Τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τον ενοικιαστή μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, πρακτικά με εξώδικο γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποδειχτεί ότι έγινε. 1
Witcher1st Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 On 25/12/2023 at 07:29, andreaspA said: μπερδευεις το νομικο σκέλος με την αηδια της ΑΑΔΕ που πρεπει να δηλώνουμε τις ανανεωσεις στο taxis. Το συμβολαιο σου εχει γινει αοριστου και ισχυει σημερα, αυριο και τα επόμενα 10 χρονια. Η αηδια του Taxis εχει γινει για να υπαρχει βαση δεδομενων και να δινουν τα διαφορα κουπονια, επιδοτησεις και λοιπες αηδιες. Ειναι γελοιο να πρεπει να δηλωνεις ανανεωσεις στο taxis και μαλιστα να πληρωνεις και προστιμο αν το ξεχασεις, και ακομα χειροτερα να μην σου ερχεται ενα γαμημενο email να σε ειδοποιησει για να δηλώσεις την ανανεωση. Οποτε μια χαρα ισχυει το συμβολαιο σου, δεν μπορεις να δωσεις το μισο ενοικιο, ουτε λοιπες απατεωνιες. Το μονο κακο ειναι οτι ο ιδιοκτητης θα πληρωσει 100€ προστιμο γιατι αργησε να δηλώσει την ανανέωση. Εγω απατεωνιες δε μπορω και δε θελω να κανω. Αυτος μπορει ομως; Πχ μπορει να μου πει να φυγω στις 15/01 που θα εχουν περασει 3 χρονια; Ισχυει αυτο που γραψαμε για να με ενημερωσει 6 μηνες πριν; Πχ εαν μου πει για αυξηση ενοικιου και αρνηθω, θα εχω αυτους τους 6 μηνες για να βρω καινουριο σπιτι;
Pwpwpw Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Εγω απατεωνιες δε μπορω και δε θελω να κανω. Αυτος μπορει ομως; Πχ μπορει να μου πει να φυγω στις 15/01 που θα εχουν περασει 3 χρονια; Ισχυει αυτο που γραψαμε για να με ενημερωσει 6 μηνες πριν; Πχ εαν μου πει για αυξηση ενοικιου και αρνηθω, θα εχω αυτους τους 6 μηνες για να βρω καινουριο σπιτι; Εάν 15/1 συμπληρώνεται 3ετια και λήγει το συμβόλαιο εάν δεν κάνω λαθος εχει το δικαίωμα μα σου ζητήσει όση αύξηση θέλει γιατί ουσιαστικά είναι νέο συμβόλαιο και νέα επαναδιαπραγμάτευση από την αρχή. Αυτό με τους 6 μηνες δεν ξέρω αν βοηθάει την κατάσταση, η συμφωνία είναι ότι και να λήξει το συμβόλαιο θα σου δώσει 6 μηνες περιθώριο εάν δεν επιθυμεί ανανέωση; Μπορεί να κάνω λάθος αλλά μετά τις 15/1 νομίζω έχει δικαίωμα να σου πει ότι δεν σε ανανεώνει η να πει σου ανανεώνω με το τάδε ποσό. Όπως και να χει τι περιμένεις και δεν μιλάς μαζί του να δεις τις προθέσεις του; Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
Witcher1st Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Ακομα δε βλεπω καποια αλλαγη στο gsis; Γενικα υπαρχει καποιος που γνωριζει να μας πει τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις; Συνεχιζει κανονικα το συμβολαιο ή τα παιρνει μαυρα; Και τι γινεται με την φορολογικη δηλωση;
Joshua21 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 2 hours ago, Witcher1st said: Ακομα δε βλεπω καποια αλλαγη στο gsis; Γενικα υπαρχει καποιος που γνωριζει να μας πει τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις; Συνεχιζει κανονικα το συμβολαιο ή τα παιρνει μαυρα; Και τι γινεται με την φορολογικη δηλωση; Προσπάθησε να διαχωρίσεις στο μυαλό σου τις έννοιες συμβόλαιο και μίσθωση, δεν είναι πάντα ταυτόσημες. Στην περίπτωση σου αν και έχει λήξει ο συμβατικός (ο συμφωνημένος να το πω πιο απλά) χρόνος της μίσθωσης η μίσθωση συνεχίζεται κανονικά (αυτή η κατάσταση νομικά ονομάζεται σιωπηρή αναμίσθωση), στη φορολογική σου δήλωση δηλώνεις κανονικά το σπίτι όπως ακριβώς έκανες μέχρι τώρα. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να δηλώνει κανονικά το συμφωνημένο μίσθωμα, μόνο αν είχε δηλώσει λύση της μίσθωσης δεν θα ήταν υποχρεωμένος να το δηλώνει. 1
Witcher1st Δημοσ. 25 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2024 13 hours ago, Joshua21 said: Προσπάθησε να διαχωρίσεις στο μυαλό σου τις έννοιες συμβόλαιο και μίσθωση, δεν είναι πάντα ταυτόσημες. Στην περίπτωση σου αν και έχει λήξει ο συμβατικός (ο συμφωνημένος να το πω πιο απλά) χρόνος της μίσθωσης η μίσθωση συνεχίζεται κανονικά (αυτή η κατάσταση νομικά ονομάζεται σιωπηρή αναμίσθωση), στη φορολογική σου δήλωση δηλώνεις κανονικά το σπίτι όπως ακριβώς έκανες μέχρι τώρα. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να δηλώνει κανονικά το συμφωνημένο μίσθωμα, μόνο αν είχε δηλώσει λύση της μίσθωσης δεν θα ήταν υποχρεωμένος να το δηλώνει. Φαινεται ομως καπου οτι αυτος το δηλωνει; Ή τα παιρνει μαυρα; Εγω μια χαρα το δηλωνω.
Joshua21 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2024 Just now, Witcher1st said: Φαινεται ομως καπου οτι αυτος το δηλωνει; Ή τα παιρνει μαυρα; Προσπάθησε να κάνεις ακόμα έναν διαχωρισμό στο μυαλό σου, μαύρα θα ήταν αν δεν υπήρχε ενεργή δήλωση μίσθωσης στο taxis, τώρα που υπάρχει δεν είναι μαύρα. Επίσης το εαν δηλώνει το συγκεκριμένο εισόδημα στην φορολογική του δήλωση (Ε1-Ε2) είναι κάτι που εσένα ούτε σε ενδιαφέρει ούτε σε αφορά, αν σε περίπτωση ελέγχου βρεθεί ότι δεν το δηλώνει αυτός θα έχει πρόβλημα, εσένα δεν θα σε επηρεάσει με κανέναν τρόπο. 3 minutes ago, Witcher1st said: Εγω μια χαρα το δηλωνω. Όλα καλά τότε με σένα και την εφορία. 2
Witcher1st Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 On 25/03/2024 at 13:19, Joshua21 said: Προσπάθησε να κάνεις ακόμα έναν διαχωρισμό στο μυαλό σου, μαύρα θα ήταν αν δεν υπήρχε ενεργή δήλωση μίσθωσης στο taxis, τώρα που υπάρχει δεν είναι μαύρα. Επίσης το εαν δηλώνει το συγκεκριμένο εισόδημα στην φορολογική του δήλωση (Ε1-Ε2) είναι κάτι που εσένα ούτε σε ενδιαφέρει ούτε σε αφορά, αν σε περίπτωση ελέγχου βρεθεί ότι δεν το δηλώνει αυτός θα έχει πρόβλημα, εσένα δεν θα σε επηρεάσει με κανέναν τρόπο. Όλα καλά τότε με σένα και την εφορία. Με εμένα είναι όλα καλά, αλλά αυτός δεν μπορεί αύριο να μου πει ότι θα βάλει άλλον ενοικιαστή μέσα; Δεν είναι καλύτερα να κάνω ακόμα μια τριετή ανανέωση;
Joshua21 Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 4 minutes ago, Witcher1st said: Με εμένα είναι όλα καλά, αλλά αυτός δεν μπορεί αύριο να μου πει ότι θα βάλει άλλον ενοικιαστή μέσα; Δεν είναι καλύτερα να κάνω ακόμα μια τριετή ανανέωση; Μα και εγώ για σένα όλα καλά με την εφορία εννοούσα. Και ναι, εφόσον είστε σε σιωπηρή παράταση τότε όσο δικαίωμα έχει και αυτός να σου πει φύγε, άλλο τόσο δικαίωμα έχεις και εσύ να φύγεις. Αν κάνετε νέο συμβόλαιο (ανανέωση δεν παίζει εφόσον έχει λήξει) τότε θα δεσμευτείτε και οι δύο για τρία χρόνια, αν πιστεύεις πως για σένα θα είναι καλύτερα έτσι τότε συζήτησε το μαζί του για να δεις αν θα το δεχτεί και με τι όρους.
ringboy Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδια εκμισθωνω διαμερισμα εδω και δυο χρονια με αρχικο διετες συμβολαιο και τωρα θελω να κανω μια τροποποιητικη στην ΑΑΔΕ για ενα ακομα χρονο αλλαζοντας μονο την διαρκεια μισθωσης. Το ξερω οτι δεν ειναι απαραιτητο να γινει αλλα το θελει ο μισθωτης.Συμφωνητικο καινουργιο δεν θα γινει. 1. Στο πεδιο συμφωνητικο τι γραφουμε? Το παλιο ή τιποτα? 2. Στο πεδιο "διαρκεια ισχυος" τι γραφουμε? Την διαστημα της τριετιας μαζι με την αρχικη μισθωση ή μονο την μονοετη παραταση? 3. Στο πεδιο "ημερομηνια εναρξης μισθωσης" τι γραφουμε? Την ημερομηνια της αρχικης μισθωσης η της παρατασης? Επεξ/σία 16 Μαΐου 2024 από ringboy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα