Witcher1st Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Ειμαι ενοικιαστης σε ενα σπιτι με συμβολαιο που ειχε ισχυ για 2 χρονια και το οποιο εληγε τον Ιανουαριο του 2023. Μπηκα απο περιεργεια στο site της ΑΑΔΕ, να δω εαν εχει γινει ανανεωση, αλλα δε βλεπω κατι. Τι σημαινει αυτο για το ετος 2023 και ολους αυτους τους μηνες που πληρωνω κανονικα; Υπαρχει συμβολαιο; Τι θα δηλωσω στην εφορια;
Joshua21 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Ενεργό συμβόλαιο δεν υπάρχει, μίσθωση όμως υπάρχει κανονικά. Στην εφορία θα δηλώσεις κανονικά τη μίσθωση. 1
Witcher1st Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Joshua21 said: Ενεργό συμβόλαιο δεν υπάρχει, μίσθωση όμως υπάρχει κανονικά. Στην εφορία θα δηλώσεις κανονικά τη μίσθωση. Που βλεπω οτι υπαρχει μισθωση; Και που οριζεται η τιμη; Δλδ αν εγω δωσω μισο ενοικιο, θα μπορει να με κανει κατι; Θεωρητικα μιλαμε παντα, δεν ειμαι τετοιων πρακτικων. Απλα θελω να γνωριζω. Οπως και στην αντιθετη περιπτωση, απο τη στιγμη που δεν υπαρχει συμβολαιο, μπορει να με διωξει ας πουμε την επομενη ημερα; Στο συμβολαιο υπηρχε ορο οτι θα επρεπε να με ενημερωσει 6 μηνες πριν, επειδη εχουμε και μικρα παιδια. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2023 από Witcher1st
Nabuko Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Ειμαι ενοικιαστης σε ενα σπιτι με συμβολαιο που ειχε ισχυ για 2 χρονια και το οποιο εληγε τον Ιανουαριο του 2023. Νομίζω ότι το ελάχιστο είναι 3ετία οπότε λήγει τον Ιανουάριο του 2024 2
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε Νομίζω ότι το ελάχιστο είναι 3ετία οπότε λήγει τον Ιανουάριο του 2024 Δηλαδή σε λίγες μέρες.Και αντί να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη γράφει στο ινσόμνια.
Joshua21 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 4 minutes ago, Witcher1st said: Που βλεπω οτι υπαρχει μισθωση; Στη δήλωση μίσθωσης στο taxis, αν δεν έχει καταγγείλει τη μίσθωση κάποιο από τα δύο μέρη, τότε θεωρείται ότι δεν έχει λυθεί. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο, οπότε γίνε πιο συγκεκριμένος. 1
Witcher1st Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 3 minutes ago, Nabuko said: Νομίζω ότι το ελάχιστο είναι 3ετία οπότε λήγει τον Ιανουάριο του 2024 Εμενα παντως 2 χρονια γραφει, αυτο ειχαμε συμφωνησει εξαλλου. Αυτο γραφει και στο μισθωτηριο που εχω σε εντυπη μορφη.
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Εμενα παντως 2 χρονια γραφει, αυτο ειχαμε συμφωνησει εξαλλου. Αυτο γραφει και στο μισθωτηριο που εχω σε εντυπη μορφη. Τι ακριβώς ψάχνεις;Αν μπορείς να μείνεις χωρίς συμβόλαιο;Αν θα σε πετάξει έξω σε 10 μέρες;Γιατί δεν σου είπε τίποτα πριν 6 μήνες;
fmarkos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη να το ανανεώσει γιατί θα έχει κι αυτός κι εσύ πρόβλημα.
Nabuko Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Εμενα παντως 2 χρονια γραφει, αυτο ειχαμε συμφωνησει εξαλλου. Αυτο γραφει και στο μισθωτηριο που εχω σε εντυπη μορφη. Θεωρώ ότι το έψαξε ή έχει ενημερωθεί ότι τα συμβόλαια είναι ελαχίστου διάρκειας στα 3 χρόνια. Οπότε μέσα στις επόμενες μέρες περίμενε να σου γίνει κρούση για αύξηση ενοικίου.
Joshua21 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Just now, fmarkos said: Να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη να το ανανεώσει γιατί θα έχει κι αυτός κι εσύ πρόβλημα. Ούτε ανανέωση μπορεί να δηλωθεί τώρα που έχει περάσει ένας χρόνος, ούτε θα έχουν και δύο πρόβλημα.
Witcher1st Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 5 minutes ago, Joshua21 said: Ούτε ανανέωση μπορεί να δηλωθεί τώρα που έχει περάσει ένας χρόνος, ούτε θα έχουν και δύο πρόβλημα. Ποτε μπορει να γινει η ανανεωση; 10 minutes ago, Nabuko said: Θεωρώ ότι το έψαξε ή έχει ενημερωθεί ότι τα συμβόλαια είναι ελαχίστου διάρκειας στα 3 χρόνια. Οπότε μέσα στις επόμενες μέρες περίμενε να σου γίνει κρούση για αύξηση ενοικίου. ΣΙγουρα θα το εχει ψαξει, νοικιαζει και αλλα σπιτια. Τωρα λιγο δυσκολο να παμε για αυξηση. Ηδη δινω 700 για παλιο σπιτι.
Joshua21 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, Witcher1st said: Ποτε μπορει να γινει η ανανεωση; Ανανέωση θα μπορούσε να είχε γίνει μέχρι και τη στιγμή της λήξης, δλδ στην περίπτωση σου έως και 15 Γενάρη, η οποία μπορούσε να δηλωθεί εμπρόθεσμα έως 28/02, τώρα μπορεί να δηλωθεί μόνο νέα μίσθωση. Εκτός βέβαια αν δηλωθεί τώρα ανανέωση με παλιότερη ημερομηνία, σε αυτή τη περίπτωση όμως προβλέπεται πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης 100€ στον ιδιοκτήτη. Όπως και να έχει θα χρειαστεί πρώτα να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη και να έρθετε σε κάποια συμφωνία.
andreaspA Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 18 ώρες πριν, Witcher1st είπε Ειμαι ενοικιαστης σε ενα σπιτι με συμβολαιο που ειχε ισχυ για 2 χρονια και το οποιο εληγε τον Ιανουαριο του 2023. Μπηκα απο περιεργεια στο site της ΑΑΔΕ, να δω εαν εχει γινει ανανεωση, αλλα δε βλεπω κατι. Τι σημαινει αυτο για το ετος 2023 και ολους αυτους τους μηνες που πληρωνω κανονικα; Υπαρχει συμβολαιο; Τι θα δηλωσω στην εφορια; μπερδευεις το νομικο σκέλος με την αηδια της ΑΑΔΕ που πρεπει να δηλώνουμε τις ανανεωσεις στο taxis. Το συμβολαιο σου εχει γινει αοριστου και ισχυει σημερα, αυριο και τα επόμενα 10 χρονια. Η αηδια του Taxis εχει γινει για να υπαρχει βαση δεδομενων και να δινουν τα διαφορα κουπονια, επιδοτησεις και λοιπες αηδιες. Ειναι γελοιο να πρεπει να δηλωνεις ανανεωσεις στο taxis και μαλιστα να πληρωνεις και προστιμο αν το ξεχασεις, και ακομα χειροτερα να μην σου ερχεται ενα γαμημενο email να σε ειδοποιησει για να δηλώσεις την ανανεωση. Οποτε μια χαρα ισχυει το συμβολαιο σου, δεν μπορεις να δωσεις το μισο ενοικιο, ουτε λοιπες απατεωνιες. Το μονο κακο ειναι οτι ο ιδιοκτητης θα πληρωσει 100€ προστιμο γιατι αργησε να δηλώσει την ανανέωση.
Stergios74 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Για περισσότερα: https://www.aade.gr/polites/eisodima/misthotiria-akiniton
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα