Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ότι για τα  ελληνικά  δεδομένα είναι   όνειρο  απατηλο  να  βάλεις βενζίνη  πληρώνοντας  με το paypal ..  άραγε υπάρχουν  στην Ελλάδα; 

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, salvador_ είπε

Ξέρω ότι για τα  ελληνικά  δεδομένα είναι   όνειρο  απατηλο  να  βάλεις βενζίνη  πληρώνοντας  με το paypal ..  άραγε υπάρχουν  στην Ελλάδα; 

Πως ακριβώς θα μπορούσε να γίνει δηλαδή;

Φαντάζομαι έχεις όχημα και τη διαδικασία συναλλαγής την γνωρίζεις πως είναι είτε Cash είτε μέσω POS

...τα Fees από τις κρατήσεις, "θα τα χάνει το πρατήριο"?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kormos είπε

Πως ακριβώς θα μπορούσε να γίνει δηλαδή;

σε πολλά πρατήρια δεν έχουν ασύρματο POS  σου λένε πλήρωσε μέσα με κάρτα .   εαν κόψεις τιμολόγιο επίσης πας μέσα λέγοντας το ΑΦΜ  της εταιρίας και περιμένεις  να εκδοθεί 

τόσο εύκολα σου δίνουν ενα email και πληρώνεις.  θεωρώ αστείο το πως θα βρεθεί ο τρόπος,  για κάτι τόσο εύκολο. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, salvador_ είπε

σε πολλά πρατήρια δεν έχουν ασύρματο POS  σου λένε πλήρωσε μέσα με κάρτα .   εαν κόψεις τιμολόγιο επίσης πας μέσα λέγοντας το ΑΦΜ  της εταιρίας και περιμένεις  να εκδοθεί 

τόσο εύκολα σου δίνουν ενα email και πληρώνεις.  θεωρώ αστείο το πως θα βρεθεί ο τρόπος,  για κάτι τόσο εύκολο. 

Νομίζεις...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kormos είπε

Νομίζεις...

θα εκτιμουσα τεκμηριωμενη απαντηση .. το νομιζω  ετσι στον αερα ειναι σαν να σου αναλυω  την φορολογικη σου δηλωση και να μου λες     Νομιζεις οτι θα πληρωσω ενφια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, salvador_ είπε

θα εκτιμουσα τεκμηριωμενη απαντηση .. το νομιζω  ετσι στον αερα ειναι σαν να σου αναλυω  την φορολογικη σου δηλωση και να μου λες     Νομιζεις οτι θα πληρωσω ενφια.

Αν όντως κόβεις τιμολόγιο σε πρατήριο τότε ξέρεις την απάντηση, αν έχεις δει τη διαδικασία ή διάβασες τι έχω γράψει παραπάνω...θα μπορέσεις να δεις ότι δεν έχει λογική αυτός ο τρόπος πληρωμής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kormos είπε

Αν όντως κόβεις τιμολόγιο σε πρατήριο τότε ξέρεις την απάντηση, αν έχεις δει τη διαδικασία ή διάβασες τι έχω γράψει παραπάνω...θα μπορέσεις να δεις ότι δεν έχει λογική αυτός ο τρόπος πληρωμής.

κοβω και τιμολογιο σε πρατηριο την απαντηση δεν την ξερω  , μπορεις να μου εξηγησεις γιατι δεν εχει λογικη?  πως σε καποια καταστηματα πληρωνεις με paypal σαν τροπο πληρωμης  και σου ερχεται κανονικα αποδειξη πληρωμης στο email σου  και σε βενζιναδικο να μην μπορει να γινει ;  

βρηκα καποια  εκτος αθηνων που εχουν τροπο πληρωμης paypal παντως.

Επεξ/σία από salvador_
Δημοσ.
Μόλις τώρα, salvador_ είπε

κοβω και τιμολογιο σε πρατηριο την απαντηση δεν την ξερω  , μπορεις να μου εξηγησεις γιατι δεν εχει λογικη?  πως σε καποια καταστηματα πληρωνεις με paypal σαν τροπο πληρωμης  και σου ερχεται κανονικα αποδειξη πληρωμης στο email σου  και σε βενζιναδικο να μην μπορει να γινει ;  

Γιατί την επιβάρυνση την έχει υπολογίσει ήδη το κατάστημα...

Το πρατήριο πως θα το κάνει αυτό;;;

Ότι γράψει η αντλία τυπώνει αυτόματα απόδειξη.

Ανν θες τιμολόγιο με την απόδειξη αυτή ως συσχετισμός παραστατικού το εκδίδει τιμολόγιο.

Την "Χασούρα" από την επιβάρυνση του ΡΡ θα στη χαρίσει;;

Γιατί δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής

... Πέρα του ότι θα πρέπει να έχεις επαγγελματικό λογαριασμό ΡΡ για να δικαιολογήσεις την συναλλαγή

8 λεπτά πριν, salvador_ είπε

βρηκα καποια  εκτος αθηνων που εχουν τροπο πληρωμης paypal παντως.

ή δεν είναι καθαρά πρατήριο (φαίνεται από το παραστατικό) ή δεν γνωρίζει τη χασουρα που έχει ή τη χρεώνει παράτυπα είτε πάνω στην απόδειξη/τιμολόγιο ή σε όλους, πληρώσεις δεν πληρώσεις με ΡΡ.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kormos είπε

Γιατί την επιβάρυνση την έχει υπολογίσει ήδη το κατάστημα...

Το πρατήριο πως θα το κάνει αυτό;;;

Ότι γράψει η αντλία τυπώνει αυτόματα απόδειξη.

Ανν θες τιμολόγιο με την απόδειξη αυτή ως συσχετισμός παραστατικού το εκδίδει τιμολόγιο.

Την "Χασούρα" από την επιβάρυνση του ΡΡ θα στη χαρίσει;;

Γιατί δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής

αρα γινεται ειναι κατι που μπορει να το εχει ο βενζινας σαν  εξτρα τροπο πληρωμης.  θελω βενζινη  εχω υπολοιπο στο πορτοφολι του PP αλλα  δεν εχω μετρητα η υπολοιπο στην καρτα , πληρωνω    με ΡΡ και τελιωσε η υποθεση . χρεωνομαι και τα fees και τελος.    η απο ενα ποσο και πανω   δεν πληρωνω fees..  

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, salvador_ είπε

αρα γινεται ειναι κατι που μπορει να το εχει ο βενζινας σαν  εξτρα τροπο πληρωμης.  θελω βενζινη  εχω υπολοιπο στο πορτοφολι του PP αλλα  δεν εχω μετρητα η υπολοιπο στην καρτα , πληρωνω    με ΡΡ και τελιωσε η υποθεση . χρεωνομαι και τα fees και τελος.    η απο ενα ποσο και πανω   δεν πληρωνω fees..  

Το πρατήριο χάνει, όχι εσύ!

Αυτός πουλάει και μετά θα τα πάρει στο λογαριασμό του, όχι εσύ.

Επίσης σου έγραψα παραπάνω, είναι Business o PP λογαριασμός σου;

Πρέπει να αιτιολογείται η συναλλαγή.

Το αν έχεις υπόλοιπο, ψώνισε ψηφιακά εκεί που υπάρχει η δυνατότητα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kormos είπε

Το πρατήριο χάνει, όχι εσύ!

Αυτός πουλάει και μετά θα τα πάρει στο λογαριασμό του, όχι εσύ.

Επίσης σου έγραψα παραπάνω, είναι Business o PP λογαριασμός σου;

Πρέπει να αιτιολογείται η συναλλαγή.

Το αν έχεις υπόλοιπο, ψώνισε ψηφιακά εκεί που υπάρχει η δυνατότητα

Απλό λογαριασμό  έχω όχι επαγγελματικό.  Εννοώ ότι μπορεί να πει ο βενζινας εάν θέλεις να πληρώσεις  με PP θα σε χρεώσω έξτρα και τα fees . Η ότι δέχομαι  paypal  για 50 ευρώ και άνω συναλλαγές..  λύσεις υπάρχουν ..  εύκολο είναι  απλά προφανώς  επειδή έχουν μικρό  περιθώριο  κέρδους  ,δεν ασχολούνται  με PP  . Κακώς για εμένα γιατί χάνουν  μια μερίδα αγοραστών που για τους Χ Ψ λόγους θέλουν να πληρώσουν  με paypal.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, salvador_ είπε

..........δεν ασχολούνται  με PP  . Κακώς για εμένα γιατί χάνουν  μια μερίδα αγοραστών που για τους Χ Ψ λόγους θέλουν να πληρώσουν  με paypal.

Αναρωτιέμαι πόσοι ειναι αυτοί που αποτελούν την μερίδα που λες.

Δεν βάζεις και ένα λινκ απο τα πρατήρια που βρήκες που το δέχονται ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.xo.gr/profile/profile-911707563/el/

https://www.xo.gr/profile/profile-911636769/el/

αυτα τα 2 βρηκα    που εχουν στους τροπους πληρωμης το paypal , τωρα αν αληθευει δεν ξερω. 

Επεξ/σία από salvador_
Δημοσ.
3 ώρες πριν, salvador_ είπε

Απλό λογαριασμό  έχω όχι επαγγελματικό.  Εννοώ ότι μπορεί να πει ο βενζινας εάν θέλεις να πληρώσεις  με PP θα σε χρεώσω έξτρα και τα fees . Η ότι δέχομαι  paypal  για 50 ευρώ και άνω συναλλαγές..  λύσεις υπάρχουν ..  εύκολο είναι  απλά προφανώς  επειδή έχουν μικρό  περιθώριο  κέρδους  ,δεν ασχολούνται  με PP  . Κακώς για εμένα γιατί χάνουν  μια μερίδα αγοραστών που για τους Χ Ψ λόγους θέλουν να πληρώσουν  με paypal.

Αν και το έγραψα παραπάνω και πήρα θετική απάντηση...

Σίγουρα μπορείς και κόβεις τιμολόγιο;;

Γιατί αν πάλι μου πεις ναι, τότε ο λογιστής τα "μαγειρεύει"...

Ένα τιμολόγιο πρέπει να συνδέεται με μια κίνηση/πληρωμή από εταιρικό λογαριασμό.

Εσύ εδώ λες ότι πληρώνεις με ατομικό λογαριασμό και εκδίδεις τιμολόγιο.

ή κάπου τα έχεις μπερδέψει ή κάτι εγώ έχω καταλάβει λάθος.

Δημοσ.

Τα fees του paypal είναι αρκετά υψηλά οπότε μια επιχείρηση αν κρίνει οτι δεν θα της φέρει # πελατών αρκετά μεγάλο ώστε το κερδος να καλύψει τη χασούρα δεν θα το εφαρμόσει.

Επίσης η μετακύληση των fees στον πελατη είναι μια κίνηση που καμμία λογική επιχείρηση δεν θα ακολουθησει. Ο μεσος πελάτης και 0,01 ευρώ παραπάνω να πρέπει να πληρωσει, μόλις το ακούσει θα επιλέξει άλλο τρόπο πληρωμής. Θυμηθείτε και το efood που κάποτε στις αρχες του ήθελε να χρεώνει +1.5 ευρώ για paypal μόνο. Πόσος κόσμος το χρησιμοποιούσε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...