nchatz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μοιράζεται κάποιος αρχεία μεταξύ Android συσκευών, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που είναι ήδη διαθέσιμη και στη συσκευή αποστολέα και στη συσκευή λήψης. Κάθε Android τηλέφωνο με προεγκατεστημένες εφαρμογές Google έχει πρόσβαση στο Nearby Share, την υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων της Google. Ωστόσο, αν έχετε συσκευή Samsung, δεν είναι η μόνη επιλογή κοινής χρήσης αρχείων, καθώς υπάρχει επίσης το Quick Share που αναπτύσσει η ίδια η εταιρεία. Παρόλο που το Quick Share βρίσκεται αποκλειστικά στις συσκευές της Samsung, προϋπήρχε του Nearby Share και έχει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν δημοφιλή επιλογή μεταξύ των χρηστών της εταιρείας. Σύντομα όμως, οι χρήστες Samsung ίσως να μην χρειάζεται πλέον να επιλέγουν μεταξύ Nearby Share και Quick Share, καθώς οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων θα μπορούσαν να βρεθούν κάτω από την ίδια "ομπρέλα". Σύμφωνα με στοιχεία που ανακάλυψε η κορυφαία προγραμματίστρια και leaker, Kamila Wojciechowska, σε νέα έκδοση της εφαρμογής Google Play Services, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Google ίσως μετονομάσει το Nearby Share σε Quick Share. Για παράδειγμα, μετά την αρχική λήψη της ενημέρωσης, έλαβε την ακόλουθη ειδοποίηση: "Το Nearby Share γίνεται πλέον Quick Share. Αναζητήστε το νέο όνομα και το εικονίδιο για κοινή χρήση με κοντινές συσκευές". Το νέο όνομα Quick Share αντικατοπτρίζεται επίσης στο περιβάλλον χρήστη για την κοινή χρήση αρχείων. Ψάχνοντας τα Google Play Services, η Kamila βρήκε επίσης στοιχεία ενός "οδηγού για τη μετάβαση" για τη νέα εμπειρία Quick Share. Κάτι τέτοιο υποδηλώνει ότι ίσως οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων να συγχωνευθούν ή τουλάχιστον να γίνουν διαλειτουργικές. Στην περίπτωση αυτή, οι χρήστες Samsung συσκευών δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν μήπως επιλέξουν κατά λάθος το Quick Share αντί του Nearby Share. Θα υπάρχει μόνο μία επιλογή, το Quick Share, που θα δουλεύει τόσο με συσκευές Samsung όσο και με άλλες Android συσκευές από διαφορετικούς κατασκευαστές. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία ότι όντως συγχωνεύονται οι δύο υπηρεσίες. Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, φαίνεται πιθανό και ίσως δούμε μια σχετική ανακοίνωση είτε στη CES 2024 τον επόμενο μήνα είτε στην επόμενη εκδήλωση Galaxy Unpacked, όποτε κι αν γίνει αυτή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
speedman_26 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Εγώ προσωπικά για μεταφορά μεταξύ συσκευών πχ κινητό τάμπλετ και υπολογιστή έχω κατέβασει το resilo sync έχω φτιάξει ένα κοινό φάκελο και ότι αρχείο βάζω σε αυτόν το φάκελο βρίσκεται αυτόματος και στις υπόλοιπες συσκευές και με την μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς. 2
gadgetseek Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Πολύ καλό νέο..! 32 λεπτά πριν, speedman_26 είπε Εγώ προσωπικά για μεταφορά μεταξύ συσκευών πχ κινητό τάμπλετ και υπολογιστή έχω κατέβασει το resilo sync έχω φτιάξει ένα κοινό φάκελο και ότι αρχείο βάζω σε αυτόν το φάκελο βρίσκεται αυτόματος και στις υπόλοιπες συσκευές και με την μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς. Το Resilio Sync είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο συγχρονισμού για συσκευές του ίδιου χρήστη. Το Quick share είναι περισσότερο για άμεσες, μεμονωμένες μεταφορές/ανταλλαγές μεταξύ διαφορετικών android χρηστών (και όχι μόνο) 7
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Και μετά είχε άδικο ο "άλλος". Εεεεεεε ;;;
speedman_26 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, gadgetseek said: Πολύ καλό νέο..! Το Resilio Sync είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο συγχρονισμού για συσκευές του ίδιου χρήστη. Το Quick share είναι περισσότερο για άμεσες, μεμονωμένες μεταφορές/ανταλλαγές μεταξύ διαφορετικών android χρηστών (και όχι μόνο) για διαφορετικα android χρειαζεται μια κοινη λυση 1
keysmith Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 ShareMe by Xiomi rulezzzz.. Γρήγορο απλό και έχει και FTP server αμα λάχει να θες από PC να στείλεις ή να πάρεις χωρίς να βάζεις client software (με τον file explorer όλα). (και δουλεύει και σε όλα τα android αν το εγκαταστήσουν από το play). 1
Black Demis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 3 hours ago, speedman_26 said: Εγώ προσωπικά για μεταφορά μεταξύ συσκευών πχ κινητό τάμπλετ και υπολογιστή έχω κατέβασει το resilo sync έχω φτιάξει ένα κοινό φάκελο και ότι αρχείο βάζω σε αυτόν το φάκελο βρίσκεται αυτόματος και στις υπόλοιπες συσκευές και με την μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς. Όταν η συσκευές είναι δικές σου ναι οκ εξαιρετικό όταν θες να στείλεις σε έναν άσχετο τι του λες κατέβασε πρόγραμμα? Χρειάζεται κάτι σαν το airdrop και στα android να είναι by default σε όλα 3
speedman_26 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 25 minutes ago, Black Demis said: Όταν η συσκευές είναι δικές σου ναι οκ εξαιρετικό όταν θες να στείλεις σε έναν άσχετο τι του λες κατέβασε πρόγραμμα? Χρειάζεται κάτι σαν το airdrop και στα android να είναι by default σε όλα αλλη λυση ειναι πχ το ανεβασεις σε ενα google drive πχ στελνεις το λινκ και το κατεβαζει για μικρα αρχεια οντως θελει κατι σαν το airdrop
atypicalcoder Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Και κάπως έτσι ανακαλύψαμε πάλι τον τροχό (bluetooth) 2023. Προσωπικά δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο γιατί δεν το θεωρώ ασφαλές. Και σιγά δηλαδή, κάνετε λες και είμαστε 20 χρόνια πίσω που στέλνουμε ringtones ο ένας στον άλλον συνέχεια. Άμα ποτέ χρειαστεί να μοιραστώ κάτι θα κάνω τον κόπο να το ανεβάσω, και θα κάνει τον κόπο να το κατεβάσει. Τόσο απλά. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2023 από atypicalcoder 1 1
Black Demis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, speedman_26 said: αλλη λυση ειναι πχ το ανεβασεις σε ενα google drive πχ στελνεις το λινκ και το κατεβαζει για μικρα αρχεια οντως θελει κατι σαν το airdrop Πάλι μπελάς είναι χρειάζεται κάτι άμεσο για κάτι που έτυχε εκείνη την στηγμη, μονόδρομος να κάνουν κάτι σαν airdrop και να μην έχει ο καθένας δικό του Btw airdrop καλο ειναι και για μεγάλα αρχεία καθος κάνει ζεύξη encrypted wifi ανάμεσα σε δύο συσκευές (handshake κάνει με χρήση Bluetooth και μετά κάνει ζεύξη με wifi) Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2023 από Black Demis 2
Bourdoulas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 To Android έχει το Wifi direct το οποίο ναι μεν είναι γρήγορο αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί σε χρηστικότητα με το airdrop.
Bezbozny Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει και θα έπρεπε αν λύσουν οι google/apple είναι η μεταφορά από android σε ios και το αντίθετο
kwstasarva Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Πως λέγεται αυτό της Apple? To inovatio από παλιά
Hellenicsun Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Για το Android, η λειτουργία Nearby Share είναι ότι πιο κοντά υπάρχει στο AirDrop της Apple και λειτουργεί πολύ καλά. Το έχω δοκιμάσει με επιτυχία στέλνοντας αρχεία από τη δική μου συσκευή (Xiaomi) σε άλλες (Xiaomi, Realme, Huawei, Lenovo, Samsung). Ναι, η Xiaomi (κι όχι μόνο αυτή) έχει και τη δική της υλοποίηση αλλά εμένα με ενδιέφερε να δοκιμάσω αυτή που βρίσκεται σε οποιαδήποτε Android συσκευή με έκδοση 6.0 κι άνω. Τρία προβλήματα έχω διαπιστώσει, με σειρά σοβαρότητας (για μένα τουλάχιστον): 1. Οι χρήστες αγνοούν παντελώς την ύπαρξη της λειτουργίας. 2. Η όλη διαδικασία παίρνει παραπάνω χρόνο σε σύγκριση με το AirDrop όσο αφορά τη ζευγοποίηση και μόνο. 3. Καμιά φορά η αποστολή αρχείων αποτυγχάνει και πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία άνευ λόγου κι αιτίας. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα