Προς το περιεχόμενο

SUV τέλος, επιστρέφουν τα σεντάν

Nabuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, liakinen είπε

Γενικά συμφωνώ με το μήνυμα σου, όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι πολλές εταιρείες έχουν εξαφανίσει τα sedan από την γκάμα τους. 

Δεν είπα κάπου ότι προτιμώ τα sedan βέβαια.

Απλά έκανα μια διαπίστωση ότι το αυτοκίνητο εξακολουθεί να αποτελεί προέκταση ξέρετε τίνος.

Νταξ κάποιοι το λένε γούστο, άλλοι ψηλή θέση οδήγησης, άλλοι αλεπού και κρεμαστάρια, ΟΚ, ο καθένας όπως το βλέπει.

Εγώ μερικούς που ξέρω που δεν έχουν ανάγκη από χώρους, κάποιοι μάλιστα τα έχουν και κάθονται και κάνουν αλλιώς τις δουλειές τους γιατί τους δυσκολεύουν για απλή καθημερινή χρήση, ξέρω πώς να τους αποκαλέσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

27 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Παιδιά μεταξύ μας τώρα ημουν άρρωστος με τα roadster και αρκετά ικανοποιημένος με τα Σεντάν αλλά μεταξύ μας τα suv είναι η κορυφαία κατηγορία για τον οδηγό!  δεν βρίσκω κάτι που να μην κάνει καλά εκτός από την γρήγορη οδήγηση που στα μεγάλα αυτό έχει καλυφθεί με τις αεραναρτησεις και το σεταπ τους (φυσικά δεν μιλάμε για πίστα ξέρω γω) τώρα από άνεση κλπ οποίος έχει οδηγήσει ακόμη και φθηνό suv δεν γυρίζει πίσω... Το μόνο ας πούμε Σεντάν που θα έπαιρνα με κλειστά μάτια είναι η panamera κατά τα άλλα suv και ξέρω ψωμι

Η θεία μου πήρε slk στα 70 της αυτό το μπες βγες εκεί το είδα πρώτη φορά δεν έχω λόγια να περιγράψω!!!

Καλά έκανε αφού της άρεσε της γυναίκας.... Δεν θα την κρίνεις όμως.. Τότε μπόρεσε να πάρει αυτό που της άρεσε. 

Και εγώ το μόνο seda θα ήταν η alfa των 500hp με το κινητήρα της ferari... Αλλά τα SUV πρακτικά είναι ότι πρέπει... 

• Like 1

15 hours ago, papoys1 said:

Δεν με πειράζουν αυτά αλλά για μένα το χειρότερο είναι όταν ακολουθώ ένα suv που μου κόβει τη θέα και δεν βλέπω μπροστά από αυτό τι γίνεται. Πολλές φορές γιαυτό το λόγο μπορεί να αλλάξω και λωρίδα. Μακάρι αυτό να το αλλάξει η ηλεκτροκίνηση.

Roadster χρήστης για πάνω από 10 χρόνια. Δεν ξέρω τί σημαίνει κοιτάω μπροστά απτον προπορευόμενο 😂😂 

Ειδα το φως το αληθινό όταν πήγα σε άλλο αυτοκίνητο.

Η διαμάχη μεταξύ των ταπεινών σεντάν έναντι των θηριωδών SUV παίζει να είναι η πιο ηλίθια που υπάρχει. Είναι οκ να κυκλοφορείς στα στενά με το Avensis των 4,7 μέτρων αλλά όχι με το RAV4 των 4,6 μέτρων γιατί είναι μεγάλο. Είναι οκ να έχεις την 5μετρη E class αλλά αν πάρεις το 5μετρο GLE είναι γελοίο γιατί είναι "μεγάλο". 

Είχε γεμίσει ο τόπος με σχεδόν 5μετρα σεντάν και τώρα μας πειράζουν τα B-SUV που με μισό μέτρο λιγότερο έχουν καλύτερους και πιο βολικούς χώρους αποθήκευσης αλλά και πιο άνετη πρόσβαση. Συν ότι κυκλοφορούν πιο εύκολα στα στενά γιατί, guess what, είναι πιο μικρά από τα σεντάν.

• Like 19
  • Thanks 2

1 hour ago, Axilleas150 said:

Δεν ξερω τι ειναι χειροτερο, αυτοί που αγοράζουν SUV για να φλεξάρουν ή οι γυναίκες με SUV που οδηγούν με κλειστά μάτια;

Το χειρότερο είναι ο σεξισμός 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 2

Δεν μπορείς να κάνεις σπορτίφ οδήγηση αν ΔΕΝ είσαι σε σεντάν.

Έχουν κάποια πλεονεκτήματα τα SUV αλλά η αεροδυναμική ενός σεντάν και η οικονομία που κάνεις σε ένα ταξίδι, καθώς και η ποιότητα ταξιδιού (πιο χαμηλό) είναι αρκετά καλύτερη.

Γρήγορα ή γρήγορα τα σεντάν θα ξαναέρθουν, μερικές μάρκες (πχ Renault Megan sedan) δεν τις απόσυραν ποτέ.

• Like 1

Περί ορέξεως (αναγκών & marketing) κολοκυθόπιτα.
Τα suv ήρθαν για να καλύψουν τις ανάγκες της μάζας που δεν μπορούσαν(;) πλέον να καλύψουν τα sedan και hatchback και θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμη ίσως και για πάντα αφού ήδη αντιπροσωπεύουν το 50% των Ευρωπαϊκών πωλήσεων.
Προσφέρουν χώρους και άνεση στην καμπίνα, καλύτερη ορατότητα, ευκολότερη κίνηση σε κατσικόδρομους.Επιπλέον είναι μονόδρομος η επιλογή τους με τετρακίνηση για όσους κινούνται τακτικά εκτός δρόμους.
Προσωπικά αν και έχω οδηγήσει suv για 2 μήνες δε θα το επέλεγα:
1.Δε χρειάζομαι παραπάνω χώρους από ένα καλό sedan/hatchback (3μελής οικογένεια).
2.Δε θέλω να επιβαρύνω την τσέπη μου κυρίως αλλά και τον πλανήτη από την αυξημένη κατανάλωση λόγω όγκου, βάρους και αναζήτησης θέσης παρκαρίσματος καθημερινά.
3.Με κανένα hatchback δεν είχα ως τώρα ιδιαίτερο πρόβλημα σε κατσικόδρομους, συνήθως στις διακοπές.
4.Για λόγους αισθητικής, όλος αυτός ο όγκος σε 4 τροχούς είναι αποκρουστικό θέαμα για μένα. Τα βρίσκω άσχημα εμφανισιακά «περίπτερα", είναι σχεδόν όλα πανομοιότυπα και έχουν γίνει «σούπα». 
5.Σημαντικότερο από όλα είναι η οδική συμπεριφορά, αίσθηση και άνεση που απολαμβάνεις, μαζί με τους συνεπιβάτες σου, με ένα καλό hatchback όταν θέλεις να κινηθείς γρήγορα και εκτός της εθνικής οδού, όπως και η ευελιξία σε αστικό περιβάλλον.

• Like 6
  • Thanks 2

24 λεπτά πριν, Burgos είπε

Η διαμάχη μεταξύ των ταπεινών σεντάν έναντι των θηριωδών SUV παίζει να είναι η πιο ηλίθια που υπάρχει. Είναι οκ να κυκλοφορείς στα στενά με το Avensis των 4,7 μέτρων αλλά όχι με το RAV4 των 4,6 μέτρων γιατί είναι μεγάλο. Είναι οκ να έχεις την 5μετρη E class αλλά αν πάρεις το 5μετρο GLE είναι γελοίο γιατί είναι "μεγάλο". 

Είχε γεμίσει ο τόπος με σχεδόν 5μετρα σεντάν και τώρα μας πειράζουν τα B-SUV που με μισό μέτρο λιγότερο έχουν καλύτερους και πιο βολικούς χώρους αποθήκευσης αλλά και πιο άνετη πρόσβαση. Συν ότι κυκλοφορούν πιο εύκολα στα στενά γιατί, guess what, είναι πιο μικρά από τα σεντάν.

εμενα με νοιαζει να βλεπω μπροστα μου και να μην εχω ενα λεοφωρειο-αμαξι μπροστα στη μουρη μου. ειτε ειναι 4 ειτε 14 μετρα δικο σου θεμα. επισης με νοιαζει να μην ειναι 5 τονους και οταν πεσει πανω μου με κανεις αλοιφη. οι χωροι ειναι λιγο μυθος παντως. τα μεγαλα εχουν χωρους αλλα ειναι μεγαλα χαιρω πολυ. τα μικρα δεν εχουν καμια διαφορα.

7 ώρες πριν, phanispal είπε

Εν τω μεταξύ τους οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, άρα και παιδικά καθίσματα αλλά και μεγαλύτερη ανάγκη για χώρους τους καταλαβαίνω με τα SUV.

Κάτι μπαρμπάδια κοντά στη σύνταξη που τα παιδιά τους σπουδάζουν ή είναι ακόμα μεγαλύτερα, που πάνε και παίρνουν SUV για να μπουν μόνο εκείνοι, άντε στο τσακίρ κέφι και η γυναίκα τους η θείτσα, και παλεύουν να τα κουμαντάρουν, είναι από αστείοι έως εκνευριστικοί στο δρόμο.

Οι πιο πολλοί μπαρμπάδες δεν μπορούν να μπαινοβγαίνουν σε χαμηλά αυτοκίνητα γιαυτό παίρνουν SUV.

Όλοι οι Δήμαρχοι έχουν SUV, τους λες να φτιάξουν καμία λακκούβα και σου λένε που έχει λακκούβες; 🤣 Και η αλήθεια είναι ότι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης την ακούει με τους χωματόδρομους που έχουμε...

2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

εμενα με νοιαζει να βλεπω μπροστα μου και να μην εχω ενα λεοφωρειο-αμαξι μπροστα στη μουρη μου. ειτε ειναι 4 ειτε 14 μετρα δικο σου θεμα. επισης με νοιαζει να μην ειναι 5 τονους και οταν πεσει πανω μου με κανεις αλοιφη. οι χωροι ειναι λιγο μυθος παντως. τα μεγαλα εχουν χωρους αλλα ειναι μεγαλα χαιρω πολυ. τα μικρα δεν εχουν καμια διαφορα.

Ε όχι και δεν έχουν διαφορά. Ίδιο πορτμπαγκάζ έχει το Yaris με το Yaris Cross; Επίσης δε τα λες τα B-SUV και λεωφορεία. Εγώ όλο αυτό το λέω "ανακαλύπτουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και μαλώνουμε γι αυτά"

• Like 2

Ναι, θα πάρουμε sedan, λες και είμαστε τίποτα κάγκουρες που κάνουμε detailing στα αμάξια μας πριν πάμε στο χωριό.

Εν έτη 2024 θα πάρουμε μεγαλύτερο σε μήκος αμάξι, μέσα στις πόλεις.

Ζείτε στην need for speed κοσμάρα σας μερικοί.

• Like 2

Συζητάτε ένα τέτοιο θέμα σε λάθος κοινότητα όπου το αυτοκίνητο για την πλειοψηφία εδώ μέσα σημαίνει μεταφέρομαι από το σημείο Α στο σημείο Β

Αυτές είναι συζητήσεις για άλλες κοινότητες που ασχολούνται ειδικά με το αυτοκίνητο 😎

• Thanks 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/12/2023 στις 2:47 ΜΜ, phanispal είπε

Κάτι μπαρμπάδια κοντά στη σύνταξη που τα παιδιά τους σπουδάζουν ή είναι ακόμα μεγαλύτερα, που πάνε και παίρνουν SUV για να μπουν μόνο εκείνοι, άντε στο τσακίρ κέφι και η γυναίκα τους η θείτσα, και παλεύουν να τα κουμαντάρουν, είναι από αστείοι έως εκνευριστικοί στο δρόμο.

τα μπαρμπαδια οπως λες, μπαινουν 10 φορες πιο ευκολα μεσα σε ενα suv απο οτι σε ενα sedan. Εχω ενα tiguan και ενα clio. Καθε φορα που μπαίνω στο clio, απορω πως ζουσα σε μονιμη βαση σε μια τετοια πολεμιστρα. Δεν υπαρχει επαφη μεταξυ των δυο. Για αυτο επιασαν τα SUV. Γιατι ειναι απειρες φορες πιο ξεκουραστα.

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...