Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 minutes ago, greekfragma said:

Παρανόησις, άρχοντα. Δεν είναι χλεύη, θαυμασμός είναι.

λίγο το τρομερό σου κονσεπτ για παραλληλισμό overhead και throughput στο γιγαρουτινγκ με κιβώτια κουριερ και μεγέθη πορτας

λίγο τα raid και dual channel banks με παραλληλισμό σε παλέτες αποθήκης.

έχω μείνει άφωνος με τον τρόπο συλλογιστικής σου. 

Δεν ήμουν ο πρώτος κλεμμένες είναι οι αναλογίες.

Αλλά εδώ με κυνηγάς μου φαίνεται.

• Sad 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Apollo69 είπε

Κόστος αναγνώρισης (για τους άνδρες) αν δεν παντρευτείς και θες να τα αναγνωρίσεις πρέπει κάθε φορά να πηγαίνεις στο συμβολαιογράφο.

60€ στο σπίτι σου.

Δεν βρισκω τιποτα αρνητικο στην ελευθερη συμβιωση με απλη αναγνωριση του τεκνου και ταυτοχρονα ονοματοδοσια και επωνυμο με τα 60€
Το μονο ισως που μπορει να εχεις προβλημα ειναι αν πας σωγαμπρος σε σπιτι της γυναικας, και δεν εχεις να δηλωσεις φορολογικα οτι καπου μενεις. εεε στην εσχατη θα σου κανει ενα μισθωτηριο 10τμ και 50€ ενοκιο τον μηνα.

Απο την στιγμη που με την αναγνωριση του τεκνου , η γονικη μεριμνα, και η επιμελια πηγαζουν εκ του νομου, δεν βρισκω πραγματικα το παραμικρο προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, andreaspA είπε

60€ στο σπίτι σου.

Και αυτή είναι η ελάχιστη; Από που βγαίνει ο αριθμός;  Πόσα χρεώνει ο μέσος συμβολαιογράφος; Αν μαζευτούν 2-3-4 κουτσούβελλα να το το διακοσάρικο. Τσούζει λίγο.

Και τι γίνεται με το Ληξιαρχείο και τα Εισοδηματικά Κριτήρια (Φορολογικές Δηλώσεις, ΕΦΚΑ Ασφάλιση;)

Ορίζει η νομοθεσία ότι κάτι γίνεται για Πολύτεκνη Οικογένεια ή Για οικογένια με 1-2 τέκνα. Στην Ελεύθερη Συμβίωση τι γίνεται; Έστω ότι υπάρχει όντως συμβίωση και υπάρχει και αναγνώριση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Apollo69 είπε

Και αυτή είναι η ελάχιστη; Από που βγαίνει ο αριθμός;  Πόσα χρεώνει ο μέσος συμβολαιογράφος; Αν μαζευτούν 2-3-4 κουτσούβελλα να το το διακοσάρικο. Τσούζει λίγο.

Αυτη ειναι, αυτη που πλήρωσα! Τι συζητας τωρα? τα 200€ για να αναγνωρισεις τα τεκνα? 200€ θελει η εκκλησια για να αναψει τα φώτα!

Και τι γίνεται με το Ληξιαρχείο και τα Εισοδηματικά Κριτήρια (Φορολογικές Δηλώσεις, ΕΦΚΑ Ασφάλιση;)

με το ληξιαρχειο τι να γινεται? τι εννοεις ? Φορολογικη δηλωση παλι τι εννοεις? ο καθενας κανει την φορολογικη του δηλωση. Ασφαλιση ? ποιος δεν δουλευει σημερα? ξερεις πολλες νοικοκυρες που θελουν ασφαλιση απο τον αντρα τους ?

Ορίζει η νομοθεσία ότι κάτι γίνεται για Πολύτεκνη Οικογένεια ή Για οικογένια με 1-2 τέκνα. Στην Ελεύθερη Συμβίωση τι γίνεται; Έστω ότι υπάρχει όντως συμβίωση και υπάρχει και αναγνώριση.

την συμβιωση δεν την ξερει κανεις. Σαν τι? πες μου κατι συγκεκριμενο. Α21? το παιρνει κανονικα η μανα.

Συνεχιζεις και εχεις γκομενα. Θες να χωρισεις? χωριζεις! Και μην πιασουμε και το γεγονος οτι οι μισοι παντρεμμενοι εχουν χωρισει και οι αλλοι μισοι θελουν να χωρισουν αλλα δεν μπορουν για διαφορους λογους.

Οποτε... δεν εισαι παντρεμμενος, δεν θελεις να χωρίσεις! :)

Επεξ/σία από andreaspA
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άρθρο 6 του ν. 4356/2015

Στην περίπτωση ελεύθερης συμβίωσης χωρίς σύμφωνο, η τύχη των περιουσιακών στοιχείων που έχουν αποκτηθεί μετά την έναρξη της συμβίωσης (αποκτήματα) κρίνεται κατά τις γενικές διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού. Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και σε εκκρεμείς δίκες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αυτη ειναι, αυτη που πλήρωσα! Τι συζητας τωρα? τα 200€ για να αναγνωρισεις τα τεκνα? 200€ θελει η εκκλησια για να αναψει τα φώτα!

με το ληξιαρχειο τι να γινεται? τι εννοεις ? Φορολογικη δηλωση παλι τι εννοεις? ο καθενας κανει την φορολογικη του δηλωση. Ασφαλιση ? ποιος δεν δουλευει σημερα? ξερεις πολλες νοικοκυρες που θελουν ασφαλιση απο τον αντρα τους ?

την συμβιωση δεν την ξερει κανεις. Σαν τι? πες μου κατι συγκεκριμενο. Α21? το παιρνει κανονικα η μανα.

Συνεχιζεις και εχεις γκομενα. Θες να χωρισεις? χωριζεις! Και μην πιασουμε και το γεγονος οτι οι μισοι παντρεμμενοι εχουν χωρισει και οι αλλοι μισοι θελουν να χωρισουν αλλα δεν μπορουν για διαφορους λογους.

Δεν λέω να είναι τρίδυμα αλλά αν έχουν απόσταση 3-4 ετών τι γίνεται. Δεν θα πληρώσεις 60 ευρώ (τουλάχιστον) για κάθε παιδί;

Τι γίνεται με την οικογενειακή μερίδα;

Ασφάλιση εννοώ αν ασφαλίζεται το παιδί χωρίς πρόβλημα στο όνομα του πατέρα που απλώς το έχει αναγνωρίσει.

Τέκνα.pdf

Σε μια τέτοια περίπτωση που μιλάει για Οικογενειακό Εισόδημα ή Η Νομοθεσία αναφέρεται σε οικογένεια με Χ τέκνα. Τι γίνεται;

Με τον  Ν 3232/2004: Θέματα ΚΟΙΝΩΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ(διαδοχική,συγγραφείς,ανάπηροι,οφειλές ΙΚΑ, αυτοαπασχ/νοι κλπ) (338542) Αρθρο 5 δεν υπάρχει σύζυγος για να συνταξιοδοτηθεί με αυτές τις προϋποθέσεις.

Δεν είναι κάτι "συγκεκριμένο"

Είναι Συντάξεις, Νοσηλεία, Μείωση Εισοδήματος, Τεκμήρια, Μοριοδότηση για μεταγραφή σε ΑΕΙ. Σε τίποτα από όλα αυτά δεν έχει διαφορά αν είναι κάποιος παντρεμένος ή όχι;

Οικογένεια.pdf

35 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Άρθρο 6 του ν. 4356/2015

Στην περίπτωση ελεύθερης συμβίωσης χωρίς σύμφωνο, η τύχη των περιουσιακών στοιχείων που έχουν αποκτηθεί μετά την έναρξη της συμβίωσης (αποκτήματα) κρίνεται κατά τις γενικές διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού. Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και σε εκκρεμείς δίκες

Πάλι καλά....

40 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Ανοίγεις και διευθετείς την οικογενειακή σου μερίδα όταν το έχεις αναγνωρίσει το παιδί με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ένας παντρεμένος;

Πως είναι η οικογενειακή μερίδα ενός παντρεμένου; Ενός που το έχει αναγνωρίσει;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Apollo69 είπε

Δεν λέω να είναι τρίδυμα αλλά αν έχουν απόσταση 3-4 ετών τι γίνεται. Δεν θα πληρώσεις 60 ευρώ (τουλάχιστον) για κάθε παιδί;

τι συζηταμε τωρα? αν θα πληρωσεις 60€ για καθε παιδι ?

12 λεπτά πριν, Apollo69 είπε

Ασφάλιση εννοώ αν ασφαλίζεται το παιδί χωρίς πρόβλημα στο όνομα του πατέρα που απλώς το έχει αναγνωρίσει.

μια χαρα ασφαλιζεται. Ειτε στην μητερας είτε στου πατέρα

Δημοσ.
15 hours ago, Apollo69 said:

Κληρονομικά Δικαιώματα (Νόμιμη Μοίρα) του Συζύγου.

Νομίζω προτεραιότητα έχει η διαθήκη σου αν την έχεις γράψει. Δεν ισχύει αυτό;

15 hours ago, Apollo69 said:

Δεν ξέρω τι γίνεται με Ληξιαρχείο και με τα Εισοδηματικά Κριτήρια/ Φορολογικά Τεκμήρια.

Φαίνεται μονογονεϊκή οικογένεια. Και οι δύο γονείς έχουν την γονική μέριμνα των παιδιών, αλλά την επιμέλεια την έχει η μαμά.

Εισοδηματικά, ανήκει στις μονογονεϊκές οικογένειες με ότι σημαίνει αυτό.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Apollo69 είπε

Ο Γάμος (και το Σύμφωνο Συμβίωσης) στην Ελλάδα έχει θεματάκια.

1 Έχει ένα κόστος

2 Κληρονομικά Δικαιώματα (Νόμιμη Μοίρα) του Συζύγου.

3 Το πιο σοβαρό Αξίωση Συμμετοχής στα Αποκτήματα και μάλιστα με το τεκμήριο συμβολής.

4 Η Διατροφή σε διάσταση

Σκέφτομαι κυρίως τα 2 και 3. Όταν αφήσω τον μάταιο τούτο κόσμο (ελπίζω αν και έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας από μικρός να μην είναι τόσο σύντομα) θέλω αν έχω παιδιά όλη (μέχρι και το τελευταίο ευρώ) μου η περιουσία (δεν μου τρέχουν και από τα πατζάκια) να πάει στα παιδιά μου. Έχεις κάνει 2 γάμους έχεις παιδιά από τον πρώτο όχι από τον δεύτερο. Πεθαίνεις θες η περιουσία σου να πάει όλη στα παιδιά σου. Όχι σου λέει ο νόμος. Πρώτα θα υπολογίσουμε πόσο αυξήθηκε η περιουσία σου και μετά ο επιζών σύζυγος θα πάρει το 1/3 (εκτός αν κάποιος αποδείξει κάτι άλλο αλλά έλα να βάλεις τα παιδιά αφού εσύ θα έχεις να αποδείξουν ότι ο πατριός ή η μητριά συνέβαλε λιγότερο) αυτής της αύξησης. Μετά αν δεν έχεις αφήσει διαθήκη παίρνει το 1/4 της υπόλοιπης περιουσίας σου (1/8 αν έχεις κάνει διαθήκη και τα αφήνεις όλα στα παιδιά σου που όμως είναι από τον πρώτο γάμο δεν είναι παιδιά του). Ή μπορεί να πέθανες νέος και να ξανάφτιαξε την ζωή του ο άλλος. Καλό και λογικό. Αλλά η περιουσία σου θες να πάει στα παιδιά σου όχι γενικά στα παιδιά του άλλου (που μετά αν εκείνος κάνει 2ο γάμο μπορεί να έχει παιδιά από τον δικό σας γάμο και από τον δεύτερο).

Στο σύμφωνο συμβίωσης υπάρχει η παραίτηση από την Νόμιμη Μοίρα (παλαιότερα υπήρχε και η παραίτηση από την αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα).

Στην Γαλλία τα πράγματα είναι πιο απλά αν υπάρχουν παιδιά ο επιζών σύζυγος δεν έχει καν εξ αρχής εξαδιαθέτου κληρονομικό δικαίωμα (ούτε νόμιμη μοίρα) έναντι τέκνων και είναι ισχυρότατη και μια παραίτηση από την αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα ακόμα και στον κλασσικό γάμο όχι μόνο στο σύμφωνο συμβίωσης.

Είναι σπαστικό και το ζήτημα της διατροφής σε διάσταση (οκ είστε παντρεμένοι δεν συζήτε δεν χρειάζεται καμιά διατροφή ο καθένας πληρώνει τους λογαριασμούς του)

Αλλά η ελεύθερη συμβίωση βλέπω ότι και αυτή έχει πρακτικά θέματα.

Κόστος αναγνώρισης (για τους άνδρες) αν δεν παντρευτείς και θες να τα αναγνωρίσεις πρέπει κάθε φορά να πηγαίνεις στο συμβολαιογράφο.

Δεν ξέρω τι γίνεται με Ληξιαρχείο και με τα Εισοδηματικά Κριτήρια/ Φορολογικά Τεκμήρια.

Τι να κάνουμε σε αυτή τι ζωή; Μήπως να πάμε Γαλλία να βρούμε Γάλλους,Γαλλίδες (Δεν ξέρω τι παίζει στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο) να παντρευτούμε (να κάνουμε ένα σύμφωνο) και να κάνουμε μια επιλογή δικαίου; Μήπως πιο καλή η μοναξιά;

Μήπως το Οικογενειακό (και το Κληρονομικό) δίκαιο πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα;

Να ζήσεις τότε χωρίς σύντροφο και δεν θα έχεις κανένα άγχος μην σου φάει τα λεφτά όταν εσένα σε τρώνε τα σκουλήκια...

Πρόβλημα λύθηκε. 

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Apollo69 είπε

Αν όντως συμμετέχει έχει και άλλα μονοπάτια. Αδικαιολόγητος πλουτισμός. Τα χρήματα (ακόμα και υπο μορφή της μη μείωσης της Περιουσίας) συνήθως λέμε ότι πάντα σώζεται ο πλουτισμός. Εδώ τίθεται ένα ζήτημα. Αν κάποιος επειδή δεν τα ξόδεψε εκεί και τα είχε στην τσέπη δεν τα άφησε να κάθονται αλλά τα ξόδεψε αλλού.

Έστω Αξίωση Συμμετοχής στα αποκτήματα όχι όμως με το Τεκμήριο Συμβολής. Δηλαδή (επειδή ο γάμος λύεται και με τον θάνατο όχι μόνο με το διαζύγιο) θα βάλεις τα παιδιά να αποδείξουν ότι ο πατριός τους ή η μητριά τους δεν συνέβαλαν 1/3 αλλά λιγότερο; Για ποιον είναι πιο εύχερη η απόδειξη; Τι είναι οι Γάλλοι ηλίθιοι;

Παντού μας συνοδεύει ένα βάρος απόδειξης. Σε χτύπησε αμάξι και σε έστειλε νοσοκομείο; Οκ θα αποζημιωθείς. Πόσο όμως; Φέρε μου τα νοσήλεια, φέρε μου την μισθοδοσία, φέρε μου ότι έχεις. Εσύ είσαι ο ενδιαφερόμενος, εσύ έχεις τα χαρτιά στα χέρια σου, εσύ ξέρεις καλύτερα, λογικό να έχεις το βάρος επίκλησης και απόδειξης,

ΜΗΝ διαβάζεις νομικά από το Ίντερνετ. Σου καίνε τον εγκέφαλο. 

Δημοσ.

Το βασικότερο είναι ότι αν κάποιος φύγει χωρίς διαθήκη και χωρίς παιδιά το 50% πάει σε αδέρφια ή στα παιδιά τους.... Ότι ναναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Ο ΟΡ γράφει μπαρουφες, προφανώς τρολ..

Ποια ακριβώς είναι η μπαρούφα;

11 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Νομίζω προτεραιότητα έχει η διαθήκη σου αν την έχεις γράψει. Δεν ισχύει αυτό;

Φαίνεται μονογονεϊκή οικογένεια. Και οι δύο γονείς έχουν την γονική μέριμνα των παιδιών, αλλά την επιμέλεια την έχει η μαμά.

Εισοδηματικά, ανήκει στις μονογονεϊκές οικογένειες με ότι σημαίνει αυτό.

1829 ΑΚ. Δεν μπορείς να μην αφήσεις την μισή σου περιουσία σε νόμιμους μεριδούχους (όπως νόμος ορίζει).

1829 ΑΚ.pdf

Άλλο η εξ αδιαθέτου διαθοχή και άλλο η νόμιμη μοίρα. Αν κάνεις διαθήκη ενώ έχεις παιδιά (έστω ότι είσαι ο τελευταίος ο σύζυγος έχει πεθάνει) χωρίς να έχεις λόγο αποκλήρωσης και δεν τους αφήσεις 25% (και φυσικά τα μοιράζεις όλα δεν λέω να μείνει κάτι εκτός γιατί μπορεί να εφαρμοστεί και διαθήκη και εξ αδιαθέτου για διαφορετικά περιουσιακά αγαθά π.χ κάνεις διαθήκη για το σπίτι Χ αλλά δεν λές τι γίνεται με το σπίτι Υ). Η διαθήκη αυτή προσβάλλεται. Ο περιορισμός της νόμιμης μοίρας θεωρείται σαν να μην έχει γραφεί. Αν κάνεις διαθήκη για την μισή σου περιουσία μόνο είναι σίγουρο ότι δεν περιορίζει την νόμιμη μοίρα γιατί εκεί έχεις ελευθερία του διατιθέναι, κάνεις ότι γουστάρεις, δικό μου είναι ότι θέλω κάνω, του βάζω φωτιά και το καίω. Από κει και πέρα όσο παραπάνω περιέχει η διαθήκη τόσο περισσότερο θα πρέπει να αφήνει σε νόμιμο μεριδούχο.

Το ζήτημα είναι ότι η αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα είναι άλλο θέμα. Και να μην πεθάνει κανείς (ο γάμος μπορεί να λυθεί με διαζύγιο) έχει αξίωση. Ο επιζών σύζυγος είναι δανειστής της κληρονομιάς. Προηγείται. Πρώτα θα πάρουν οι δανειστές ότι τους χρωστούσε ο συγχωρεμένος και μετά μοιράζουμε την υπόλοιπη περιουσία. Π.χ εμένα ο συγχωρεμένος μου χρωστούσε επειδή του είχα δανείσει παλιότερα, ή του είχα νοικιάσει, ή πουλήσει.

Ο επιζών σύζυγος στρέφεται κατά των παιδιών με 2 τρόπους. Είναι κληρονόμοι άρα χρωστάνε ότι χρωστούσε ο συγχωρεμένος. Και είναι και συγκληρονόμοι.

Μια αξίωση πηγάζει από το Οικογενειακό (έχει ειδικές διατάξεις αλλιώς ο Αδικαιολόγητος είναι στο Ενοχικό) και μια από το Κληρονομικό.

8 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Να ζήσεις τότε χωρίς σύντροφο και δεν θα έχεις κανένα άγχος μην σου φάει τα λεφτά όταν εσένα σε τρώνε τα σκουλήκια...

Πρόβλημα λύθηκε. 

Άλλες λύσεις δεν έχω; Και δεν μου αρέσει το "φάει τα λεφτά" γιατί αυτό μου κάνει λίγο σε απάτη, δόλο είναι κάτι αθέμιτο, λαμογιά. 

6 ώρες πριν, CanonTux είπε

ΜΗΝ διαβάζεις νομικά από το Ίντερνετ. Σου καίνε τον εγκέφαλο. 

Το να είμαι ασκούμενος σου πέρασε από το μυαλό; Τι γίνεται βέβαια αν φοίτησες στην νομική εν μέσω καραντίνας; Διαδικτυακά έγιναν τα μαθήματα.

Τώρα αφού είναι καμμένος που είναι καμμένος (ακτινοθεραπεία) μικρό το κακό.

1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Το βασικότερο είναι ότι αν κάποιος φύγει χωρίς διαθήκη και χωρίς παιδιά το 50% πάει σε αδέρφια ή στα παιδιά τους.... Ότι ναναι...

Και τι θα ήταν καλύτερο; Να την πάρει το δημόσιο; Είσαι νομοθέτης και πρέπει να ορίσεις που θα πάει η περιουσία αφού ο συγχωρεμένος δεν όρισε που θα πάει. Τι κάνεις; Αν δεν υπάρχει σύζυγος την παίρνει όλη την περιουσία η δεύτερη τάξη (Περιλαμβάνει και τους γονείς). Αν δεν υπάρχει δεύτερη τάξη την παίρνει όλη ο επιζών σύζυγος.

Λογικό μου φαίνεται το 50-50.

Με διαθήκη.

Υπάρχουν άτομα που έχουν παντρευτεί και έχουν αφήσει το 75% της περιουσίας στα αδέλφια τους. Υπάρχουν άνθρωποι που κάναν σύμφωνο συμβίωσης με παραίτη από την νόμιμη μοίρα και αφήσαν όλη την περιουσία στα αδέλφια τους.

Είσαι ο νομοθέτης τι κάνεις τα νύχια σου θα μυρίσεις; Αν θες να πάει όλη σου η περιουσία στο σύζυγο και έχουν πεθάνει οι γονείς (γιατί είναι νόμιμοι μεριδούχοι) πάρε ένα Α4 γράψε "Αφήνω όλη μου την περιουσία στο σύζυγο Χ" γράψε ημερομηνία, τόπο και βάλε μια υπογραφή. Έτοιμη μια ισχυρότατη χειρόγραφη διαθήκη (πρέπει να είναι όλη με το χέρι).

Η νόμιμη μοίρα Γονιών και Συζύγου (εκτός τώρα αν είναι ανάπηροι κλπ) είναι σοβαρός περιορισμός στην ελευθερία του διατιθέναι ο οποίος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Αλλά είναι άλλο η νόμιμη μοίρα άλλο η εξ αδιαθέτου διαδοχή. Δεν μου φαίνεται τόσο αυτονόητο ότι αφού παντρεύτηκες θέλεις όλη σου η περιουσία να πάει στο σύζυγο.

9 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Ο ΟΡ γράφει μπαρουφες, προφανώς τρολ..

Είναι μπαρούφες γιατί είναι βαρετή η συζήτηση;

Ποια ακριβώς είναι η μπαρούφα που έγραψα;

Είμαι τρόλλ επειδή βαριέσαι να με διαβάσεις;

Επεξ/σία από Apollo69
τυπογραφικό
Δημοσ.

@Apollo69 αν δεν θέλεις να παντρευτείς μην παντρευεσαι.

Χάνεις λίγο το νόημα με τα ποσοστά των κληρονόμων και τα 200 ευρώ για τα 3 παιδιά.

Αν δεν σε καλύπτει η συμβίωση, το να δίνεις κ να παιρνεις μέσα από αυτό, το να προσέχεις κ να σε προσέχουν, πιστεύω καλύτερα να υιοθετήσεις ένα παιδάκι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...