CyberWalker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Γειά σας και σήμερα! Πως πάνε οι διακοπές; Οι δικές μου μια χαρά ελπίζω και για εσάς το ίδιο καλά! 8) ... :arrow: Λοιπόν, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως γνωρίζετε κάποιον τρόπο ή πρόγραμμα με το οποίο να μπορώ να αντικαταστήσω στα winxp το στανταρ εικονίδιο των σκληρών δίσκων με ένα αρχείο .ico της αρεσκείας μου. Αυτό δηλαδή που κάνουμε μέσω "δεξί κλικ και properties > customize > change icon" στους 'κλασικούς' φακέλους. Ένας τρόπος είναι να φτιάξω ένα autorun.inf που να δείχνει στο .ico αλλά δε θέλω να το κάνω γιατί δε μου αρέσει να το βλέπω έστω και hidden. (Τα hidden επιλέγω να τα βλέπω γιατί προτιμώ να ξέρω τι μου γίνεται! :? ) :arrow: Η δεύτερη ερώτηση σχετίζεται με το παραπάνω. Μπορούμε άραγε να ορίσουμε στα attributes κάποιων αρχείων αν αυτά είναι system files (εκτός δηλαδή από 'read only', 'archive' ή 'hidden') έτσι ώστε πχ. να τα 'προστατεύσω' [όχι κατ'ανάγκη απο deletion, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι γι'αυτό αλλά προτιμώ κάποια να μην τα βλέπω καν] Όπως καταλαβαίνετε έχω επιλέξει να ΜΗ βλέπω τα system files και μια λύση στο παραπάνω θα ήταν το ενδεχόμενο .inf να το όριζα ως system file.
StavrosD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 http://www.stardock.com/products/iconpackager/
marios1957 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Sig. "I'm getting far too old for all this...." Ο παλιός καλός Μάριος...lol συνονόματε.
OPC Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Επίσης μπορείς να αλλάξεις τα εικονίδια των αρχείων το προγραμμάτων (πχ zip,rar,mp3,mpeg κτλ κτλ) που έχεις στο pc σου εγκατεστημένα πηγαίνοντας : My Computer - Tools - Folders Options - File Types.Επιλέγεις το αρχείο που θες να του αλλάξεις εικονίδιο και πάς Advanced - Change Icon.Σε βγάζει σε browse ,ψάχνεις το εικονίδιο που θες και το βάζεις. Βέβαια εσύ λες και για hdd όπου εγώ εχω συναντήσει ενα προβληματάκι.Αλλάζω επιτυχώς το εικονίδιο του hdd αλλά όταν παω να ανοίξω τον hdd με 2πλο κλίκ απο το My Computer, αντί να κάνει open,ανοίγει το search και αναγκάζομαι να κάνω system restore για να επαναφέρω το open. Αν κάποιος ξέρει πως μπορώ να το διορθώσω και να ξανακάνω το 2πλο κλικ να κάνει open ας μου πεί.Ευχαριστώ.
CyberWalker Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Thanks StavrosD! Το έπιασες! Είχα δοκιμάσει αυτό του FFF και του Revenge. Τα δύο από τα τρία δηλαδή και απογοητεύτηκα νωρίς... Με αφορμη το pm σου επέστρεψα και δοκίμασα και το τρίτο (και φαρμακερό) και έπιασε! Γιούπι! Αυτό που λες OPC το γνωρίζω. Όταν λες αλλάζεις το εικονίδιο του HDD μήπως εννοείς ότι αλλαζεις το εικονίδιο όλων των HDD; Δηλαδή αντί να μπαίνει μόνο στον ένα σκληρό να βγαίνει στη κάποιο άλλο στη θέση του default για όλους τους σκληρούς;
OPC Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Αυτό που λες OPC το γνωρίζω. Όταν λες αλλάζεις το εικονίδιο του HDD μήπως εννοείς ότι αλλαζεις το εικονίδιο όλων των HDD; Δηλαδή αντί να μπαίνει μόνο στον ένα σκληρό να βγαίνει στη κάποιο άλλο στη θέση του default για όλους τους σκληρούς; Ναι,βάζει σαν default εικονίδιο του HDD αυτό που επιλέγεις εσύ.Όπως επίσης αλλάζει και τα default εικονίδια των αρχείων των προγραμμάτων. Π.Χ έχω αλλάξει τα rar,mp3,zip,txt,html,jpeg,bmp,jpg αλλά στην αλλαγή του HDD μου κάνει αυτήν την μ@λ@κι@ γμτ :roll:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.