Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα 

Θέλει φίλος για δώρο στα παιδιά του για τις γιορτές, να φτιάξει ένα gaming σύστημα, αγορασμένο ΜΟΝΟ από το κατάστημα Πλαίσιο που θα γίνει και η συναρμολόγηση του.

Δεν ξέρω τι παιχνίδια προτιμούν να παίζουν τα παιδιά αλλά ας βγει σε αυτό το μπάτζετ ότι καλύτερο μπορεί να βάλει μόνο από το Πλαίσιο.

Το μπάτζετ του είναι ~700-800 ευρώ, χωρίς οθόνη και τον ενδιαφέρει μόνο για παιχνίδια όπως είπα.

Θέλει δηλαδή κουτί, τροφοδοτικό, mobo, cpu, ram, gpu.(δεν νομίζω να ξέχασα κάτι 😀)

Ευχαριστούμε.

Επεξ/σία από ChrisAce
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Νέο σύστημα φίλου για games από Πλαίσιο
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Κάθε φορά που βλέπω το mod εν αποστρατεία, γελάω το ίδιο να ξέρεις.... πολύ catchy...

Πολύ κακές τιμές στο hardware, πόσο δε μάλλον στο ήδη "αλμυρό" Πλαίσιο.

Σκέψου οτι μια κάρτα όπως η 6600 που τερματίζει σχεδόν όλα τα παιχνίδια σε 1080p, σήμερα κοστίζει ~350€ ενώ στη 3βδόμαδη bf κόστιζε περίπου 200€, τιμή που είναι "φυσιολογική" για ηλεκτρονικά μικρό-καταστήματα τύπου σκρουτζ.

Σου έχω βγάλει μια σύνθεση, ικανότατη για 1080p. Συνολικά "κακές" επιλογές λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας hardare του εν λόγω καταστήματος, μαζί με τις τσιμπημένες τιμές και τον περιορισμό στο budget. 5600 θα συνέστηνα υπό φυσιολογικές συνθήκες, μα μετά θα κάνετε πολύ κακή επιλογή από τις διαθέσιμες κάρτες. Πολύ ακριβός και αχρείαστος gen 4 δίσκος, δυστυχώς μια από τις 'αναγκαστικές" επιλογές λόγω περιορισμένου hardware.

Θα έλεγα να αναθεωρήσετε.

Είτε καθυστερήσετε μήπως οι τιμές επανέλθουν στα μέχρι προ ενός μηνός φυσιολογικά επίπεδα, είτε να βρείτε διαφορετικό τρόπο να στήσετε το μηχάνημα.

Εν ανάγκη στήσετε ένα basic μηχάνημα και κάνετε τον κόπο να προσθέσετε 1-2 εξαρτήματα(αγορά εκτός) μόνοι σας όπου θα σας γλιτώσουν χρήμα, πχ gpu-δίσκο.

Screenshot 2023-12-21 213707.png

Spoiler

Δες για σύγκριση build από πλαίσιο στις αρχές του μήνα, με την εφάμιλλη(edit:ελαφρώς υποδεέστερη) 6600, after market ψύκτρα, τον καλύτερο 5600 και 32gb ram

https://www.insomnia.gr/forums/topic/821045-νέο-pc-για-fhd-οθόνη/?do=findComment&comment=60071308

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, nickol-us είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Κάθε φορά που βλέπω το mod εν αποστρατεία, γελάω το ίδιο να ξέρεις.... πολύ catchy...

Spoiler

Μας έχει δώσει αυτόν τον τίτλο για να γλυτώσει την σύνταξη που δικαιούμασταν.. ειδικά η δικιά μου θα ήταν υψηλή γιατί είμαι πάνω από 23-24 χρόνια εδώ μέσα, και σαν S.mod κιόλας, και δεν τον έπαιρνε να πληρώνει τόσα λεφτά, και την στιγμή που μας απείλησε ότι θα κάνει πτώχευση και θα χάναμε τα πάντα αν δεν δεχόμασταν αυτό τον τίτλο, δεχτήκαμε με κρύα καρδιά. 😋 

Θα του μεταφέρω ότι ακριβώς μου είπες μπας και αλλάξει γνώμη που θέλει μόνο από το πλαίσιο.

Βλέπω και εγώ, και στο λινκ που μου παρέθεσες από πριν ~20 μέρες αντίστοιχο θέμα, πως δεν είναι όντως κατάλληλη εποχή.

anyway θα του πω να ακολουθήσει τον "χρυσό κανόνας σου" σε αυτό το budget για 5600/b550/32gb/rx 6600 ή κάποια 6700, από άλλα καταστήματα όμως.

Ευχαριστώ πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, ChrisAce είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μας έχει δώσει αυτόν τον τίτλο για να γλυτώσει την σύνταξη που δικαιούμασταν.. ειδικά η δικιά μου θα ήταν υψηλή γιατί είμαι πάνω από 23-24 χρόνια εδώ μέσα, και σαν S.mod κιόλας, και δεν τον έπαιρνε να πληρώνει τόσα λεφτά, και την στιγμή που μας απείλησε ότι θα κάνει πτώχευση και θα χάναμε τα πάντα αν δεν δεχόμασταν αυτό τον τίτλο, δεχτήκαμε με κρύα καρδιά. 😋 

Θα του μεταφέρω ότι ακριβώς μου είπες μπας και αλλάξει γνώμη που θέλει μόνο από το πλαίσιο.

Βλέπω και εγώ, και στο λινκ που μου παρέθεσες από πριν ~20 μέρες αντίστοιχο θέμα, πως δεν είναι όντως κατάλληλη εποχή.

anyway θα του πω να ακολουθήσει τον "χρυσό κανόνας σου" σε αυτό το budget για 5600/b550/32gb/rx 6600 ή κάποια 6700, από άλλα καταστήματα όμως.

Ευχαριστώ πολύ.

Είναι γενικό το κακό, ειδικά σε καταστήματα που συναρμολογούν.

Κακό timing...

Δημοσ.

Βρε παιδια, παραμονες χριστουγεννων/πασχα παντα ανεβαζουν τιμες τα μαγαζια, σε ολα σχεδον τα προιοντα. Στοχος βεβαια να ξεκοκαλισουν τον 13 μισθο. Πιστευω οτι Ιανουαριο-Φεβρουαριο θα πεσουν οι τιμες γενικοτερα. Ερχονται και οι εκπτωσεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...