Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Προσπαθώ με το λαπτοπ μου να συνδεθώ σε κάτι σελίδες κυριως για κατέβασμα και δεν μου τις ανοίγει στην σύνδεση του σπιτιού μου . όταν πάω με το ίδιο λαπτοπ συνδεομαι σε άλλο WiFi αλλά  πάλι cosmote ανοίγουν κανονικά . Λες και η cosmote  μου τις μπλόκαρε μόνο στην δίκη μου σύνδεση. Έκανα πολλα ρεσταρτ το ρουτερ αλλά πάλι τίποτα. 
τι μπορεί να φταίει; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ababapanos είπε

Που να αλλάξω στο ρουτερ? 

Αν έχεις ip τηλεφωνία (το τηλέφωνο πάνω στο router) μην το κάνεις γιατί μπορεί να χάσεις το τηλέφωνο.

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι αυτήν -> https://www.pcsteps.gr/1462-γρήγορο-internet-αλλαγή-dns-server/

Δημοσ.

Όπως έγραψα το πρόβλημα δεν είναι στο dns στα windows γιατί όταν συνδεθώ από το γειτονικό Wi-Fi μπαίνει κανονικά. Είναι σαν  η cosmote  να με μπλόκαρε μόνο εμένα από την συγκεκριμένη σελιδα μιας και όλες οι άλλες ανοίγουν και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα..

Όταν συνδεθώ στο άλλο Wi-Fi που είναι πάλι της cosmote η σελίδα ανοίγει κανονικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ababapanos είπε

Όπως έγραψα το πρόβλημα δεν είναι στο dns στα windows γιατί όταν συνδεθώ από το γειτονικό Wi-Fi μπαίνει κανονικά. Είναι σαν  η cosmote  να με μπλόκαρε μόνο εμένα από την συγκεκριμένη σελιδα μιας και όλες οι άλλες ανοίγουν και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα..

Όταν συνδεθώ στο άλλο Wi-Fi που είναι πάλι της cosmote η σελίδα ανοίγει κανονικά.

Μπορεί ο γείτονας να πέρασε dns στο router του.

Συνδέσου στον γείτονα, άνοιξε γραμμή εντολών (WINDOWS+R και δώσε cmd ή αναζήτηση για cmd).

Δώσε ipconfig /all (με κενό πριν το / και κολλητά το all)

Εντόπισε το wifi adapter, θα έχει ipv4 address δηλωμένη του τύπου 192.168.1.xxx και δες τι dns πήρε.

Μετά το μπλοκάρισμα των παράνομων σελίδων όλοι οι πάροχοι υποχρεώθηκαν να μπλοκάρουν τα url από μια λίστα με παράνομες σελίδες, αλλά το έκαναν μέσω dns και έστελναν όλες τις αιτήσεις για αυτές τις σελίδες σε σελίδα που σε ενημέρωνε ότι ο ιστότοπος που προσπαθείς να μεταφερθείς παρέχει παράνομο υλικό και έχει απαγορευτεί η πρόσβαση.

Βέβαια η λύση βρέθηκε αμέσως με αλλαγή dns, αντί του παρόχου σου, σε άλλο πάροχο όπως της cloudflare (1.1.1.1 & 1.0.0.1) ή της google (8.8.8.8 & 8.8.4.4). Η άλλη λύση είναι η πρόσβαση μέσω proxy, όπου αυτός προσφέρεται.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Ο ΟΤΕ έχει ένα Firewall (Αυστριακό αν δεν κάνω λάθος, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του) σε ορισμένα πακέτα του που για άγνωστο λόγο κόβει legit ιστοσελίδες. Είναι μια υπηρεσία την οποία δίνει δωρεάν για λόγους ασφαλείας (θεωρητικά).

Για παράδειγμα, εμάς μας έκοβε το https://www.litespeedtech.com/ χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνει... Πήραμε τηλέφωνο στο τεχνικό τμήμα, είπαμε ότι το Firewall μας ζορίζει αντί να μας βοηθά, ζητήσαμε με δική μας αποκλειστική ευθύνη να απενεργοποιηθεί. Το απενεργοποίησαν και λύθηκε το πρόβλημα.

Δες αν σου συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Διαφορετικά, παίξε με τα DNS όπως ανέφεραν σε προηγούμενα μηνύματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...