vasilispap Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Έχω ένα tuner της Tangent για DAB/FM και η κεραία που έχει (απλό καλώδιο) δεν πιάνει σχεδόν καθόλου μέσα στο σπίτι. Έχετε καμία πρόταση για το τι κεραία μπορώ να βάλω; Κατά προτίμηση κάτι διακριτικό. Η πρίζα της κεραίας τηλεόρασης είναι 10μ μακρυά οπότε δεν είναι επιλογή δυστυχώς.
afm Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 21/12/2023 στις 9:04 ΜΜ, vasilispap είπε Έχω ένα tuner της Tangent για DAB/FM και η κεραία που έχει (απλό καλώδιο) δεν πιάνει σχεδόν καθόλου μέσα στο σπίτι. Αν όπως λες "δεν πιάνει σχεδόν καθόλου μέσα στο σπίτι" (ούτε fm ούτε dab+) τότε δύσκολα τα πράγματα για την εσωτερική κεραία. Ειδικά στο dab+ που εκπέμπει στις παλιές vhf συχνότητες της τηλεόρασης. Το σημείο που θα μπει η κεραία έχει "οπτική" επαφή με το κέντρο εκπομπής; Κοιτάει προς τις κεραίες ή όχι; Είναι κοντά στο παράθυρο ή όχι. Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος είναι απλά να δοκιμάσεις με μία δανεική κεραία από κάποιο φίλο ή συγγενή. Στις 21/12/2023 στις 9:04 ΜΜ, vasilispap είπε Έχετε καμία πρόταση για το τι κεραία μπορώ να βάλω; Κατά προτίμηση κάτι διακριτικό. Μπορείς να βάλεις μία εσωτερική κεραία tv και να κάνεις τη δουλειά σου με το dab+. Έχει αρκετές μικρές - διακριτικές και σε αρκετά καλή τιμή. Όσον αφορά τα fm θα πρέπει να βρεις κάποια που να καλύπτει και αυτές τις συχνότητες όπως π.χ. αυτή. Στις 21/12/2023 στις 9:04 ΜΜ, vasilispap είπε Η πρίζα της κεραίας τηλεόρασης είναι 10μ μακριά οπότε δεν είναι επιλογή δυστυχώς. Η οριστική λύση είναι καλώδιο και σύνδεση στην πρίζα - εξωτερική κεραία. Πρόσεχε όμως. Aν δεν υπάρχει στην ταράτσα κεραία vhf ή/και fm τότε πάλι θα έχεις πρόβλημα στην λήψη (ακόμα και αν συνδέσεις το ραδιόφωνο στην πρίζα). Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2023 από afm
vasilispap Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είμαι στον 3ο και θα είναι δίπλα στο παράθυρο η κεραία. Άμεση οπτική επαφή με τις κεραίες δεν έχει βέβαια αλλά θα το δοκιμάσω να δω τι γίνεται. Είχα δει από την έρευνα μου αυτή και έλεγα να τη δοκιμάσω: https://www.skroutz.gr/s/28559893/Nedis-ANIR1504BK700-Indoor-TV-Antenna-without-power-supply-Black-Connection-via-Coaxial-Cable.html Από ότι βλέπω καλύπτει FM & dab και είναι σχετικά οικονομική. Στην ταράτσα αν θυμάμαι καλά είχα βάλει την παρακάτω η οποία φαίνεται πως είναι μόνο uhf οπότε δεν θα κάνει για ραδιόφωνο. Ούτως ή άλλως δεν μπορώ να πάω το καλώδιο μέχρι εκεί οπουε δεν κάνει διάφορα. https://www.skroutz.gr/s/21622574/Matel-Electronics-Matel-5g-Outdoor-TV-Antenna-without-power-supply-White-Connection-via-Coaxial-Cable.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα