Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα tuner της Tangent για DAB/FM και η κεραία που έχει (απλό καλώδιο) δεν πιάνει σχεδόν καθόλου μέσα στο σπίτι. Έχετε καμία πρόταση για το τι κεραία μπορώ να βάλω; Κατά προτίμηση κάτι διακριτικό.

Η πρίζα της κεραίας τηλεόρασης είναι 10μ μακρυά οπότε δεν είναι επιλογή δυστυχώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/12/2023 στις 9:04 ΜΜ, vasilispap είπε

Έχω ένα tuner της Tangent για DAB/FM και η κεραία που έχει (απλό καλώδιο) δεν πιάνει σχεδόν καθόλου μέσα στο σπίτι.

Αν όπως λες "δεν πιάνει σχεδόν καθόλου μέσα στο σπίτι" (ούτε fm ούτε dab+) τότε δύσκολα τα πράγματα για την εσωτερική κεραία.

Ειδικά στο dab+ που εκπέμπει στις παλιές vhf συχνότητες της τηλεόρασης.

Το σημείο που θα μπει η κεραία έχει "οπτική" επαφή με το κέντρο εκπομπής; Κοιτάει προς τις κεραίες ή όχι;  Είναι κοντά στο παράθυρο ή όχι.

Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος είναι απλά να δοκιμάσεις με μία δανεική κεραία από κάποιο φίλο ή συγγενή.

Έχετε καμία πρόταση για το τι κεραία μπορώ να βάλω; Κατά προτίμηση κάτι διακριτικό.

Μπορείς να βάλεις μία εσωτερική κεραία tv και να κάνεις τη δουλειά σου με το dab+. Έχει αρκετές μικρές - διακριτικές και σε αρκετά καλή τιμή.

Όσον αφορά τα fm θα πρέπει να βρεις κάποια που να καλύπτει και αυτές τις συχνότητες όπως π.χ. αυτή.

Η πρίζα της κεραίας τηλεόρασης είναι 10μ μακριά οπότε δεν είναι επιλογή δυστυχώς.

Η  οριστική λύση είναι καλώδιο και σύνδεση στην πρίζα - εξωτερική κεραία.

Πρόσεχε όμως. Aν δεν υπάρχει στην ταράτσα κεραία vhf ή/και fm τότε πάλι θα έχεις πρόβλημα στην λήψη (ακόμα και αν συνδέσεις το ραδιόφωνο στην πρίζα).

Επεξ/σία από afm
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Είμαι στον 3ο και θα είναι δίπλα στο παράθυρο η κεραία. Άμεση οπτική επαφή με τις κεραίες δεν έχει βέβαια αλλά θα το δοκιμάσω να δω τι γίνεται. 

Είχα δει από την έρευνα μου αυτή και έλεγα να τη δοκιμάσω:

https://www.skroutz.gr/s/28559893/Nedis-ANIR1504BK700-Indoor-TV-Antenna-without-power-supply-Black-Connection-via-Coaxial-Cable.html

Από ότι βλέπω καλύπτει FM & dab και είναι σχετικά οικονομική.

Στην ταράτσα αν θυμάμαι καλά είχα βάλει την παρακάτω η οποία φαίνεται πως είναι μόνο uhf οπότε δεν θα κάνει για ραδιόφωνο.

Ούτως ή άλλως δεν μπορώ να πάω το καλώδιο μέχρι εκεί οπουε δεν κάνει διάφορα.

https://www.skroutz.gr/s/21622574/Matel-Electronics-Matel-5g-Outdoor-TV-Antenna-without-power-supply-White-Connection-via-Coaxial-Cable.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...