Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Πρόσφατα πήρε στα χέρια μου έναν ,Ryzen 3 2200g.Σκοπος μου είναι να φτιάξω ένα σύστημα για απλές λειτουργίες και ελαφρύ gaming.Τι μητρική θα μπορώ να αγοράσω ;Ωστε να την έχω και για πιο μετά με προοπτική αναβάθμισης επεξεργαστή.Αξιζει μεταχειρισμένη η καινουρια;

ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσ.

Στις τιμές που βρίσκεις τις καινούργιες μητρικές am4, δύσκολα θα βρεις κάτι καλό στα μεταχειρισμένα που να αξίζει.

Δυστυχώς ο 2200g δεν υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο chipset του am4 - b550, οπότε περιορίζεσαι σε b450.

Αυτό σημαίνει οτι ακόμη κι αν αναβαθμίσεις, θα είσαι χωρίς το pcie 4.

Basic μητρική, σε πολύ καλή τιμή (~65€), που θα υποστηρίξει κι ένα "σύγχρονο" 6core τύπου 5600 χωρίς προβλήματα

https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html

Θα συμπληρώσεις και με ένα basic kit 2x8gb και θα είσαι κομπλέ

https://www.skroutz.gr/s/20497840/G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x8GB-kai-Tachytita-3200-gia-Desktop-F4-3200C16D-16GIS.html

Δύσκολα ο 2200g θα χρονίσει τόσο ψηλά τις μνήμες, είναι ταχύτητα όμως που ανταπεξέρχεται στα σημερινά δεδομένα, ενώ οτι καλύτερο επιτύχεις θα έχει και καλύτερες επιδόσεις στα ενσωματωμένα γραφικά του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε geoparades ο επεξεργαστής που αναφέρεις απαιτεί μια AM4 μητρική και περιλαμβάνει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (την Radeon Vega 8 Graphics στα 1100 MHz).

Αναφορικά με τη μητρική και στην ερώτησή σου εάν αξιζει μεταχειρισμένη η καινούργια, η προσωπική μου άποψη είναι, ότι επειδή σε αυτή στηρίζονται τα πάντα θα σου πρότεινα καινούργια. 

Σε αυτό το Link θα βρεις στο Skroutz μια σειρά από 10 μητρικές διαφόρων κατασκευαστών στην οποία έχουν επιλεγεί όλα σχεδόν τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί να χρειαστεί κάποιος (υποστήριξη ΑΤΧ, DDR4 μνήμη, Μ2 υποδοχή εάν χρειάζεται ένας NVME SSD δίσκος, Wi-Fi & Bluetooth, USB 3.2, USB Type-C). 

Μπορείς να αφαιρέσεις κάποιο χαρακτηριστικό εάν θεωρείς ότι δε το χρειάζεσαι και να δεις έαν εμφανίζονται άλλες και φθηνότερες μητρικές.  

Εάν πας για μεταχειρισμένη θα πρέπει να είναι από σίγουρη και έμπιστη πηγή. Σε αυτό το θέμα πιθανώς να μπορούν να σε βοηθήσουν άλλοι φίλοι εδώ. 

2 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

Φίλε geoparades ο επεξεργαστής που αναφέρεις απαιτεί μια AM4 μητρική και περιλαμβάνει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (την Radeon Vega 8 Graphics στα 1100 MHz).

Αναφορικά με τη μητρική και στην ερώτησή σου εάν αξιζει μεταχειρισμένη η καινούργια, η προσωπική μου άποψη είναι, ότι επειδή σε αυτή στηρίζονται τα πάντα θα σου πρότεινα καινούργια. 

Σε αυτό το Link θα βρεις στο Skroutz μια σειρά από 10 μητρικές διαφόρων κατασκευαστών στην οποία έχουν επιλεγεί όλα σχεδόν τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί να χρειαστεί κάποιος (υποστήριξη ΑΤΧ, DDR4 μνήμη, Μ2 υποδοχή εάν χρειάζεται ένας NVME SSD δίσκος, Wi-Fi & Bluetooth, USB 3.2, USB Type-C). 

Μπορείς να αφαιρέσεις κάποιο χαρακτηριστικό εάν θεωρείς ότι δε το χρειάζεσαι και να δεις έαν εμφανίζονται άλλες και φθηνότερες μητρικές.  

Εάν πας για μεταχειρισμένη θα πρέπει να είναι από σίγουρη και έμπιστη πηγή. Σε αυτό το θέμα πιθανώς να μπορούν να σε βοηθήσουν άλλοι φίλοι εδώ. 

Με πρόλαβε ο nickol-us οπότε σου προτείνω να ακούσεις τη γνώμη του και αγνόησε τη δική μου (γιατί έχει δίκιο για τον επεξεργαστή). 

Επεξ/σία από JPaxilleas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

Όπως ανέφερα ήδη, το b550 είναι chipset που δεν υποστηρίζει τον 2200g.

Περιέργως κάποιες x570 τον υποστηρίζουν, μα με ποιά λογική θα δώσει κάποιος 200€+ σε μητρική για τον 2200g;

Με αυτά τα χρήματα αγοράζει combo cpu-mobo...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Όπως ανέφερα ήδη, το b550 είναι chipset που δεν υποστηρίζει τον 2200g.

Περιέργως κάποιες x570 τον υποστηρίζουν, μα με ποιά λογική θα δώσει κάποιος 200€+ σε μητρική για τον 2200g;

Με αυτά τα χρήματα αγοράζει combo cpu-mobo...

Σωστά φίλε δεν αξίζει για κανένα λόγο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...