BlackRose56 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα insomnia users Καθώς έφευγα από Καναδά, ξέχασα τα iem ακουστικά μου. Λέω στη μάνα μου να τα στείλει ταχυδρομικός, και ετα έστειλε με Canada post, αντίστοιχο του ΕΛΤΑ. Σήμερα μου ήρθε ειδοποιητηριο, με σωστό όνομα αλλά λάθος επώνυμο. Επίσης στο ειδοποιητηριο, γράφει 5 ευρώ για εκτελωνισμο, κάτι που μου φάνηκε περίεργο, μιας και δεν είναι αγορά αλλά ένα απλό δέμα. Οι ερωτήσεις μου είναι 2 Μπορώ να παραλάβω το δέμα με ταυτότητα? Η θα μου το αρνηθούν? Έχω φωτογραφία της απόδειξης που μου έστειλε η μάνα μου, θα το δεχτούν? Ο εκτελωνισμος είναι σωστός σε αυτήν την περίπτωση? Θέλω να πω δεν είναι αγορά, αλλά αποστολή απλού δέματος. Κάθε απάντηση δεκτή μιας και δεν ξερω περί του θέματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! edit: έχουν βάλει και 6.0 ευρώ φπα, μαζί με τα 5 ευρώ εκτελωνισμού. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2023 από BlackRose56
SabotazNic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, BlackRose56 είπε Ο εκτελωνισμος είναι σωστός σε αυτήν την περίπτωση? Θέλω να πω δεν είναι αγορά, αλλά αποστολή απλού δέματος. Κάθε απάντηση δεκτή μιας και δεν ξερω περί του θέματος. Δεν έχει σημασία αν είναι αγορά ή όχι. Περνάει τελωνειο, πληρώνεις τον έλεγχο. Είδαν ότι είναι μικρής αξίας/χρησιμοποιημενα οπότε δεν επέβαλλαν ΚΑΙ ΦΠΑ. Δεν νομίζω να έχεις θέμα με ταυτότητα, δεν μου την έχουν ζητήσει ποτέ 1
BlackRose56 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν έχει σημασία αν είναι αγορά ή όχι. Περνάει τελωνειο, πληρώνεις τον έλεγχο. Είδαν ότι είναι μικρής αξίας/χρησιμοποιημενα οπότε δεν επέβαλλαν ΚΑΙ ΦΠΑ. Δεν νομίζω να έχεις θέμα με ταυτότητα, δεν μου την έχουν ζητήσει ποτέ ευχαριστώ για την απάντηση, ξέχασα να αναφέρω φπα έβαλαν 6 ευρώ, συνολικά το πόσο είναι 11.08 ευρώ(5 + φπα 6.08).
SabotazNic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, BlackRose56 είπε ευχαριστώ για την απάντηση, ξέχασα να αναφέρω φπα έβαλαν 6 ευρώ, συνολικά το πόσο είναι 11.08 ευρώ(5 + φπα 6.08). Ε γενικά τα 5 ευρώ είναι το ελάχιστο λόγω του ελέγχου. Αν τα ακουστικά δεν ήταν πιο ακριβά, πάρε καινούργια. Αλλιώς, αν κάνεις την αίτηση που κοστίζει 10 ευρώ, ίσως πάρεις τα 10+6.08 πίσω
BlackRose56 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 @SabotazNic Tα ακουστικά είναι μίξη απο 2 ιεμς, το κόστος δεν είναι κάπου 30-50 ευρώ. Θα το ψάξω ευχαριστώ!
Nabuko Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Δεν νομίζω να έχεις θέμα με ταυτότητα, δεν μου την έχουν ζητήσει ποτέ Έχεις παραλάβει δέμα από ΕΛΤΑ χωρίς ταυτότητα? 1 ώρα πριν, BlackRose56 είπε Σήμερα μου ήρθε ειδοποιητηριο, με σωστό όνομα αλλά λάθος επώνυμο. Πόσο λάθος? Το Παπαδόπουλος πχ έγινε Παπαδόπλος ή Τζιριτζάντζουλας? Και πως ξέρεις ότι αναγράφεται λάθος το επώνυμο πάνω στο δέμα? Μπορεί απλά να το έγραψαν λάθος στο ειδοποιητήριο
BlackRose56 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Nabuko είπε Έχεις παραλάβει δέμα από ΕΛΤΑ χωρίς ταυτότητα? Πόσο λάθος? Το Παπαδόπουλος πχ έγινε Παπαδόπλος ή Τζιριτζάντζουλας? Και πως ξέρεις ότι αναγράφεται λάθος το επώνυμο πάνω στο δέμα? Μπορεί απλά να το έγραψαν λάθος στο ειδοποιητήριο To δεύτερο Παπαδόπλος ή Τζιριτζάντζουλας, το ξέρω γιατί όπως είπα, εχω φωτογραφία της απόδειξης που μου έστειλε η μάνα μου, οπού πλήρωσε και της έδωσαν απόδειξη, και και αναγράφει το επώνυμο λάθος
SabotazNic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, Nabuko είπε Έχεις παραλάβει δέμα από ΕΛΤΑ χωρίς ταυτότητα? Πολλές φορές. Ίσως να παίζει ρόλο της μικρής επαρχίας. Αλλά οκ, ποιος έχει διάθεση να κλέψει δέμα το οποίο φέρνει τελωνειακό τέλος? Δεν ξέρω, αλλά ούτε και όταν ζούσα σε μεγαλύτερη πόλη μου είχε τύχει. 1
Nabuko Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Πολλές φορές. Στην Αθήνα ποτέ. Ούτε από ελτά ούτε από κούριερ. 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν ξέρω, αλλά ούτε και όταν ζούσα σε μεγαλύτερη πόλη μου είχε τύχει. Να παραλάβεις δέμα από ελτά χωρίς ταυτότητα δεν παίζει. 1
SabotazNic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, Nabuko είπε Να παραλάβεις δέμα από ελτά χωρίς ταυτότητα δεν παίζει. Οκ έχω παραλάβει πολλές φορές. 🙄 1
NikosKallithea Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δεν μπορείς να παραλαβεις το δεμα χωρις ταυτοποίηση, θα γυρίσει πισω αφού μεινει στο κατάστημα των ελτα 15-20 μερες απο οτι θυμάμαι 1
BlackRose56 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν μπορείς να παραλαβεις το δεμα χωρις ταυτοποίηση, θα γυρίσει πισω αφού μεινει στο κατάστημα των ελτα 15-20 μερες απο οτι θυμάμαι Θα πάω σε λίγο να δοκιμάσω, φυσικά έχω αποδείξεις για να αποδείξω ότι είναι δικό μου και ότι έχει γίνει λάθος στην αποστολή. Θα ενημερώσω.
elgol Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Αν εχετε το ιδιο επωνυμο με τον αποστολεα κατι μπορει να γινει στη χειροτερη θα πανε πισω
Nabuko Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, SabotazNic είπε Οκ έχω παραλάβει πολλές φορές. 🙄 Στο χωριό σου που ξέρουν ότι είσαι ο γιος της κυρά Μαρίκας ή του Μπάμπη του φαναρτζή μπορεί. Αλλά και πάλι γίνεται με παρανομία του υπαλλήλου. Τι στοιχεία γράφει στο βιβλίο παραδόσεων? Αν είναι έτσι όπως τα λες τότε θα αρχίσω να μαζεύω ειδοποιητήρια και θα πηγαίνω στα ΕΛΤΑ να παραλαμβάνω εγώ όλα τα δέματα των άλλων και να τα κρατάω για πάρτη μου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η (παράνομη) εξαίρεση η δικιά σου δεν αποτελεί τον κανόνα.
elgol Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Ναι αλλα λιγο δυσκολο να ερχονται τα ειδοποιητηρια των αλλων σε εσενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα