Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ICE-T είπε

κανένας δεν διαφώνησε φίλε μου η κατάχρηση είναι το πρόβλημα .

Ποια κατάχρηση αδερφέ; Εγώ στο μετρό μπαίνω για να πάω στη δουλειά και μέχρι να βγω έχω χάσει σημαντικές κλήσεις και μηνύματα. Δεν το θέλω για να παίζω hearthstone.

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Zus είπε

Ποια κατάχρηση αδερφέ; Εγώ στο μετρό μπαίνω για να πάω στη δουλειά και μέχρι να βγω έχω χάσει σημαντικές κλήσεις και μηνύματα. Δεν το θέλω για να παίζω hearthstone.

Το ότι δεν πιάνει 5G μέσα στο μετρό έχει να κάνει με τις κλήσεις που χάνεις και τα μηνύματα, και πως τα ακούτε ρε παιδιά τα μηνύματα μέσα στο μετρό γιατί θα τρελαθουμε η εγώ δεν ακούω καλά μάλλον 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Το ότι δεν πιάνει 5G μέσα στο μετρό έχει να κάνει με τις κλήσεις που χάνεις και τα μηνύματα, και πως τα ακούτε ρε παιδιά τα μηνύματα μέσα στο μετρό γιατί θα τρελαθουμε η εγώ δεν ακούω καλά μάλλον 😂

Δεν είναι θέμα 5G, είναι θέμα κάλυψης δικτύου. Ας βάλουν κεραίες και ας πιάνουμε 3G. 

Επίσης μιας και είμαστε αισίως στο 2024 να σε ενημερώσω ότι μόλις βγαίνεις από το μετρό και βρίσκεις σήμα έρχονται σε μήνυμα οι χαμένες κλήσεις και τα μηνύματα που δεν πήρες on time. 

Επεξ/σία από Zus
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ICE-T είπε

υπάρχουν πολλά νεκρά σημεία που είναι εν μέρη φυσιολογικό.

Όχι δεν είναι καθόλου φυσιολογικό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μακάρι μια μέρα να μην χρειαστεί να πούμε "αν είχαμε σήμα δεν θα είχαμε τόσους νεκρούς" . 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dhm21911 είπε

Όχι δεν είναι καθόλου φυσιολογικό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μακάρι μια μέρα να μην χρειαστεί να πούμε "αν είχαμε σήμα δεν θα είχαμε τόσους νεκρούς" . 

Φυσιολογικό είναι για όσους δεν κινούνται με μετρό. Που μπαίνουν σε σήραγγα της εθνικής οδού με αμάξι και βρίζουν την Cosmote γιατί χάθηκε το σήμα για 45 δευτερόλεπτα. 😄

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Zus είπε

Δεν είναι θέμα 5G, είναι θέμα κάλυψης δικτύου. Ας βάλουν κεραίες και ας πιάνουμε 3G. 

Επίσης μιας και είμαστε αισίως στο 2024 να σε ενημερώσω ότι μόλις βγαίνεις από το μετρό και βρίσκεις σήμα έρχονται σε μήνυμα οι χαμένες κλήσεις και τα μηνύματα που δεν πήρες on time. 

Εσύ περιμένεις ασυρματη κάλυψη διχτυού αφού ακόμα πουλάνε ίντερνετ πακέτα έως 24mbs , Ελλάδα είμαστε Αδερφέ αφού ξέρεις πώς δουλεύουν τα πράγματα 

• Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, ICE-T said:

Εσύ περιμένεις ασυρματη κάλυψη διχτυού αφού ακόμα πουλάνε ίντερνετ πακέτα έως 24mbs , Ελλάδα είμαστε Αδερφέ αφού ξέρεις πώς δουλεύουν τα πράγματα 

Προφανώς και θα είχαμε, αν δεν γκρίνιαζαν πριν μερικά χρόνια οι εργαζόμενοι στους σταθμούς/συρμούς για δήθεν πονοκεφάλους.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Thresh είπε

Προφανώς και θα είχαμε, αν δεν γκρίνιαζαν πριν μερικά χρόνια οι εργαζόμενοι στους σταθμούς/συρμούς για δήθεν πονοκεφάλους.

πονοκέφαλος σε πιάνει στο μετρό και χωρίς κεραίες 5G , γνωρίζω 2 άτομα συγκεκριμένα που οπότε μπαίνουν στο μετρό έχουν θέμα με πονοκεφάλους.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dhm21911 είπε

Aλίμονο αν η ασφάλεια μέσα στο μετρό ή στο αεροπλάνο ή στο τραίνο εξαρτάτε από το σήμα του κινητού σου. Αλλά ακόμα και αν υπήρχε μία περίπτωση, στα 100δες άτομα που είναι μέσα, όλο και κάποιος θα έχει λίγο σήμα για μια κλήση ανάγκης!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε

Aλίμονο αν η ασφάλεια μέσα στο μετρό ή στο αεροπλάνο ή στο τραίνο εξαρτάτε από το σήμα του κινητού σου. Αλλά ακόμα και αν υπήρχε μία περίπτωση, στα 100δες άτομα που είναι μέσα, όλο και κάποιος θα έχει λίγο σήμα για μια κλήση ανάγκης!

Ειδικα μετα τα τεμπη ενα σχολιο σαν το δικο σου δεν θα επρεπε να υπαρχει θεωρω. Δεν εμπιστευομαι σε κανεναν απο αυτους την ζωη μου προφανως. Αδιανοητο εν ετη 2023 να μην υπαρχει σημα καμπανα αλλα και ιντερνετ(premium καταστασεις ξερω) σε ΟΛΟΥΣ τους σταθμους.

• Like 1
Δημοσ.

Πειραική ούτε ιντερνετ έχει και 4G με το ζόρι...

10 ώρες πριν, Zus είπε

Με το μετρό θα κάνουν τίποτα που μπαίνεις μέσα και ειδοποιείς ότι σε κατάπιε η γη πριν ξαναβγείς;

'Εχω screenshot πριν από 10 χρόνια στο πιο βαθύ μετρό του κόσμου, στο Κίεβο , με άπειρο κόσμο μέσα και να πιάνω ιντερνετ 100MBPS !

Δημοσ.
19 ώρες πριν, ICE-T είπε

Εδώ ο κόσμος χάνεται και τον ενδιαφέρει τον άλλο αν έχει 5G μέσα στο μετρό και του χάνεται το σήμα 😂😂.

Αν πίστευες ειλικρινά ότι ο κόσμος χάνεται, δεν θα έμπαινες στο insomnia για να κάνεις χαβαλέ...

Δημοσ.

Μες τις στοές του μετρό δεν υπάρχει χώρος για την εγκατάσταση των κεραιών. Στα τοιχώματα είναι αδύνατον λόγω χώρου μεταξύ συρμού και τοιχωμάτων και στην οροφή των συρμών δεν είναι πρακτικό λόγω του ότι θα υπάρχει και πάλι πρόβλημα λήψης και μετάδοσης. Υπάρχουν πατέντες όπως αυτή του leaky  coax, αλλά εδώ δεν υπάρχει κάποιος με την τεχνογνωσία για την εφαρμογή τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 21/12/2023 at 12:39, BadIronTree said:

Με λίγα  λόγια  έκαναν  software updates  το παλιό  εξοπλισμό  και το είπαν 5G και τώρα  θα βάλουν  το πραγματικό  5G :P 

Εδώ που μένω η VDSL έχει παρόμοιο latency με το LTE/5G. Αν μετράς με εξωτερικό που οι περισσότεροι βλέπουν πάνω από 50ms μετά η διαφορά του NSA και του SA αρχίζει να μην έχει σημασία. Επίσης αν κάνεις ένα search για πραγματικές μετρήσεις θα δεις ότι οι διαφορές NSA/SA στο latency διαφέρουν από αυτές που θα περιμέναμε.

Screenshot-2023-12-22-144743.png.bb4ca95b6cbfeee0d9148bd6a8e9397b.png

Source: https://zenodo.org/record/6580898/files/a36-amer final.pdf

Με βάση αυτά κρατάω μικρό καλάθι για το latency. Το upload όλοι λένε ότι δεν αλλάζει και η βασική διαφορά είναι ότι από 1-2Gbit DL το SA μπορεί να πάει στα 10Gbit. Σιγά μην μας δώσει κάποιος provider 10Gbit..... και σιγά μην βάλουνε κεραίες ανά λίγα μέτρα για να μπορούμε να το πιάσουμε. Όταν κάθε φως στο δρόμο θα έχει κεραία τότε θα καταλάβουμε τα πλεονεκτήματα του SA.

4 hours ago, spectaculator said:

Μες τις στοές του μετρό δεν υπάρχει χώρος για την εγκατάσταση των κεραιών. Στα τοιχώματα είναι αδύνατον λόγω χώρου μεταξύ συρμού και τοιχωμάτων και στην οροφή των συρμών δεν είναι πρακτικό λόγω του ότι θα υπάρχει και πάλι πρόβλημα λήψης και μετάδοσης. Υπάρχουν πατέντες όπως αυτή του leaky  coax, αλλά εδώ δεν υπάρχει κάποιος με την τεχνογνωσία για την εφαρμογή τους.

Κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να το γράφεις αλλά προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν επαρκεί ο χώρος στα τοιχώματα, δεν μπορείς να βάλεις ανά 10 μέτρα κάτι τέτοιο; 

https://www.cablefree.net/5g-lte/5g-small-cell-base-station-radios/

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...