Προς το περιεχόμενο

Υποκαταστήματα Αλυσίδων Λιανικής: Δεν έχουν τις ίδιες τιμές?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, οι αλυσίδες με παρελκόμενα υπολογιστών και περιφερειακά, δεν έχουν ίδιες τιμές σε όλα τα υποκαταστήματά τους?

Εψαχνα συγκεκριμένα πράγματα και τηλεφώνησα σε 5 καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σε διαφορετικές πόλεις και το καθένα μου έλεγε άλλες τιμές!

Μου έκανε εντύπωση ότι οι αποκλίσεις ήταν αξιόλογες σαν ποσοστό στην τιμή!

Δεν έχουν όλα τα υποκαταστήματα μιας αλυσίδας την ίδια τιμή στο ίδιο προιον? Ο κάθε ιδιοκτήτης υποκαταστήματος, κάνει διαφορετική τιμολόγηση? Νόμιζα ότι υπήρχε ομοιογένεια στα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας.

Δημοσ.

Koita gia na exoun ola stathera idies times prepei na einai online sindedemena me idiotiko diktio.

Px sto plaisio otan pas se polla proionta i anagrafomeni timi diaferei apo tin pragmatiki gia to logo oti tis times tis allazoun kentrika kathimerina, eno einai diskolo na tiponoun to idio sixna tampelakia. Omos otan pas sto tameio kai to ktipaei me to bar code tote emfanizetai i koini timi pou anaferetai kai sto website. Tora se alles alisides, an den iparxei online sistima poli apla epeidi oi perissoteres allages einai pros ta kato, afinoun gia kapoio diastima tin timi pou prototimologithike to proion (kai ana takta ipotithete diastimata ananeonoun tis times me autes pou dinoun ta kentrika).

Allo logo den mporo na skefto ektos an einai franchise pou epitrepei kapoies anoxes stis times...

crAss

Δημοσ.

Px sto plaisio otan pas se polla proionta i anagrafomeni timi diaferei apo tin pragmatiki gia to logo oti tis times tis allazoun kentrika kathimerina, eno einai diskolo na tiponoun to idio sixna tampelakia. Omos otan pas sto tameio kai to ktipaei me to bar code tote emfanizetai i koini timi pou anaferetai kai sto website. Tora se alles alisides, an den iparxei online sistima poli apla epeidi oi perissoteres allages einai pros ta kato, afinoun gia kapoio diastima tin timi pou prototimologithike to proion (kai ana takta ipotithete diastimata ananeonoun tis times me autes pou dinoun ta kentrika).

Πρακτικοί λόγοι δηλαδή, σύμφωνα με τις πιο πάνω σκέψεις.

Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω πως ειναι δυνατόν στην εποχή της διασύνδεσης των πάντων να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση στην ανανεωση τιμων.

Γιατι, μπορω να καταλαβω οτι πχ ανεβηκε ή επεσε το δολλαριο ή ότι ήρθε νεα παρτιδα με νεα τιμη, και ειναι λογική μια μικρή διακύμανση σε επίπεδω λεπτών του ευρώ.

Ομως διαφορές της τάξης των 5 ευρώ σε προιον που κοστίζει 30 ευρω ειναι λογικές?

Παρόλα αυτά είναι απαράδεκτο να πηγαίνες σε ίδιο κατάστημα αλυσίδας και να σου λένε άλλες τιμές....

Συμφωνω φιλε μου, και μενα μου εκανε πολυ κακη εντυπωση.

Και δεν ξερω τι μπορουμε να κανουμε.

Δημοσ.

karib, exw thn entypwsei oti polles tetoies alysides einai franchise...(kapoios agorazei mono to onoma kai anoigei to katasthma (ta kala franchise exoun austira kritiria epiloghs).... opote logiko merikes fores na diaferoun oi times...!

Δημοσ.
karib[/b'], exw thn entypwsei oti polles tetoies alysides einai franchise...(kapoios agwrazei mono to onoma kai anoigei to katasthma (ta kala franchise exoun austira kritiria epiloghs).... opote logiko merikes fores na diaferoun oi times...!

Αυτο ακριβως! :wink:

Δημοσ.
karib[/b'], exw thn entypwsei oti polles tetoies alysides einai franchise...(kapoios agorazei mono to onoma kai anoigei to katasthma (ta kala franchise exoun austira kritiria epiloghs).... opote logiko merikes fores na diaferoun oi times...!

Οχι οι τιμες πρεπει να ειναι ιδιες και στα franchise.Απλως ο ιδιοκτητης του καταστηματος μπορει να κανει σκοντο στην τιμη κατα βουληση αφου τα βαζει απο την τσεπη του ενω στα υπολοιπα δεν παιζουν τετοια κολπα.

Δημοσ.

apostolt, den to kserw kala auto me ti times pou les, mporei na isxyei.....twra pou to les omws kati mou thimizei...kai thimamai pou mou eixe pei kapoios oti ama kaneis katagelia se franchise sthn mama etairia mporei na tou parei akoma kai thn adeia...travigmeno akougete.....alla mporei na ginei....

Δημοσ.

Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν γινεται σωστα?

Αλλο να εχεις μια επιχειρηση με 5-10-20 υποκαταστηματα δικα σου και να εχεις fix τιμες και αλλο να πουλας την ταμπελα σου και καθε μαγαζι να εχει το δικο του πορτοφολι ! Αρα λογικο ειναι ο καθε ενας απο αυτους να θελει να κανει το καλυτερο για το μαγαζι του. :D

Τωρα τι ειναι παρανομο η οχι εγω ειμαι της αποψης οτι παρανομο ειναι μονο αν σε πιασουν .... :)

Δημοσ.
Τωρα τι ειναι παρανομο η οχι εγω ειμαι της αποψης οτι παρανομο ειναι μονο αν σε πιασουν .... :)

den eipame oti einai paranomo auto...! apla nomizw oti prepei na elegxete apo thn etairia pou exei to franchise.... kanonika auth den prepei na to epitrepei auto....(den pernw kai orko gia auto...)

ps:fovamai omws oti to thema mas ksefeugei apo ta oria tou hardware genika...kai tha faei kana kleidwma... :oops: :oops: :oops:

Δημοσ.

to thema mas ksefeugei apo ta oria tou hardware

Δεν νομιζω. Καποιοι απο εμας αγοραζουμε το hardware απο αλυσιδες.

Δεν πρεπει να το συζητησουμε το θεμα αυτο?

Τελικά είναι παρανομο ή όχι για ενα υποκατάστημα να πουλά πχ ακριβοτερα ένα προιόν απ΄ότι τα κεντρικά ή ένα άλλο υποκατάστημα?

Αν είναι παράνομο να ρίχνω και κανένα τηλέφωνο στα κεντρικά...

Δημοσ.

Οχι ακριβως παρανομο μαλλον εναντια στον κανονισμο που εχουν μεταξυ τους αν ειναι franchise ...

Ακριβώς. Κανονικά πρέπει, στο συμβόλαιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει, να ορίζεται και ο τρόπος που διαμορφώνονται οι τιμές.

Δημοσ.

Εντάξει, οταν λεω παρανομο εννοώ μη κανονικό. Δεν εννοούσα ότι πάει αντίθετα με τους νόμους του κράτους.

Αρα, μαλλον για τις αυξημενες τιμές, δεν είναι ενήμεροι σε κεντρικό επίπεδο...

Δημοσ.

To να υπαρχει καθυστερηση στις ενημερωσεις των τιμων δεν ειναι δικαιολογια παντως γιατι αν εσυ προλαβεις και το παρεις 10 ευρο παραπανω μετα θα σου τα δωσουν πισω?

Δεν νομιζω ......

Μπορεις να στειλεις ενα mail με το παραπονο σου στα κεντρικα παντως για πιο τεκμηριωμενη απαντηση αλλα και για να δουμε την δικη τους πλευρα. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...