sonikk Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Γεια χαρά και καλές γιορτές σε όλους με υγεία. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής γιατί μου έχει δημιουργηθεί μια απορία λίγο περίεργη μάλλον. Αν κάποιο φιλικό μου πρόσωπο που εργάζεται σε τραπεζα και που άσχετα αν το εμπιστεύομαι ή όχι γνωρίζει το αφμ μου μπορεί να μάθει πόσα χρήματα έχω στον λογαριασμό της ίδιας τράπεζας ή και άλλων τραπεζών που είμαι πελάτης; Δηλαδή ο συγκεκριμένος μπορεί με ένα ΑΦΜ να δει πόσα χρήματα υπάρχουν και στην τράπεζα που εργάζεται ή και σε άλλες τράπεζες με διαφορετική επωνυμία; Το ίδιο μπορεί να γίνει και να μάθει ο συγκεκριμένος και με βάση το όνομα μου;Αυτό το τελευταίο το ρωτάω γιατί πηγαίνοντας σε τράπεζα να κάνω μια συναλλαγή και ρωτώντας για ένα προϊόν τους καταθετικό προθεσμίας με ρώτησε η υπάλληλος απο που το γνώριζα αυτό και είπα ότι το έχει κάνει πρόσφατα φίλος μου.Με ρώτησε πώς τον λένε προφανώς για να δει στο σύστημα της κάτι λογικά αλλά εγώ δεν έδωσα φυσικά το όνομα του φίλου μου και της απάντησα ότι αυτό είναι προσωπικό δεδομενο.Και απορώ και πώς ρωτάνε τέτοια προσωπικά δεδομένα οι υπάλληλοι για άλλους πελατες αλλά τεσπά. Αυτές τις δύο απορίες έχω αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει. Ευχαριστώ.
l3ft3r1s Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Όσοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στα κατάλληλα συστήματα, βάσει του ρόλου τους, όπου ανακτούν εικόνα πελατών, ναι μπορούν να δουν τι έχεις. Αλλά όχι σε άλλη τράπεζα. Ναι, ακόμα και με όνομα γίνεται αναζήτηση, αλλά συνήθως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία αν το όνομα είναι αρκετά κοινό. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως, όλες οι κινήσεις του υπαλλήλου καταγράφονται, και σε περίπτωση είτε καταγγελίας είτε κατάχρησης θα κληθεί να δώσει πειστικές απαντήσεις που να δικαιολογούν την ανάγκη να δει καρτέλες. 4
elgol Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Ειχα καποια χρηματα στην πειραιως και με επαιρναν απο την τοπικη τραπεζα για επενδυτικα προγραμματα που το ηξεραν; Μολις τα ξοδεψα σταματησαν αυτο θα πει εχεμυθεια
gokuthelegend Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, elgol είπε Ειχα καποια χρηματα στην πειραιως και με επαιρναν απο την τοπικη τραπεζα για επενδυτικα προγραμματα που το ηξεραν; Μολις τα ξοδεψα σταματησαν αυτο θα πει εχεμυθεια Ποια τοπική τράπεζα; Εννοείς το υπακατάστημα της Πειραιώς στην πόλη σου; Το πληροφοριακό σύστημα με την βάση δεδομένων είναι κεντρικό, οπότε σαφώς έχουν πρόσβαση όλα τα υποκαταστήματα (αλλιώς αν είχες ανοίξει λογαριασμό στο χωριό σου, και έχεις μετακομίσει για δουλειά σε πόλη 3 ώρες μακριά, θα έπρεπε κάθε φορά που θα ήθελες να κάνεις μια συναλλαγή να πηγαίνεις στο χωριό). Προφανώς οι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στην βάση δεδομένων, αλλά φαντάζομαι ότι ο κάθε υπάλληλος δεν θα βλέπει τα πάντα, άλλα θα βλέπει ο ταμίας, και άλλα θα βλέπει ο διευθυντής τους καταστήματος.
elgol Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Ναι στην πολη μου αλλα μολις ειδαν λεφτα μεσα να σε παρουν ; Προφανως χτυπαει καμπανακι σε οσους εχουν μεσα απο ενα ποσο και πανω σε παρακολουθουν δηλαδη
takoulou Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 31 λεπτά πριν, elgol είπε Ναι στην πολη μου αλλα μολις ειδαν λεφτα μεσα να σε παρουν ; Προφανως χτυπαει καμπανακι σε οσους εχουν μεσα απο ενα ποσο και πανω σε παρακολουθουν δηλαδη Δεν είναι ότι σε παρακολουθούν.. Απλά η τράπεζα σου ξέρει τα χρήματα που έχεις εσύ στον λογαριασμό σου.. Και σου πρότεινε κάποιο προϊόν.. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο... 1
andreas1gr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, sonikk είπε Δηλαδή ο συγκεκριμένος μπορεί με ένα ΑΦΜ να δει πόσα χρήματα υπάρχουν και στην τράπεζα που εργάζεται Ναι
Pwpwpw Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, sonikk είπε Αν κάποιο φιλικό μου πρόσωπο που εργάζεται σε τραπεζα και που άσχετα αν το εμπιστεύομαι ή όχι γνωρίζει το αφμ μου μπορεί να μάθει πόσα χρήματα έχω στον λογαριασμό της ίδιας τράπεζας ή και άλλων τραπεζών που είμαι πελάτης; Στους λογαρισμους που εχεις στην τραπεζα που εργαζεται προφανως θα εχει προσβαση και μπορει να δει, σε αλλες τραπεζες πως να το δει? Τοσα πολλα χρηματα εχεις και φοβασαι μην σου ζητησει δανεικα?😜 Εαν το θωρεις τοσο σημαντικο προβλημα μεταφερε τα χρηματα σε διαφορετικη τραπεζα. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
elgol Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Ναι αλλα ξερει κι ο υπαλληλος γιατι να ξερει;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Γιατι το να μπορει να κάνει ταμειακές συναλλαγές στους πελάτες είναι από τις βασικές του εργασίες. Κι οι τράπεζες πάνε στη λογική του ενοποιημένου συστήματος (που προφανώς είναι σημαντικά καλύτερο απο το να έχεις άλλο σύστημα για το καθε τι) οπότε δίνεται πρόσβαση σε όλους τους υπαλλήλους. Υπάρχουν ορισμένα είδη λογαριασμών που δεν έχει πρόσβαση ο υπάλληλος και χρειάζεται κλειδί μάνατζερ αλλά είναι η εξαίρεση 1
elgol Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τι ταμειακες συναλλαγες εγω το ζητησα; Δεν πηγα στην τραπεζα ουτε μεσω web / τηλεφωνου αυτοι με πηραν τηλεφωνο Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2023 από elgol
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Σε πειράζει που σε πήραν ή που οι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σου;
JakeKaufman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 3 hours ago, elgol said: Ναι αλλα ξερει κι ο υπαλληλος γιατι να ξερει; (Και) αυτή ειναι η δουλειά του. Προσεγγίζει λογαριασμούς με αρκετά χρήματα και προτείνει επενδύσεις, με όφελος και της τράπεζας. Πέφτεις από τα σύννεφα; Δεν κάνει λειτούργημα η τράπεζα, λεφτά προσπαθεί να βγάλει 😀
elgol Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, ProponitisTouKanape said: Σε πειράζει που σε πήραν ή που οι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σου; Η προσβαση θα πρεπει να ειναι ελεγχομενη παω στο γκισε και του λεω δωσε μου 500€ ή ζηταω δανειο τοτε ναι δινω τη συγκαταθεση μου να κοιταξει τους λογαριασμους μου θα σου αρεσε εγω που ειμαι υγειονομικος να κοιταξω τους ιατρικους φακελους και να σε παρω να σου διαφημισω θεραπεια;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, elgol είπε Η προσβαση θα πρεπει να ειναι ελεγχομενη παω στο γκισε και του λεω δωσε μου 500€ ή ζηταω δανειο τοτε ναι δινω τη συγκαταθεση μου να κοιταξει τους λογαριασμους μου θα σου αρεσε εγω που ειμαι υγειονομικος να κοιταξω τους ιατρικους φακελους και να σε παρω να σου διαφημισω θεραπεια; Καταλαβαίνεις πως δε λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο οι τράπεζες με τα νοσοκομεία, σωστά; Και δεν είναι καν συγκρίσιμα προϊόντα οι "θεραπείες" με τα τραπεζικα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα