Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας για μια νέα σύνθεση που θέλω να κάνω για τον προσωπικό υπολογιστή μου. Πέραν του υπολογιστή στο γραφείο (5900Χ based), και ακριβώς επειδή αναγκάζομαι να δουλέψω πολλές φορές από το σπίτι, θέλω να αντικαταστήσω αυτόν που έχω ήδη (έναν γεράκο 4790Κ). Ο παλιός θα μείνει προσωρινά στην άκρη

Γενικά θέλω να φτιάξω μια σύνθεση που θα με κρατήσει τουλάχιστον μια πενταετία σε βάθος χρόνου. Θεωρώ ότι τα περισσότερο αιμοδιψή πράγματα που θα κάνω θα είναι docker/VMs/Kubernetes (ναι, ναι, σκοπεύω να σηκώνω τοπικά όλη την πλατφόρμα της εταιρίας :)), cloud native builds κτλ κτλ.

Έχω κάνει κάποιες επιλογές προσπαθώντας να διαβάσω συνδυασμούς από διάφορες πηγές και θα ήθελα συμβουλές για το αν τα επιμέρους κομμάτια είναι οκ ή θα μπορούσα να επιλέξω κάτι άλλο (καλύτερο και ακριβότερο ή και φθηνότερο ακόμα χωρίς να χάνω κάτι).

Σε γενικές γραμμές ο υπολογιστής θα μέινει κάτω από το γραφείο μου, δε με ενδιαφερει καθόλου η φανφάρα και τα RGB. Με ενδιαφέρει περισσότερο το να είναι αθόρυβος όσο γίνεται. Το σύστημα θα περιοριστεί προς το παρόν στην onboard κάρτα γραφικών. 'Eχω μια παλιότερη Sapphire RX 580 8Gb στο τωρινό PC, χρόνο δεν έχω για να παίζω, οπότε και αυτή προσωρινά μου κάνει αν θέλω να βάλω κάτι λίγο πιο παλιό και χωρίς (να έχω) πολλές απαιτήσεις (τύπου RDR2, Witcher, Tomb Raider και λοιπά).

Σύνθεση:

Intel Core i7-13700K link (περισσότερο για το μακροπρόθεσμο του πράγματος, αν και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πόσο καλά είμαι και με τον 5900Χ)

Gigabyte Z790 Aorus Elite AX link (παραπάνω από δεκτές οποιεσδήποτε εναλλακτικές προτάσεις, εδώ δυστυχώς δεν έχω ιδέα αν έχω κάνει σωστή επιλογή)

G.Skill Trident Z5 32GB DDR5 link (παραπάνω από δεκτές οποιεσδήποτε εναλλακτικές προτάσεις προς το παρόν θα μείνω σε 32 και βλεπουμε)

Arctic Liquid Freezer II 360 Υδρόψυξη link

Kingston KC3000 SSD 1TB M.2 NVMe link (μελλοντικά θα μπει και δεύτερος gia dual boot, σε πρώτη φάση Ubuntu something θα τρέχει)

Seasonic Focus Plus 750W link

(ξέρω ότι ότι πληρώσεις παιρνεις και είναι Seasonic, αν υπάρχει κάτι το ίδιο ποιοτικό που να καλύπτει μελλοντικά και κάποια κάρτα γραφικών δεκτό)

Be Quiet Pure Base 500 Midi Tower link ( το έχω ήδη στο pc της δουλειάς, δεν έχει φανφάρες, δεν το ακούω καν)

'Ολα τα υπόλοιπα περιφερειακά υπάρχουν ήδη, δε θα γίνει τώρα κάποια άλλη αγορά.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις συμβουλές σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...