_filippos_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, haHa είπε a) Samsung M80c που ομως δεν ειναι top σαν μονιτορ b) LG Smart Monitor (32SR85U) που παρουσιαστιηκε προσφατα και θα ειναι διαθεσιμο σε μερικες εβδομαδες και εχει top panel και σχεδιαση που ταιριαζει με τα mac. Εχουν και το πλεονεκτημα οτι μπορει να χρησιμοποιηθουν σαν tv για netflix κλπ με κλειστο τον υπολογιστη. Επισης εχουν βαση που ρυθμιζεται σε υψος οποτε δεν χρειαζεται να βαλεις βιβλια κλπ που βαζουν μερικοι στους iMac λογω αυτης της βασικης ελλειψης. α) Ναι, ούτε κι εμένα μου κάθισε καλά η συγκεκριμένη β) Το διάβασα κι εγώ κ περιμένω τα reviews όταν το πάρουν στα χέρια τους οι ειδικοί. Σίγουρα το webos και το οτι λειτουργούν και ως τηλεωράσεις με netflix κτλ είναι καλοδεχούμενο ως έξτρα αλλά ψιλο αδιάφορο για εμένα. Η βάση όμως είναι σημαντική. Δεν μπορώ να πω πως αντιμετώπισα πρόβλημα ή ενόχληση με το iMac αλλά νομίζω πως εαν ή όταν επιλέξω αυτό το setup (macmini m2 pro + lg smart monitor κτλ) θα καταλάβω την άνεση ρυθμιζόμενης βάσης. Είμαι λίγο intrigued και σε αναμονή... ΥΓ: Τελικά υπάρχει υποστήριξη για usb FHD / UHD webcam ; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2024 από _filippos_ 1
arxontas2323 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Θέλω να ρωτήσω μιας και άσχετος με imac κτλ....αν αγοράσω mac mini 8/256 μπορώ να αλλάξω την μνήμη ram; να βάλω δηλαδή 16; Επίσης διαβάζω οτι όλοι λέτε πρέπει να αγοράσει κάποιος ποντίκι και πληκτρολόγιο για mac,έχει κατι διαφορετικό; Επίσης συνδέονται όλοι οι εκτυπωτές στο mac mini; τον σκέφτομαι για να μπει σε γραφείο με απλη χρήση προγραμμάτων word κτλ και το λογιστικό πρόγραμμα είναι σε cloud αναγκαστικά οποτε θα μπαίνει απο chrome
haHa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Οχι, δεν μπορεις να αναβαθμισεις την μνημη μονος σου. Οχι, δεν χρειαζεσαι διαφορετικο ποντικι και πληκτρολογιο. Ειδικα για ποντικι, τα μη-apple ποντικια ειναι πιο βολικα για τους περισσοτερους χρηστες. Για εκτυπωτες, λογικα δεν θα εχεις προβλημα.
arxontas2323 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 3 ώρες πριν, haHa είπε Οχι, δεν μπορεις να αναβαθμισεις την μνημη μονος σου. Οχι, δεν χρειαζεσαι διαφορετικο ποντικι και πληκτρολογιο. Ειδικα για ποντικι, τα μη-apple ποντικια ειναι πιο βολικα για τους περισσοτερους χρηστες. Για εκτυπωτες, λογικα δεν θα εχεις προβλημα. Μπορώ όμως να το πάω σε κάποιον ειδικό να κάνει αναβάθμιση σε ram ή δεν μπαίνει καθόλου και απο κανέναν χέρι;
jt1973 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 9 ώρες πριν, arxontas2323 είπε Μπορώ όμως να το πάω σε κάποιον ειδικό να κάνει αναβάθμιση σε ram ή δεν μπαίνει καθόλου και απο κανέναν χέρι; καλημερα , δεν γινεται να αναβαθμιστει η μνημη μετα την αγορα. Η μνημη ειναι ενσωματωμενη στον επεξεργαστη πανω. Μονο στην αγορα μπορεις να διαλεξεις μνημη, μετα οτι πηρες μενεις με αυτο. Φυσικα η μνημη δουλευει εντελως διαφορετικα απο οτι ενα windows pc.
arxontas2323 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, jt1973 είπε καλημερα , δεν γινεται να αναβαθμιστει η μνημη μετα την αγορα. Η μνημη ειναι ενσωματωμενη στον επεξεργαστη πανω. Μονο στην αγορα μπορεις να διαλεξεις μνημη, μετα οτι πηρες μενεις με αυτο. Φυσικα η μνημη δουλευει εντελως διαφορετικα απο οτι ενα windows pc. αρα θα ειμαι ικανοποιημενος με την 8αρα για απλη χρηση word και cloud λογιστικό πρόγραμμα,σωστα;
takislz Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 34 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε αρα θα ειμαι ικανοποιημενος με την 8αρα για απλη χρηση word και cloud λογιστικό πρόγραμμα,σωστα; Προχώρα άφοβα. 1
jt1973 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, takislz είπε Προχώρα άφοβα. Έτσι είναι , προχώρα Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2024 από jt1973 1
megapaixtaras Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) να ρωτησω κατι. οταν ενα imac περασουν τα χρονια και κουραστει οπως λετε απο λογισμικο,δεν αναβαθμιζει στο επομενο δλδ. οποτε γινεται πιο αργος,δεν φορτωνει καποιες σελιδες κ.λ.π. δεν μπορουμε να αγορασουμε ενα μινι ,να φορτωσουμε εκει το νεο φρεσκο λογισμικο που θα εχουμε και να χρησιμοποιησουμε την παλια οθονη του imac συνδεμενη? να μην παει αχρηστη και η οθονη? τωρα ειμαι με imac του 2017. οθονη 21΄ και ειμαι σουπερ ευχαριστημενος για απλη χρηση.φυσικα το βεντουρα ειναι το τελευταιο λγισμικο οπως εμαθα οποτε σε 3-4 χρονια παμε για αλλο.εγω παιδια,γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο τα μηχανηματα που ειχα. ενα sony vaio 15' μου εβγαλε 9 χρονια σκληρης χρησης. με ios.δεν ειχα ποτε θεμα λογισμικου οπως ειχα με τα windows , ειναι ολα τακτοποιημενα και πολυ φιλικα ,χωρις εξτρα καλωδιωσεις κ.λ.π.και ειλικρινα δεν καταλαβαινω αυτο που ολο και μεγαλωνουν οι οθονες ,οπως στις τηλεορασεις.σε λιγο θα εχουμε οθονη σινεμα στο σπιτι για να λειτουργουμε υπολογιστη και τηλεοραση. εχω ακομα και ενα ipod first gen 8 γιγα ,το εχω 19 χρονια και παιζει οπως χθες ακομα με την ιδια μπαταρια και καθημερινη χρηση. προσφατα και ενα iphone 12 στην συλλογη μου. οποτε για μενα η ποιοτητα της apple ειναι αξεπεραστη ,αποδεδειγμενα.περαν της σχεδιασης που παντα ειναι τοπ για μενα και ειναι ο πρωτος λογος που την προτιμω. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2024 από megapaixtaras
_filippos_ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Στις 23/1/2024 στις 11:57 ΜΜ, megapaixtaras είπε δεν μπορουμε να αγορασουμε ενα μινι ,να φορτωσουμε εκει το νεο φρεσκο λογισμικο που θα εχουμε και να χρησιμοποιησουμε την παλια οθονη του imac συνδεμενη? να μην παει αχρηστη και η οθονη? Λογικά ναι https://recorder.easeus.com/screen-recording-resource/use-imac-as-monitor-for-pc.html Αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση ρεύματος; Μήπως θα είναι σαν να έχεις δυο υπολογιστές στο ρεύμα αντι για έναν υπολογιστή κ μια οθόνη; Δεν γνωρίζω. 1
amorealex Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Καλημέρα, Θέλοντας να αντικαταστήσω το γερασμένο μου iMac 27", Late 2012, i7@3,4, 16GB RAM, NVIDIA GTX 680MX έχω καταλήξει σε Mac Mini από iStorm με τις παρακάτω επιλογές και monitor ένα LG UltraFine Ergo 32" M2 (16/1 TB) BTO στα € 1427 με χρόνο παράδοσης 6-8 εβδομάδες M2 Pro (16/512) στα € 1589 ετοιμοπαράδοτο (θεωρητικά) Βοηθήστε με να αποφασίσω please (τα 160 ευρώ δεν είναι θέμα). Στο θέμα του SSD κολάω. Αν χρειαστώ παραπάνω μελλοντικά, τι επιλογές έχω σε εξωτερικούς?
petran1790 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 46 λεπτά πριν, amorealex είπε Καλημέρα, Θέλοντας να αντικαταστήσω το γερασμένο μου iMac 27", Late 2012, i7@3,4, 16GB RAM, NVIDIA GTX 680MX έχω καταλήξει σε Mac Mini από iStorm με τις παρακάτω επιλογές και monitor ένα LG UltraFine Ergo 32" M2 (16/1 TB) BTO στα € 1427 με χρόνο παράδοσης 6-8 εβδομάδες M2 Pro (16/512) στα € 1589 ετοιμοπαράδοτο (θεωρητικά) Βοηθήστε με να αποφασίσω please (τα 160 ευρώ δεν είναι θέμα). Στο θέμα του SSD κολάω. Αν χρειαστώ παραπάνω μελλοντικά, τι επιλογές έχω σε εξωτερικούς? Καλημερα. Προσωπικα για μενα μετραει πολυυυ περισσσοτερο η μεγαλυτερη υπολογιστικη ισχυς του M2 Pro chip παρα η χωρητικοτητα αποθηκευσης. Μελλοντικα αν χρειαστεις εχεις απειρες επιλογες και απο την στιγμη που ειναι "σταθερο" το mac mini τοτε μονιμα συνδεδεμενος ενας σκληρος (καλη επιλογη ο Τ7 της Samsung) και εισαι κομπλε για να μην επιβαρυνεις τον ενσωματομενο SSD. Αληθεια δεν μπορεις να περιμενεις λιγους μηνες ακομα? Θεωρητικα στο επομενο event (τελη Οκτωβρη?) η Apple θα ανακοινωσει τα νεα Macbook και τα Mac mini με Μ4 και Μ4 Pro μιας και πανε 2 χρονια χωρις αναβαθμιση. Αναμεσα στο διλημμα σου παντως με κλειστα ματια θα πηγαινα στο M2 Pro.. 1
_filippos_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Κι εγώ ίδια περίπτωση είμαι με iMac 27" 2017. Περιμένω το event για να αποφασίσω τι θα κάνω.
amorealex Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 7 hours ago, petran1790 said: Καλημερα. Προσωπικα για μενα μετραει πολυυυ περισσσοτερο η μεγαλυτερη υπολογιστικη ισχυς του M2 Pro chip παρα η χωρητικοτητα αποθηκευσης. Μελλοντικα αν χρειαστεις εχεις απειρες επιλογες και απο την στιγμη που ειναι "σταθερο" το mac mini τοτε μονιμα συνδεδεμενος ενας σκληρος (καλη επιλογη ο Τ7 της Samsung) και εισαι κομπλε για να μην επιβαρυνεις τον ενσωματομενο SSD. Αληθεια δεν μπορεις να περιμενεις λιγους μηνες ακομα? Θεωρητικα στο επομενο event (τελη Οκτωβρη?) η Apple θα ανακοινωσει τα νεα Macbook και τα Mac mini με Μ4 και Μ4 Pro μιας και πανε 2 χρονια χωρις αναβαθμιση. Αναμεσα στο διλημμα σου παντως με κλειστα ματια θα πηγαινα στο M2 Pro.. Με κάλυψες πλήρως. Αναμονή για το event λοιπόν. Χίλια ευχαριστώ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα