_filippos_ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 στην ίδια (περίπου) κατάσταση είμαι κι εγώ. Έχω iMac 27 5K Retina Late 2017 και ασχολούμαι τόσο με προγραμματισμό όσο και με γραφιστική. Στον υπολογιστή γίνεται μεν η δουλειά αλλά είναι αργός. Σκέφτομαι για τον iMac Μ3 αλλά το καθυστερώ γιατί κάπου , κάτι δεν με καλύπτει... ίσως η 24inch οθόνη, ίσως ο μικρός SSD ή η μη αναβαθμίσιμη RAM. Ίσως να ελπίζω για έναν iMac 27inch συντομα... Το παρατείνω μέχρι να φτάσει σε απελπιστικά αργούς ρυθμούς ο 27inch intel imac.
azografos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, _filippos_ είπε στην ίδια (περίπου) κατάσταση είμαι κι εγώ. Έχω iMac 27 5K Retina Late 2017 και ασχολούμαι τόσο με προγραμματισμό όσο και με γραφιστική. Στον υπολογιστή γίνεται μεν η δουλειά αλλά είναι αργός. Σκέφτομαι για τον iMac Μ3 αλλά το καθυστερώ γιατί κάπου , κάτι δεν με καλύπτει... ίσως η 24inch οθόνη, ίσως ο μικρός SSD ή η μη αναβαθμίσιμη RAM. Ίσως να ελπίζω για έναν iMac 27inch συντομα... Το παρατείνω μέχρι να φτάσει σε απελπιστικά αργούς ρυθμούς ο 27inch intel imac. Στην ίδια κατάσταση βρισκόμαστε ...
polaki Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 21/12/2023 at 10:33, _filippos_ said: Ίσως να ελπίζω για έναν iMac 27inch συντομα... Το παρατείνω μέχρι να φτάσει σε απελπιστικά αργούς ρυθμούς ο 27inch intel imac. Δεν έχει εμπορικό νόημα ο 27αρης αυτή τη στιγμή, και αν δεν το κάνανε μέχρι τώρα μετά από 3 χρόνια που τους κράζει ο κόσμος δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν. Το ποιός είναι το κοινό του iMac το δείχνουν όλα τα διαφημιστικά videos. Mainstreamάδες που τον έχουν στην κουζίνα δίπλα στα πιάτα, άντε και κανένα zoom call με 40 άτομα λες και είμαστε στην καραντίνα (oh wait, είμασταν στην καταντινα όταν βγήκε). Κρατα τα λεφτά σου και μην κανεις downgrade στην οθόνη μόνο και μόνο επειδή αυτό το πραγμα βγαίνει σε 7 χρώματα. Ας βάλουν την 24αρα στον πάτο τους, δεν είναι δυνατόν να μας λες γράφεις κώδικα και κανεις και photoshop και συζητάς 24αρα οθόνη, που είσαι στο 2009, πως θα δουλεύεις είναι δυνατόν;; Απορώ πραγματικά… Αλλιώς πάρε ένα Mac mini με καλά specs (όχι δεν είναι καλά τα 8/256) ή ένα Mac Studio αν είσαι μερακλής, κούμπωσε και μια 32αρα οθόνη της προκοπής και τελείωσες για τα επόμενα 10 χρόνια. Μακριά απτό iMac. Τον σκότωσαν πριν 3 χρόνια. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2023 από polaki 2
_filippos_ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, polaki είπε δεν είναι δυνατόν να μας λες γράφεις κώδικα και κανεις και photoshop και συζητάς 24αρα οθόνη, που είσαι στο 2009, πως θα δουλεύεις είναι δυνατόν;; Απορώ πραγματικά… αν και είναι off topic , μην απορείς. Η ποιοτική δουλειά δεν βγαίνει μονον απο high end μηχανήματα. Αυτά αποτελούν απλά ένα εργαλείο. Ούτε είμαστε μέσα στα γραφεία της apple για να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά στην δικιά μου περίπτωση μαλλον θα το τραβήξω μέχρι να βγάλει καπνό ο iMac μου ή όσο αντέξουν τα νεύρα μου με την αργοπορία του. Μετά βλέπω.
polaki Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 8 hours ago, _filippos_ said: αν και είναι off topic , μην απορείς. Η ποιοτική δουλειά δεν βγαίνει μονον απο high end μηχανήματα. Αυτά αποτελούν απλά ένα εργαλείο. Ούτε είμαστε μέσα στα γραφεία της apple για να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά στην δικιά μου περίπτωση μαλλον θα το τραβήξω μέχρι να βγάλει καπνό ο iMac μου ή όσο αντέξουν τα νεύρα μου με την αργοπορία του. Μετά βλέπω. Η απορία μου είναι πως είναι δυνατόν να συζητάει και καθόλου κάποιος την υποβάθμιση στο μέγεθος της οθόνης απτις 27 στις 24 ίντσες.
_filippos_ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, polaki είπε Η απορία μου είναι πως είναι δυνατόν να συζητάει και καθόλου κάποιος την υποβάθμιση στο μέγεθος της οθόνης απτις 27 στις 24 ίντσες. ζυγίζεις τα υπερ και τα κατα και παίρνεις την απόφαση 1
BeSt_ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Απόθεμα πουθενά δυστυχώς. Φεβρουάριο 24 και βλέπουμε μετά από μια επικοινωνία με Isquere τον προμηθευτή. Σε όλα τα καταστήματα από αρχές Δεκεμβρίου γραφουν "έρχεται σύντομα" μάλλον το σύντομα είναι πάνω από 2 μήνες μιλάμε για κάτι ώρες αναμονής🤣🤣. Αυτό το χάλι συνεχίζεται ακόμα στα προϊόντα της Apple στην Χώρα μας όταν βγαίνει κάτι καινούριο. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2023 από BeSt_
RIZOS Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Στις 21/12/2023 στις 12:40 ΠΜ, petran1790 είπε Δυσκολα θα παρεις το ΟΚ που ηλπιζες για τους Intel.. Η Apple εχει γυρισει σελιδα πλεον με τους Silicon.. Οι Μ πραγματικα ειναι φωτια.. Εχω iMac M1 (2023) 8/256 και το μηχανημα πραγματικα πεταει.. δεν του κανω απαιτιτικη χρηση βεβαια. Δεν ξερω και τι budget εχεις σκεφτει αλλα 2 λυσεις θα σκεφτομουν στη θεση σου αν σωνει και καλα θες να αγορασεις νεο.. Ειτε Mac mini M2 ειτε iMac M3 απλα οχι τα base model .. οτιδηποτε Μ2/Μ3 με 16GB Ram πιστευω θα σε υπαρκαλυψει βασει της χρησης που ειπες θα κανεις... Εδω βλεπω διαφορα reviews απο Youtubers που εχουν ΜΒΑ M2 16/512 και κανουν κανονικο/απαιτητικο video editing εδω και 10 μηνες και δεν καταλαβαινει τπτ το μηχανημα λενε... ΥΓ. Ειπες στο πρωτο μνμ σου οτι ειδες συγκριτικα οτι οι latest i5-10500 ειναι πιο γρηγοροι απο τον Μ3?? Ισχυει κατι τετοιο? Εχεις link πηγης? Δυσκολευομαι να το πιστεψω μιας και οι Μ ειναι 8πυρινοι.. + οτι η Apple οταν τους ανακοινωνε εδειχνε τρελες διαφορες υπερ των Μ συγκριτικα με τους Intel (δεν θυμαμαι μοντελο) ΥΓ2. Οσον αφορα το τωρινο σου μηχανημα, κοντευει 10ετια, σιγουρα θα αρχισει να δειχνει σημαδια κοπωσης. Δοκιμασε οτι σου ειπαν ομως τα παιδια, μπορει να παρει λιγο τα πανω του. Καλησπέρα σας. Αν σας ενδιαφέρει αναβάθμιση μεταγενέστερου macOS από αυτό που υποστηρίζει το μηχάνημα σας το αναλαμβάνω
azografos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Το κάνω κι εγώ φίλε, δεν είναι θέμα 1
haHa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 23/12/2023 στις 3:19 ΜΜ, polaki είπε Κρατα τα λεφτά σου και μην κανεις downgrade στην οθόνη μόνο και μόνο επειδή αυτό το πραγμα βγαίνει σε 7 χρώματα. Ας βάλουν την 24αρα στον πάτο τους, δεν είναι δυνατόν να μας λες γράφεις κώδικα και κανεις και photoshop και συζητάς 24αρα οθόνη, που είσαι στο 2009, πως θα δουλεύεις είναι δυνατόν;; Απορώ πραγματικά… Αλλιώς πάρε ένα Mac mini με καλά specs (όχι δεν είναι καλά τα 8/256) ή ένα Mac Studio αν είσαι μερακλής, κούμπωσε και μια 32αρα οθόνη της προκοπής και τελείωσες για τα επόμενα 10 χρόνια. Μακριά απτό iMac. Τον σκότωσαν πριν 3 χρόνια. +1000 Ο iMac ειναι ενα πανακριβο μηχανημα με οθονη που δεν μπορεις να εισαι παραγωγικος. Δεν νοειται εν ετει 2024 μηχανημα των 2350€ (16GB ram / 512GB SSD) να ειναι με 24" οθονη. Δεν εχουμε 2009, οταν τοτε επαιρνες παλι iMac με 24" οθονη. Εχουν περασει 15 χρονια. Η λυση για οποιον θελει mac os ειναι mac mini M2 (1200€ για 16GB ram / 512GB SSD) και μια 32" οθονη με usb-c, πχ μια Dell 32" IPS 4k με καλη βαση για ρυθμιση υψους στα 500€. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από haHa 1
_filippos_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μια χαρά δουλειά βγάζεις σ' έναν macbook pro στις 16" και μια χαρά δουλειά θα βγάζεις σ' έναν iMac με 24" Μην κολλάμε στις 3" διαφορά στην οθόνη. Είδα έναν iMac 24ρη απο κοντά, δεν μ' ενόχλησε και τόσο η 24ρα. Αυτό είναι υποκειμενικό. Πιστεύω πως η διαφορά της απόδοσης ανάμεσα σ' έναν iMac 27inch του 2017 (ή και παλαιότερο) και σ' έναν iMac M3 2023 θα είναι χαοτική. Αν τελικά δεν κρατηθώ και προχωρήσω σίγουρα θα προτιμήσω τον iMac M3 απο τον mac mini M2. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από _filippos_
haHa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, _filippos_ είπε Μια χαρά δουλειά βγάζεις σ' έναν macbook pro στις 16" και μια χαρά δουλειά θα βγάζεις σ' έναν iMac με 24" Μην κολλάμε στις 3" διαφορά στην οθόνη. Είδα έναν iMac 24ρη απο κοντά, δεν μ' ενόχλησε και τόσο η 24ρα. Αυτό είναι υποκειμενικό. Πιστεύω πως η διαφορά της απόδοσης ανάμεσα σ' έναν iMac 27inch του 2017 (ή και παλαιότερο) και σ' έναν iMac M3 2023 θα είναι χαοτική. Αν τελικά δεν κρατηθώ και προχωρήσω σίγουρα θα προτιμήσω τον iMac M3 απο τον mac mini M2. Και μια χαρα δουλεια βγαζεις σε ενα macbook 12" του 2017, δεν λεει κατι αυτο. Το θεμα ειναι οτι δεν εισαι το ιδιο παραγωγικος σε μικροτερη οθονη κι αυτος ειναι και ο λογος που η apple για entry level πηγε απο τον iΜac 21" σε iMac 24" entry level. Ξεχασε βεβαια τον iMac 27". Tελος, ενα mac mini M2 Pro 16gb/512GB των 1590€ + 500€ Dell 4k 32"(αρα συνολο 2100€) σε σχεση με εναν iMac 24" M3 16gb/512GB των 2350€ ειναι: δυνατοτερο/ταχυτερο δυνατοτερη καρτα γραφικων μεγαλυτερη οθονη που εχει και χρηση μελλοντικη για αλλα μηχανηματα μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο φθηνοτερο Σημειωτεον, οτι ο iMac 24" δεν ειναι καν 24", αλλα 23.5". Εχει δηλαδη μικροτερη οθονη απο οτι η οθονη του iMac Core 2 Duo 24" του 2006: Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από haHa 1 1
_filippos_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 51 λεπτά πριν, haHa είπε Tελος, ενα mac mini M2 Pro 16gb/512GB των 1590€ + 500€ Dell 4k 32"(αρα συνολο 2100€) σε σχεση με εναν iMac 24" M3 16gb/512GB των 2350€ ειναι: δυνατοτερο/ταχυτερο δυνατοτερη καρτα γραφικων μεγαλυτερη οθονη που εχει και χρηση μελλοντικη για αλλα μηχανηματα μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο φθηνοτερο Είχα ξεχάσει πως υπάρχει ο Μ2 Pro... τώρα μ' έβαλες σε σκέψεις... Θενξ πάντως για την απάντηση. Είναι top!
petran1790 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, _filippos_ είπε Μια χαρά δουλειά βγάζεις σ' έναν macbook pro στις 16" και μια χαρά δουλειά θα βγάζεις σ' έναν iMac με 24" Μην κολλάμε στις 3" διαφορά στην οθόνη. Είδα έναν iMac 24ρη απο κοντά, δεν μ' ενόχλησε και τόσο η 24ρα. Αυτό είναι υποκειμενικό. Πιστεύω πως η διαφορά της απόδοσης ανάμεσα σ' έναν iMac 27inch του 2017 (ή και παλαιότερο) και σ' έναν iMac M3 2023 θα είναι χαοτική. Αν τελικά δεν κρατηθώ και προχωρήσω σίγουρα θα προτιμήσω τον iMac M3 απο τον mac mini M2. Πραγματικα... αν δεν εβγαζες δουλεια γιατι αραγε η Apple βγαζει Macbook Pro των 2-3-4K ??? Και δεν τα εχουν ολοι με Docking.. Μια χαρα μπορεις να δουλεψεις και στα iMacs, αρκει να εισαι συνειδητοποιημενος στο τι αγοραζεις.. Ειναι ενα all-in-one μηχανημα (ισως το καλυτερο που κυκλοφορει..) Εγω τα λατρευω για την χρηση που κανω .. τοσα χρονια εχω μπουχτισει απο χιλιαδες καλωδια... 17 ώρες πριν, haHa είπε Tελος, ενα mac mini M2 Pro 16gb/512GB των 1590€ + 500€ Dell 4k 32"(αρα συνολο 2100€) σε σχεση με εναν iMac 24" M3 16gb/512GB των 2350€ ειναι: δυνατοτερο/ταχυτερο δυνατοτερη καρτα γραφικων μεγαλυτερη οθονη που εχει και χρηση μελλοντικη για αλλα μηχανηματα μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο φθηνοτερο Συμφωνω 1000% στο συμπερασμα σου, απλα να προσθεσω μια ακομα παραμετρο σχετικα με το "μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο".. πλεον πιστευω οτι τα μηχανηματα της Apple γινονται αχρηστα λογω ΜΗ software υποστηριξης παρα καποιου hardware failure ή μη ανεπαρκης αποδοσης των Silicons.... (ολο αυτο μου θυμιζει τα ελαστικα των αυτοκινητων, που τα αλλαζουμε λογω παλαιοτητας στα 4-5 χρονια βαρια, παρα γιατι φθαρθηκε η γομα τους) 16 ώρες πριν, _filippos_ είπε Είχα ξεχάσει πως υπάρχει ο Μ2 Pro... τώρα μ' έβαλες σε σκέψεις... Θενξ πάντως για την απάντηση. Είναι top! Υπαρχει και ειναι τουμπανος .. αλλα δες τις αναγκες σου φιλε μου και αποφασισε τι πραγματικα θελεις.. Εγω πιστευω οτι και ο Μ3 16/512 μπορει να σε καλυψει ανετα... Βεβαια εσυ το ξερεις καλυτερα αυτο βασει της δουλειας που κανεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα