acomaedo Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 On 21/12/2023 at 19:09, kostakis81 said: τι να κανουμε δηλαδη κυριε . προσπαθουμε ... κακο ειναι ? αφου μασ εχουν στα σκοταδια οι καθηγητες και παλευουμε μονοι μας ... και που να δεις τι γινετε με τα χρηματα ... τα περιοδικα θελουν 2κ και το πανεπιστημιο μασ δινει 500 μονο για δημοσιευση ... Η συντριπτική πλειοψηφία των περιοδικών με impact factor έχουν επιλογή για δημοσίευση χωρίς APC. 1
RedEnergy Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εργάζομαι ως αυτό που στην Ελλάδα λέγεται επίκουρος καθηγητής, σε πανεπιστήμιο του Russell Group και έχω αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις ως πρώτος author σε περιοδικά με IF>10. Αυτά που διαβάζω είναι τουλάχιστον προβληματικά. Καταρχάς, δεν χρειάζεσαι APC εκτός κι αν θες Open Access (που από ότι γράφεις δε νομίζω να χρειάζεσαι). - Προσπαθείς να κάνεις PhD τι σημαίνει; πως το έχεις ξεκινήσει; πως προσπαθείς να μπείς σε PhD πρόγραμμα; - Ρωτάς τι παίζει και αν είναι εύκολο. Κατέβασε άρθρα που είναι στον τομέα σου, και διάβασε. Είναι κάτι που μπορείς να ακολουθήσεις; Υπάρχουν βιβλία με walkthroughs και ιδέες για το πως να κάνεις structure. Ένα πολύ καλό που έχω υπόψιν μου είναι το "Writing Your Journal Article in twelve weeks" της W L Belcher. - Αν έχεις ξεκινήσει, αυτή είναι ερώτηση για τον επιβλέποντα καθηγητή σου. Αλλά αν μόλις ξεκίνησες, τι θα δημοσιεύσεις αφού τώρα ξεκινάς τη συλλογή δεδομένων σου. - Υπάρχουν περιοδικά με IF στα τάρταρα, που το peer review θα είναι πιο "στρωμένο" από άλλα. Αλλά αυτό έχει και συνέπειες. Υπάρχουν και predatory, υπάρχουν και αστέρια. - Η επιστημονική δημοσίευση όμως στο academia, πολύ σπάνια είναι δουλειά ενός. - Ένα καλό ranking των περιοδικών με IF, citescore, και Quartile κατάταξη είναι στο scimago journal rank. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2023 από RedEnergy 3
kostakis81 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου απλα οι καθηγητες ειναι χυμα και δεν εχω καθοδηγηση απο κανεναν . ακομα και το περιοδικο πρεπει να το βρω μονος μου μου ειπαν ...
Gingerbread Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 10 hours ago, kostakis81 said: απλα οι καθηγητες ειναι χυμα και δεν εχω καθοδηγηση απο κανεναν . ακομα και το περιοδικο πρεπει να το βρω μονος μου μου ειπαν ... Το να βρεις μόνος σου περιοδικό δεν είναι κακό, ούτε παράδοξο να στο ζητάνε. Θα σε βοηθήσει να δεις τι περιοδικά υπάρχουν και θα σε φέρουν πιο κοντά στην διαδικασία της δημοσίευσης. Βέβαια αφού τους προτείνεις το πειροδικό θα το δουν και εκείνοι και θα αποφασίσουν. Για μενα το πρόβλημα με βάση αυτά που γράφεις είναι πως βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που δεν σε βοηθάει καθόλου και πως ενδεχομένως χάνεις τον χρόνο σου. 4
acomaedo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 18 hours ago, kostakis81 said: απλα οι καθηγητες ειναι χυμα και δεν εχω καθοδηγηση απο κανεναν . ακομα και το περιοδικο πρεπει να το βρω μονος μου μου ειπαν ... Δεν έχεις ξεκινήσει διδακτορικό απο ότι είπες, άρα τι είδους συνεργασία έχεις με κάποιον καθηγητή για να σε βοηθήσει ή να σε καθοδηγήσει; Αν είσαι σε κάποιο μεταπτυχιακό ρώτα τον επιβλέποντα της εργασία σου, αν το θέμα της εργασίας σου θα μπορούσατε να το υποβάλετε σε κάποιο περιοδικό έχοντας ήδη ψάζει κάποια περιοδικά που καλύπτουν το αντικείμενο και προτείνοντας 3-4. Αν κάνω λάθος και έχεις ξεκινήσει ήδη διδακτορικό, από την βιβλιογραφική ανασκόπηση που έχεις κάνει ήδη για το διδακτορικό σου θα έπρεπε να έχεις ήδη ένα short list απο πιθανά περιοδικά που θα μπορούσες να στείλεις αυτό που σκέφτεσαι. Οπότε πας στον επιβλέποντα με έναν αρχικό σκελετό του προτεινόμενου άρθρου και μια λιστα με περιοδικα που πιστεύεις ότι κολλάνε. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από acomaedo 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα