Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δεν αφορά εμένα Εργαζόμενος που τελευταία ημέρα εργασία λόγω παραίτησης είναι η 2 Ιανουαρίου 2024 δικαιούται κανονική άδεια του 2024; Ευχαριστω
logokrimenos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ανάλογα πόσα χρόνια έχει στην δουλειά. Αν δεν κανω τεράστιο λάθος απο τον 3ο χρόνο και μετά δικαιούσαι το σύνολο της άδειάς σου απο την 1/1 του έτους. Χρήσιμες πληροφορίες θα βρείς στο site του ΚΕΠΕΑ Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από logokrimenos 1
paylidis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Αν δεν κανω τεράστιο λάθος απο τον 3ο χρόνο και μετά δικαιούσαι το σύνολο της άδειάς σου απο την 1/1 του έτους. Αυτο γνωριζω και εγω. Νωριτερα παει αναλογικα οποτε δε θα δικαιουνταν, αλλα εφοσον ειναι καποια χρονια τη δικαιουται ολοκληρη και ειτε τη λαμβάνει ειτε αποζημιωνεται για το συνολο της 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Ευχαριστώ πολύ Εργάζεται κάπου 8 χρόνια στον ίδιο εργοδότη τελευταία
Dantε Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Πληρωνεται κανονικα ολη την αδεια του 24. 2
haris_216 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν αφορά εμένα Εργαζόμενος που τελευταία ημέρα εργασία λόγω παραίτησης είναι η 2 Ιανουαρίου 2024 δικαιούται κανονική άδεια του 2024; Ευχαριστω Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, γιατί τα τελευταία χρόνια όλα τα εργασιακά δικαιώματα πάνε από το κακό στο χειρότερο (πάντα για το...καλό μας ) ναι την δικαιούται. Μάλιστα είναι ο λόγος που συνήθως ο εργοδότης θέλει να απολύσει 31/12 (μπουναμάς για το νέο έτος) ενώ ο εργαζόμενος θέλει αυτό να συμβεί μετά την 1/1
alexariz111 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Καλημέρα! Τη βοήθεια σας παρακαλώ! Εργαζομουν σε βιομηχανία από 9/2021 και παραιτήθηκα στις 29/2/20024 Την τελευταία μέρα εργασίας ήμουν σε άδεια με την τελευταία μέρα υπολοίπου άδειας του '23! Άδειες του '24 δεν πήρα καθολου… Πληρωμη τελευταιου μισθού έγινε κανονικά αρχες Μαρτίου! Δώρο Πάσχα θα μου βάλουν αναλογικά στην ώρα του(υποθέτω), αλλα από άδειες και επιδομα άδειας της φετινής χρονιας τι δικαιούμαι και μέχρι πότε έχει το δικαιωμα ο εργοδότης να μου τα πληρωσει;
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, alexariz111 είπε Καλημέρα! Τη βοήθεια σας παρακαλώ! Εργαζομουν σε βιομηχανία από 9/2021 και παραιτήθηκα στις 29/2/20024 Την τελευταία μέρα εργασίας ήμουν σε άδεια με την τελευταία μέρα υπολοίπου άδειας του '23! Άδειες του '24 δεν πήρα καθολου… Πληρωμη τελευταιου μισθού έγινε κανονικά αρχες Μαρτίου! Δώρο Πάσχα θα μου βάλουν αναλογικά στην ώρα του(υποθέτω), αλλα από άδειες και επιδομα άδειας της φετινής χρονιας τι δικαιούμαι και μέχρι πότε έχει το δικαιωμα ο εργοδότης να μου τα πληρωσει; Τα δικαιουσε ολα να τα πληρωθεις !!! Αδεια 2024 και επιδομα αδειας 2024 Επισης ενα μικρο μερος απο το επιδομα Πασχα 2024 Λογικα τελος Μαρτιου !Παρε ενα τηλεφωνο στη γραμματεια τους Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2024 από Γιάννης Platano
alexariz111 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Όλης της χρονιάς ή αναλογικά τους 2 μήνες του '24 που εργάστηκα; Ευχαριστώ για την γρηγορη απάντηση σου!
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, alexariz111 είπε Όλης της χρονιάς ή αναλογικά τους 2 μήνες του '24 που εργάστηκα; Ευχαριστώ για την γρηγορη απάντηση σου! Ολης της χρονιας ...Γνωστος μου που με δικη μου παρενεση παραιτηθηκε 3/1/24 αντι 27/12/23 που ηθελε τα πηρε ολα τελος Ιανουαριου !!! Αδεια 2024 , επιδομα αδειας 2024 και κατι λιγα ευρω απο δωρο Πασχα 2024 Με καθαρα 850 τον μηνα οταν δουλευε πηρε καπου στα 1350 ευρω για τα παραπανω Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2024 από Γιάννης Platano
alexariz111 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Ακριβώς το ίδιο και γω, 850 καθαρά έπαιρνα! Οπότε είναι να παίρνω και γω αυτά τα χρήματα περίπου στην επόμενη μισθοδοσία απ' ότι έχω καταλάβει και ότι μου αναλογεί από δώρο Πάσχα όταν βάλει το δώρο και στους υπόλοιπους! Μήπως έχει το δικαίωμα ο εργοδότης ομως το επίδομα αδείας να το πληρώσει με την άδεια του καλοκαιριού ή πρέπει να πληρωθεί τώρα λόγω αποχώρησης; sorry αν σε ζαλίζω..
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 4 λεπτά πριν, alexariz111 είπε Ακριβώς το ίδιο και γω, 850 καθαρά έπαιρνα! Οπότε είναι να παίρνω και γω αυτά τα χρήματα περίπου στην επόμενη μισθοδοσία απ' ότι έχω καταλάβει και ότι μου αναλογεί από δώρο Πάσχα όταν βάλει το δώρο και στους υπόλοιπους! Μήπως έχει το δικαίωμα ο εργοδότης ομως το επίδομα αδείας να το πληρώσει με την άδεια του καλοκαιριού ή πρέπει να πληρωθεί τώρα λόγω αποχώρησης; sorry αν σε ζαλίζω.. Οχι δεν εχει αυτο το δικαιωμα αφου σταματαει η εργασια . Το ειχαν πει και απο την επιθεωρηση εργασιας
alexariz111 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Ευχαριστώ πολύ Γιάννη για τις απαντήσεις σου! Ελπίζω να πληρωθούν όλα, όπως και όταν πρέπει, και να μη χρειαστεί να τηλεφωνώ σε γραμματείες και λογιστήρια και να τρέχω σε υπηρεσίες! Θέλω να γίνουν όλα όπως και ""ότι λέει ο νόμος""... όπως έλεγε πάντα ο πρώην εργοδότης μου!!! 1
gx2 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Όπως τα λέει ο Γιάννης. Ήσουν στο τρίτο χρόνο εργασίας οπότε δικαιούσαι ολόκληρη τη άδεια, καθώς και το επίδομα αδείας. Spoiler Εάν λήξει η σύμβαση εργασίας με οποιονδήποτε τρόπο (απόλυση, παραίτηση, θάνατος εργαζόμενου, λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου), και ο εργαζόμενος δεν είχε πάρει την κανονική του άδεια που του οφείλεται, τότε δικαιούται τις αποδοχές τις οποίες θα έπαιρνε αν του είχε χορηγηθεί η άδεια (αρ.1, παρ.3, του Ν.1346/1983). Αποζημίωση άδειας και επίδομα άδειας, αναλόγως προς τον χρόνο υπηρεσίας. α) Κατά το πρώτο ημερολογιακό έτος που έγινε η πρόσληψή του, δικαιούται να λάβει 2 ημερομίσθια ή 2/25 του μισθού για κάθε μήνα απασχόλησης, όπως και 2 ημερομίσθια σαν επίδομα αδείας (με τον περιορισμό του μισού μισθού ή των 13 ημερομισθίων). β) Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος, ο μισθωτός επίσης δικαιούται επίσης 2 ημερομίσθια ή 2/25 του μισθού για κάθε μήνα απασχόλησης, όπως και 2 ημερομίσθια σαν επίδομα αδείας( με τον περιορισμό του μισού μισθού ή των 13 ημερομισθίων). γ) Κατά το τρίτο ημερολογιακό έτος και για τα επόμενα οφείλονται αποδοχές πλήρους άδειας και επιδόματος αδείας, που αντιπροσωπεύουν αυτές που θα δικαιούταν ο μισθωτός εάν έπαιρνε την άδειά του κατά το χρονικό διάστημα της λύσης της σχέσης εργασίας. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 49 λεπτά πριν, alexariz111 είπε Ευχαριστώ πολύ Γιάννη για τις απαντήσεις σου! Ελπίζω να πληρωθούν όλα, όπως και όταν πρέπει, και να μη χρειαστεί να τηλεφωνώ σε γραμματείες και λογιστήρια και να τρέχω σε υπηρεσίες! Θέλω να γίνουν όλα όπως και ""ότι λέει ο νόμος""... όπως έλεγε πάντα ο πρώην εργοδότης μου!!! Σου έστειλα και προσωπικό μήνυμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα