Ukforthemoment Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, The_Judas είπε σε ποια χωρα ταξιδευεις; δωσε μας πληροφοριες μηπως και εχειν ταξιδευσει καποιος προσφατα εκει. Tι σχέση έχει το που θα πάει;Αφού Ελλάδα θα πρέπει να περάσει τον έλεγχο.
The_Judas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ολα παιζουν ρολο. ακομα και το αεροδρομιο απο οπου θα φυγει. η Ελλαδα δεν εχει ενα μονο αεροδρομιο. Εγω οταν επεστρεψα απο την Βιεννη δεν μου ελεγξαν καν την ταυτοτητα στην Αυστρια. Γενικα οταν ζηταμε βοηθεια καλο ειναι να δινουμε περισσοτερες πληροφοριες... Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από The_Judas
ekrepali Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Αν πηγαίνεις σε χώρα εντός Ε.Ε, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Οπουδήποτε αλλού αν σε σταματήσουν για οποιοδήποτε λόγο στο αεροδρόμιο, άντε μετά να βγάλεις με τη πρεσβεία. 1
teot Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Tι σχέση έχει το που θα πάει;Αφού Ελλάδα θα πρέπει να περάσει τον έλεγχο. Ίσως πιο σημαντικό είναι η χώρα που πηγαίνει πόσο αυστηρή και τυπική είναι στους ελέγχους σε διαβατήριο/ταυτότητα παρά η έξοδος από την Ελλάδα. Το ότι θα περάσει, αν τους του περάσει.... απο εδώ τους ελέγχους δεν σημαίνει οτι θα το δεχθεί και η χώρα εισόδου. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από teot 3
ekrepali Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 1 minute ago, teot said: Το ότι α περάσει απο εδώ τους ελέγχους δεν σημαίνει οτι θα το δεχθεί και η χώρα εισόδου. Επίσης αυξάνονται οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά ξένο αεροδρόμιο αν η πτήση είναι με ανταπόκριση.
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, teot είπε Ίσως πιο σημαντικό είναι η χώρα που πηγαίνει πόσο αυστηρή και τυπική είναι στους ελέγχους σε διαβατήριο/ταυτότητα παρά η έξοδος από την Ελλάδα. Το ότι θα περάσει, αν τους του περάσει.... απο εδώ τους ελέγχους δεν σημαίνει οτι θα το δεχθεί και η χώρα εισόδου. Aν είναι λάθος τα εγγραφα του δεν θα περάσει καν τον έλεγχο στην Ελλάδα ωστε να έχει πρόβλημα στην άφιξη στην άλλη χώρα. 1
ekrepali Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 3 minutes ago, Ukforthemoment said: Aν είναι λάθος τα εγγραφα του δεν θα περάσει καν τον έλεγχο στην Ελλάδα ωστε να έχει πρόβλημα στην άφιξη στην άλλη χώρα. Mια φίλη μου είχε ληγμένη ταυτότητα εδώ και 15 χρόνια που πήρε διαζύγιο... δε πήγε να βγάλει καινούργια ώστε να φύγει το όνομα του συζήγου. Η ταυτότητα της δεν υπήρχε καν στη βάση δεδομένων της αστυνομίας... το διαπίστωσε πριν 1 μήνα που πήγε να βγάλει νέα ταυτότητα. Για ταυτοπροσωπία στο αστυνομικό τμήμα... έδωσε το δίπλωμα οδήγησης το οποίο είχε εκδωθεί με τη ληγμένη ταυτότητα. 😄 On topic... με τη ληγμένη αυτή ταυτότητα είχε ταξιδέψει σε Κύπρο, Ιταλία, Ρουμανία με απευθείας πτήσεις πήγαινε-έλα.
teot Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Aν είναι λάθος τα εγγραφα του δεν θα περάσει καν τον έλεγχο στην Ελλάδα ωστε να έχει πρόβλημα στην άφιξη στην άλλη χώρα. Ο αδελφός μου είχε χειρόγραφη ταυτότητα που είχε βγει στον πρώτο μήνα που είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν οι εκτυπωμένες... απο την Ελλάδα περνούσε κανονικά, δύο φορές σε ξένα αεροδρόμια (εντός ΕΕ) αντιμετώπισε πρόβλημα και μάλιστα την δεύτερη αρκετά σοβαρό (πάνω από 3 ώρες στο αεροδρόμιο) που δεν τον επέτρεπαν την είσοδο. Και δεν ήταν θέμα της χειρόγραφης γιατί η σύζυγος του με χειρόγραφη αλλά απο την περίοδο που έβγαιναν οι χειρόγραφες (έχουν κατάλογο με τις διάφορες τυποποιήσεις ταυτότητας κάθε χώρας) περνούσε κανονικά.... τελικά με την επιστροφή του αναγκάστηκε και δήλωσε απώλεια για βγάλει καινούρια ταυτότητα. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από teot
tzotzo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 18 minutes ago, Ukforthemoment said: Aν είναι λάθος τα εγγραφα του δεν θα περάσει καν τον έλεγχο στην Ελλάδα ωστε να έχει πρόβλημα στην άφιξη στην άλλη χώρα. Δύο ελέγχοι γίνονται στο ελληνικό αεροδρόμιο. Στο check-in και στο boarding. Στο check-in ίσως να υπάρχει λίγο μεγαλύτερη προσοχή. Στο boarding πολύ δυσκολα
mprou Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Με ταυτότητα έκδοσης του 2001 (τα στοιχεία γραμμένα με το χέρι!), όσες φορές είχα ταξιδέψει προ covid εντός EΕ, ποτέ δεν μου είπε κανείς τίποτα. Αρχές του 2022 έκανα ένα ταξίδι Ολλανδία. Στο Schiphol ο Ολλανδός που έλεγχε βεβαιώσεις covid και ταυτότητες μου είπε δεν είχε ξαναδεί ποτέ τόσο παλιά Ελληνική ταυτότητα😅. Ωχ λέω από μέσα μου, την κάτσαμε τώρα... νομίζω του είπα κάτι του στυλ περιμένω κάθε χρόνο τις μοντέρνες ταυτότητες και αυτές δεν έρχονται ποτέ. Γελάει, μου λέει it's ok και συνέχισα το δρόμο μου😁 Την ίδια χρονιά λόγω έκδοσης νέου διαβατηρίου έπρεπε αναγκαστικά να την αλλάξω και φέτος βγήκανε οι νέες! Άμα δεν σε θέλει....😆
sdikr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, ekrepali said: Αν πηγαίνεις σε χώρα εντός Ε.Ε, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Οπουδήποτε αλλού αν σε σταματήσουν για οποιοδήποτε λόγο στο αεροδρόμιο, άντε μετά να βγάλεις με τη πρεσβεία. Πάντα εχει να κάνει με το που θα πέσεις ακόμα και ΕΕ, μπορεί να σε κρατήσουν για έλεγχο εξτρά στο αεροδρόμιο στο εξωτερικό και να χάσεις την πτήση σου, μετά θα σου δώσουν το οκ, αλλά την πτήση την έχεις χάσει και δεν προβλέπεται και επιστροφή χρημάτων. Σε γενικές γραμμές δύσκολα να γίνει, έχω διαβάσει για καθυστερήσεις μικρές, μου έχει συμβεί και εμένα ψάχνανε να βρούνε ημερομηνία λήξεως μέχρι που ήρθε κάποιος και είπε έτσι είναι οι ταυτότητες τους. Όπως και να έχει, τώρα στις 2 ημέρες δεν μπορεί να κάνει κάτι ο ts, ότι είναι να κάνει ο Μέρφι και ο Διας θα το κάνουν.
GeorgeTrzs Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Προχθές ταξίδεψα για και από Στοκχόλμη με ταυτότητα 10/2008 χωρίς κανένα θέμα…. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2023 από GeorgeTrzs
bkran Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Κι εγώ ταξίδεψα Οκτώβρη Γαλλία με ταυτότητα του 2011. Στη Γαλλία τις κοιτάνε και στην είσοδο και καταγράφουν τα στοιχεία, δεν είχα κανένα πρόβλημα.
csontheline Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 9 hours ago, Ukforthemoment said: Tι σχέση έχει το που θα πάει;Αφού Ελλάδα θα πρέπει να περάσει τον έλεγχο. Λογικά οι διαδρομές σου είναι χώρα εκτός schengen - Ελλάδα (ή ΕΕ γενικότερα). Ανήκεις σε εμάς που μπαινοβγαίνουμε στην schengen και άρα περνάμε κανονικό έλεγχο (αστυνομία ή αυτοματοποιημένα μηχανήματα). Όσοι κάνουν διαδρομές εντός schengen, δεν περνάνε κάποιον τέτοιον έλεγχο. 1
penny_gr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δε προλαβαίνεις αλλά για κανένα άλλον που μπορεί να το διαβάσει, κι εγώ που είχα αυτό το ζήτημα τη δήλωσα χαμένη και μου έκλεισαν ραντεβού αμέσως. Και μια βδομάδα για να έρθει η νέα ταυτότητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα