Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω από ebay ένα αντικείμενο (που δεν βρίσκω αλλού) από Κίνα. Στην σελίδα του προϊόντος αναφέρει Free Economy International Shipping και στις πληροφορίες αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξουν φόροι και επιβαρύνσεις που τις πληρώνει ο αγοραστής. Όταν βάζω το αντικείμενο στο καλάθι, μου προσθέτει VAT με την υποσημείωσει ότι δεν θα πληρώσω επιπλέον τελωνειακά τέλη (custom charges). 

Και η ερώτηση μου είναι σε όσους έχουν ανάλογη εμπειρία αν ισχύει κάτι τέτοιο και αν όντως δεν τους ζητήθηκαν επιπλέον δασμοί/φπα κλπ για να παραλάβουν το αντικείμενο όταν έφτασε Ελλάδα. 

Δημοσ.
1 hour ago, kax54638 said:

Και η ερώτηση μου είναι σε όσους έχουν ανάλογη εμπειρία αν ισχύει κάτι τέτοιο και αν όντως δεν τους ζητήθηκαν επιπλέον δασμοί/φπα κλπ για να παραλάβουν το αντικείμενο όταν έφτασε Ελλάδα. 

Ισχύει. Όταν προσθέτει VAT στο checkout, το τελωνείο προ-πληρώνεται. Πιθανότατα να έρθει σπίτι με courier κιόλας. Προσωπικά το έχω συναντήσει κυρίως από ΗΠΑ, αλλά φαντάζομαι ότι θα δίνεται η ίδια επιλογή και για sellers από οπουδήποτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα με vat προπληρωμενο μου ζητησαν 5€ μονο σε global shipping program προκρατει import charges και δε ζητουν τιποτε

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ.
Just now, elgol said:

Εμενα με vat προπληρωμενο μου ζητησαν 5€

Συμβαίνει (σπάνια βέβαια), αλλά μπορούσες να τα πάρεις πίσω από το eBay. 

Δημοσ.
Just now, elgol said:

Στο ali νομιζω προπληρωνεις vat αλλα εξακολουθεις να εισαι υπολογος σε customs-duties κλπ

Αυτό αν κατάλαβα καλά μου είπαν και από το chat του ebay. Ότι δεν θα χρεωθείς ξανά vat (ΦΠΑ δηλαδή) αλλά έξοδα εκτελωνισμού ναι. Μπέρδεμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...