kax54638 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Θέλω να αγοράσω από ebay ένα αντικείμενο (που δεν βρίσκω αλλού) από Κίνα. Στην σελίδα του προϊόντος αναφέρει Free Economy International Shipping και στις πληροφορίες αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξουν φόροι και επιβαρύνσεις που τις πληρώνει ο αγοραστής. Όταν βάζω το αντικείμενο στο καλάθι, μου προσθέτει VAT με την υποσημείωσει ότι δεν θα πληρώσω επιπλέον τελωνειακά τέλη (custom charges). Και η ερώτηση μου είναι σε όσους έχουν ανάλογη εμπειρία αν ισχύει κάτι τέτοιο και αν όντως δεν τους ζητήθηκαν επιπλέον δασμοί/φπα κλπ για να παραλάβουν το αντικείμενο όταν έφτασε Ελλάδα.
kax54638 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 6 minutes ago, elgol said: Ποσο κανει; US $89.99 και προσθέτει $21.60 VAT. Σύνολο US $111.59.
elgol Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Κατω απο 150 δεν εχει δασμους νομιζω οποτε μπορει να ζητησουν μονο τα τελη εκτελωνισμου τα ελτα 5-10€
Haldol Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, kax54638 said: Και η ερώτηση μου είναι σε όσους έχουν ανάλογη εμπειρία αν ισχύει κάτι τέτοιο και αν όντως δεν τους ζητήθηκαν επιπλέον δασμοί/φπα κλπ για να παραλάβουν το αντικείμενο όταν έφτασε Ελλάδα. Ισχύει. Όταν προσθέτει VAT στο checkout, το τελωνείο προ-πληρώνεται. Πιθανότατα να έρθει σπίτι με courier κιόλας. Προσωπικά το έχω συναντήσει κυρίως από ΗΠΑ, αλλά φαντάζομαι ότι θα δίνεται η ίδια επιλογή και για sellers από οπουδήποτε.
elgol Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εμενα με vat προπληρωμενο μου ζητησαν 5€ μονο σε global shipping program προκρατει import charges και δε ζητουν τιποτε Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από elgol
Haldol Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Just now, elgol said: Εμενα με vat προπληρωμενο μου ζητησαν 5€ Συμβαίνει (σπάνια βέβαια), αλλά μπορούσες να τα πάρεις πίσω από το eBay.
elgol Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Στο ali νομιζω προπληρωνεις vat αλλα εξακολουθεις να εισαι υπολογος σε customs-duties κλπ
kax54638 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Just now, elgol said: Στο ali νομιζω προπληρωνεις vat αλλα εξακολουθεις να εισαι υπολογος σε customs-duties κλπ Αυτό αν κατάλαβα καλά μου είπαν και από το chat του ebay. Ότι δεν θα χρεωθείς ξανά vat (ΦΠΑ δηλαδή) αλλά έξοδα εκτελωνισμού ναι. Μπέρδεμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα