NikolasKon14 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Βάλε το πιάτο στο μπαλκόνι και τελειώνει το πανηγύρι…απλά πράγματα.
spirosR7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, NikolasKon14 είπε Βάλε το πιάτο στο μπαλκόνι και τελειώνει το πανηγύρι…απλά πράγματα. Αυτό είναι το καλύτερο αλλά για κακή μου τύχη δε πιάνει αυτά που θέλω δηλαδή hotbird και άστρα. Καλύπτει τον ορίζοντα άλλη πολυκατοικία μπροστά...
iml Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 19/12/2023 στις 9:26 ΠΜ, vamvakoolas είπε επειδη για ασχετο θεμα ειχανε ζητησει να κλειδωσει η πορτα ταρατσας αυτο ειναι παρανομο και υπαρχει σχετικο προστιμο απο πυροσβεστικη. Σε περιπτωση φωτιας σεισμου κτλ θα πρεπει οι κατοικοι να μπορουν να εχουν προσβαση ταρατσα. Υπηρχε για λιγο διαστημα καποια ανοχη για τα Εξαρχεια (Αθηνα) γιατι το χρησιμοποιουσαν για να πετανε μολοτοφ αλλα και τωρα νομιζω ακομα και εκει τις ξανα ανοιξαν.... Πιο παράνομο από το να είναι ξεκλείδωτη, να ανέβει καμια παρέα πιτσιρίκια και να πέσει απο πάνω κανένα στο τσακίρ κέφι? Βλέπεις, υπάρχουν κ αντεπεχειρηματα. Κλειδωμένη πόρτα με ελεύθερη πρόσβαση για κεραίες κλπ ζητώντας κλειδί από το διαχειριστή (ως ενοικιαστής) ή από κάποιον ιδιοκτήτη. Αυτό από μένα. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2023 από iml
vamvakoolas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 8 minutes ago, iml said: Πιο παράνομο από το να είναι ξεκλείδωτη, να ανέβει καμια παρέα πιτσιρίκια και να πέσει απο πάνω κανένα στο τσακίρ κεφι? Κλειδωμένη πόρτα με ελεύθερη πρόσβαση για κεραίες κλπ ζητώντας κλειδί από το διαχειριστή (ως ενοικιαστής) ή από κάποιον ιδιοκτήτη. αν ποιασει φωτια ψαχνε μεσα στο πανικο το διαχειριστη. Σου εχω εναλλακτικη, πηδα ή περιμενε στο μπαλκονι. Οπως και στο σεισμο υπαρχουν διαδικασιες που πρεπει να ακολουθουνται. Ο νομος υπαρχει γιατι υπαρχει σκεπτικο απο πισω. Η καθε πολυκατοικια αποφασιζει τι θα πραξει. 1
iml Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε αν ποιασει φωτια ψαχνε μεσα στο πανικο το διαχειριστη. Σου εχω εναλλακτικη, πηδα ή περιμενε στο μπαλκονι. Οπως και στο σεισμο υπαρχουν διαδικασιες που πρεπει να ακολουθουνται. Ο νομος υπαρχει γιατι υπαρχει σκεπτικο απο πισω. Η καθε πολυκατοικια αποφασιζει τι θα πραξει. Ειδικά σε φωτιά, η κύρια επιδίωξη πρέπει να είναι να πάει κάποιος προς τα κάτω ΑΝ μπορεί. Εμείς σαν πιτσιρίκια πάντως, μεταξύ άλλων, ανεβαίναμε σε ξεκλείδωτες ταράτσες που είχαμε σταμπάρει και από εκεί πηδουσαμε σε διπλανες οικοδομές με παρόμοιο ύψος. Παιχνίδι, εξερεύνηση και άγνοια κινδύνου. Indiana Jones κατάσταση. Καλύτερα κλείδωμα. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2023 από iml
haris_216 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Ούτε ξεκλείδωτη για όλους, αν και οι κανονισμοί ασφαλείας (για σεισμό, πυρασφάλεια) αυτό λένε, αλλά ούτε και κλειδωμένη με κλειδί στο διαχειριστή (αν και εδώ χρειάζεται για λόγους ασφαλείας που άπτονται του ποινικού δικαίου). Η χρυσή τομή θεωρώ ότι είναι το να είναι κλειδωμένη αλλά να έχει κλειδί το κάθε διαμέρισμα. Α, και μία επισήμανση. Τα θέματα σεισμού/πυρασφάλειας δεν αφορούν μόνο την ξεκλείδωτη πόρτα. Αφορούν το "ελεύθερο" κλιμακοστάσιο γενικότερα. Οι παπουτσοθήκες, τα τραπεζάκια, οι στοίβες με τα καυσόξυλα, τα ποδήλατα, κλπ μπορεί να διευκολύνουν αφού δημιουργούν άτυπη αποθήκη εκτός του σπιτιού ή και να ομορφαίνουν κάποια είσοδο (προφανώς όχι τα καυσόξυλα αλλά ίσως μία κονσόλα/τραπεζάκι) αλλά σίγουρα είναι προβληματικά σε περιπτώσεις γρήγορης εκκένωσης, ειδικά όταν αυτή γίνεται σε φάση μειωμένου φωτισμού (διακοπή) και πανικού.
Nabuko Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, iml είπε Ειδικά σε φωτιά, η κύρια επιδίωξη πρέπει να είναι να πάει κάποιος προς τα κάτω ΑΝ μπορεί. Καλύτερα κλείδωμα. Αν δεν μπορεί? Αν η φωτιά ξεκίνησε από κάτω και ανεβαίνει? Γενικώς ούτε ταράτσα ούτε κεντρική είσοδος μόνιμα κλειδωμένες
iml Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Nabuko είπε Αν δεν μπορεί? Αν η φωτιά ξεκίνησε από κάτω και ανεβαίνει? Γενικώς ούτε ταράτσα ούτε κεντρική είσοδος μόνιμα κλειδωμένες Μπατε σκύλοι αλέστε, φάση δηλαδή?
Nabuko Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, iml είπε Μπατε σκύλοι αλέστε, φάση δηλαδή? Όταν σου κάνει κανένα σεισμό 6+ ρίχτερ θέλω να σε δω πως θα βγεις έξω. Όταν θα τρέχουν όλοι ποιος θα είναι ο ψύχραιμος που θα κάτσει να ξεκλειδώνει την πόρτα.
iml Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Συμφωνούμε, Η εξώπορτα δεν λέμε να κλειδώνει, αλλά να ανοίγει ελεύθερα από μέσα προς τα έξω. Αν οι ένοικοι θέλουν πρόσθετη ασφάλεια , υπάρχουν λύσεις με μαγνητικές κλειδαριές. Στην ταράτσα δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί μπορεί να βγει κάποιος χωρίς κλειδί κ να κλειδωθεί έξω μέχρι να τον βρούνε. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2023 από iml
haris_216 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Η πραγματικότητα είναι ότι η ασφάλεια για σεισμό/λοιμό/καταποντισμό έχει άλλες απαιτήσεις από την ασφάλεια για κλοπή/διάρρηξη/απειλή βίας. Με δεδομένο ότι αυτά έρχονται εντελώς σε αντίθεση, συνήθως θα επιλεχθεί το πιο πιθανό σενάριο. Και αν και βρισκόμαστε σε σεισμογενή χώρα δυστυχώς το πιο πιθανό (everyday) σενάριο δεν αφορά το σεισμό αλλά τα διάφορα λαμόγια (ντόπια και αλλοδαπά) που προσπαθούν να κάνουν ντου. 1
spirosR7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Φίλοι μου σας ευχαριστώ για όλες τις ιδέες και απαντήσεις. Πλέον το μπαλωσα με μονωτική το μοναδικό lnb που άφησα επάνω astra19.2 και ελπίζω όχι να μη μου το κλέψει αλλά να ξαναπροσπαθήσει και η τύχει να με ευνοήσει να είμαι σπίτι να ανέβω επανω και να τον τσακωσω...Όχι ότι θα του πάρω το κεφάλι αλλά θα έχω μια απόδειξη και έτσι θα του ζητήσω και το άλλο lnb για να μην τον τρέχω.
Nabuko Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Η πραγματικότητα είναι ότι η ασφάλεια για σεισμό/λοιμό/καταποντισμό έχει άλλες απαιτήσεις από την ασφάλεια για κλοπή/διάρρηξη/απειλή βίας. Με δεδομένο ότι αυτά έρχονται εντελώς σε αντίθεση, συνήθως θα επιλεχθεί το πιο πιθανό σενάριο. Και αν και βρισκόμαστε σε σεισμογενή χώρα δυστυχώς το πιο πιθανό (everyday) σενάριο δεν αφορά το σεισμό αλλά τα διάφορα λαμόγια (ντόπια και αλλοδαπά) που προσπαθούν να κάνουν ντου. Κάνεις λάθος, θα επιλεγεί το νόμιμο σενάριο. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για σεισμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, φωτιές, κλέφτες ή βιαστές. Μια φορά θα γίνει η στραβή. Αποφασίστε από τώρα ποιος θα πάει κατηγορούμενος σε εκείνη την περίπτωση για να μην ψάχνεστε τελευταία στιγμή.
haris_216 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Nabuko είπε Κάνεις λάθος, θα επιλεγεί το νόμιμο σενάριο. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για σεισμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, φωτιές, κλέφτες ή βιαστές. Μια φορά θα γίνει η στραβή. Αποφασίστε από τώρα ποιος θα πάει κατηγορούμενος σε εκείνη την περίπτωση για να μην ψάχνεστε τελευταία στιγμή. Εσύ κάνεις λάθος καθώς δεν έγραψα τι ΠΡΕΠΕΙ να επιλεχθεί αλλά τι ΘΑ επιλεχθεί. Και μάλιστα, αφού δεν θεωρώ ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια, έβαλα και τη λέξη "συνήθως". Εκτός πια αν εσύ ξέρεις πολλές πολυκατοικίες που υπερτερεί η φοβία για την φωτιά/σεισμό έναντι της εισόδου "μη προσκεκλημένων ατόμων", οπότε μου λες και αντικαθιστώ το "συνήθως" με το "σπανίως" Σημ. Για την ιστορία, επειδή λόγω δουλειάς μπαίνω σε αρκετές πολυκατοικίες (νόμιμα και χτυπώντας κουδούνι ), είναι πλέον "κλασσικό" το κλείδωμα, ειδικά μετά τις 10-11 το βράδυ. Πολλές τέτοιες ανακοινώσεις στις εισόδους 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα