Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω δορυφορικό κάτοπτρο στη ταράτσα και σήμερα καθώς ανοίγω τη δορυφορική είδα ότι δε κατέβαζε σήμα με τίποτα. Λέω θα είναι προσωρινό κάτι θα έγινε. Το απόγευμα πάλι το ίδιο οπότε πάω πάνω και είδα ότι μου είχαν κλέψει το lnb. Δηλαδή πόσο τσιπης είναι κάποιος που δεν έχει 10 ευρώ για lnb...; Τελοσπαντων η πρόσβαση στη ταράτσα είναι ελεύθερη. Για λουκέτο δύσκολα αφού κάθε όροφος έχει πόρτα που βγαίνεις στη ταράτσα... Καμία ιδέα για να μην με κλέβουν κάθε τρεις και λίγο; 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υποθέτω ότι αυτός που στο πήρε είναι από την πολυκατοικία και το έβαλε στο δικό του πιάτο επειδή χάλασε το δικό του. Ίσως θα μπορούσες να γράψεις το όνομά σου στο lnb και στο πιάτο. Παρόμοιο θέμα είχα και εγώ. Μια ηλικιωμένη είχε θέμα με το πιάτο της και φώναξε τεχνικό. Αυτός αντί να φτιάξει το δικό της πιάτο, κούναγε και πείραζε το δικό μου. Για 2 μέρες δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται. Είχα διπλό lnb και βρέθηκα να έχω μονό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, ATmega είπε

Υποθέτω ότι αυτός που στο πήρε είναι από την πολυκατοικία και το έβαλε στο δικό του πιάτο επειδή χάλασε το δικό του. Ίσως θα μπορούσες να γράψεις το όνομά σου στο lnb και στο πιάτο. Παρόμοιο θέμα είχα και εγώ. Μια ηλικιωμένη είχε θέμα με το πιάτο της και φώναξε τεχνικό. Αυτός αντί να φτιάξει το δικό της πιάτο, κούναγε και πείραζε το δικό μου. Για 2 μέρες δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται. Είχα διπλό lnb και βρέθηκα να έχω μονό. 

Ούτε καν φίλε. 3 πιάτα είναι πάνω το ένα παρατημένο το ένα δικό μου με 3 lnb και ένα άλλο. Είδα και δεν έχει βάλει κανείς στο δικό του πιάτο. Η πολυκατοικία είναι ότι ναι οπότε δε θα κάτσω ψάξω να βρω ποιος το έκανε αλλά μια λύση για το πώς να το αποτρέψω να ξαναγίνει... Τελευταία λύση είναι να τα ξηλωσω όλα μόνος μου δυστυχώς και να μη βλέπω δορυφορικη. Γενικά η πολυκατοικία έχει πολλά θέματα ο καθένας κάνει ότι του κατέβει...

Επεξ/σία από spirosR7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kastorianos είπε

Μήπως κάποιος έχει βάλει πιάτο στό μπαλκόνι του?Τό έχεις κοιτάξειαυτό?

Εγώ έχω εσωτερικό μπαλκονι αλλά θα δω αύριο τα μπαλκόνια προσόψεως.. Γίνεται και μια ανακαίνιση δίπλα μου ένα χρόνο και μπαινοβγαίνει οποίος να ναι..Προσωπικά δε πιστεύω ότι όποιος το πήρε μένει στην πολυκατοικία γιατί να κάνει κάτι τέτοιο ας πούμε και να εκτεθεί κιόλας αφού θα φαινόταν αργά η γρήγορα αν το έβαζε στο δικό του πιάτο. Κάποιος απέξω θα το έχει πάρει πιστεύω.

Επεξ/σία από spirosR7
Δημοσ.
9 hours ago, spirosR7 said:

Καλησπέρα έχω δορυφορικό κάτοπτρο στη ταράτσα και σήμερα καθώς ανοίγω τη δορυφορική είδα ότι δε κατέβαζε σήμα με τίποτα. Λέω θα είναι προσωρινό κάτι θα έγινε. Το απόγευμα πάλι το ίδιο οπότε πάω πάνω και είδα ότι μου είχαν κλέψει το lnb. Δηλαδή πόσο τσιπης είναι κάποιος που δεν έχει 10 ευρώ για lnb...; Τελοσπαντων η πρόσβαση στη ταράτσα είναι ελεύθερη. Για λουκέτο δύσκολα αφού κάθε όροφος έχει πόρτα που βγαίνεις στη ταράτσα... Καμία ιδέα για να μην με κλέβουν κάθε τρεις και λίγο; 

επειδη για ασχετο θεμα ειχανε ζητησει να κλειδωσει η πορτα ταρατσας αυτο ειναι παρανομο και υπαρχει σχετικο προστιμο απο πυροσβεστικη. Σε περιπτωση φωτιας σεισμου κτλ θα πρεπει οι κατοικοι να μπορουν να εχουν προσβαση ταρατσα. Υπηρχε για λιγο διαστημα καποια ανοχη για τα Εξαρχεια (Αθηνα) γιατι το χρησιμοποιουσαν για να πετανε μολοτοφ αλλα και τωρα νομιζω ακομα και εκει τις ξανα ανοιξαν....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

επειδη για ασχετο θεμα ειχανε ζητησει να κλειδωσει η πορτα ταρατσας αυτο ειναι παρανομο και υπαρχει σχετικο προστιμο απο πυροσβεστικη. Σε περιπτωση φωτιας σεισμου κτλ θα πρεπει οι κατοικοι να μπορουν να εχουν προσβαση ταρατσα. Υπηρχε για λιγο διαστημα καποια ανοχη για τα Εξαρχεια (Αθηνα) γιατι το χρησιμοποιουσαν για να πετανε μολοτοφ αλλα και τωρα νομιζω ακομα και εκει τις ξανα ανοιξαν....

Έχω ζήσει σε πολλές πολυκατοικίες με ταράτσες με λουκέτα και κλειδαριές λόγω τοι εμένα με ενοίκιο παλιά. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι παράνομο αλλά εξίσου παράνομο είναι και να κλέβουν τα πράγματα που κάποιος αγόρασε με κόπο και για να μη τρελαθουμε δε καίγομαι για 1 lnb απλά έγραψα πολλές φορές ότι η πολυκατοικία είναι ότι να ναι κυρίως λόγω και της κακοφημης γειτονιάς και δε νοιωθουμε καμία ασφάλεια να μπαινοβγαίνει οποίος θέλει γενικά και όχι μόνο στη ταράτσα. Εγώ σαν τελική ιδέα θα πάω να ξηλωσω τα άλλα 2 lnb (ήταν 4 σύνολο) θα το αφήσω με ένα και θα το φορτώσω μονοτικη ταινία τουλάχιστον αν ξαναπροσπαθήσει να έχω χρόνο να τον τσακωσω γιατί απότι είδα είχαν κλέψει και ένα άλλο το παρατημένο που έλεγα από 3 lnb δεν είδα κανένα σήμερα....

Έτσι και αλλιώς να κλειδώσει η ταράτσα είναι αδύνατον αφού σε κάθε έναν απο στους 6 ορόφους μαζί και το ισόγειο έχουν πόρτα που βγαίνει στη ταράτσα. Σιγά μην μπουν στον κόπο να πληρώσουν κλειδαριές και λουκέτα για 6 ορόφους εδώ καλά καλά δε πληρώνουν τα κοινόχρηστα...άσε που είναι κολλημένες οι ταράτσες μεταξύ των άλλων πολυκατοικιών οπότε τσάμπα ασχολουμε άμα ο άλλος είναι πιθηκας και γύφτος θα βρει τρόπο.

Επεξ/σία από spirosR7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και από γείτονα είχαν κλέψει και το θέμα είναι ότι εγώ είχα δει την κίνηση αλλά νόμιζα ότι ήταν ο γείτονας. Την επόμενη ακριβώς μέρα έμαθα ότι δε βρισκόταν στο σπίτι και του το είχαν κλέψει.

Το τι γυφτιά κυκλοφορεί δε περιγράφεται, εμένα μου είχαν κλέψει από τη ρόδα του αυτοκινήτου, την τάπα με το σήμα του αυτοκινήτου μου μπαίνει στο κέντρο της ρόδας. Δε ξέρω και πως λέγεται. 10€ κόστιζε από αντιπροσωπεία και ο άλλος ο καημένος αντί να αγοράσει ένα πήγε και έκλεψε. Μερικοί είναι ικανοί να κλέψουν ακόμα και σακούλες σκουπιδιών των 0,10€. Τι να συζητάμε τώρα, δεν υπάρχει σωτηρία.

Επεξ/σία από Bitbit
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Bitbit είπε

και από γείτονα είχαν κλέψει και το θέμα είναι ότι εγώ είχα δει την κίνηση αλλά νόμιζα ότι ήταν ο γείτονας. Την επόμενη ακριβώς μέρα έμαθα ότι δε βρισκόταν στο σπίτι και του το είχαν κλέψει.

Το τι γυφτιά κυκλοφορεί δε περιγράφεται, εμένα μου είχαν κλέψει από τη ρόδα του αυτοκινήτου, την τάπα με το σήμα του αυτοκινήτου μου μπαίνει στο κέντρο της ρόδας. Δε ξέρω και πως λέγεται. 10€ κόστιζε από αντιπροσωπεία και ο άλλος ο καημένος αντί να αγοράσει ένα πήγε και έκλεψε. Μερικοί είναι ικανοί να κλέψουν ακόμα και σακούλες σκουπιδιών των 0,10€. Τι να συζητάμε τώρα, δεν υπάρχει σωτηρία.

Ακριβώς αυτό φίλε ήθελα να γράψω με λίγα λόγια δηλαδή δεν είναι μόνο γυφτιά αλλά είναι και κρίμα να κλέψεις κάτι που ο άλλος έχει πάρει με τον κόπο του όση αξία και αν έχει γιατί αν δεν σου έχουν κλέψει κάτι δε ξέρεις πως είναι...είναι πολύ κακό συναίσθημα γενικότερα. Ότι τους κατέβει κλέβουν πλέον. Βέβαια εγώ δε κάνω θέμα για αυτό αλλά κυρίως για το πόση ασφάλεια έχουμε στο ίδιο μας το σπίτι. Να αρχίσω "ευχές" για αυτά τα δίποδα μέρες που είναι; 

Επεξ/σία από spirosR7
Δημοσ.
16 ώρες πριν, spirosR7 είπε

Προφανώς δεν μπορείς να βάλεις τάφρο με κροκόδειλους οπότε η όποια προστασία θα είναι πιο softcore και θα αφορά τον μη αποφασισμένο.

Εκείνο που θα σκεφτόμουν θα ήταν οι δύο βίδες συγκράτησης του lnb να μην είναι τόσο "εύκολες". Να χρησιμοποιήσεις κάτι πιο "περίεργο" από κλασσική σταυρόβιδα ή ίσια (πχ τετράγωνη σαν τον αλουμινάδων ή "αστεράκι" με κάτι σαν πείρο στη μέση που χρειάζεται ειδικό κατσαβίδι) ή και κάτι σαν τη φωτό (δεν λέω το ίδιο αλλά για να πάρεις μία ιδέα).

hardware-3.8-gamebit-cart.jpg.22399e8bdafaed587e6e341ad108853a.jpg

Πάντα υπάρχει και η λύση της σταυρόβιδας της οποίας όμως το "σταυρό" θα καταστρέψεις μετά με ένα τρυπάνι και θα το κάνεις στρογγυλό (βέβαια αυτό θα δυσκολέψει κι εσένα αν ποτέ θελήσεις αντικατάσταση).

Επαναλαμβάνω ότι αυτά δεν αφορούν τον αποφασισμένο καθώς εκείνος ακόμα κι έτσι θα το πάρει και ίσως να σου κάνει και μεγαλύτερη ζημιά στο πιάτο στην προσπάθεια απόσπασης.

Δημοσ.

Επειδή έχει τύχει να ψάχνουμε lnb σε ταράτσα οικογενειακής διπλοκατοικίας, τελικά είχε γίνει κάτι σαν σκόνη απ' τον ήλιο όσο περίεργο και να ακούγεται (βρήκαμε υπολείμματα), οπότε μήπως να εξετάσεις και αυτό το ενδεχόμενο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, phanispal είπε

Επειδή έχει τύχει να ψάχνουμε lnb σε ταράτσα οικογενειακής διπλοκατοικίας, τελικά είχε γίνει κάτι σαν σκόνη απ' τον ήλιο όσο περίεργο και να ακούγεται (βρήκαμε υπολείμματα), οπότε μήπως να εξετάσεις και αυτό το ενδεχόμενο;

Το lnb ήταν σε άριστη κατάσταση φίλε μου επειδή πάω και τσεκαρω τα πιάτα που και που όχι δε παίζει γιατί τα είχα και σε βίντεο και σε φωτογραφίες το πιάτο και τα lnb...Το κλέψανε κανονικά μη το ψάχνεις...

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Προφανώς δεν μπορείς να βάλεις τάφρο με κροκόδειλους οπότε η όποια προστασία θα είναι πιο softcore και θα αφορά τον μη αποφασισμένο.

Εκείνο που θα σκεφτόμουν θα ήταν οι δύο βίδες συγκράτησης του lnb να μην είναι τόσο "εύκολες". Να χρησιμοποιήσεις κάτι πιο "περίεργο" από κλασσική σταυρόβιδα ή ίσια (πχ τετράγωνη σαν τον αλουμινάδων ή "αστεράκι" με κάτι σαν πείρο στη μέση που χρειάζεται ειδικό κατσαβίδι) ή και κάτι σαν τη φωτό (δεν λέω το ίδιο αλλά για να πάρεις μία ιδέα).

hardware-3.8-gamebit-cart.jpg.22399e8bdafaed587e6e341ad108853a.jpg

Πάντα υπάρχει και η λύση της σταυρόβιδας της οποίας όμως το "σταυρό" θα καταστρέψεις μετά με ένα τρυπάνι και θα το κάνεις στρογγυλό (βέβαια αυτό θα δυσκολέψει κι εσένα αν ποτέ θελήσεις αντικατάσταση).

Επαναλαμβάνω ότι αυτά δεν αφορούν τον αποφασισμένο καθώς εκείνος ακόμα κι έτσι θα το πάρει και ίσως να σου κάνει και μεγαλύτερη ζημιά στο πιάτο στην προσπάθεια απόσπασης.

Νομίζω έχω πέσει σε αποφασισμένο οπότε άφησα μόνο ένα lnb και το μπαλωσα με μπόλικη μονοτικη τουλάχιστον να κερδίσω χρόνο και να τον πιάσω αφού είμαι 2 ορόφους από τη ταράτσα. Μου είναι πιο εύκολο να τσεκαρω μόνο το 1lnb ενώ αν έχεις πολλά το τσιμπάει και δε περνεις χαμπάρι γιατί μπορεί να μη βλέπεις εκείνο το δορυφόρο εκείνη τη στιγμή. 

Lnb ήταν και πάει... το θέμα είναι να μην έχω πέσει σε κανέναν επίμονο ψυχακια η κάτι τέτοιο που έχει κάτι μαζί μου και το πάει παραπέρα μου κλεψει τίποτα αξίας τότε δύσκολο το βλέπω να ξεμπλεκω..Η αλήθεια είναι ότι η πολυκατοικία δε μου αρέσει καθόλου και σκέφτομαι ακόμα και το ακραίο σενάριο να φύγω.

Επεξ/σία από spirosR7
Δημοσ.
55 minutes ago, spirosR7 said:

Lnb ήταν και πάει... το θέμα είναι να μην έχω πέσει σε κανέναν επίμονο ψυχακια η κάτι τέτοιο που έχει κάτι μαζί μου και το πάει παραπέρα μου κλεψει τίποτα αξίας τότε δύσκολο το βλέπω να ξεμπλεκω..Η αλήθεια είναι ότι η πολυκατοικία δε μου αρέσει καθόλου και σκέφτομαι ακόμα και το ακραίο σενάριο να φύγω.

προφανώς εσύ ξέρεις καλύτερα την περιοχή που μένεις αλλά δε νομίζω να ισχύει κάτι τετοιο. Κάποιο κλεφτρόνι θα ήταν, το είχε σταμπάρει και το πήρε

Δημοσ.

Στην ταράτσα μπορεί να μπει λουκέτο που να ανοίγει με το κλειδί της εξώπορτας ή ακόμα καλύτερα κλειδαριά που να ανοίγει με το ίδιο κλειδί.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, spirosR7 είπε

Το lnb ήταν σε άριστη κατάσταση φίλε μου επειδή πάω και τσεκαρω τα πιάτα που και που όχι δε παίζει γιατί τα είχα και σε βίντεο και σε φωτογραφίες το πιάτο και τα lnb...Το κλέψανε κανονικά μη το ψάχνεις...

Κοίτα, εμείς ένα βράδυ βλέπαμε, και το άλλο πρωί είχε κοπεί το σήμα, οπότε φαντάζομαι ότι μέχρι το βράδυ ήταν ολόκληρο και με κάποιο τρόπο μέχρι το πρωί είχε τριφτεί/διαλυθεί. Διαφορετικά, πώς θα δούλευε το προηγούμενο βράδυ αν ήταν μισοδιαλυμένο;

Δε λέω ότι αυτό συνέβη και στη δική σου περίπτωση, αλλά ότι κι εγώ αν το κοιτούσα μια μέρα πριν μπορεί να μην καταλάβαινα ότι είναι έτοιμο να γίνει καπνός.

Εκτός κι αν ανέβηκε κάποιος στην ταράτσα και το έκανε χίλια κομμάτια, τι να πω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...