Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Από τροχαίο ατύχημα.που είχα.πριν αρκετά χρόνια, μετά την επέμβαση που είχα κάνει, φέρω υλικά οστεοσύνθεσης στο πόδι στο κόκκαλο (μεταλλική πλάκα και βίδες από τιτάνιο). Δεν έχω ταξιδέψει με αεροπλάνο στο μεταξύ από τότε. Έχω ακούσει ότι το τιτάνιο στον έλεγχο μεταλλικών αντικειμένων δεν χτυπάει στο αεροδρόμιο. Παλιά που τα υλικά οστεοσύνθεσης ήταν από χάλυβα χτυπούσε ο.ελεγχος. Γνωρίζετε κάτι σχετικά? Που θα πρέπει να απευθυνθώ για.να ξέρω σίγουρα πριν ταξιδέψω ή πως θα ενημερώσω εκεί? Μην έχω κάποιο πρόβλημα. Ευχαριστώ!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Καλησπέρα. Από τροχαίο ατύχημα.που είχα.πριν αρκετά χρόνια, μετά την επέμβαση που είχα κάνει, φέρω υλικά οστεοσύνθεσης στο πόδι στο κόκκαλο (μεταλλική πλάκα και βίδες από τιτάνιο). Δεν έχω ταξιδέψει με αεροπλάνο στο μεταξύ από τότε. Έχω ακούσει ότι το τιτάνιο στον έλεγχο μεταλλικών αντικειμένων δεν χτυπάει στο αεροδρόμιο. Παλιά που τα υλικά οστεοσύνθεσης ήταν από χάλυβα χτυπούσε ο.ελεγχος. Γνωρίζετε κάτι σχετικά? Που θα πρέπει να απευθυνθώ για.να ξέρω σίγουρα πριν ταξιδέψω ή πως θα ενημερώσω εκεί? Μην έχω κάποιο πρόβλημα. Ευχαριστώ!

Για να είσαι 100% σίγουρος ζήτα μια βεβαίωση από τον γιατρό σου για τα υλικά που έχεις στο πόδι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Για να είσαι 100% σίγουρος ζήτα μια βεβαίωση από τον γιατρό σου για τα υλικά που έχεις στο πόδι. 

Τον γιατρό.δεν μπορώ να.τον βρω τώρα, και η εγχείρηση έγινε σε.δημοσιο νοσοκομείο. Νομίζω έχω μια γνωμάτευση από το νοσοκομείο που την είχα.χρησιμοποιησει στο δικαστήριο για την αποζημίωση. Φαντάζομαι αρκετοί άνθρωποι  έχουν τέτοια υλικά και δεν μπορούν να έχουν γνωματεύσεις γιατί πολύ απλά μια.τομη στο ποδι δεν μπορεί να.πιστοποιηαει ότι έχεις τέτοια υλικά μέσα. Με ακτινογραφία φαίνονται αλλά πάει μακρυά η βαλίτσα.

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.
8 minutes ago, tzitzikas2 said:

Το πιο εύκολο είναι να έχεις ένα χαρτί από τον γιατρό αν και δεν είναι επίσημο έγγραφο αλλά επιταχύνει τη διαδικασία.

Όπως και να έχει πριν περάσεις από τον έλεγχο λες στον υπάλληλο για την περίπτωση σου και σε καθοδηγεί αντίστοιχα. Πιθανότατα αν χτυπήσει θα κάτσεις στην άκρη για έναν έξτρα έλεγχο.

• Like 1
Δημοσ.

Καποτε ειχα ταξιδέψει με ατομο που ειχε λαμες στο ποδι και του χτύπησε. Μετα που χτύπησε τους ειπε οτι εχει λαμες στο ποδι και του ειπαν να πατήσει σε ενα αλλο μηχανημα και μετα του ειπαν οκ φυγε. Αυτο στην Αθηνα. Εξωτερικο δεν χτύπησε. 

Δε συμαινει οτι θα γινει το ιδιο και στην περιπτωση σου. απλα σαν αναφορα...

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tounion είπε

Το τιτάνιο δεν χτυπάει 1000% το ξέρω ,

το άλλο δεν γνωρίζω 

Τιτάνιο έχω, αυτό το ξέρω. Η επέμβαση έγινε το 2008.και ο ορθοπαιδικός χειρουργός που έκανε.την επέμβαση μου είπε ότι είναι τιτάνιο. Κάτι τέτοιο είχα ακούσει και εγώ ότι δεν κτυπαει αλλά ποτέ.δεν.ξερεις.

Δημοσ.

δε χτυπάει, κι ο πατέρας μου, με σίδερο μέσα στο κόκκαλο, πέρασε κανονικά από τον έλεγχο, και δεν είχαμε χαρτί από δόκτωρα.

Τώρα αν χτυπήσει, φώναξε ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ και νομίζω θα σε αφήσουν να περάσεις

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή και να χτυπήσει ποιο θα είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί?

Το πολύ πολύ να σε βάλουνε στην άκρη για λίγο σωματικό έλεγχο.

Όταν δούνε ότι αυτό που χτύπησε είναι μέσα στο πόδι, με ουλές προ πολλού επουλωμένες θα σε αφήσουν να φύγεις εκτός αν νομίσουν ότι έκανες εγχείρηση για να περάσεις όπλο παρανόμως

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

δεν χτυπάνε, δεν είχα ποτέ θέμα 

(για τιτάνιο που έχω, παλιότερα ξέρω οτι έβαζαν ασήμι, το βλέπω λίγο δύσκολο να έβαζαν χάλυβα)

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, The_Judas είπε

αυτά τα υλικά οστεοσυνθεσης τα κρατάνε μέσα για πάντα μετά από την επέμβαση,

Θα μπορούσα να τα είχα βγάλει μετά από ένα διάστημα. Θα έπρεπε να ανοιχτεί όμως ξανά μια τομή περίπου 15εκ στο πόδι για να βγουν, πάνω στην αρχική τομή. Σε τέτοιες επεμβάσεις υπάρχει ένας κίνδυνος.μολυνσης επειδή είναι μεγάλη η τομή. Ο χειρουργός είχε πει ότι μπορώ και να.μην τα βγάλω, οπότε έμειναν μέσα τελικά.

• Like 2
Δημοσ.

Μπες είτε στην εφαρμογή MyHealth (απ' το κινητό) του GOV.gr, ή στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (από web) στον ΕΟΠΥΥ και θα δεις όλες τις ιατρικές πράξεις που έχουν γίνει με το ΑΜΚΑ σου. Μπορείς να εκτυπώσεις οτιδήποτε σχετικό.

• Thanks 2
Δημοσ.

σε φιλο μου με μεταλλικη πλακα, στην Αμερικη (οπως γραφτηκε) χτυπησε αλλα το βαλαν σε εξτρα μηχανημα και του πηραν ακτινα ολοσωμη. Απλως κανα μισαωρο επιπλεον καθυστερηση αλλα δε μας ενοιαζε γιατι ειχαμε φτασει ηδη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...