Προς το περιεχόμενο

Xbox Store - Αγορές από άλλες χώρες

rovgio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Δηλαδη σε κάποια αλλού ms region store δουλεύει ακόμα αυτό με vpn; 

Αγορές από Xbox Store άλλων χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε. (π.χ. Νορβηγία, Ουγγαρία, Ισλανδία, κτλ) επιτρέπονταν πάντα.

Χωρίς χρήση VPN, χωρίς αγορά κάποιας Gift Card.
Απευθείας από τον υπολιστή/κινητό σου με την ελληνική τραπεζική κάρτα σου.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις από τον browser το region του Xbox Store που βλέπεις εκείνη τη στιγμή (έχει κουμπάκι κάτω αριστερά).

Αυτό που είπα στο παραπάνω post, είναι οτι απ' οτι φαίνεται, αυτές οι αγορές συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
Δηλαδή, μπορείς να αγοράσεις απ' το Xbox Store κάποιας άλλης χώρα της Ε.Ε. χωρίς κανένα περιορισμό.

---

Τα store Τουρκίας, Αργεντινής και Βραζιλίας έχουν "κλειδώσει" για όλους όσους τα χρησιμοποιούσαμε με τους γνωστούς πλάγιους τρόπους.

Από αυτά που γράφονται εδώ και αλλού στο διαδίκτυο, λειτουργεί ακόμα η "αγορά" παιχνιδιών από Αργεντινές, Τουρκίες, κτλ. μόνο μέσω εξαργύρωσης κωδικού από αυτά τα region στο account σου, όχι μέσω του Xbox Store με χρήση χρημάτων. 
Κι αυτό δεν ξέρω πόσο ακόμα θα λειτουργεί.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Ναι αλλά αφού ανήκουν Ευρώπη δεν νομίζω ότι έχουν και μεγαλη διαφορά τιμής

Σωστά, απλά αν είσαι αποφασισμένος να αγοράσεις ένα παιχνίδι ψηφιακά, μπορείς να γλιτώσεις κάποια χρήματα αν το κάνεις από κάποιο ξένο region.

Π.χ. διαφορά σε ένα τυχαίο παιχνίδι ανάμεσα σε region Ελλάδας και Ισλανδίας.
Μπορεί να πετύχεις κάποιο άλλο με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

image.png.e927237fc25a89e47ce7ca19e65fd43d.png

• Like 2

Πριν λίγες μέρες, σε ένα post στο reddit διάβασα αυτό το σχόλιο:

Εν ολίγοις, κάποιος ισχυρίζεται οτι κάποια πραγματικά Τούρκικα accounts που είχαν φάει αυτό το "shadow ban" επειδή έπαιζαν GeForce Now μέσω VPN από άλλες χώρες (επειδή το GFN δεν είναι διαθέσιμο στη Τουρκία), τους ενημέρωσαν από το support της MS οτι το "shadow ban" που οδηγεί στο Incorrect Region μήνυμα φεύγει μόνο του μετά από 90 μέρες, εφόσον δεν έχεις συνδεθεί από άλλη IP εκτός Τουρκίας σε αυτό το διάστημα.

Δε ξέρω αν αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους λογαριασμούς (όπως του δικούς μας δηλαδή, που φτιάχτηκαν εκτός Τουρκίας). 

Αν με κάποιο τρόπο πάντως κάποιος προσπαθήσει να το δοκιμάσει, θα πρέπει να αλλάξει οποιαδήποτε πληροφορία έχει στο λογαριασμό του να δείχνει οτι κατοικεί στη Τουρκία (αλλαγή region, default διευθύνσεων, κτλ) και μετά για 90 μέρες να συνδέεται στο λογαριασμό του μόνο μέσω Τούρκικου VPN, από οποιαδήποτε συσκευή (pc, κινητό, κονσόλα).

Ενδεχομένως, δηλαδή, αν καταφέρεις να το "παίξεις" Τούρκος για 90 μέρες, η MS να το "δεχτεί" και να σε αφήσει πάλι να αγοράσεις από το Τούρκικο Xbox Store. Φαντάζομαι όμως οτι μετά θα πρέπει πάντα να συνδέεσαι μέσω Τούρκικου VPN από όλες τις συσκευές, αλλίως το "shadow ban" θα επιστρέψει. Και εκτός αυτού, δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο ban λογαριασμού από την MS (αν και δε το έχω ακούσει μέχρι τώρα).

Όλα τα παραπάνω, αν σκεφτούμε και οτι είναι θεωρητικά, μάλλον δεν αξίζει καν ο κόπος να το δοκιμάσει κάποιος.

---

Αν κάποιος θέλει, μπορεί να παρακολουθεί το παραπάνω subreddit για εξελίξεις πάνω στο θέμα του "Incorrect Region" στο xbox:
https://www.reddit.com/r/steamregionaltricks/?f=flair_name%3A"XBOX"

2 ώρες πριν, leo066 είπε

Το GeForce now της Nvidia δεν έχει σχέση με την ms. 

Δεν έχουν σχέση, αλλα μπορεί κάποιοι να πήγαν να παίξουν GeForce Now μέσω του Xbox. Δε ξέρω τι ακριβώς έκαναν, αλλα με αφορμή αυτό, η IP τους φάνηκε από κάποια άλλη χώρα ενώ παράλληλα έκαναν αγορές από region Τουρκίας και γι' αυτό έφαγαν το shadow ban. 

On 12/10/2024 at 14:59, thomason993 said:

Πριν λίγες μέρες, σε ένα post στο reddit διάβασα αυτό το σχόλιο:

Εν ολίγοις, κάποιος ισχυρίζεται οτι κάποια πραγματικά Τούρκικα accounts που είχαν φάει αυτό το "shadow ban" επειδή έπαιζαν GeForce Now μέσω VPN από άλλες χώρες (επειδή το GFN δεν είναι διαθέσιμο στη Τουρκία), τους ενημέρωσαν από το support της MS οτι το "shadow ban" που οδηγεί στο Incorrect Region μήνυμα φεύγει μόνο του μετά από 90 μέρες, εφόσον δεν έχεις συνδεθεί από άλλη IP εκτός Τουρκίας σε αυτό το διάστημα.

Δε ξέρω αν αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους λογαριασμούς (όπως του δικούς μας δηλαδή, που φτιάχτηκαν εκτός Τουρκίας). 

Αν με κάποιο τρόπο πάντως κάποιος προσπαθήσει να το δοκιμάσει, θα πρέπει να αλλάξει οποιαδήποτε πληροφορία έχει στο λογαριασμό του να δείχνει οτι κατοικεί στη Τουρκία (αλλαγή region, default διευθύνσεων, κτλ) και μετά για 90 μέρες να συνδέεται στο λογαριασμό του μόνο μέσω Τούρκικου VPN, από οποιαδήποτε συσκευή (pc, κινητό, κονσόλα).

Ενδεχομένως, δηλαδή, αν καταφέρεις να το "παίξεις" Τούρκος για 90 μέρες, η MS να το "δεχτεί" και να σε αφήσει πάλι να αγοράσεις από το Τούρκικο Xbox Store. Φαντάζομαι όμως οτι μετά θα πρέπει πάντα να συνδέεσαι μέσω Τούρκικου VPN από όλες τις συσκευές, αλλίως το "shadow ban" θα επιστρέψει. Και εκτός αυτού, δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο ban λογαριασμού από την MS (αν και δε το έχω ακούσει μέχρι τώρα).

Όλα τα παραπάνω, αν σκεφτούμε και οτι είναι θεωρητικά, μάλλον δεν αξίζει καν ο κόπος να το δοκιμάσει κάποιος.

---

Αν κάποιος θέλει, μπορεί να παρακολουθεί το παραπάνω subreddit για εξελίξεις πάνω στο θέμα του "Incorrect Region" στο xbox:
https://www.reddit.com/r/steamregionaltricks/?f=flair_name%3A"XBOX"

Να το δοκιμάσουμε αλλά χλωμό μου φαίνεται. Έχει vpn επιλογή η κονσόλα μας? 

• Haha 1

9 hours ago, barman_ said:

Να το δοκιμάσουμε αλλά χλωμό μου φαίνεται. Έχει vpn επιλογή η κονσόλα μας? 

Χαχα, οχι βρε αθεοφοβε, δεν εχει vpn η κονσολα 🤣

Η φτιαξε hotspot κανα παλιο/αργο mini pc η κινητο και εκει τρεξε vpn, η χωσε vpn στον router...

59 minutes ago, nek4d said:

Χαχα, οχι βρε αθεοφοβε, δεν εχει vpn η κονσολα 🤣

Η φτιαξε hotspot κανα παλιο/αργο mini pc η κινητο και εκει τρεξε vpn, η χωσε vpn στον router...

Ναι αυτό έλεγα και γω δεν είχα βρει την επιλογή κάπου.. 

Σιγά μην κάτσω να βάλω το ρουτερ να τρέχει μόνιμα vpn γι αυτό τον λόγο.. Αν τα καταφέρουμε τα καταφέραμε. Αν σπάσει η φάση οριστικά, δισκάκι και πάλι δισκάκι 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
8 hours ago, vagosvts7 said:

Μόλις πήρα το nba 2k25 από USA από Eneba μέσω vpn πέρασε το κλειδί σε Ελληνικό account! 

Εδω βαζουμε ακομη κλειδια απο Τουρκια και Αργεντινη κανονικα, γιατι η εκπληξη για Αμερικη που "παντα" περναγαν?

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 8/10/2024 στις 7:58 ΜΜ, thomason993 είπε

Αγορές από Xbox Store άλλων χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε. (π.χ. Νορβηγία, Ουγγαρία, Ισλανδία, κτλ) επιτρέπονταν πάντα.

Χωρίς χρήση VPN, χωρίς αγορά κάποιας Gift Card.
Απευθείας από τον υπολιστή/κινητό σου με την ελληνική τραπεζική κάρτα σου.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις από τον browser το region του Xbox Store που βλέπεις εκείνη τη στιγμή (έχει κουμπάκι κάτω αριστερά).

Αυτό που είπα στο παραπάνω post, είναι οτι απ' οτι φαίνεται, αυτές οι αγορές συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
Δηλαδή, μπορείς να αγοράσεις απ' το Xbox Store κάποιας άλλης χώρα της Ε.Ε. χωρίς κανένα περιορισμό.

---

Τα store Τουρκίας, Αργεντινής και Βραζιλίας έχουν "κλειδώσει" για όλους όσους τα χρησιμοποιούσαμε με τους γνωστούς πλάγιους τρόπους.

Από αυτά που γράφονται εδώ και αλλού στο διαδίκτυο, λειτουργεί ακόμα η "αγορά" παιχνιδιών από Αργεντινές, Τουρκίες, κτλ. μόνο μέσω εξαργύρωσης κωδικού από αυτά τα region στο account σου, όχι μέσω του Xbox Store με χρήση χρημάτων. 
Κι αυτό δεν ξέρω πόσο ακόμα θα λειτουργεί.

Μια απορια που εχω

Αν αγορασεις  παιχνιδι απο το ισλανδικο store   της microsoft  μεσω του   υπολογιστη

Για να το βρεις  στην συλλογη σου και να το εγκαταστησεις ,πρεπει και στην κονσολα να γυρισεις  το region  απο ελλαδα σε ισλανδια ?

5 minutes ago, spartan29gr said:

Μια απορια που εχω

Αν αγορασεις  παιχνιδι απο το ισλανδικο store   της microsoft  μεσω του   υπολογιστη

Για να το βρεις  στην συλλογη σου και να το εγκαταστησεις ,πρεπει και στην κονσολα να γυρισεις  το region  απο ελλαδα σε ισλανδια ?

Δεν έχω αγοράσει ποτέ από Ισλανδία, αλλά το θεωρώ απίθανο γιατί αγορές που έχω κάνει από Βραζιλία φάνηκαν αμέσως χωρίς να αλλάξω κάπου region. Και μέσω store και με κλειδί.

Γενικά το region της κονσόλας δεν υπάρχει λόγος να το πειράζεις. Εκτός αν άλλαξαν κάτι τώρα με τις τελευταίες αλλαγές (πχ δε γίνεται πια να αγοράσεις από store Βραζιλίας), αλλά δε νομίζω.

Επεξ/σία από thagkol
  • Like 1

Στις 11/11/2024 στις 2:21 ΜΜ, spartan29gr είπε

Μια απορια που εχω

Όχι. Αγόρασα τις προάλλες το Death Stranding, απλά πας στη game library σου και το βρίσκεις έτοιμο προς download.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...