Geokit Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Γειά, θα ήθελα την συμβουλή σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Αρχικά να δηλώσω ό,τι είμαι φιλόζωος αλλά... έχω πρόβλημα με τον γείτονα. Έχει 3 γατες(αποφεύγει να μου πει ποιες είναι και δεν ξερω καν αν εχουν βιβλία με τα εμβόλια και τα σχετικά)και ταΐζει άλλες 10 αδεσποτες έξω από την κεντρική είσοδο της οικοδομής(πιλοτη). Αυτο δεν το θεωρώ κακό αμεσα. Τον εχω δει να πεταει ωμά κρεατα απο το μαλκονι και ημουν 1μιση μετρο μακρια με το μωρο (δεν μας είχεδει). Αυτο το θεωρώ κακο. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται αλλά εμένα μου φαίνεται παράλογο. Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα είναι ότι φροντίζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μπαίνουν στην οικοδομη. Είτε ανοίγοντας το παράθυρο στο ισόγειο είτε να τις βάζει ο ίδιος από την πόρτα. Κάνει τον κινεζο καθε φορα και λέει δικαιολογίες του στυλ μπήκαν γρήγορα και δεν τις πρόλαβα. Τα 2 βασικά προβλήματα είναι ότι κατουρουν στους ορόφους και βρομάει και τα θέματα υγείας. Δεν ξέρω νομοθετικά τι πλαίσιο υπάρχει και με ποιον τρόπο μπορώ να έχω αποδείξεις για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Προφανώς δεν είμαι ο μόνος στην οικοδομή που έχει το πρόβλημα. Πιστευω ότι αφήνει και τις γατες του ελεύθερες μέσα στην οικοδομη αλλά το αρνείται και αυτό. Ακόμη και αν έρθει το υγειονομικό πως μπορώ να αποδείξω ότι ευθύνεται αυτός. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα αδέσποτα αλλά δεν θέλω να κατουρανε και να φέρουν μικρόβια έξω από το σπίτι μου, ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά. Έκανα συζήτηση πολιτισμένα και μετά από 2 μέρες πάλι τα ίδια, οπότε ο διάλογος δεν νομίζω να δουλέψει. Θα προβώ σε πληροφόρηση από αρμόδιους αλλά θα ήθελα να γνώμη από αντίστοιχες εμπειρίες και πιθανές λύσεις.
fmarkos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Κάνε αναφορά στον δήμο για αδέσποτα και κάλεσε και την φυλοζωικη της περιοχής να μαζέψουν τα γατάκια. Μόνο που δίνει ώμο κρέας στις γάτες δείχνει τι μυαλό δεν κουβαλάει ο τύπος στο κεφάλι του. Όταν κάνεις καταγγελία μην μπεις σε λεπτομέρειες, για το γείτονα, απλά ανέφερε το γεγονός. Αν δεν έχουν τζιπάκι τα ζώα θεωρούνται αδέσποτα, αν πει ότι είναι δικά του θα φάει και πρόστιμο.
ksessalonikios Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, fmarkos είπε Κάνε αναφορά στον δήμο για αδέσποτα και κάλεσε και την φυλοζωικη της περιοχής να μαζέψουν τα γατάκια. ναι και θα τρέξουν όλοι αυτοί 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, Geokit είπε Γειά, θα ήθελα την συμβουλή σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Αρχικά να δηλώσω ό,τι είμαι φιλόζωος αλλά... έχω πρόβλημα με τον γείτονα. Έχει 3 γατες(αποφεύγει να μου πει ποιες είναι και δεν ξερω καν αν εχουν βιβλία με τα εμβόλια και τα σχετικά)και ταΐζει άλλες 10 αδεσποτες έξω από την κεντρική είσοδο της οικοδομής(πιλοτη). Αυτο δεν το θεωρώ κακό αμεσα. Τον εχω δει να πεταει ωμά κρεατα απο το μαλκονι και ημουν 1μιση μετρο μακρια με το μωρο (δεν μας είχεδει). Αυτο το θεωρώ κακο. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται αλλά εμένα μου φαίνεται παράλογο. Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα είναι ότι φροντίζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μπαίνουν στην οικοδομη. Είτε ανοίγοντας το παράθυρο στο ισόγειο είτε να τις βάζει ο ίδιος από την πόρτα. Κάνει τον κινεζο καθε φορα και λέει δικαιολογίες του στυλ μπήκαν γρήγορα και δεν τις πρόλαβα. Τα 2 βασικά προβλήματα είναι ότι κατουρουν στους ορόφους και βρομάει και τα θέματα υγείας. Δεν ξέρω νομοθετικά τι πλαίσιο υπάρχει και με ποιον τρόπο μπορώ να έχω αποδείξεις για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Προφανώς δεν είμαι ο μόνος στην οικοδομή που έχει το πρόβλημα. Πιστευω ότι αφήνει και τις γατες του ελεύθερες μέσα στην οικοδομη αλλά το αρνείται και αυτό. Ακόμη και αν έρθει το υγειονομικό πως μπορώ να αποδείξω ότι ευθύνεται αυτός. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα αδέσποτα αλλά δεν θέλω να κατουρανε και να φέρουν μικρόβια έξω από το σπίτι μου, ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά. Έκανα συζήτηση πολιτισμένα και μετά από 2 μέρες πάλι τα ίδια, οπότε ο διάλογος δεν νομίζω να δουλέψει. Θα προβώ σε πληροφόρηση από αρμόδιους αλλά θα ήθελα να γνώμη από αντίστοιχες εμπειρίες και πιθανές λύσεις. Όταν σε μια πρόταση μπαίνει το "αλλά", ακυρώνονται αυτόματα όσα προηγήθηκαν πριν από αυτό... Έχουν ανοίξει δεκάδες τέτοια θέματα εδώ και στο 100% των περιπτώσεων καταλήγουν όλα στο ίδιο: κλείνουν "βίαια"... Σε γενικές γραμμές πάντως, αν στη γειτονιά είστε πολλοί που ενδιαφέρεστε για τα αδέσποτα (γάτες, σκύλους), φροντίστε αρχικά να τα στειρώσετε (υπάρχουν και σχετικές υπηρεσίες σε οργανωμένους δήμους που το κάνουν χωρίς κόστος) ώστε να μην αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Στην περίπτωσή σου πρέπει να διαχωρίσεις αν υπάρχει πρακτικό πρόβλημα και δεν είσαι απλά ο "περίεργος" που απλά σε ενοχλεί κάτι περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Αν προκύπτει όντως σημαντικό θέμα υγιεινής και καθαριότητας υπάρχουν διάφορες ενέργειες που μπορείς να κάνεις, όπως το να μιλήσεις αρχικά με τα άτομα που ευθύνονται για αυτό ή να απευθυνθείς στις αρμόδιες υπηρεσίες αν το θέμα είναι πιο σοβαρό. Γενικότερα πάντως, οι γάτες δεν λερώνουν όπου να ναι και ειδικά μέσα σε κοινόχρηστους χώρους μιας πολυκατοικίας, εκτός κι αν τις κλείσεις σε έναν χώρο από τον οποίο δεν θα μπορούν να βγουν! Τις ανάγκες τους τις κάνουν σε σημεία που θα βρουν λίγο χώμα, κάνα παρτέρι, στα κενά γύρω από τα δέντρα της περιοχής, κλπ. Στη δική μας περίπτωση που κυκλοφορούν στην πιλοτή 4-5 γάτες, έχουν στειρωθεί όλες, υπάρχουν 3-4 μικρά μπολάκια με φαγητό και νερό που γεμίζονται καθημερινά, βάλαμε σε μια άκρη στο πάρκινγκ 2-3 μικρά πλαστικά σπιτάκια για το χειμώνα κυρίως που μπαίνουν μέσα και προσέχουμε κάθε φορά που πάμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα μην έχει αράξει καμία μέσα στη μηχανή και καταλήξουμε σε ...σπλάτερ! 😛 Μην ξεχνάς πως οι αδέσποτες γάτες δεν ζουν πάρα πολύ. Eδικά σε μεγάλες πόλεις κλπ ο μέσος χρόνος επιβίωσης είναι από κάτι μήνες μέχρι λίγα χρόνια αν φροντίζονται κάπως ως προς τα βασικά... 3 1
Geokit Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτό φοβάμαι και εγώ ότι χεν ασχολείται ποτέ καμία αρχή σοβαρά. Μεγάλωσα σε επαρχία και είχα γατες μικρός. Πότε δεν είχα θέματα όμως με υγιεινή. Το καλοκαίρι δεν έμπαιναν μέσα αλλά τώρα που πιάνει κρύο τις βάζουν, αν είναι αυτό... δεν έχω λογο5να πω ψέματα σε ένα forum σχετικά με ένα τέτοιο θέμα. Δεν ξέρω αν μαρκάρουνε την περιοχή. Το μόνο που ξέρω είναι ότι καθάριζα μια ώρα και όταν έφυγα από το σπίτι την επόμενη μέρα για 2 ώρες είδα κατρουλια και βρομουσε έξω από την πόρτα και ανοιχτά παράθυρα. Και ποιος μπορεί να με βεβαιωσει για την ασφάλεια του μωρού μου από μικρόβια? Ή το παιδί μου έχει λιγότερα δικαιώματα στο ίδιο του το σπίτι; Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2023 από Geokit
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 13 λεπτά πριν, Geokit είπε Αυτό φοβάμαι και εγώ ότι χεν ασχολείται ποτέ καμία αρχή σοβαρά. Μεγάλωσα σε επαρχία και είχα γατες μικρός. Πότε δεν είχα θέματα όμως με υγιεινή. Το καλοκαίρι δεν έμπαιναν μέσα αλλά τώρα που πιάνει κρύο τις βάζουν, αν είναι αυτό... δεν έχω λογο5να πω ψέματα σε ένα forum σχετικά με ένα τέτοιο θέμα. Δεν ξέρω αν μαρκάρουνε την περιοχή. Το μόνο που ξέρω είναι ότι καθάριζα μια ώρα και όταν έφυγα από το σπίτι την επόμενη μέρα για 2 ώρες είδα κατρουλια και βρομουσε έξω από την πόρτα και ανοιχτά παράθυρα. Και ποιος μπορεί να με βεβαιωσει για την ασφάλεια του μωρού μου από μικρόβια? Ή το παιδί μου έχει λιγότερα δικαιώματα στο ίδιο του το σπίτι; Μια χαρά ασχολούνται οι αρχές ΑΝ διαπιστωθεί πως υπάρχει όντως σοβαρό πρόβλημα. Το παιδί σου δε νομίζω να κινδυνεύει μέσα στο σπίτι σας από τις γάτες που είναι απ έξω... Βασικά μπορείς να υιοθετήσεις και μία (αν σας δεχτεί, μιας και οι γάτες είναι πολύ επιλεκτικές με τις παρέες τους), να την πας στο γιατρό για έλεγχο και να μεγαλώσει και το παιδί παρέα με ένα κατοικίδιο. Μόνο καλό θα του κάνει! Σε γειτονική πολυκατοικία που υπήρχε κυρία με ψυχολογικά θέματα και μάζευε μέσα στο σπίτι της δεκάδες γάτες που σκαρφάλωναν από μια τέντα στον πρωτο όροφο που έμενε, μια χαρά ήρθε το υγειονομικό και απομάκρυνε τα ζώα και μαζί και την ιδιοκτήτρια που χρειαζόταν βοήθεια... 2
dpolal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Γενικά οι γάτες είναι πεντακάθαρο ζώα και δεν μυρίζουν. Το πόβλημα είναι πρωτίστως με το φαγητό τους, αν είναι ανθρώπινη ή γενικά «υγρή» τροφή και το πετάς όπου βρείς τότε όχι μόνο θα μυρίσει αλλά θα λερώσει (λαδώσει) μόνιμα το σημείο. Επίσης, αν κλείνεις τα γατιά εντός της πολυκατοικίας τότε λογικό είναι ότι θα αναγκαστούν να κάνουν την ανάγκη τους όπου βρούν και θα μυρίζει άσχημα. Μάλλον πρέπει να μιλήσετε με αυτόν που το κάνει και να του τα εξηγήσετε αυτά.
Geokit Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Έχει γίνει ζήτηση αλλά δεν υπάρχει κατανόηση. Αν υπήρχε συμφωνία στην οικογένεια για αυτό και είχα την δυνατότητα κυρίως χρόνο να προσφέρω φροντίδα μάλλον θα το έκανα. Αλλά και πάλι δεν είναι 3-4 γατες για να λυθεί το πρόβλημα. Φίλος γατομπαμπας που είδε την κατάσταση μου είπε υγειονομικό, αλλά και να το καλέσω πως μπορώ να αποδείξω ποιος φέρει την ευθύνη; δεν είναι ο λόγος μου προς τον λόγο του;
JakeKaufman Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 28 minutes ago, Geokit said: Αυτό φοβάμαι και εγώ ότι χεν ασχολείται ποτέ καμία αρχή σοβαρά. Μεγάλωσα σε επαρχία και είχα γατες μικρός. Πότε δεν είχα θέματα όμως με υγιεινή. Το καλοκαίρι δεν έμπαιναν μέσα αλλά τώρα που πιάνει κρύο τις βάζουν, αν είναι αυτό... δεν έχω λογο5να πω ψέματα σε ένα forum σχετικά με ένα τέτοιο θέμα. Δεν ξέρω αν μαρκάρουνε την περιοχή. Το μόνο που ξέρω είναι ότι καθάριζα μια ώρα και όταν έφυγα από το σπίτι την επόμενη μέρα για 2 ώρες είδα κατρουλια και βρομουσε έξω από την πόρτα και ανοιχτά παράθυρα. Και ποιος μπορεί να με βεβαιωσει για την ασφάλεια του μωρού μου από μικρόβια? Ή το παιδί μου έχει λιγότερα δικαιώματα στο ίδιο του το σπίτι; Είσαι λίγο υπερβολικός όσον αφορά την ασφάλεια του μωρού. δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το μωρό από τις γάτες που κυκλοφορούν στην πιλοτή. 1
Geokit Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δεν κυκλοφορούν απλά στην πιλοτη αλλά μέσα στην οικοδομη. Δεν ξέρω αν δεν το έθεσα καλά... Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σχόλια. Θα απευθυνθώ σε δικηγόρο και αρχές για το πως να προχωρήσω. Αν έχω νεότερα σε εύλογο διάστημα θα ενημερώσω σχετικά με τις εξελίξεις
fmarkos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Λοιπόν πάμε ένα ένα. Τι σημαίνει είμαι φιλόζωος; Φιλόζωος είμαι όταν φροντίζω για την καλή ζωή ενός ζώου, γάτα, σκύλος, παπαγάλος κτλ. Η φροντίδα σημαίνει ότι έχω, ψάξει, ρωτήσει, συζητήσει και γνωρίζω ποιες είναι οι ανάγκες και τι κάνει ένα πλάσμα να ζει καλά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αδέσποτων γατών παθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια. Γιατί; Από κακή διατροφή. Το να πετάς ωμό κρέας σε μια γάτα είναι σαν αν θες την σκοτώσεις αργά. Όσοι ασχολούνται με τις γάτες ξέρουν. Δεν βάζουν τυχαία ξηρά τροφή, είναι γιατί είναι ισορροπημένη και ωφέλιμη για τις γάτες σε αντίθεση με το ωμό κρέας, το οποίο πέρα από τις μακροχρόνιες επιπτώσεις, είναι και επιφοβό για την υγεία του ζώου άμεσα. Σε καμιά περίπτωση, δεν μπορείς να επιβάλεις σε ανθρώπους που δεν συμπαθούν ή έχουν κάποιο θέμα υγείας να ανέχονται τις δικές σου "ευαισθησίες". Όσο συμπαντικά είναι τα ζώα, άλλο τόσο σημαντικός είναι ο άνθρωπος. Δεν μπορώ να καταλάβω πως δηλώνουμε ευαίσθητοι με τα ζώα και την ίδια ώρα είμαστε έτοιμοι να "φάμε" ο ένας τον άλλον. Ναι όντως οι γάτες είναι ίσως τα πιο καθαρά ζώα συντροφιάς, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τα ούρα τους και τα κακάκια τους. Ευτυχώς οι δικές μου έμαθαν σκετικά γρήγορα την χρήση της άμμου, αλλά μέχρι να το μάθουν είχα τις σκετικές απόλειες. Δεν είναι λοιπόν υποχρεωμένος κανένας να έρθει σε επαφή με κάτι τέτοιο σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, ειδικά όταν μεγαλώνει παιδί. Το παιδί είναι εξ ίσου συμπαντικό με τις ευαισθησίες του αδαούς φιλόζωου. Μια κατασκευή στην πυλωτή που θα μπορούν να αράζουν τα γατιά, με κουβέρτες προσφοράς του περί ου ο λόγος φιλόζωου θα ήταν μια κάποια λύση. Όταν θες να φροντίσεις ζώα, δεν τους πετάς τα αποφάγια σου, ούτε φορτώνεις τις ευαισθησίες σου στους υπόλοιπους. Θα πληρώσεις να πάρεις καλή τροφή, θα φροντίσεις από τα χρήματά σου να δώσεις καλύτερη φροντίδα και θα σεβαστείς τους πάντες στον κοινόχρηστο χώρο που κατοικείς. Αν θέλει ο κύριος να βοηθήσει τις γάτες, ας τις πιάσει, να τις στηρώσει, να τους δώσει καλή τροφή και να τους βάλει τα τσιπάκια που ορίζει ο νόμος, αλλιώς ας καλέσει αυτούς που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να το αναλάβουν. Το σιγά μην ασχοληθούν είναι η απάντηση του "ωχ αδερφέ εγώ θα σώσω τον κόσμο;" 2 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις