NikosKallithea Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, sonikk είπε Γεια σας. Έχω μια απορία που με έχει μπερδέψει. Εχω έναν λογαριασμό τράπεζας και έχω βάλει συνδικαιούχους τους γονείς μου. Οι γονείς μου επίσης έχουν άλλον λογαριασμό στην ίδια τράπεζα και με έχουν συνδικαιούχο. Και εγώ και οι γονείς μου έχουμε δύο διαφορετικες κάρτες ανάληψης από atm.Μια δική μου δηλαδή που αντιστοιχεί στον δικό μου λογαριασμο και μια δική τους που αντιστοιχεί στον δικό τους λογαριασμό. E-banking δεν υπάρχει. Η απορία μου είναι η εξής. Με την δική μου κάρτα μπορώ να σηκώσω χρήματα από το atm από τον λογαριασμό των γονέων μου που είμαι συνδικαιούχος και να τους βοηθησω εφόσον οι γονείς μου για δικούς τους λογους δεν μπορούν να πάνε σε atm; Ευχαριστώ. Δεν χρειάζεται να προβληματίζεται τόσο, μπες στο e-banking, μετέφερε το χρήματα στο λογαριασμό που ειναι συνδεμένη η καρτα σου και πήγαινε στο ατμ και βγάλτα 2
teot Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, sonikk είπε Δηλαδή πρέπει να εκδώσω κάρτα δική μου αλλά στον δικό τους λογαριασμό; Να ξεκαθαρίσουμε ότι κάρτα δεν είναι του λογαριασμού... η κάρτα εκδίδεται ατομικά για τον ΧΧΧΧΧΧ κάτοχο και μπορεί να έχει συνδεδεμένους περισσότερο από ένα λογαριασμό της ίδιας τράπεζας. Κάθε συνδικαιούχος μπορεί να έχει με την κάρτα του πρόσβαση στον λογαριασμό και όσους λογαριασμούς είναι συνδικαιούχος η είναι μοναδικός δικαιούχος. 3 ώρες πριν, sonikk είπε Πήγα να το κάνω δεν γινόταν.Δεν μου εμφάνιζε επιλογή δεύτερου λογαριασμού.Μηπως πρέπει να γίνει κάποια διασύνδεση ή κάτι παραπλήσιο; Δική μου κάρτα έχω στον δικό μου λογαριασμο.Στον δευτερο λογαριασμό των γονέων μου δεν έχω κάρτα.Απλα είμαι συνδικαιούχος.Διαβασε λίγο πιο προσεκτικά τι γράφω στην αρχή. Είναι στην ίδια τράπεζα και οι δύο λογαριασμοί; Αν είναι τότε το μόνο που χρειάζεται (όπως είπαν και άλλοι) είναι η διασύνδεση του λογαριασμού στην κάρτα σου .... αλλιώς αν είναι διαφορετικές τράπεζες έκδοση νέας κάρτας απο την τράπεζα που είναι ο λογαριασμός. 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Ισχύει αυτό που σου έγραψε ο @joshua21. Στη μια κάρτα που έχεις μπορείς να συνδέσεις και άλλους λογαριασμούς στους οποίους είσαι συνδικαιούχος χωρίς να ρωτήσεις κανέναν. Δε χρειάζεται να βγάλεις άλλη κάρτα. Άσε που δε θα σου βγάλουν άλλη κάρτα και να το ζητήσεις. Το θέμα είναι είναι να γίνει η σύνδεση με τον λογαριασμό. Δοκίμασε με ένα τηλεφώνημα στην εξυπηρέτηση να δεις τι θα σου πούνε. Μπορεί να χρειαστεί να περάσεις από την τράπεζα αλλά σε κάθε περίπτωση βγάλε e-banking. Δε νοείται σοβαρός άνθρωπος τη σήμερον ημέρα να μην έχει e-banking και να τρέχει στα καταστήματα για ψύλλου πήδημα. Βέβαια το συγκεκριμένο με τη σύνδεση στη eurobank πχ νομίζω δε γίνεται μέσω e-banking αλλά σε κάθε περίπτωση θα σε βοηθήσει στο μέλλον. Και στην Eurobank γίνεται (το έκανα πρόσφατα), μπορείς να συνδέσεις ότι λογαριασμούς εμφανίζει το ebanking Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2023 από teot 2
sonikk Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Δεν χρειάζεται να προβληματίζεται τόσο, μπες στο e-banking, μετέφερε το χρήματα στο λογαριασμό που ειναι συνδεμένη η καρτα σου και πήγαινε στο ατμ και βγάλτα Δεν υπάρχει e-banking ακόμη όπως αρχικά έγραψα. 39 λεπτά πριν, teot είπε Να ξεκαθαρίσουμε ότι κάρτα δεν είναι του λογαριασμού... η κάρτα εκδίδεται ατομικά για τον ΧΧΧΧΧΧ κάτοχο και μπορεί να έχει συνδεδεμένους περισσότερο από ένα λογαριασμό της ίδιας τράπεζας. Κάθε συνδικαιούχος μπορεί να έχει με την κάρτα του πρόσβαση στον λογαριασμό και όσους λογαριασμούς είναι συνδικαιούχος η είναι μοναδικός δικαιούχος. Είναι στην ίδια τράπεζα και οι δύο λογαριασμοί; Αν είναι τότε το μόνο που χρειάζεται (όπως είπαν και άλλοι) είναι η διασύνδεση του λογαριασμού στην κάρτα σου .... αλλιώς αν είναι διαφορετικές τράπεζες έκδοση νέας κάρτας απο την τράπεζα που είναι ο λογαριασμός. Και στην Eurobank γίνεται (το έκανα πρόσφατα), μπορείς να συνδέσεις ότι λογαριασμούς εμφανίζει το ebanking Όπως αρχικά έγραψα στην ίδια τράπεζα είναι οι λογαριασμοί και δεν υπάρχει e-banking ακόμη. Η απορία μου είναι αν στον δεύτερο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας ξαναλέω επειδή εκεί είμαι συνδικαιούχος αν πρέπει να καλέσω στην τράπεζα μαζί μου και τους γονείς μου για να συναινέσουν ή να υπογράψουν κατι κλπ για την σύνδεση με τον λογαριασμό τους που είμαι συνδικαιούχος. Εγώ δηλαδή τους έχω συνδικαιούχους στον δικό μου νούμερο ενα λογαριασμό και είμαι πρώτο όνομα στον λογαριασμό μου και εκείνοι με έχουν συνδικαιούχο στον δικό τους νούμερο δυο λογαριασμο και είμαι το τρίτο όνομα. *Αναφέρω νούμερο ένα και νούμερο δύο για τους λογαριασμούς για να γίνω κατανοητός ότι είναι δύο ξεχωριστοί λογαριασμοί. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2023 από sonikk
teot Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, sonikk είπε Όπως αρχικά έγραψα στην ίδια τράπεζα είναι οι λογαριασμοί και δεν υπάρχει e-banking ακόμη. Η απορία μου είναι αν στον δεύτερο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας ξαναλέω επειδή εκεί είμαι συνδικαιούχος αν πρέπει να καλέσω στην τράπεζα μαζί μου και τους γονείς μου για να συναινέσουν ή να υπογράψουν κατι κλπ για την σύνδεση με τον λογαριασμό τους που είμαι συνδικαιούχος. Εγώ δηλαδή τους έχω συνδικαιούχους στον δικό μου λογαριασμό και είμαι πρώτο όνομα στον λογαριασμό μου και εκείνοι με έχουν συνδικαιούχο στον δικό τους λογαριασμο και είμαι το τρίτο όνομα. Όπως σου έγραψαν και άλλοι μόνος σου πηγαίνεις ... δεν χρειάζεται η άδεια ή η συναίνεση των υπόλοιπων δικαιούχων. Ολοι που είστε συνδικαιούχοι στον λογαριασμό έχετε ακριβώς τα ιδια δικαιώματα.... δεν υπάρχει καμια διαφορά αν είσαι πρώτο, δεύτερο, τρίτο κλπ όνομα.... αρκει που είσαι συνδικαιούχος.... μόνο αυτό είναι αρκετό.... το ίδιο ισχύει και αν οι γονείς σου θελήσουν να προσθέσουν τον λογαριασμό σου στην κάρτα τους... δεν θα χρειαστούν καμιά εγκριση απο κανέναν. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2023 από teot 1 1
sonikk Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, teot είπε Όπως σου έγραψαν και άλλοι μόνος σου πηγαίνεις ... δεν χρειάζεται η άδεια ή η συναίνεση των υπόλοιπων δικαιούχων. Ολοι που είστε συνδικαιούχοι στον λογαριασμό έχετε ακριβώς τα ιδια δικαιώματα.... δεν υπάρχει καμια διαφορά αν είσαι πρώτο, δεύτερο, τρίτο κλπ όνομα.... αρκει που είσαι συνδικαιούχος.... μόνο αυτό είναι αρκετό.... το ίδιο ισχύει και αν οι γονείς σου θελήσουν να προσθέσουν τον λογαριασμό σου στην κάρτα τους... δεν θα χρειαστούν καμιά εγκριση απο κανέναν. Ok είχα την εντύπωση πως το πρώτο όνομα θεωρείται πάντα ο κύριος ενός λογαριασμού και για το οτιδήποτε πρέπει να το εγκρίνει πρώτα αυτός που είναι το πρώτο όνομα ενός λογαριασμού. Δεν θυμαμαι που το είχα δει αυτόν τον όρο "κύριος λογαριασμού" αλλά αυτό νόμιζα ότι ίσχυε.Αν δεν με απατά η μνήμη μου το έχω δει στην φορολογική δήλωση εκεί που η ααδε έχει τα στοιχεία μας των τραπεζικών λογαριασμός και αναφέρει πχ για τον δικό μου ως "κύριος λογαριασμός" ενώ στον λογαριασμό των δικών μου δεν δείχνει τίποτα η ααδε στη δήλωση μου επειδή είμαι συνδικαιούχος.Δηλ η ααδε στην δική μου δήλωση δεν εμφανίζει καν νομίζω λογαριασμούς που είμαι συνδικαιουχος. Έτσι κάπως συνέδεσα στο μυαλό μου ότι για να εγκριθεί κάτι σε συνδικαιούχο πρέπει πρώτα να συμφωνήσει το πρώτο όνομα του λογαριασμού.
Alexde Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, sonikk είπε Πήγα να το κάνω δεν γινόταν.Δεν μου εμφάνιζε επιλογή δεύτερου λογαριασμού.Μηπως πρέπει να γίνει κάποια διασύνδεση ή κάτι παραπλήσιο; Δική μου κάρτα έχω στον δικό μου λογαριασμο.Στον δευτερο λογαριασμό των γονέων μου δεν έχω κάρτα.Απλα είμαι συνδικαιούχος.Διαβασε λίγο πιο προσεκτικά τι γράφω στην αρχή. Πρέπει να συνδεθεί ο λογαριασμός των γονιών σου, στον οποίο είσαι κ εσύ συνδικαιούχος, στην κάρτα σου. Πηγαίνεις σε κατάστημα της τράπεζας και γίνεται χωρίς την παρουσία τους. 1
Shinji ikari Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 3 hours ago, teot said: Ολοι που είστε συνδικαιούχοι στον λογαριασμό έχετε ακριβώς τα ιδια δικαιώματα Καποιος ειχε γραψει πως αν πεθανει ο κυριος δικαιουχος, οι αλλοι δεν μπορουν να παρουν τα λεφτα;
Doubt Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 36 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε Καποιος ειχε γραψει πως αν πεθανει ο κυριος δικαιουχος, οι αλλοι δεν μπορουν να παρουν τα λεφτα; Λάθος. Και είναι κι ένας απλός-εύκολος τρόπος να κληρονομήσεις μετρητά.(φτου φτου) 2
Hacker?pcs Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 4 hours ago, sonikk said: Δεν υπάρχει e-banking ακόμη όπως αρχικά έγραψα Γιατί δεν έχεις εσύ ebanking; Όχι οι γονείς σου στα ονόματά τους, εσύ
makis269 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, sonikk είπε Γεια σας. Έχω μια απορία που με έχει μπερδέψει. Εχω έναν λογαριασμό τράπεζας και έχω βάλει συνδικαιούχους τους γονείς μου. Οι γονείς μου επίσης έχουν άλλον λογαριασμό στην ίδια τράπεζα και με έχουν συνδικαιούχο. Και εγώ και οι γονείς μου έχουμε δύο διαφορετικες κάρτες ανάληψης από atm.Μια δική μου δηλαδή που αντιστοιχεί στον δικό μου λογαριασμο και μια δική τους που αντιστοιχεί στον δικό τους λογαριασμό. E-banking δεν υπάρχει. Η απορία μου είναι η εξής. Με την δική μου κάρτα μπορώ να σηκώσω χρήματα από το atm από τον λογαριασμό των γονέων μου που είμαι συνδικαιούχος και να τους βοηθησω εφόσον οι γονείς μου για δικούς τους λογους δεν μπορούν να πάνε σε atm; Ευχαριστώ. κάθε κάρτα είναι συνδεδεμένη μόνο με έναν λογαριασμό. εκτός αν πάτε σε κατάστημα και βάλετε και τον άλλον λογαριασμό ώστε πριν την ανάληψη να το επιλέγεις. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2023 από makis269 1
Shinji ikari Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 21 minutes ago, Doubt said: Λάθος. Οταν δεν υπαρχει συνδικαιούχος δεν μπορουν να παρουν οι συγγενεις τα λεφτα;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 32 minutes ago, Shinji ikari said: Οταν δεν υπαρχει συνδικαιούχος δεν μπορουν να παρουν οι συγγενεις τα λεφτα; Με τη διαδικασία της κληρονομιάς. Ενώ αν υπάρχουν συνδικαιούχοι, ακόμη κι αν έχει αποβιώσει ο ένας εκ των συνδικαιούχων, απλώς κάνουν ανάληψη όποτε θελήσουν οι υπόλοιποι. 4
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, Shinji ikari said: Καποιος ειχε γραψει πως αν πεθανει ο κυριος δικαιουχος, οι αλλοι δεν μπορουν να παρουν τα λεφτα; Καταρχήν δεν υπάρχει "κύριος" δικαιούχος, συνδικαιούχοι είναι όλοι. Τα ίδια ακριβώς δικαιώματα έχει κάθε συνδικαιούχος, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πάρει όσα χρήματα θέλει από τον λογαριασμό χωρίς να ρωτήσει κανέναν, άσχετα αν οι υπόλοιποι ζουν ή όχι. Η μόνη διαφοροποίηση που μπορεί να έχει σημασία είναι ποιο όνομα εμφανίζεται πρώτο στη λίστα των δικαιούχων, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα τους σχετικά με τα χρήματα που έχει ο λογαριασμός αλλά μόνο και μόνο με το όνομα που εμφανίζει όταν κάποιος πάει να κάνει κατάθεση. 29 minutes ago, Shinji ikari said: Οταν δεν υπαρχει συνδικαιούχος δεν μπορουν να παρουν οι συγγενεις τα λεφτα; Έτσι απλά όχι, θα πρέπει πρώτα να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, να κάνουν όλη την απαραίτητη χαρτούρα, να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς που τους αναλογεί, και μετά θα μπορέσουν να τα πάρουν. 3
Bitbit Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, Joshua21 said: Η μόνη διαφοροποίηση που μπορεί να έχει σημασία είναι ποιο όνομα εμφανίζεται πρώτο στη λίστα των δικαιούχων, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα τους σχετικά με τα χρήματα που έχει ο λογαριασμός αλλά μόνο και μόνο με το όνομα που εμφανίζει όταν κάποιος πάει να κάνει κατάθεση. Εδώ ίσως να μπερδεύονται πολλοί διότι πχ, ο οαεδ στα διάφορα προγράμματα του, στα δικαιολογητικά, ζητούσε (δε ξέρω αν το κάνει ακόμα) λογαριασμό όπου σαν πρώτο όνομα θα φαίνεται του δικαιούχου του προγράμματος. Οπότε ο άλλος σκέφτεται ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 4 minutes ago, Bitbit said: Εδώ ίσως να μπερδεύονται πολλοί διότι πχ, ο οαεδ στα διάφορα προγράμματα του, στα δικαιολογητικά, ζητούσε (δε ξέρω αν το κάνει ακόμα) λογαριασμό όπου σαν πρώτο όνομα θα φαίνεται του δικαιούχου του προγράμματος. Οπότε ο άλλος σκέφτεται ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα Για αυτό και εγώ εξήγησα τη διαφορά, πρώτο όνομα στη λίστα δικαιούχων υπάρχει, "κύριος" δικαιούχος όμως όχι, όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Πάντως όχι μόνο ο οαεδ, γενικότερα το κράτος για οποιαδήποτε πληρωμή απαιτεί το όνομα σου να είναι πρώτο στη λίστα των δικαιούχων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα