Προς το περιεχόμενο

Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου και αναγραφή λάθος επώνυμου

gokuthelegend

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ την παρέα,

αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα, για το οποίο αν δεν βρούμε λύση τότε θα απευθυνθούμε σε δικηγόρο για να μας βοηθήσει, απλώς μέχρι να γίνει αυτό θα ήθελα κάποιες γνώμες για το πως να κινηθούμε.

Διαθέτουμε ένα όχημα το οποίο είναι στο όνομα της μητέρας μου. Το όχημα κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1982, πριν 40 χρόνια δηλαδή, αλλά στην μητέρα μου ήρθε στην κατοχή της μετά το 1991 αφού αγοράστηκε μεταχειρισμένο από τρίτο άτομο.

Επειδή όπως ανέφερα το όχημα είναι κάπου 40 χρονών, έχει γίνει εντελώς σαράβαλο και έτσι αποφασίσαμε να το αποσύρουμε.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι έχει γίνει λάθος στην άδεια κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, αντί να γράψουν το πατρικό της επώνυμο, έγραψαν του συζύγου της.

Επειδή το επίθετο ήταν οικείο και όχι κάποιο τυχαίο, δεν το κατάλαβε ποτέ κανείς ότι είχε γίνει αυτό το λάθος. Δεν του είχε δώσει κανείς σημασία. Και έμεινε έτσι με αποτέλεσμα σήμερα να μας ταλαιπωρούν στις δημόσιες υπηρεσίες λόγω ότι δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του ατόμου.

Του έχει τύχει κάποιου παρόμοια περίπτωση με λάθος επώνυμο σε κάποιο έγγραφο και να μας πει πως κινήθηκε και αν τελικά λύθηκε το πρόβλημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, VasKag είπε

Και πως εγινε η μεταβιβαση στη μητερα σου? Δεν θεωρηθηκε λαθος τοτε?

Η μεταβίβαση έγινε πριν 30 χρόνια, το τι έγινε ακριβώς τότε δεν μπορεί να θυμηθεί κανείς. Δεχόμαστε ότι μπορεί να κάναμε λάθος, αλλά ο υπάλληλος που έκανε την μεταβίβαση δεν έλεγξε ότι τα στοιχεία ήταν λάθος; Έβαλε και αυτός υπογραφές και σφραγίδες, οπότε για να μας την έδωσε υπογεγραμμένη πιθανώς οι γονείς μου να θεώρησαν ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Τότε όλα ήταν χειρόγραφα, δεν υπήρχαν πληροφοριακά συστήματα για να πετάξουν κάποια ειδοποίηση σε περίπτωση λάθους. Το περίεργο είναι ότι τα τέλη κυκλοφορίας από την εφορία εκδίδονται στο πραγματικό της επίθετο και τα πληρώναμε κανονικά όλα αυτά τα χρόνια.

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, VasKag είπε

Η δημοσια υπηρεσια τι λυση σας προτειναν οταν πηγατε?

Πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που να αποδεικνύει ότι η Μαρία [ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΥΖΥΓΟΥ] του Σπύρου [ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΥΖΥΓΟΥ] είναι το ίδιο άτομο με την Μαρία [ΠΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΟ] του Σπύρου [ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΥΖΥΓΟΥ], από το ΚΕΠ. Αλλά στο ΚΕΠ μας είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό που να αποδεικνύει ότι μιλάμε για το ίδιο άτομο με 2 διαφορετικά επίθετα. Ενώ υπάρχει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που δείχνει ότι η μητέρα μου έχει παντρευτεί τον πατέρα μου, δεν δέχονται το επίθετο του πατέρα. Το ΚΕΠ επικοινώνησε απευθείας με το Μεταφορών της περιοχής μου και τους έστειλε κάποια άλλα έγγραφα μήπως τα δεχτούν αλλά επειδή μεσολάβησε Σαββατοκύριακο δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση.

Λογικα θα υπαρχει καποιο πιστοποιητικο που να αναφερει και το γενος. Γραφειοκρατικο ακουγεται αλλα λυση πιστευω θα βρεθει. 

13 minutes ago, gokuthelegend said:

Η μεταβίβαση έγινε πριν 30 χρόνια, το τι έγινε ακριβώς τότε δεν μπορεί να θυμηθεί κανείς. Δεχόμαστε ότι μπορεί να κάναμε λάθος, αλλά ο υπάλληλος που έκανε την μεταβίβαση δεν έλεγξε ότι τα στοιχεία ήταν λάθος; Έβαλε και αυτός υπογραφές και σφραγίδες, οπότε για να μας την έδωσε υπογεγραμμένη πιθανώς οι γονείς μου να θεώρησαν ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Τότε όλα ήταν χειρόγραφα, δεν υπήρχαν πληροφοριακά συστήματα για να πετάξουν κάποια ειδοποίηση σε περίπτωση λάθους. Το περίεργο είναι ότι τα τέλη κυκλοφορίας από την εφορία εκδίδονται στο πραγματικό της επίθετο και τα πληρώναμε κανονικά όλα αυτά τα χρόνια.

Μα δεν χρειάζεται να θυμηθεί κάποιος τι ακριβώς έγινε τότε, ακριβώς επειδή τότε όλα ήταν χειρόγραφα μπορούν να βρεθούν τα πάντα στους φακέλους του αυτοκινήτου και στην ΔΟΥ και στο μεταφορών. Επίσης τα τέλη κυκλοφορίας εκδίδονται με βάση το ΑΦΜ, εφόσον στην εφορία φαίνεται ότι το αυτοκίνητο ανήκει στο ΑΦΜ της μητέρας σου τότε το ειδοποιητήριο τελών της εφορίας γράφει το ονοματεπώνυμο που αντιστοιχεί στο ΑΦΜ της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, VasKag είπε

Λογικα θα υπαρχει καποιο πιστοποιητικο που να αναφερει και το γενος. Γραφειοκρατικο ακουγεται αλλα λυση πιστευω θα βρεθει. 

Σε όλα τα έγγραφα+πιστοποιητικά+ταυτότητα που έχουμε αναγράφεται το επώνυμο της μητέρας, το πατρικό της δηλαδή. Το μόνο λάθος έχει γίνει στο Μεταφορών. Ταυτότητα γράφει το πατρικό της επίθετο, σε έγγραφα που εκδίδουμε από την εφορία γράφουν το πατρικό της επίθετο, στο δημοτολόγιο που πάει και ψηφίζει είναι γραμμένη με το πατρικό της επίθετο, βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που βγάζουμε από το ΚΕΠ βγαίνουν στο πατρικό της επίθετο, στα συμβόλαια που έχουμε του σπιτιού μας που της ανήκει το 50% πάλι είναι με το πατρικό της επίθετο. Το μόνο λάθος έχει γίνει στο Μεταφορών. Πως έγινε αυτό το λάθος δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μα δεν χρειάζεται να θυμηθεί κάποιος τι ακριβώς έγινε τότε, ακριβώς επειδή τότε όλα ήταν χειρόγραφα μπορούν να βρεθούν τα πάντα στους φακέλους του αυτοκινήτου και στην ΔΟΥ και στο μεταφορών. Επίσης τα τέλη κυκλοφορίας εκδίδονται με βάση το ΑΦΜ, εφόσον στην εφορία φαίνεται ότι το αυτοκίνητο ανήκει στο ΑΦΜ της μητέρας σου τότε το ειδοποιητήριο τελών της εφορίας γράφει το ονοματεπώνυμο που αντιστοιχεί στο ΑΦΜ της.

Ο φάκελος του αυτοκινήτου βρέθηκε στο Μεταφορών, και απλώς διασταύρωσαν ότι όντως έχουν γράψει το επίθετο του συζύγου αντί για το δικό της. Τους πήγαμε το εκκαθαριστικό της εφορίας, στο οποίο φαίνεται το ΑΦΜ και το πραγματικό της επίθετο μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάποια συσχέτιση μέσω ΑΦΜ αλλά δεν το δέχτηκαν. Αυτό που εννοούσα με το να θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε, εννοούσα να θυμηθούμε για ποιο λόγο γράφτηκε το επίθετο του συζύγου και όχι του δικού της και γιατί ο υπάλληλος το δέχτηκε χωρίς να ελέγξει πρώτα την ταυτότητά της.

Δηλαδή αν εγώ πάω και δηλώσω σε μια αίτηση ότι λέγομαι Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν το ελέγξουν μιλάμε για σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας. Φυσικά θα μου πεις ότι θα είμαι υπόλογος που δήλωσα ψευδή στοιχεία, αλλά το ίδιο υπόλογος θα είναι και ο υπάλληλος που το δέχτηκε.

5 minutes ago, gokuthelegend said:

Ο φάκελος του αυτοκινήτου βρέθηκε στο Μεταφορών, και απλώς διασταύρωσαν ότι όντως έχουν γράψει το επίθετο του συζύγου αντί για το δικό της. Τους πήγαμε το εκκαθαριστικό της εφορίας, στο οποίο φαίνεται το ΑΦΜ και το πραγματικό της επίθετο μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάποια συσχέτιση μέσω ΑΦΜ αλλά δεν το δέχτηκαν. Αυτό που εννοούσα με το να θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε, εννοούσα να θυμηθούμε για ποιο λόγο γράφτηκε το επίθετο του συζύγου και όχι του δικού της και γιατί ο υπάλληλος το δέχτηκε.

Και να θυμηθείτε κάτι δεν θα κάνει κάποια διαφορά, το μόνο που έχει σημασία είναι τα αποδεικτικά που βρίσκονται στο φάκελο, επίσης ο λόγος για τον οποίο δεν έκανε σωστά τη δουλειά του ο υπάλληλος δεν σας αφορά. Ζητήστε επανέκδοση αδείας με τα σωστά στοιχεία, με το όνομα το οποίο αναφέρει το αντίγραφο της ταυτότητας της μητέρας σου που είναι μέσα στον φάκελο.

2 minutes ago, Ukforthemoment said:

Αν ζητήσετε έκδοση νέας άδειας σε τι επώνυμο θα βγει;

Στο https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/okhemata/myauto τι στοιχεία έχει; 

Άσχετο, αυτή η εφαρμογή εδώ και μέρες όταν ζητάω στοιχεία οχήματος μου βγάζει μήνυμα λάθους, έχω δοκιμάσει και με κωδικούς taxis άλλων το ίδιο μου βγάζει, σου δουλεύει κανονικά εσένα?

image.png.0a537c63a740ffec3ff8626c3131ec94.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και να θυμηθείτε κάτι δεν θα κάνει κάποια διαφορά, το μόνο που έχει σημασία είναι τα αποδεικτικά που βρίσκονται στο φάκελο, επίσης ο λόγος για τον οποίο δεν έκανε σωστά τη δουλειά του ο υπάλληλος δεν σας αφορά. Ζητήστε επανέκδοση αδείας με τα σωστά στοιχεία, με το όνομα το οποίο αναφέρει το αντίγραφο της ταυτότητας της μητέρας σου που είναι μέσα στον φάκελο.

Το φάκελο δεν τον είδαμε εμείς προσωπικά και δεν ξέρουμε τι περιέχει. Απλώς τον έλεγξε ο σημερινός υπάλληλος (δεν είναι ο ίδιος με αυτόν πριν 30 χρόνια που αποκτήσαμε το αυτοκίνητο), και δεν μας ανάφερε κάτι για κάποια ταυτότητα. Επίσης τον φάκελο τον είδε και ο διεκπεραιωτής που ανέλαβε να ανακυκλώσει το αυτοκίνητο και ο οποίος ασχολείται με τέτοια θέματα, και ούτε αυτός μας είπε κάτι. Αν ήταν τόσο απλό δεν θα μας το έλεγαν; Η ταυτότητα σίγουρα υπάρχει μέσα στον φάκελο;

7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν ζητήσετε έκδοση νέας άδειας σε τι επώνυμο θα βγει;

Στο https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/okhemata/myauto τι στοιχεία έχει; 

Το επίθετο του άνδρα της εμφανίζει, όχι το δικό της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άσχετο, αυτή η εφαρμογή εδώ και μέρες όταν ζητάω στοιχεία οχήματος μου βγάζει μήνυμα λάθους, έχω δοκιμάσει και με κωδικούς taxis άλλων το ίδιο μου βγάζει, σου δουλεύει κανονικά εσένα?

Μολις το δοκιμασα και λειτουργει κανονικα. Και πριν μηνες που το ειχα ψαξει, παλι δουλευε

Ακυρο. Με παει μεχρι την οθονη που επιλεγεις το αυτοκινητο και μετα σφαλμα.

Περιεργο. Στο ενα αμαξι δουλευει κανονικα, στο αλλο βγαζει σφαλμα

Επεξ/σία από VasKag
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πας σε μια σχολή οδηγων και αναλαμβάνει να στο φτιάξει 

Ασχολούνται με τέτοια πράγματα; Να σημειώσω ότι έχουμε μιλήσει και με διεκπεραιωτή για την ανακύκλωση του αυτοκινήτου. Αν δεν βγάλει άκρη ο ίδιος ή εμείς τότε το επόμενο βήμα που σκεφτόμαστε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε με δικηγόρο που μπορεί να ξέρει τα νομικά ποιο καλά, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποια άλλη λύση εκτός αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο.

3 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Ασχολούνται με τέτοια πράγματα; Να σημειώσω ότι έχουμε μιλήσει και με διεκπεραιωτή για την ανακύκλωση του αυτοκινήτου. Αν δεν βγάλει άκρη ο ίδιος ή εμείς τότε το επόμενο βήμα που σκεφτόμαστε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε με δικηγόρο που μπορεί να ξέρει τα νομικά ποιο καλά, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποια άλλη λύση εκτός αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο.

Ναι ασχολούνται με οτι εχει να κάνει με το υπ. μεταφορών 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...