Tlykog Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω ελάχιστο χρόνο για gaming πλέον, αλλά όταν ξεκλέβω λίγο, κάτι γίνεται... Παίζω μόνο single player RPG, όλων των ειδών. Επειδή παίζω από αρκετά παλιά (1996 και μετά) έχω φάει με τη σέσουλα παιχνίδια της οπτικής του Baldurs Gate 3. Σε αντίθεση με πολλούς θεωρώ ότι αυτό το είδος πρέπει να εκλείψει. Παλιά, που τα μηχανήματα δεν είχαν την επεξεργαστική ισχύ, πολλοί ΑΑΑ τίτλοι έβγαιναν σε οπτική κάμερας από ψηλά με δισδιάστατα γραφικά. Λογικό. Αργότερα άρχισαν να βγαίνουν σε τρίτου προσώπου (πχ Ultima 9, Gothic series, Starwars: Knights of the old republic, Elder Scrolls 3 και μετά κτλ) και με τον καιρό όλο και περισσότερα RPG εγκατέλειψαν την οπτική από ψηλά για προοπτική 1ου ή 3ου προσώπου. Σήμερα όλοι οι ΑΑΑ τίτλοι βγαίνουν σε 1ου ή 3ου προσώπου, εκτός εξαιρέσεων. Δεν το θεωρώ κακό, το θεωρώ εξέλιξη. Συνήθως οι ηλικιωμένοι αντιστέκονται στην εξέλιξη. Εμένα μου αρέσει, παρόλο που δεν είμαι και πολύ μικρος πλέον. Έχω σκυλοβαρεθεί την προοπτική από ψηλά στα RPGs και δε μπορώ να παίξω πλέον τέτοια παιχνίδια. Μου θυμίζουν εποχές που δεν υπήρχε το hardware και οι επιλογές να παίξουμε παιχνίδια με τα σημερινά γραφικά. Τότε ονειρευόμουν πόσο καλύτερα θα ήταν στο μέλλον τα πράγματα, όπου θα μπορούσα να πάιζω παιχνίδια με πιο ρεαλιστικά γραφικά. Τώρα που αυτό το μέλον είναι εδώ, δε με νοιάζει να γυρίσω στο παρελθόν. Δεν έχω καμία νοσταλγία. Σε άλλους μπορεί να αρέσει και το σέβομαι, αλλά εδώ εκθέτω τη δική μου άποψη. Εν έτει 2023-24 θεωρώ ότι μόνο τίτλοι από μικρές εταιρείες θα πρεπει να βγαίνουν σε οπτική από ψηλά. Οι ΑΑΑ τίτλοι πρεπει να έχουν και γραφικά. Δε μπορώ να καταλάβω ποιος έθεσε το δίλλημα: "καλά γραφικά ή story και gameplay"; Λες και το ένα εμποδίζει το άλλο. Παιχνίδια όπως πχ The Witcher 3 απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν και τα δύο. Κάποιοι γράφουν ότι τα σημερινά παιχνίδια είναι όλα παρόμοια... Λες και στα παλιά δε συνέβαινε αυτό... Απλά σήμερα το να φτιάξουν γραφικά είναι πιο εύκολο από παλιά, οπότε οι μεγάλες εταιρείες δίνουν βάρος εκεί και παραμελούν τους υπόλοιπους τομείς. Για εμένα, επειδή δεν έχω και πολύ χρόνο για gaming, ένα παιχνίδι πρέπει να έχει και τα δύο. Δε μου αρέσουν τα παιχνίδια με παλιά γραφικά, ούτε αυτά με τρομερά γραφικά και κάτω του μετρίου gameplay ή story. Θέλω να είναι ολοκληρωμένα. Να είναι, δηλαδή, καλά σε όλους τους τομείς. Να τονίσω ότι έχω αγοράσει ΝΟΜΙΜΑ, όλα σχεδόν τα RPG της Larian, εκτός από το Baldur s Gate 3. Προσπαθησα, πραγματικά, να τους δώσω ευκαιρίες, αλλά είναι πολύ παλίας φιλοσοφίας. Θα μπορούσα να τα τερματίσω το 2006-2008. Τα γραφικά τους ανήκουν σε εκείνη την εποχή. Του Baldur s Gate 3 ανήκουν στο 2012-14. Το τελευταίο της που τερμάτισα και μου άρεσε ήταν το Divinity 2. Στα Original Sin δεν άντεξα... Συμπερασματικά: το παιχνίδι δεν είναι ΑΑΑ τίτλος για εμένα. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μιας πολύ καλής εταιρείας, αλλά δεν είναι παιχνίδι για το 2023... Σίγουρα δεν αξίζει πάνω από 40€. Προσωπικά δε θα του έδινα 9/10 κτλ Είναι παλιά γραφικά και επειδή μετράνε και τα γραφικά σε ένα παιχνίδι, χάνει αρκετούς πόντους. Προσπάθησα να το παίξω και του αφιέρωσα κάποιες ώρες (από το "θείο" με σκοπό να το αγοράσω νόμιμα από GOG, όπως έχω κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν), αλλά δε μπορεσε να με κρατήσει. Το βαρέθηκα. Μου θύμισε ένα Original Sin με άλλο skin... Το αν θέλει ή όχι να μπει σε game pass είναι σεβαστό και απόφαση της εταιρείας. Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα gamepass τύπου. Προτιμώ να πληρώνω και να είναι δικό μου το παιχνίδι. Γι αυτό και τα 267 παιχνίδια στο GOG... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2023 από Tlykog 1 3
thanosAIAS Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Ισως ο κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά όταν πατάς ενα κουμπί απο τον controller ΟΛΟ το interface αλλάζει. Τα πάντα! Δεν παίζεις με controller και το UI που έχεις με το ποντίκι. Ένα πάτημα ξανα απο το πληκτρολόγιο και το UI γυρνάει πίσω στο mouse - keyboard. Οπότε μη σας φαίνεται περίεργο οτι με controller ειναι playable. 1
primeragt Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, Tlykog said: Έχω ελάχιστο χρόνο για gaming πλέον, αλλά όταν ξεκλέβω λίγο, κάτι γίνεται... Παίζω μόνο single player RPG, όλων των ειδών. Επειδή παίζω από αρκετά παλιά (1996 και μετά) έχω φάει με τη σέσουλα παιχνίδια της οπτικής του Baldurs Gate 3. Σε αντίθεση με πολλούς θεωρώ ότι αυτό το είδος πρέπει να εκλείψει. Παλιά, που τα μηχανήματα δεν είχαν την επεξεργαστική ισχύ, πολλοί ΑΑΑ τίτλοι έβγαιναν σε οπτική κάμερας από ψηλά με δισδιάστατα γραφικά. Λογικό. Αργότερα άρχισαν να βγαίνουν σε τρίτου προσώπου (πχ Ultima 9, Gothic series, Starwars: Knights of the old republic, Elder Scrolls 3 και μετά κτλ) και με τον καιρό όλο και περισσότερα RPG εγκατέλειψαν την οπτική από ψηλά για προοπτική 1ου ή 3ου προσώπου. Σήμερα όλοι οι ΑΑΑ τίτλοι βγαίνουν σε 1ου ή 3ου προσώπου, εκτός εξαιρέσεων. Δεν το θεωρώ κακό, το θεωρώ εξέλιξη. Συνήθως οι ηλικιωμένοι αντιστέκονται στην εξέλιξη. Εμένα μου αρέσει, παρόλο που δεν είμαι και πολύ μικρος πλέον. Έχω σκυλοβαρεθεί την προοπτική από ψηλά στα RPGs και δε μπορώ να παίξω πλέον τέτοια παιχνίδια. Μου θυμίζουν εποχές που δεν υπήρχε το hardware και οι επιλογές να παίξουμε παιχνίδια με τα σημερινά γραφικά. Τότε ονειρευόμουν πόσο καλύτερα θα ήταν στο μέλλον τα πράγματα, όπου θα μπορούσα να πάιζω παιχνίδια με πιο ρεαλιστικά γραφικά. Τώρα που αυτό το μέλον είναι εδώ, δε με νοιάζει να γυρίσω στο παρελθόν. Δεν έχω καμία νοσταλγία. Σε άλλους μπορεί να αρέσει και το σέβομαι, αλλά εδώ εκθέτω τη δική μου άποψη. Εν έτει 2023-24 θεωρώ ότι μόνο τίτλοι από μικρές εταιρείες θα πρεπει να βγαίνουν σε οπτική από ψηλά. Οι ΑΑΑ τίτλοι πρεπει να έχουν και γραφικά. Δε μπορώ να καταλάβω ποιος έθεσε το δίλλημα: "καλά γραφικά ή story και gameplay"; Λες και το ένα εμποδίζει το άλλο. Παιχνίδια όπως πχ The Witcher 3 απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν και τα δύο. Κάποιοι γράφουν ότι τα σημερινά παιχνίδια είναι όλα παρόμοια... Λες και στα παλιά δε συνέβαινε αυτό... Απλά σήμερα το να φτιάξουν γραφικά είναι πιο εύκολο από παλιά, οπότε οι μεγάλες εταιρείες δίνουν βάρος εκεί και παραμελούν τους υπόλοιπους τομείς. Για εμένα, επειδή δεν έχω και πολύ χρόνο για gaming, ένα παιχνίδι πρέπει να έχει και τα δύο. Δε μου αρέσουν τα παιχνίδια με παλιά γραφικά, ούτε αυτά με τρομερά γραφικά και κάτω του μετρίου gameplay ή story. Θέλω να είναι ολοκληρωμένα. Να είναι, δηλαδή, καλά σε όλους τους τομείς. Να τονίσω ότι έχω αγοράσει ΝΟΜΙΜΑ, όλα σχεδόν τα RPG της Larian, εκτός από το Baldur s Gate 3. Προσπαθησα, πραγματικά, να τους δώσω ευκαιρίες, αλλά είναι πολύ παλίας φιλοσοφίας. Θα μπορούσα να τα τερματίσω το 2006-2008. Τα γραφικά τους ανήκουν σε εκείνη την εποχή. Του Baldur s Gate 3 ανήκουν στο 2012-14. Το τελευταίο της που τερμάτισα και μου άρεσε ήταν το Divinity 2. Στα Original Sin δεν άντεξα... Συμπερασματικά: το παιχνίδι δεν είναι ΑΑΑ τίτλος για εμένα. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μιας πολύ καλής εταιρείας, αλλά δεν είναι παιχνίδι για το 2023... Σίγουρα δεν αξίζει πάνω από 40€. Προσωπικά δε θα του έδινα 9/10 κτλ Είναι παλιά γραφικά και επειδή μετράνε και τα γραφικά σε ένα παιχνίδι, χάνει αρκετούς πόντους. Προσπάθησα να το παίξω και του αφιέρωσα κάποιες ώρες (από το "θείο" με σκοπό να το αγοράσω νόμιμα από GOG, όπως έχω κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν), αλλά δε μπορεσε να με κρατήσει. Το βαρέθηκα. Μου θύμισε ένα Original Sin με άλλο skin... Το αν θέλει ή όχι να μπει σε game pass είναι σεβαστό και απόφαση της εταιρείας. Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα gamepass τύπου. Προτιμώ να πληρώνω και να είναι δικό μου το παιχνίδι. Γι αυτό και τα 266 παιχνίδια στο GOG... Πώς θα λειτουργήσει ένα τέτοιο παιχνίδι σε πρώτου η τρίτου προσώπου προοπτική; Το πιο κοντινό είναι το στυλ mass effect που δίνεις generic οδηγίες στο party. Εδώ ελέγχεις εξολοκλήρου το party σου. Δεν γίνεται να λειτουργήσει σε πρώτου η τρίτου προσώπου. 1
Sablj Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 2 minutes ago, primeragt said: Πώς θα λειτουργήσει ένα τέτοιο παιχνίδι σε πρώτου η τρίτου προσώπου προοπτική; Το πιο κοντινό είναι το στυλ mass effect που δίνεις generic οδηγίες στο party. Εδώ ελέγχεις εξολοκλήρου το party σου. Δεν γίνεται να λειτουργήσει σε πρώτου η τρίτου προσώπου. Ένας τρόπος θα ήταν όπως το είχαν κάνει στο Commandos: Strike Force, που εναλλασοσσουν μεταξύ των χαρακτήρων, αλλα και πάλι δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει στο BG3
SabotazNic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Έχω ελάχιστο χρόνο για gaming πλέον, αλλά όταν ξεκλέβω λίγο, κάτι γίνεται... Παίζω μόνο single player RPG, όλων των ειδών. Επειδή παίζω από αρκετά παλιά (1996 και μετά) έχω φάει με τη σέσουλα παιχνίδια της οπτικής του Baldurs Gate 3. Σε αντίθεση με πολλούς θεωρώ ότι αυτό το είδος πρέπει να εκλείψει. Παλιά, που τα μηχανήματα δεν είχαν την επεξεργαστική ισχύ, πολλοί ΑΑΑ τίτλοι έβγαιναν σε οπτική κάμερας από ψηλά με δισδιάστατα γραφικά. Λογικό. Αργότερα άρχισαν να βγαίνουν σε τρίτου προσώπου (πχ Ultima 9, Gothic series, Starwars: Knights of the old republic, Elder Scrolls 3 και μετά κτλ) και με τον καιρό όλο και περισσότερα RPG εγκατέλειψαν την οπτική από ψηλά για προοπτική 1ου ή 3ου προσώπου. Σήμερα όλοι οι ΑΑΑ τίτλοι βγαίνουν σε 1ου ή 3ου προσώπου, εκτός εξαιρέσεων. Δεν το θεωρώ κακό, το θεωρώ εξέλιξη. Συνήθως οι ηλικιωμένοι αντιστέκονται στην εξέλιξη. Εμένα μου αρέσει, παρόλο που δεν είμαι και πολύ μικρος πλέον. Έχω σκυλοβαρεθεί την προοπτική από ψηλά στα RPGs και δε μπορώ να παίξω πλέον τέτοια παιχνίδια. Μου θυμίζουν εποχές που δεν υπήρχε το hardware και οι επιλογές να παίξουμε παιχνίδια με τα σημερινά γραφικά. Τότε ονειρευόμουν πόσο καλύτερα θα ήταν στο μέλλον τα πράγματα, όπου θα μπορούσα να πάιζω παιχνίδια με πιο ρεαλιστικά γραφικά. Τώρα που αυτό το μέλον είναι εδώ, δε με νοιάζει να γυρίσω στο παρελθόν. Δεν έχω καμία νοσταλγία. Σε άλλους μπορεί να αρέσει και το σέβομαι, αλλά εδώ εκθέτω τη δική μου άποψη. Εν έτει 2023-24 θεωρώ ότι μόνο τίτλοι από μικρές εταιρείες θα πρεπει να βγαίνουν σε οπτική από ψηλά. Οι ΑΑΑ τίτλοι πρεπει να έχουν και γραφικά. Δε μπορώ να καταλάβω ποιος έθεσε το δίλλημα: "καλά γραφικά ή story και gameplay"; Λες και το ένα εμποδίζει το άλλο. Παιχνίδια όπως πχ The Witcher 3 απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν και τα δύο. Κάποιοι γράφουν ότι τα σημερινά παιχνίδια είναι όλα παρόμοια... Λες και στα παλιά δε συνέβαινε αυτό... Απλά σήμερα το να φτιάξουν γραφικά είναι πιο εύκολο από παλιά, οπότε οι μεγάλες εταιρείες δίνουν βάρος εκεί και παραμελούν τους υπόλοιπους τομείς. Για εμένα, επειδή δεν έχω και πολύ χρόνο για gaming, ένα παιχνίδι πρέπει να έχει και τα δύο. Δε μου αρέσουν τα παιχνίδια με παλιά γραφικά, ούτε αυτά με τρομερά γραφικά και κάτω του μετρίου gameplay ή story. Θέλω να είναι ολοκληρωμένα. Να είναι, δηλαδή, καλά σε όλους τους τομείς. Να τονίσω ότι έχω αγοράσει ΝΟΜΙΜΑ, όλα σχεδόν τα RPG της Larian, εκτός από το Baldur s Gate 3. Προσπαθησα, πραγματικά, να τους δώσω ευκαιρίες, αλλά είναι πολύ παλίας φιλοσοφίας. Θα μπορούσα να τα τερματίσω το 2006-2008. Τα γραφικά τους ανήκουν σε εκείνη την εποχή. Του Baldur s Gate 3 ανήκουν στο 2012-14. Το τελευταίο της που τερμάτισα και μου άρεσε ήταν το Divinity 2. Στα Original Sin δεν άντεξα... Συμπερασματικά: το παιχνίδι δεν είναι ΑΑΑ τίτλος για εμένα. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μιας πολύ καλής εταιρείας, αλλά δεν είναι παιχνίδι για το 2023... Σίγουρα δεν αξίζει πάνω από 40€. Προσωπικά δε θα του έδινα 9/10 κτλ Είναι παλιά γραφικά και επειδή μετράνε και τα γραφικά σε ένα παιχνίδι, χάνει αρκετούς πόντους. Προσπάθησα να το παίξω και του αφιέρωσα κάποιες ώρες (από το "θείο" με σκοπό να το αγοράσω νόμιμα από GOG, όπως έχω κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν), αλλά δε μπορεσε να με κρατήσει. Το βαρέθηκα. Μου θύμισε ένα Original Sin με άλλο skin... Το αν θέλει ή όχι να μπει σε game pass είναι σεβαστό και απόφαση της εταιρείας. Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα gamepass τύπου. Προτιμώ να πληρώνω και να είναι δικό μου το παιχνίδι. Γι αυτό και τα 266 παιχνίδια στο GOG... Άρα να εκλείψουν και παιχνίδια της nintendo? Πάντως, οι καταναλωτές δείχνουν αντίθετη γνώμη με την δική σου που όλα αυτά τα παιχνίδια με "κάμερα από ψηλά" ή "κάμερα από το πλάι" κάνουν αρκετές πωλήσεις. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2023 από SabotazNic 1
Tlykog Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, SabotazNic είπε Άρα να εκλείψουν και παιχνίδια της nintendo? Πάντως, οι καταναλωτές δείχνουν αντίθετη γνώμη με την δική σου που όλα αυτά τα παιχνίδιαε "κάμερα από ψηλά" ή "κάμερα από το πλάι" κάνουν αρκετές πωλήσεις. Γιατί; Έβγαλε η Nintendo σταθερή κονσόλα ή υπολογιστή με το όνομά της; Εγώ αναφέρομαι αποκλειστικά σε υπολογιστές και πάντα σύμφωνα με τα γούστα μου. Σε σχέση με αυτό που μπορεί η κονσόλα η Nintendo έχει βγάλει και RPG με πολύ καλά γραφικά πχ The Witcher 3. 8 ώρες πριν, primeragt είπε Πώς θα λειτουργήσει ένα τέτοιο παιχνίδι σε πρώτου η τρίτου προσώπου προοπτική; Το πιο κοντινό είναι το στυλ mass effect που δίνεις generic οδηγίες στο party. Εδώ ελέγχεις εξολοκλήρου το party σου. Δεν γίνεται να λειτουργήσει σε πρώτου η τρίτου προσώπου. Στο Neverwinter Nights 2 μια χαρά λειτουργούσε. Το είχα ρυθμίσει σε κάμερα που ακολουθούσε τον παίχτη σε 3ο πρόσωπο και μάλιστα το 2006... Παρόμοιο έχει και το BG3, αλλά πλέον είναι παλιό το κόλπο και σίγουρα δε θυμίζει σύγχρονο παιχνίδι. Εκεί τα γραφικά δείχνουν την ηλικία τους...Γι αυτό και δεν το διαφημίζουν... Παιχνίδι του 2012-2014 θυμίζει πχ Dragon age 3 (αν και το τελευταίο μοιάζει ανώτερο τεχνολογικά...). Με καλύτερη και πιο δουλεμένη 3rd person οπτική και σωστό interface (με τα γραφικά του 2020 έστω) θα με ενδιέφερε. Θα μπορούσα να το πω ΑΑΑ game. Δες το λίγο... Όλο το interface είναι παμπάλαιο τεχνολογικά.... Θυμίζει 2000. 14 ώρες πριν, shadowlike είπε Για εμένα πλέον είναι πολύ σημαντικότερος ο χρόνος που θα επενδύσεις παρά τα χρήματα που θα δώσεις για κάποιο τίτλο. Πρέπει να αναρωτηθείς κατά πόσο αξίζει να επενδύσεις τον χρόνο σου να παίξεις άλλο ένα παιχνίδι "κονσέρβα" των γνωστών εταιρειών που "φτύνουν" τίτλους χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά με τους προηγούμενους της σειράς ή ακόμα και με άλλους παρόμοιους. Προσωπικά με έχουν κουράσει οι παιχνιδοταινίες της sony και τα live service games του xbox, θέλω να ασχολούμαι με παιχνίδια που έχουν ψυχή ,έχουν φτιαχτεί με αγάπη και όχι για να πιάνουν στόχους στα excelακια κάποιου executive. Η Larian ήρθε και έβαλε γυαλιά σε όλους αυτούς που αντιμετοπίζουν τα παιχνίδια σαν γραμμή παραγωγής. Όσον αφορά για τον αν θα πρέπει να μπει στο gamepass ή να συνεχίσουμε να το αγοράζουμε full price , δεν συμφωνώ με κανένα απο τα 2. Είμαι υπέρ της αγοράς digital license που να σου δίνει το δικαίωμα να διαχειριστείς όπως νομίζεις αυτό που σου ανήκει. Να το κατεβάσεις χωρίς DRM, να το δανείσεις, ακόμα και να το μεταπουλάς με ποσοστά στον δημιουργό απευθείας. Δυστυχώς αυτό για τους περισσότερους είναι επιστημονική φαντασία. Υπάρχουν οι τεχνολογίες πλέον για υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο, αν και αποφασίσαμε να τις χρησιμοποιούμε για να bidαρουμε σε JPGs. Έτσι αποφεύγουμε τις συνδρομές που ουσιαστικά μας επιβάλουν τι να παίξουμε για να δικαιολογήσουμε τα λεφτά που δίνουμε κάθε μήνα ενώ παύουμε να έχουμε full price τίτλους σε μια βιβλιοθήκη της Χ πλατφόρμας που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κλείσει και να στείλει την επένδυση μας στον απόπατο. Αυτό είναι ένα από τα δικαιώματα που όλοι θα έπρεπε να διεκδικούμε σαν καταναλωτές αντί να τσακωνόμαστε για το ποιος την έχει πιο μεγάλη (την κονσόλα). Γιατί το ΜΟΝΟ δίλλημα που υπάρχει είναι "ψυχή" ή "γραφικά"; Πχ το The Witcher 3 (ή ακόμα και το 2...) τί δεν είχε; "Ψυχή' ή "γραφικά"; Δεν κόστιζε πάνω από 60€ και είχε άπειρες ώρες ενασχόλησης... Άσε που βγήκε και το 2015... Εμπρός πίσω λοιπόν... Ας φτιάξουμε πάλι παιχνίδια του 2010... Χάλια, αλλά έχουν "ψυχή"... Αυτό είναι το δίλλημα που προβάλλουν οι εταιρείες που δεν θέλουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν πραγματικούς ΑΑΑ τίτλους και προσπαθούν να μας πείσουν ότι διάλεξαν την "ποιότητα" από την "κονσέρβα". Ενώ το πραγματικό τους πρόβλημα είναι ότι δεν είχαν τους πόρους ή την τεχνογνωσία να φτιάξουν ένα σύγχρονο παιχνίδι και τελικά δημιούργησαν ένα παλιό,,τεχνολογικά, παιχνίδι σε τιμή καινούριου, τεχνολογικά, προϊόντος. Αυτό είναι το παιχνίδι του άρθρου. Δε διαφωνώ ότι οι δημιουργοί μπορεί να έβαλαν μεράκι στο σενάριο, αλλά το παιχνίδι ΔΕΝ είναι σύγχρονο. Κάποια στιγμή η Larian θα πρέπει να φτιάξει και ένα ΑΑΑ τίτλο, γιατί έχει κολλήσει στο Original Sin εδώ και μία δεκαετία... Έχω αγοράσει όλα τα RPG παιχνίδια της. Όχι από το "θειο", γνήσια. Το εννοώ. Έχω Divine Divinity, Beyond divinity, Divinity 2 (+ expansion), Original Sin 1 και 2. Φτάνει πια... Ευχαριστήθηκα τα Divine Divinity και Divinity 2 (+ expansion). Τα άλλα... RPG έχω παίξει σχεδόν τα πάντα (single player μόνο) από το 1996 μέχρι σήμερα. Θέλω κάτι νέο, όχι παιχνίδια που μοιάζουν με ότι έπαιζα πριν από 15 χρόνια. Πχ το BG3 μου θυμίζει NWN2 πολύ έντονα. Από τα 2 προτιμώ σαφώς το δεύτερο. Τουλάχιστον έχει τη δικαιολογία ότι βγήκε πριν από 17 χρόνια... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2023 από Tlykog 1
Chocobo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 14 ώρες πριν, omghi2u είπε δεν θα σχολιασω τα αλλα που λες γτ τα περισσοτερα ειναι ακυρα. ναι οκ προσωπικη αποψη, αλλα λαθος. Στο θεμα κακης αποδοσης κτλ... με 20 ωρες φανταζομαι εισαι με το ζορι στο 1/3 του 1ου act... τοτε εχεις προβλημα εσυ (το μηχανημα σου), το παιχνιδι το εχω day 1 απο οταν ηταν σε early access. το 1ο act ηταν παντα βουτυρο. Οταν εγινε release επισημα 1ο και 2ο act ηταν αψογα σε θεματα αποδοσης. Μονο στο 3ο act ειχα fps drops (τα οποια πλεον με το τελευταιο patch εχουν εξαφανιστει). Για crashαρισματα ... δεν εφαγα ποτε ουτε ενα , σε κανενα σημειο και act του παιχνιδιου. αλλα ρε αρχηγαρα, συμφεροντα και fanbase απο την LARIAN? την LARIAN γτχμ? οι τυποι για να φτιαξουν το παιχνιδι οριακα χρεοκοπησαν. ενα μικρο studio ειναι που ξεπερασε τις δυνατοτητες του για να μεγαλωσει και να ριξει οτι εχει και δεν εχει στο παιχνιδι. Δεν ειναι bethesda, ea, capcom, ubisoft, blizzard κτλ. Απιστευτα out of touch αυτο που ειπες. Εντάξει αν λες εσύ πως είναι λάθος έτσι θα είναι μην τα σχολιάσεις…Ποιοι νομίζετε μερικοί πως είστε αλήθεια ; Επειδή δεν είχες crushes εσύ σου κάνει κόπο να ψάξεις google Baldurs Gate 3 bugs / crushes….. Ποια Larian ρε ”αρχηγέ” ; Το franchise έχει cult fanbase που αυτό τραβάει και το τον οποίο developer. Out of touch απο τον τύπο που αν κάτι δεν συμβαίνει στον ίδιο δεν συμβαίνει πουθενά…… Δεν περίμενα κάτι καλύτερο γενικά απο το player base του παιχνιδιού. Παντελώς άσχετες απαντήσεις και η πλειοψηφία βαθιά επηρεασμένη απο νοσταλγία και genre δεν μπορεί να ξεχωρίσει καν αν κάτι έχει καλά ή κακά γραφικά ή απίστευτα κακή κάμερα. 1
omghi2u Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Κοιτα ο τροπος με τον οποιο γραφεις (ειδικα οταν ειπες "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ GOTY? LOLOLOL" ηταν dead giveaway) θυμιζει ξυνισμενα χαλασμενα fanboys που δεν κερδισε το παιχνιδι τους και προσπαθουν να γραψουν κλαπαφρυδιες για αυτο που νικησε. στεγνωσε τα δακρυα σου και προχωρα. Συνεχισε να ευχαριστιεσαι οτι ευχαριστιεσαι χωρις να γινεσαι debbie downer για κατι που ευχαριστιουνται οι αλλοι. Πηγαινε στο subreddit της ομαδας σου, να βρεις ομοιους σου να μη χρειαζεται να περιμενεις κατι καλυτερο απο το "Player base του παιχνιδιου" αυτου. 1 1
Tlykog Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, omghi2u είπε Κοιτα ο τροπος με τον οποιο γραφεις (ειδικα οταν ειπες "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ GOTY? LOLOLOL" ηταν dead giveaway) θυμιζει ξυνισμενα χαλασμενα fanboys που δεν κερδισε το παιχνιδι τους και προσπαθουν να γραψουν κλαπαφρυδιες για αυτο που νικησε. στεγνωσε τα δακρυα σου και προχωρα. Συνεχισε να ευχαριστιεσαι οτι ευχαριστιεσαι χωρις να γινεσαι debbie downer για κατι που ευχαριστιουνται οι αλλοι. Πηγαινε στο subreddit της ομαδας σου, να βρεις ομοιους σου να μη χρειαζεται να περιμενεις κατι καλυτερο απο το "Player base του παιχνιδιου" αυτου. Πραγματικά αξίζει το "sad" στη φατσούλα σε αυτό το σχόλιο. Από τότε που είμαι μέλος έχω βάλει ελάχιστα "sad" και "confuse". Εδώ όμως αξίζει ένα και εξηγούμαι ακολούθως. Δεν ξέρω πως το έχεις καταλάβει αλλά όταν γράφτηκες μέλος στο site, μεταξύ άλλων, συμφώνησες στους παρακάτω όρους: Τα μηνύματα (μήνυμα) των μελών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους. Φροντίστε να μην δυσφημίζετε οποιοδήποτε αλλά να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα απο τα όρια του site και δεν θα πρέπει να δώσουμε σε κανέναν δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο. Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη. πηγή: https://www.insomnia.gr/terms Συνοπτικά: ο καθένας γράφει τη γνώμη του. Είναι σεβαστή. Αν διαφωνείς, τότε γράψε τη δική σου και επιχειρηματολόγησε. Χωρίς χαρακτηρισμούς και προσβολές. Ειδικά στα γούστα δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος". Σου αρέσει το παιχνίδι; Μπράβο σου. Δε σου αρέσει; Πάλι μπράβο σου. Απορώ γιατί να πιστεύεις ότι για κάποιο λόγο υπάρχουν οπαδοί "υπέρ" και κυρίως "κατά" ενός παιχνιδιού... Δεν έχει λογική. Έγραψα ολόκληρο κατεβατό επιχειρηματολογώντας γιατί δεν μου αρέσει το παιχνίδι. Προφανώς θεωρείς ότι θα ΕΠΡΕΠΕ να μου αρέσει. Λες και το γούστο του καθενός είναι αντικειμενικό και ΠΡΕΠΕΙ να ταυτίζεται με το δικό σου. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο άλλος να σκέφτεται διαφορετικά. Βάζεις, λοιπόν, ένα "confuse" και δεν μπαίνεις στον κόπο να επιχειρηματολογήσεις... Οκ. Θλιβερό (sad)... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2023 από Tlykog 1
polaki Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 @Tlykog Δεν κάνω quote κάτι γιατί σε γενικές γραμμές (ίσως σε όλα) συμφωνώ με αυτά που λες. Προσωπικά το ΒG3 μου άφησε ακριβώς τις ίδιες εντυπώσεις με σένα, και το λέω αυτό με πάρα πολύ αγάπη προς τη σειρά BG έχοντας αγοράσει original τη χαρτονένια συσκευασία που είχε απ'το πρώτο. Έχω ασχοληθεί τόσο πολύ με το πρώτο Baldur's Gate, (βγήκε το 2, το τερμάτισα, και ξανα-έπαιξα το 1), που η φωνή του Minsc και οι αναφορές του στον Βοο μου έχουν μείνει εδώ και 25 χρόνια και μου σκάνε στη σκέψη στο άσχετο.. πχ "butt kicking for goodness" ή "Go for the eyes boo GO FOR THEY EYES". H δε Imoen, είναι το όνομα που βάζω σε ΟΛΕΣ μου τις γυναίκες χαρακτήρες όπως πχ στο WoW όταν έπαιζα, αλλά ακόμα και σε hostname στην εταιρεία έχει χρησιμοποιηθεί για τον κοινόχρηστο server που κάποτε είχαμε! Πραγματικά δεν βλέπω κανένα λόγο που τα γραφικά του δεν είναι γραφικά 2023. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ενός game του 2014. Από εκεί και πέρα, οι παραξενιές τις κάμερας να σου πω την αλήθεια δε με ενόχλησαν, γιατί απλά ήξερα ότι παίζω Baldur's gate, δεν με ενδιέφερε κάτι άλλο. Αλλά αν μπορεί κάποιος ας μας εξηγήσει γιατί (κατά τη γνώμη του), δεν μπορούσε να έχει γραφικά πχ όπως το Diablo 4.. Τί το καλύτερο δηλαδή είχε η Blizzard που δεν μπορούσε να προσφέρει η Larian? 1
Tlykog Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, polaki είπε Αλλά αν μπορεί κάποιος ας μας εξηγήσει γιατί (κατά τη γνώμη του), δεν μπορούσε να έχει γραφικά πχ όπως το Diablo 4.. Τί το καλύτερο δηλαδή είχε η Blizzard που δεν μπορούσε να προσφέρει η Larian? Πόρους, φιλοδοξία, επιχειρησιακή στρατηγική, τεχνογνωσία μεταξύ άλλων… Η Larian έβγαζε πάντα «διαμαντάκια» και ποτέ δεν προσπάθησε καν να πάει σε πραγματικό ΑΑΑ τίτλο. Δεν είναι καν στα σχέδια της.
polaki Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 9 hours ago, Tlykog said: Πόρους, φιλοδοξία, επιχειρησιακή στρατηγική, τεχνογνωσία μεταξύ άλλων… Η Larian έβγαζε πάντα «διαμαντάκια» και ποτέ δεν προσπάθησε καν να πάει σε πραγματικό ΑΑΑ τίτλο. Δεν είναι καν στα σχέδια της. Και πάλι όμως, αυτό δεν είναι δικαιολογία, είναι επιλογή τους. Η δυνατότητα υπάρχει, αλλά επέλεξαν να μην επενδύσουν λίγο παραπάνω στα γραφικά. Δεν θεωρώ (και ειλικρινά το πιστεύω) ότι θα παίξει ρόλο έστω σε κάποιον για το αν θα το αγοράσει ή όχι, είναι όμως κάτι αντικειμενικό που δε χωράει αμφισβήτηση. Άρα όσο και αν απόλαυσα το παιχνίδι καθαρά λόγω gameplay, ειλικρινά δεν βλέπω πως γίνεται να έχει πάρει σχεδόν άριστα στις βαθμολογίες όταν κάποια, έστω και μη προβληματικά για το gameplay πραγματάκια όπως τα γραφικά ΔΕΝ είναι άριστα. Και πως γίνεται να μην μπορεί κάποιος να πει την άποψη του χωρίς να του την πέσουν οι υποστηρικτές του παιχνιδιού. 1
Tlykog Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, polaki είπε Άρα όσο και αν απόλαυσα το παιχνίδι καθαρά λόγω gameplay, ειλικρινά δεν βλέπω πως γίνεται να έχει πάρει σχεδόν άριστα στις βαθμολογίες όταν κάποια, έστω και μη προβληματικά για το gameplay πραγματάκια όπως τα γραφικά ΔΕΝ είναι άριστα. Και πως γίνεται να μην μπορεί κάποιος να πει την άποψη του χωρίς να του την πέσουν οι υποστηρικτές του παιχνιδιού. Αυτό είναι και η απάντηση στην ερώτηση. Πολλά sites γράφουν αυτό που δε θα δυσαρεστήσει τους χρήστες τους. Αυτό το "υποστηρικτές του παιχνιδιού" ποτέ δεν το κατάλαβα. Το ότι κάποιος το έπαιξε και του άρεσε σημαίνει ότι πρέπει να δώσει μάχες ώστε να αποδείξει ότι ΠΡΕΠΕΙ να αρέσει και σε μένα; Γιατί τα γούστα είναι αντικειμενικά;... Προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί τα Original Sin πήραν αυτές τις βαθμολογίες. Το ίδιο πρόβλημα με το BG3 έχουν. Κάθε site που κάνει review ένα παιχνίδι έχει και υποκατηγορία βαθμολογίας για τα γραφικά. Εκεί τί βαθμό πήραν; Εκτός αυτού. Τα βαρέθηκα και γρήγορα. Παλιά παιχνίδια, παλιό gameplay, παλιά γραφικά. Ακόμα και για την εποχή τους. Η Larian είναι μικρό studio και δεν πιστεύω ότι ξέρει πως να φτιάξει ΑΑΑ παιχνίδι. Εκτός αυτού τα ΑΑΑ παιχνίδια έχουν μεγάλα έξοδα, τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα επιτύχουν και ανάλογα μεγαλύτερα έσοδα πωλήσεων. Οπότε πολλές εταιρείες δεν θέλουν να ρισκάρουν μεγάλα κεφάλαια για μεγάλες παραγωγές. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από Tlykog
DrFreeman Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 On 17/12/2023 at 17:33, atypicalcoder said: Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί απλά να μεγάλωσες και να χόρτασες τα παιχνίδια? Αυτό το έχω προσωπικά σκεφθεί, όμως κατά καιρούς - κι όταν οι χρονικές συγκυρίες το επιτρέπουν - βυθίζομαι σε 3ωρα και 4ωρα σχεδόν συνεχούς gaming με ευχαρίστηση. Κάτι που μου δείχνει πως διάθεση υπάρχει, χρόνος κι ευχέρεια δεν υπάρχει. 3
polaki Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 6 hours ago, DrFreeman said: Αυτό το έχω προσωπικά σκεφθεί, όμως κατά καιρούς - κι όταν οι χρονικές συγκυρίες το επιτρέπουν - βυθίζομαι σε 3ωρα και 4ωρα σχεδόν συνεχούς gaming με ευχαρίστηση. Κάτι που μου δείχνει πως διάθεση υπάρχει, χρόνος κι ευχέρεια δεν υπάρχει. Eίμαι και εγώ στην ίδια φάση ακριβώς. Απλά εγώ για να μπορέσω να ασχοληθώ, προϋποθέτει ότι το 3ωρο και το 4ωρο που λες είναι δεδομένο για σερί gaming και (το σημαντικότερο) χωρίς καμία διακοπή από εξωτερικούς παράγοντες. Δηλαδή καλώς ή κακώς, μου είναι πολύ δύσκολο εκεί που είμαι απορροφημένος να ακούσω μια φωνή "τί λες να μαγειρέψουμε για βράδυ" ή "λες να δούμε καμια ταινία σε καμιά ωρίτσα?". Μου χαλάει πραγματικά όλο το immersion στο game. Οπότε σε νιώθω ακριβώς.. διάθεση υπάρχει... χρόνος και ευχέρεια δεν υπάρχει.. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα