SPANK Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Καλημέρα Έχω φτιάξει ( λόγω εταιρίας ) business account στο amazon.de ( amazon γερμανίας ) , σε ορισμένα προιόντα (τεχνολογίας ) λοιπόν που έχω σκοπό να αγοράσω οταν φτάνω στο καλάθι για πληρωμή μου αφερεί το vat οποτε η πληρωμή θα γίνει χωρίς φπα. Η ερώτηση μου ειναι οτι εφόσον αφερεί το vat ( ξανα λέω λόγω business account με εταιρικό αφμ κτλπ ) σημαίνει οτι τα προιόντα θα περάσουν χωρίς φπα ή υπάρχει περίπτωσει οταν φτάσει ελλάδα να πάρει το φπα ελλάδας το οποίο θα πληρώσω εξτρα ? Υ.Γ : Είχα παραγείλει εναν 3d εκτυπωτή σαν B2B απο εταιρία στην ευρωπαική ένωση και δεν πλήρωσα φπα ουτε οταν πλήρωσα ουτε οταν ήρθε ελλάδα
kormos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, SPANK είπε Καλημέρα Έχω φτιάξει ( λόγω εταιρίας ) business account στο amazon.de ( amazon γερμανίας ) , σε ορισμένα προιόντα (τεχνολογίας ) λοιπόν που έχω σκοπό να αγοράσω οταν φτάνω στο καλάθι για πληρωμή μου αφερεί το vat οποτε η πληρωμή θα γίνει χωρίς φπα. Η ερώτηση μου ειναι οτι εφόσον αφερεί το vat ( ξανα λέω λόγω business account με εταιρικό αφμ κτλπ ) σημαίνει οτι τα προιόντα θα περάσουν χωρίς φπα ή υπάρχει περίπτωσει οταν φτάσει ελλάδα να πάρει το φπα ελλάδας το οποίο θα πληρώσω εξτρα ? Υ.Γ : Είχα παραγείλει εναν 3d εκτυπωτή σαν B2B απο εταιρία στην ευρωπαική ένωση και δεν πλήρωσα φπα ουτε οταν πλήρωσα ουτε οταν ήρθε ελλάδα Οι συντελεστές είναι διαφορετικοί. Η Γερμανία έχει 19% και η Ελλάδα έχει 24%. Πως ακριβώς λειτουργεί η Amazon δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά από δικό μου προμηθευτή που "φέρνω" τεχνολογικά προϊόντα είναι στο τιμολόγιο οι τιμές χωρίς των ΦΠΑ και "πέφτει" εδώ Ελλάδα... Αν δεν σου κάνει κόπος κάνε αυτή τη διευκρίνιση με τον λογιστή σου. 1
SabotazNic Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, SPANK είπε Η ερώτηση μου ειναι οτι εφόσον αφερεί το vat ( ξανα λέω λόγω business account με εταιρικό αφμ κτλπ ) σημαίνει οτι τα προιόντα θα περάσουν χωρίς φπα ή υπάρχει περίπτωσει οταν φτάσει ελλάδα να πάρει το φπα ελλάδας το οποίο θα πληρώσω εξτρα ? Θα εχεις κανονικα απαλλαγη 1
SPANK Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Θα εχεις κανονικα απαλλαγη Εντύπωση μου κάνει πάντως απο Γερμανία ή αλλες ευρωπαικές χώρες έχεις απαλλαγή και απο ελλάδα οχι ....
SabotazNic Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, SPANK είπε Εντύπωση μου κάνει πάντως απο Γερμανία ή αλλες ευρωπαικές χώρες έχεις απαλλαγή και απο ελλάδα οχι .... Θεωρητικα το ενα και το αυτο. Ειτε ειχαμε το αρθρο 39α για ολες τις κατηγοριες, ειτε οχι, το τιμολογιο παλι παει στον λογιστη, παλι παταει κατι κουμπακια κτλ κτλ. Ισως το αμαζον να το βολευει ετσι για να μην παιζει με τις διαφορες του ΦΠΑ. Βασικα, και Ελλαδα δεν βρισκω κανεναν λογο να μην μπορω να παρω μια τηλεοραση με απαλλαγη. Ετσι και αλλιως, ακομα και τις 4 συγκεκριμενες κατηγοριες, τις ελεγχουν με βαση το μεγεθος μιας επιχειρησεις. Ενα ξενοδοχειο εχει λογο να παρει 20 τιβι, ενα καταστημα οχι. 1
SPANK Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Θεωρητικα το ενα και το αυτο. Ειτε ειχαμε το αρθρο 39α για ολες τις κατηγοριες, ειτε οχι, το τιμολογιο παλι παει στον λογιστη, παλι παταει κατι κουμπακια κτλ κτλ. Ισως το αμαζον να το βολευει ετσι για να μην παιζει με τις διαφορες του ΦΠΑ. Βασικα, και Ελλαδα δεν βρισκω κανεναν λογο να μην μπορω να παρω μια τηλεοραση με απαλλαγη. Ετσι και αλλιως, ακομα και τις 4 συγκεκριμενες κατηγοριες, τις ελεγχουν με βαση το μεγεθος μιας επιχειρησεις. Ενα ξενοδοχειο εχει λογο να παρει 20 τιβι, ενα καταστημα οχι. Και το λέω αυτο γιατι πρόσφατα είχα αγοράσει προιόν τεχνολογίας αξίας 1500 euro απο γερμανία ( οχι amazon ) και επειδή ημουν γραμμένος σαν b2b το πήρα τελικά 1300 , και να αναφέρω οτι ειμαι σε καθεστώς 39 άρθρο οποτε δεν έχω απαλλαγή εδω , απο γερμανία όμως δεν το πληρώνω ... 🤔
SabotazNic Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, SPANK είπε Και το λέω αυτο γιατι πρόσφατα είχα αγοράσει προιόν τεχνολογίας αξίας 1500 euro απο γερμανία ( οχι amazon ) και επειδή ημουν γραμμένος σαν b2b το πήρα τελικά 1300 , και να αναφέρω οτι ειμαι σε καθεστώς 39 άρθρο οποτε δεν έχω απαλλαγή εδω , απο γερμανία όμως δεν το πληρώνω ... 🤔 Καταλαβαινω τον προβληματισμο σου, απλα εμμεσα, μονο την καθαρη αξια πληρωνεις (με μειωση φπα 3μηνο ή οπως πληρωνεις). Σιγουρα βολευει να πληρωνεις αμεσα λιγοτερα, αφου το κρατος σε ξεχναει οταν βγαινεις πιστωτικος 😒 1
kormos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Στις 17/12/2023 στις 5:19 ΜΜ, SPANK είπε Και το λέω αυτο γιατι πρόσφατα είχα αγοράσει προιόν τεχνολογίας αξίας 1500 euro απο γερμανία ( οχι amazon ) και επειδή ημουν γραμμένος σαν b2b το πήρα τελικά 1300 , και να αναφέρω οτι ειμαι σε καθεστώς 39 άρθρο οποτε δεν έχω απαλλαγή εδω , απο γερμανία όμως δεν το πληρώνω ... 🤔 Αυτό είναι η ενδοκοινοτική... Το κάνεις αγορά άνευ ΦΠΑ λόγο ενεργού VIES και όταν φτάνει στη δήλωση προστίθεται ο ΦΠΑ. 1
SPANK Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Αποστάλθηκε αυτο που αγόρασα από amazon Γερμανίας και μου ήρθε μήνυμα από dhl Η τρέχουσα εκτιμώμενη παράδοση είναι στις Παρ Δεκ 29 2023 έως το τέλος της ημέρας, με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού. Εχω ψωνίσει πάμπολλες φορές από ευρωπαϊκή ένωση και ποτέ δεν πέρασε από εκτελωνισμο τώρα αυτό που λέει η dhl με την επιφύλαξη του εκτελωνισμου είναι απλά το τυπικό που γράφουν ή σημαίνει κάτι άλλο ;
Nabuko Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, SPANK είπε είναι απλά το τυπικό που γράφουν ή σημαίνει κάτι άλλο ; Συνήθως τυπικό αλλά υπάρχει και η περίπτωση εσύ να αγόρασες απ' το amazon.de αλλά ο πωλητής να έχει έδρα εκτός ΕΕ.
SPANK Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Nabuko είπε Συνήθως τυπικό αλλά υπάρχει και η περίπτωση εσύ να αγόρασες απ' το amazon.de αλλά ο πωλητής να έχει έδρα εκτός ΕΕ. Από ότι είδα είναι Dispatched from and sold by amazon και στην περίπτωση μου Γερμανίας οπότε μάλλον είναι τυπικό Υ.Γ Στο μήνυμα της DHL λέει ότι έγινε shipped από Γερμανία Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2023 από SPANK 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα