Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε γουστάρω να πάρω τηλέφωνο στην τράπεζα γιατί δε με καίει κιολας κι επειδή την τελευταία φορα με πρήξανε για να κάνω μια μεταφορά λες και είμαι κανένας βλαμμένος.

Χρησιμοποιώ σπάνια αυτή την τράπεζα κι όταν πάω να κάνω μεταφορά ή χρέωση με την κάρτα, δε γίνεται και πρέπει να επικοινωνήσω με κάποιον και να τους πω και τι βρακι φοράω για να προχωρήσει.

Παλιά σου έστελνε με sms έναν κωδικό, τον έβαζες στο ΑΤΜ μαζί με το ποσό και έπαιρνες ζεστό χρήμα. Τώρα βλέπω εκτός από αυτή τη διαδικασία πρέπει να σκανάρω το QR με το κινητό μου για να δουλέψει και επίσης να έχω ενεργοποιημένο το GPS. Δηλαδή πρέπει υποχρεωτικά να έχω μαζί μου κινητό. Αν είναι έτσι δε μπορώ να στείλω χρήματα σε κάποιον όπως παλιά. Είναι σα να κάνω ανάληψη με κάρτα. Αναιρείται όλη η λογική. Κάνω κάτι λάθος; Έτσι δουλεύει πλέον;

Δημοσ.

είχα πάνω από χρόνο να τη χρησιμοποιήσω και χρειάστηκε να το κάνω πριν κάποιες μέρες. Μια πολύ καλή υπηρεσία και την σκοτώσανε.

Δηλαδή που βοηθάει τώρα αυτό; Μόνο αν έχεις ξεχάσει την κάρτα στο σπίτι και έχεις μαζί σου το κινητό; Δε γίνεται να στείλεις χρήματα σε άλλον. Κρίμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σταμάτησαν γιατί π.χ. εγώ θα μπορούσα να πληρώνω τον οποιονδήποτε και αυτός να εισπράττει ανώνυμα, χωρίς αυτός να φορολογείται για τα χρήματα που εισέπραττε.

Είχαν γίνει πολύ χοντρά παιχνίδια με αυτή τη μέθοδο.

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, warewolf said:

Το σταμάτησαν γιατί π.χ. εγώ θα μπορούσα να πληρώνω τον οποιονδήποτε ανώνυμα, χωρίς αυτός να φορολογείται για τα χρήματα που εισέπραττε.

Είχαν γίνει πολύ χοντρά παιχνίδια με αυτή τη μέθοδο.

τι παιχνίδια είχαν γίνει; Λες και αν θέλω να σου στείλω πχ εγώ λεφτά δε μπορώ να σου στείλω ένα έμβασμα. Ποιος θα σε φορολογήσει; Τα ποσά ήταν μικρά. Νομίζω είχαν και όριο από πάντα και ήταν μικρό. Προφανώς αλλάξαν σύστημα για τον λόγο που λέει ο απο πάνω. Πολλοί πέφτανε θύματα απάτης.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δε γουστάρω να πάρω τηλέφωνο στην τράπεζα γιατί δε με καίει κιολας κι επειδή την τελευταία φορα με πρήξανε για να κάνω μια μεταφορά λες και είμαι κανένας βλαμμένος.

Χρησιμοποιώ σπάνια αυτή την τράπεζα κι όταν πάω να κάνω μεταφορά ή χρέωση με την κάρτα, δε γίνεται και πρέπει να επικοινωνήσω με κάποιον και να τους πω και τι βρακι φοράω για να προχωρήσει.

Παλιά σου έστελνε με sms έναν κωδικό, τον έβαζες στο ΑΤΜ μαζί με το ποσό και έπαιρνες ζεστό χρήμα. Τώρα βλέπω εκτός από αυτή τη διαδικασία πρέπει να σκανάρω το QR με το κινητό μου για να δουλέψει και επίσης να έχω ενεργοποιημένο το GPS. Δηλαδή πρέπει υποχρεωτικά να έχω μαζί μου κινητό. Αν είναι έτσι δε μπορώ να στείλω χρήματα σε κάποιον όπως παλιά. Είναι σα να κάνω ανάληψη με κάρτα. Αναιρείται όλη η λογική. Κάνω κάτι λάθος; Έτσι δουλεύει πλέον;

Το λεφτά στο λεπτό δεν ήταν υπηρεσία για να στέλνεις λεφτά σε άλλους αλλα υπηρεσία που σε εξυπηρετεί αν χρειαστείς ρευστό και δεν έχεις πάνω σου την κάρτα(η εσπασε, την εχασες κλπ).
Διάφοροι το χρησιμοποιούσαν σαν τρόπο εξαπάτησης (ανωνυμη ανάληψη και αντε γεία) και η τράπεζα ακουγε ολη την γκρίνια αποφάσισαν να κλειδώσουν την υπηρεσία αποκλειστικά στον κάτοχο(όπως θα επρεπε να ειναι και εξ'αρχης)

Δημοσ.

ναι δεν ήταν υπηρεσία να "μοιράζεις" χρήματα στον καθένα. Αλλά αυτό βόλευε πολλούς και εκεί ήταν η όλη αξία της υπηρεσίας. Τώρα για να κάνω εγώ ανάληψη αν έχω ξεχάσει την κάρτα...απλά άχρηστο. Οι περισσότεροι έχουν NFC πλέον, δε ξέρω αν τα ΑΤΜ τους όμως υποστηρίζουν NFC όπως η eurobank. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιούσα και εγώ αυτή την υπηρεσία παλιά. Την άλλαξαν λόγω ότι γινόταν κατάχρηση. Δήθεν ότι κάποιοι έκλεβαν λεφτά. Έπαιρναν ανυποψίαστους χρήστες της τράπεζας και τους ζητούσαν να κάνουν μεταφορά χρημάτων με την συγκεκριμένη υπηρεσία, έκλεβαν τον κωδικό με κάποιο τρόπο, και τους έτρωγαν τα λεφτά. Άλλαξαν την υπηρεσία λόγω ότι μπορεί να στείλεις χρήματα σε λάθος άτομο καθώς δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος για το άτομο που θα λάβει τον κωδικό.

Πλέον πρέπει να είσαι εσύ ο ίδιος στο ΑΤΜ, κάτι το οποίο είναι δώρο άδωρο, καθώς δεν μπορείς να στείλεις χρήματα σε άλλον αν ο άλλος δεν έχει λογαριασμό στην ίδια τράπεζα. Επίσης εσύ ο ίδιος αν έχεις και την κάρτα σου επάνω πάλι είναι δώρο άδωρο διότι απλώς μπορείς να βγάλεις χρήματα με την κάρτα. Ο μόνος τρόπος πλέον που μπορεί να φανεί χρήσιμη η συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι αν έχεις ξεχάσει την κάρτα στο σπίτι, μπορείς να βγάλεις χρήματα αν έχεις το κινητό μαζί σου.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
44 minutes ago, Bitbit said:

ναι δεν ήταν υπηρεσία να "μοιράζεις" χρήματα στον καθένα. Αλλά αυτό βόλευε πολλούς και εκεί ήταν η όλη αξία της υπηρεσίας. Τώρα για να κάνω εγώ ανάληψη αν έχω ξεχάσει την κάρτα...απλά άχρηστο. Οι περισσότεροι έχουν NFC πλέον, δε ξέρω αν τα ΑΤΜ τους όμως υποστηρίζουν NFC όπως η eurobank. 

μονο της eurobank εχω δει για nfc. ακουστηκε και για αλλες banks αλλα προς ωρα δεν το εχω δει

Δημοσ.
39 minutes ago, Bitbit said:

τι παιχνίδια είχαν γίνει; Λες και αν θέλω να σου στείλω πχ εγώ λεφτά δε μπορώ να σου στείλω ένα έμβασμα. Ποιος θα σε φορολογήσει; Τα ποσά ήταν μικρά. Νομίζω είχαν και όριο από πάντα και ήταν μικρό. Προφανώς αλλάξαν σύστημα για τον λόγο που λέει ο απο πάνω. Πολλοί πέφτανε θύματα απάτης.

Τα ποσά ήταν μικρά για τον αποστολέα, ο παραλήπτης πρακτικά δεν είχε κανέναν περιορισμό στο πόσα μπορούσε να λάβει, για αυτόν ήταν κυριολεκτικά μαύρα. Τόσοι και τόσοι πουλούσαν προϊόντα και υπηρεσίες εντελώς μαύρα και πληρώνονταν με λσλ.

Κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το πρόβλημα, ότι η υπηρεσία λειτουργούσε σχεδόν αποκλειστικά για την αποστολή μετρητών σε απροσδιόριστο τρίτο πρόσωπο, και όχι γιατί κάποιοι έπεφταν θύματα απάτης (δε σώζονται με τπτ αυτοί).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Μα την καρτα σου μπορεις να την εχεις στο κινητο και να κανεις αγορες μεσω αυτης αν εχεις nfc. ή απο ρολοι.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορούσε ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ χωρίς την κάρτα, απλώς πληκτρολογόντας έναν κωδικό στο ΑΤΜ για κάποιον που μπορεί να ήθελε να έχει χρήματα επάνω του. Επίσης μπορούσες να στείλεις χρήματα σε όποιον ήθελες στην Ελλάδα, ακόμη και αν δεν είχε λογαριασμό στην τράπεζα, απλώς στέλνοντάς του τον κωδικό με κάποιο τρόπο, πχ με SMS, και να τα βγάλει αυτός από κάποιο ΑΤΜ στην περιοχή που μένει, οπουδήποτε και αν είναι στην Ελλάδα. Δεν έχει σχέση με αγορές. Απλώς πολλοί το εκμεταλλεύονταν, πχ μαύρα χρήματα όπως αναφέρθηκε από πάνω, και επίσης έπεφτε και κλέψιμο από επιτήδειους.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.

Fun fact : Τα λσλ, λόγω διασύνδεσης συστημάτων, λειτουργούσαν μέχρι πριν λίγο καιρό και στην πρώην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου (νυν Astrobank - "αγαμητέ πελάτη"), οπότε μπορούσες να βγάλεις από λογαριασμό Πειραιώς σε ΑΤΜ στην Κύπρο και από λογαριασμό Astrobank σε ATM στην Ελλάδα.

Πάντως, πριν λίγο καιρό είχα στείλει λσλ σε άλλον. Απλώς χρειάστηκε να ανοίξει την εφαρμογή και να σκανάρει το QR. Άλλαξε αυτό και είναι μόνο για τον κάτοχο του λογαριασμό των λσλ;

Δημοσ.
Στις 16/12/2023 στις 6:42 ΜΜ, Bitbit είπε

Δηλαδή που βοηθάει τώρα αυτό;

Στο να μην κλεβουν οι πονηροι τους ψηφιακα αναλφαβητους.

1 ώρα πριν, csontheline είπε

Άλλαξε αυτό και είναι μόνο για τον κάτοχο του λογαριασμό των λσλ;

Οχι,απλα πρεπει να εχεις ebanking,για να γινεται ταυτοποιηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...