Θάνος Βενέτης Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Ψάχνω πατίνι για καθημερινή μετακίνηση σπίτι-δουλειά (Άνω Τούμπα-Κέντρο για τους Θεσσαλονικείς). 5 χλμ πάνε (κατηφόρα και ευθεία), 5 χλμ γυρισμός (ευθεία, ήπια ανηφόρα για κάνα χιλιόμετρο και μια ψιλό ζόρικη για 50 μέτρα). Στη δουλειά έχω δικό μου χώρο και μπορώ να το αποθηκεύω και να το φορτίζω. Είμαι 90 κιλά. Δε με νοιάζει η αυτονομία, αφού κάθε 5 χλμ μπορώ να το φορτίζω. Ιδανικά θα ήθελα να μην κατεβαίνω καθόλου από το πατίνι, αλλά σε εκείνη τη ζόρικη ανηφόρα, έχω συμφιλιωθεί με το σενάριο ότι ίσως το παίρνω στα χέρια. Προτάσεις; Πάω σε 500w, ή παίζω και στην κατηγορία των 300-350w? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 55 minutes ago, Θάνος Βενέτης said: Ψάχνω πατίνι για καθημερινή μετακίνηση σπίτι-δουλειά (Άνω Τούμπα-Κέντρο για τους Θεσσαλονικείς). 5 χλμ πάνε (κατηφόρα και ευθεία), 5 χλμ γυρισμός (ευθεία, ήπια ανηφόρα για κάνα χιλιόμετρο και μια ψιλό ζόρικη για 50 μέτρα). Στη δουλειά έχω δικό μου χώρο και μπορώ να το αποθηκεύω και να το φορτίζω. Είμαι 90 κιλά. Δε με νοιάζει η αυτονομία, αφού κάθε 5 χλμ μπορώ να το φορτίζω. Ιδανικά θα ήθελα να μην κατεβαίνω καθόλου από το πατίνι, αλλά σε εκείνη τη ζόρικη ανηφόρα, έχω συμφιλιωθεί με το σενάριο ότι ίσως το παίρνω στα χέρια. Προτάσεις; Πάω σε 500w, ή παίζω και στην κατηγορία των 300-350w? το να παρεις καποιο πιο δυνατο δεν ειναι προβλημα στην περιπτωση σου. χαμενο δεν θα παει δηλαδη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Θάνος Βενέτης είπε Ψάχνω πατίνι για καθημερινή μετακίνηση σπίτι-δουλειά (Άνω Τούμπα-Κέντρο για τους Θεσσαλονικείς). 5 χλμ πάνε (κατηφόρα και ευθεία), 5 χλμ γυρισμός (ευθεία, ήπια ανηφόρα για κάνα χιλιόμετρο και μια ψιλό ζόρικη για 50 μέτρα). Στη δουλειά έχω δικό μου χώρο και μπορώ να το αποθηκεύω και να το φορτίζω. Είμαι 90 κιλά. Δε με νοιάζει η αυτονομία, αφού κάθε 5 χλμ μπορώ να το φορτίζω. Ιδανικά θα ήθελα να μην κατεβαίνω καθόλου από το πατίνι, αλλά σε εκείνη τη ζόρικη ανηφόρα, έχω συμφιλιωθεί με το σενάριο ότι ίσως το παίρνω στα χέρια. Προτάσεις; Πάω σε 500w, ή παίζω και στην κατηγορία των 300-350w? Παρόμοια κιλά με σένα, λίγο προς τα πάνω 😛 και περίπου 15 χλμ απόσταση πήγαινέλα. Το κάνω εδώ και ένα χρόνο περίπου με ένα Nio kQi3 Pro. (48V, 486wH ισχύ με max 700) Σε υπερβολικά δύσκολες ανηφόρες ζορίζεται, δεν έχει χρειαστεί μεν να το πάρω στα χέρια αλλά όταν πέφτει η ταχύτητα στα 5-8χλμ/ώρα δεν είναι και ότι καλύτερο να πηγαίνεις σε δρόμο έστω και ήπιας κυκλοφορίας. Επίσης βγάζω άνετα 2 μέρες αν χρειαστεί με μία φόρτιση, αν και το φορτίζω συνήθως όταν επιστρέφω. Δεν είναι εύκολο να κουβαλάς και τον φορτιστή μαζί σου κάθε φορά και δεν είναι εφικτό να το φορτίζεις κάθε τρείς και λίγο, όλο και κάτι θα συμβεί και θα ξεχαστείς. Για μένα πάρε κάτι ποιό δυνατό από τα 300-350watt, δεν θα πάει χαμένο, αξίζει τα παραπάνω χρήματα και αν το συνηθίσεις θα κατεβαίνεις μετά άνετα για καφέ παραλιακή με αυτό. Συμβουλή, δώσε κάτι επιπλέον και πάρε και ένα κράνος. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2023 από dpolal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θάνος Βενέτης Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, dpolal είπε Παρόμοια κιλά με σένα, λίγο προς τα πάνω 😛 και περίπου 15 χλμ απόσταση πήγαινέλα. Το κάνω εδώ και ένα χρόνο περίπου με ένα Nio kQi3 Pro. (48V, 486wH ισχύ με max 700) Σε υπερβολικά δύσκολες ανηφόρες ζορίζεται, δεν έχει χρειαστεί μεν να το πάρω στα χέρια αλλά όταν πέφτει η ταχύτητα στα 5-8χλμ/ώρα δεν είναι και ότι καλύτερο να πηγαίνεις σε δρόμο έστω και ήπιας κυκλοφορίας. Επίσης βγάζω άνετα 2 μέρες αν χρειαστεί με μία φόρτιση, αν και το φορτίζω συνήθως όταν επιστρέφω. Δεν είναι εύκολο να κουβαλάς και τον φορτιστή μαζί σου κάθε φορά και δεν είναι εφικτό να το φορτίζεις κάθε τρείς και λίγο, όλο και κάτι θα συμβεί και θα ξεχαστείς. Για μένα πάρε κάτι ποιό δυνατό από τα 300-350watt, δεν θα πάει χαμένο, αξίζει τα παραπάνω χρήματα και αν το συνηθίσεις θα κατεβαίνεις μετά άνετα για καφέ παραλιακή με αυτό. Συμβουλή, δώσε κάτι επιπλέον και πάρε και ένα κράνος. Πόσο το είχες πάρει; γιατί τώρα είναι στο χιλιάρικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madnifestah Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 γιατί πατίνι αποκλειστικά, και όχι ένα ποδήλατο που έχει μεγάλες ρόδες,είναι ανετο,ασφαλες και σοβαρο αφου δεν υπαρχει θεμα χώρου, η δεν θα το παίρνεις σε ΜΜΜ;; πχ [eu direct] duotts c29-r electric bike with rear rack 750w motor 48v 15ah battery 29inch tires 50km mileage 150kg max load electric bicycle Sale - Banggood.com-arrival notice στα ~735 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Θάνος Βενέτης είπε Πόσο το είχες πάρει; γιατί τώρα είναι στο χιλιάρικο. 799 είχε πέρυσι αλλά το πέτυχα ελαφρώς μεταχειρισμένο σε αγγελία στο insomnia στα 500 ευρώ και το κτύπησα. Μπορεί τα λεφτά να φαίνονται πολλά αλλά όπως το υπολόγισα με μετρητή αν το φορτίζω πλήρως 25 φορές το μήνα κοστίζει συνολικά λίγο κάτω από 3 ευρώ. Έχω γλυτώσει 2 ΜΜΜ πήγαινέλα, δηλαδή (2 χ 1,20 ευρώ την ημέρα) Χ 25 μέρες = 60 ευρώ το μήνα σε εισιτήρια ΜΜΜ και θα έχω κάνει απόσβεση μέσα στον χρόνο. Δεν υπολογίσω βόλτες για καφέ ή διάφορες μετακινήσεις σε ποιό μακρινές περιοχές σε αυτά. Δες και παρακάτω: https://niu-athens.gr/niu-electric-scooter/kqi3-series/kqi3-pro/ https://eshop-electrokinisipolis.gr/product-category/electric-skatings/ ή εναλλακτικά το μοντέλο sport που έχει λίγο ποιό μικρή μπαταρία: https://ecogo.gr/product/niu-kqi3-sport/ (είναι λίγο θέμα που είσαι Θεσ/νίκη αλλά πάρε ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις) Πάντως μην κολλάς στην μάρκα, εξίσου καλά είναι τις Segway ή τα Xiaomi που έχουν το καλό ότι βρίσκεις παντού ανταλλακτικά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες εταιρείες. 3 ώρες πριν, madnifestah είπε γιατί πατίνι αποκλειστικά, και όχι ένα ποδήλατο που έχει μεγάλες ρόδες,είναι ανετο,ασφαλες και σοβαρο αφου δεν υπαρχει θεμα χώρου, η δεν θα το παίρνεις σε ΜΜΜ;; πχ [eu direct] duotts c29-r electric bike with rear rack 750w motor 48v 15ah battery 29inch tires 50km mileage 150kg max load electric bicycle Sale - Banggood.com-arrival notice στα ~735 Για σοβαρό ποδήλατο αλλά από Ελλάδα για να πετύχεις και την επιδότηση τα ποσά συνήθως ανεβαίνουν κοντά στο 1.000. Και επειδή όλα αυτά, είτε πατίνι, είτε ποδήλατο θέλουν και την συντήρηση τους ή την υποστήριξη σε ανταλλακτικά από αντιπρόσωπο καλύτερα η αγορά να γίνει από εδώ. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2023 από dpolal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 43 minutes ago, dpolal said: Έχω γλυτώσει 2 ΜΜΜ πήγαινέλα, δηλαδή (2 χ 1,20 ευρώ την ημέρα) Χ 25 μέρες = 60 ευρώ το μήνα σε εισιτήρια ΜΜΜ και θα έχω κάνει απόσβεση μέσα στον χρόνο. 25 ευρώ κάνει το μήνα η ετήσια κάρτα και 27 η μηνιαία αν την πληρώνεις μήνα-μήνα, και μπορείς να μπαίνεις όσο θες και τα ΣΚ. Είναι τρομερό το πού φτάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να δικαιολογήσει τις λάθος καταναλωτικές επιλογές του. TS, τα πατίνια είναι το πιο επικίνδυνο όχημα μακράν. Μακράν! Καμία προστασία από τίποτα, όρθια θέση, οπότε το κεφάλι σου έξτρα απόσταση από το έδαφος, πανεύκολο να σε βρει κάποιος κάθετα και να σου σπάσει όλα τα κόκκαλα που μπορεί να σπάσουν. Τα πλαϊνά του λειτουργούν σα γκιλοτίνες με το οδόστρωμα έτσι και προπορευτεί κάνα πόδι/χέρι/δάχτυλα στην πτώση κι έρθει από πάνω το πατίνι. Πας ξεκάθαρα σε ηλεκτρικό ποδήλατο, ή σε μετατροπή τρέχοντος ποδηλάτου σου με ηλεκτροκίνητο κιτ, ή σε αγορά "50αριού" ηλεκτροκίνητου, όπως τα σεγκουεη που προτάθηκαν ανωτέρω, αν τελοσπάντων έχεις τη λόξα να πάρεις ηλεκτροκίνητο-μηχανοκίνητο κάτι για 10χλμ τη μέρα που τα κάνεις σε 45 λεπτά και με ένα απλό, τυπικό, καθημερινό ποδήλατο σε χαλαρή-χαλαρότατη πεταλιά, ή και σε μισή ώρα, αν το δεις κι ως άσκηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 40 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε 25 ευρώ κάνει το μήνα η ετήσια κάρτα και 27 η μηνιαία αν την πληρώνεις μήνα-μήνα, και μπορείς να μπαίνεις όσο θες και τα ΣΚ. Είναι τρομερό το πού φτάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να δικαιολογήσει τις λάθος καταναλωτικές επιλογές του. TS, τα πατίνια είναι το πιο επικίνδυνο όχημα μακράν. Μακράν! Καμία προστασία από τίποτα, όρθια θέση, οπότε το κεφάλι σου έξτρα απόσταση από το έδαφος, πανεύκολο να σε βρει κάποιος κάθετα και να σου σπάσει όλα τα κόκκαλα που μπορεί να σπάσουν. Τα πλαϊνά του λειτουργούν σα γκιλοτίνες με το οδόστρωμα έτσι και προπορευτεί κάνα πόδι/χέρι/δάχτυλα στην πτώση κι έρθει από πάνω το πατίνι. Πας ξεκάθαρα σε ηλεκτρικό ποδήλατο, ή σε μετατροπή τρέχοντος ποδηλάτου σου με ηλεκτροκίνητο κιτ, ή σε αγορά "50αριού" ηλεκτροκίνητου, όπως τα σεγκουεη που προτάθηκαν ανωτέρω, αν τελοσπάντων έχεις τη λόξα να πάρεις ηλεκτροκίνητο-μηχανοκίνητο κάτι για 10χλμ τη μέρα που τα κάνεις σε 45 λεπτά και με ένα απλό, τυπικό, καθημερινό ποδήλατο σε χαλαρή-χαλαρότατη πεταλιά, ή και σε μισή ώρα, αν το δεις κι ως άσκηση. Σε ένα ανοικτό φόρουμ ο καθένας έχει δικαίωμα να καταθέτει την άποψη του, είτε αυτή είναι σωστή, είτε όχι και οι υπόλοιποι έχουν κάθε δικαίωμα να την σχολιάζουν με ευγένεια και χωρίς να προσβάλουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θάνος Βενέτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε σε μετατροπή τρέχοντος ποδηλάτου σου με ηλεκτροκίνητο κιτ Tell me more.. Έχω ήδη κανονικό ποδήλατο πόλης και θα με ενδιέφερε αν είναι κάτι σχετικά απλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 On 17/12/2023 at 01:55, Θάνος Βενέτης said: Tell me more.. Έχω ήδη κανονικό ποδήλατο πόλης και θα με ενδιέφερε αν είναι κάτι σχετικά απλό. Δεν είναι τρομερά απλό, αλλά δεν είναι και τραγικό. Ψάξε ebike conversion kit στο αλι εξπρεςς και συνόδεψέ το με μία μπαταρία τουλάχιστον 10-11mAh. Κατά προτίμηση samsung cells, αν και οι liitokala είναι πολύ καλές για κινέζικες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα