Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς μιλας για φδ(εισοδήματα της χρονιάς του 22) που φορολογικά έκλεισε φέτος το καλοκαίρι.

Αν κάνεις τέτοια δηλωση είναι εκπροθεσμη και σαφώς εχει πρόστιμο, αλλά απο το αν μην μπορείς να αγοράσεις αυτό που θέλεις είναι προτιμότερο 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Chr939393 είπε

Έχω 2 ερωτήσεις.

Αυτό γίνεται να το κάνω για την περσινή και φετινή χρονιά εφόσον δεν είχα κάνει τέτοια διαδικασία ήδη?

Και θα υπάρχει διαφορά φορολογισης Ελλάδας Ελβετίας? Διαφορετικά φορολογουμαι για 15κ Ελλάδα , διαφορετικά για Ελβετία , θα φορολογηθω δηλαδή την διαφορά καπέλο?

Ο λογιστής μου όχι απλά δεν μου είπε τι να κάνω ,στην ερώτηση ότι θα ξανά πάω για σεζόν Ελβετία ,απλά μου είπε καλή σεζόν! Τέλος πάντων ,σας ευχαριστώ πολύ,το βασικότερο είναι ότι θα κάνω μια εκπροθεσμη φορολογική,και θα ρωτήσω και στην εθνική τράπεζα ( ελπίζω να μην πετύχω και εκεί πάλι ανειδίκευτους..

Το εισόδημα της Ελβετίας το έχεις δηλώσει σε φορολογική δήλωση στην Ελλάδα η στην Ελβετία?

Από ότι λες τελικά ΟΧΙ.

Δημοσ.

Δεν έχω δηλώσει το εισόδημα Ελβετίας στην Ελλάδα προφανώς μετά από την συμβουλή του λογιστή μου πριν φύγω την πρώτη χρονιά.μου έλεγε κάτι μπερδεμένα ότι επειδή είμαι και καλά κάτω των 6 μηνών ανά έτος εκτός για εργασία δεν χρειάζεται να κάνω κάτι (μάλλον βαριοταν), και αφού συνεχίζω και δουλεύω καλοκαίρια σεζόν Ελλάδα. Προφανώς και θα ανατρέξω σε κάποιον λογιστή γνωστη του θέματος. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Chr939393 είπε

Δεν έχω δηλώσει το εισόδημα Ελβετίας στην Ελλάδα προφανώς μετά από την συμβουλή του λογιστή μου πριν φύγω την πρώτη χρονιά.μου έλεγε κάτι μπερδεμένα ότι επειδή είμαι και καλά κάτω των 6 μηνών ανά έτος εκτός για εργασία δεν χρειάζεται να κάνω κάτι (μάλλον βαριοταν), και αφού συνεχίζω και δουλεύω καλοκαίρια σεζόν Ελλάδα. Προφανώς και θα ανατρέξω σε κάποιον λογιστή γνωστη του θέματος. 

Το εισόδημα αυτό, είτε Ελλάδα είτε Ελβετία κάπου έπρεπε να δηλωθεί.

Δημοσ.
8 hours ago, Chr939393 said:

Εισαι φορολογικος κάτοικος της χωρας ωπου διαμένεις μισο χρονο και μια μερα (183 μέρες). Οπότε υπάρχει μια πολυ μεγάλη πιθανότητα να πρέπει να δηλωσεις τα λεφτακια απο Ελβετια στην Ελλαδα. Ρωτα εναν λογιστή που να ξερει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να δηλωθούν στο πεδίο του παγκόσμιου εισοδήματος και ότι επιστροφή φόρου έχεις από Ελβετία, θα την φορολογηθείς εδώ.

Τα εισοδήματα φορολογούνται και στις δύο χώρες

Τα εισοδήματα της αλλοδαπής τις περισσότερες φορές έχουν υποστεί ήδη παρακράτηση φόρου στη χώρα απόκτησης τους εισοδήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, ο φορολογούμενος δικαιούται να έχει μείωση από το φόρο της Ελλάδας συμψηφίζοντας το φόρο που καταβλήθηκε στην αλλοδαπή. Η συγκεκριμένη μείωση δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό του φόρου που αναλογεί για το εισόδημα αυτό στην Ελλάδα. Τα ποσά θα δηλωθούν στους κωδικούς του Ε1 389-390.

Έαν το εισόδημα προέρχεται από χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει συνάψει Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ), αυτό θα φορολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της οικείας σύμβασης.

Επεξ/σία από Tommygre

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...