Προς το περιεχόμενο

Sapphire Pulse RX 6700 + AMD Ryzen 7 5800X ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα παιδια.

Πρόσφατα αναβάθμισα την GPU (Sapphire Pulse RX 580 4 gb) στη Sapphire Pulse RX 6700 10gb ,με επεξεργαστή τον Ryzen 5 3600.To  motherboard που έχω είναι το Asus X470 pro prime.Βάζοντας τα στοιχεία  https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/10p1bC/1/general-tasks/2560x1440/ ,βλέπω ότι ο επεξεργαστής υπολείπεται σε ισχύ.Το  pc το έχω αποκλειστικά για επεξεργασία φωτογραφίας, youtube κ.λ.π.Είμαι καλά με τον AMD Ryzen 7 5800X  ή να πάρω άλλο επεξεργαστή ?

Επεξ/σία από gkpapad
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, gkpapad said:

Καλημερα παιδια.

Πρόσφατα αναβάθμισα την GPU (Sapphire Pulse RX 580 4 gb) στη Sapphire Pulse RX 6700 10gb ,με επεξεργαστή τον Ryzen 5 3600.To  motherboard που έχω είναι το Asus X470 pro prime.Βάζοντας τα στοιχεία  https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/10p1bC/1/general-tasks/2560x1440/ ,βλέπω ότι ο επεξεργαστής υπολείπεται σε ισχύ.Το  pc το έχω αποκλειστικά για επεξεργασία φωτογραφίας, youtube κ.λ.π.Είμαι καλά με τον AMD Ryzen 7 5800X  ή να πάρω άλλο επεξεργαστή ?

Με τον 3600 που έχεις ήδη τι botleneck έχεις ? 

Γιατί στα γρήγορα είδα αυτό: 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gkpapad είπε

Καλημερα παιδια.

Μέχρι πρόσφατα, 5600Χ+6700ΧΤ (πιο αδύναμος επεξεργαστής και πιο ισχυρή κάρτα), ούτε σαν αστείο δεν υπολειτουργούσε η κάρτα.

Για αυτά που αναφέρεις δε, δεν ασχολείσαι καν με τέτοιο σενάριο.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, gkpapad said:

Με τον Ryzen 5 3600  εχω 19.2% botleneck

Στο σκουπιδοsite το λέει ή το βλέπεις ο ίδιος παίζοντας?  

• Like 2
Δημοσ.

δεν νομιζω να τρως τοσο πολύ μπουκάλι

αλλά αν θες ετσι να δώσεις μια ανανεωση στον υπολογιστη, χωρις να ξεφυγεις, ενας 5700X ειναι καλή επιλογή, ή ο 5800Χ (ο οποίος είναι 5700X on steroids και εχει μεγαλύτερη κατανάλωση).

Ο 5800X3D δεν σου χρειάζεται και ξεφεύγει και η τιμη. Θα προτιμούσα εναν 5900Χ αλλα μόνο αν σου χρειάζονται πολλοί πυρήνες, π.χ. video rendering, code compiling κλπ.

Άρα στα περιπου 150-160 ευρώ ο 5700X είναι μια πολύ καλή επιλογή, χωρίς να ξεφεύγεις στα χρήματα.

• Like 2
Δημοσ.

Μια επιπλεον ερωτηση.Οταν ειμαι στα YouTube,για ποιο λογο μπουφαρει ο υπολογιστης και δεν παιζει αμεσως 4Κ βιντεο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, gkpapad said:

Μια επιπλεον ερωτηση.Οταν ειμαι στα YouTube,για ποιο λογο μπουφαρει ο υπολογιστης και δεν παιζει αμεσως 4Κ βιντεο?

χρησιμοποιησε Chrome και απενεργοποίησε τον adblocker (π.χ. ublock origin, noscript, καποια addons που προωθούνται ως youtube optimizers κλπ. )

το youtube τελευταία μ@λ@κιζετ@ι

Σημείωση: εγω παραμενω με firefox και ublock origin , και όταν μου κανει π0υστι3ς το youtube κάνω delete/refresh στα φιλτρα.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, gkpapad said:

Στο σαιτ το λεει.Που μπορω να βρω ενα εγκυρο σαιτ να διαπιστωσω τι γινεται?

άνοιξε το παιχνίδι που θες να παίξεις, όταν ξεκινήσει το παιχνίδι πάτα ctr shift o για να ανοίξει το Performance Metrics Overlay για να βλέπεις usage.

Απο 90% gpu usage και πάνω δεν θεωρείται άξιου αναφοράς το bottleneck 

7 hours ago, gkpapad said:

Το  pc το έχω αποκλειστικά για επεξεργασία φωτογραφίας, youtube κ.λ.π.

Το υποτιθέμενο bottleneck αφορά αποκλειστικά το gaming, στα παραπάνω δεν θα δεις διαφορά.

Εκτός αν κάνεις βαρέους τύπου  επεξεργασία φωτογραφίας.

1 hour ago, gkpapad said:

Απο internet πως είσαι ? Μήπως είναι θέμα Provider ?

Δοκίμασε με αυτό: https://thorium.rocks/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...