MariosX Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Προτείνετε την αγορά νέου Πύργου με την τελευταία τωρινή γενιά επεξεργαστών όπως AMD7950X3D ή Intel Core i9 14900k τώρα τα Χριστούγεννα ή να περιμένω για τον επόμενο χρόνο; Χρησιμοποιώ AIs και Machine Learning και δουλεύω σε αυτά και χρειάζομαι desktop για διάφορους λόγους (έχω ένα τώρα που απλά κάνω την δουλειά μου) απλά ετοιμάζομαι για top build μηχάνημα όπου σίγουρα θα μου φύγουν κάπου στα 4000€ Η χρήση σαφέστατα προορίζεται για Video Gaming, Software Engineering, Μεταπτυχιακό και Έρευνα και για αυτό θέλω να κάνω όσο πιο παραγωγικά γίνεται η εργασία μου. Βλέποντας όμως τους νέους CPU βλέπω πως έχουν built in υποστήριξη και μπορεί να αυξάνουν κατά πολύ την παραγωγικότητά μου και λέω μήπως καλύτερα να περιμένω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, MariosX said: Βλέποντας όμως τους νέους CPU βλέπω πως έχουν built in υποστήριξη και μπορεί να αυξάνουν κατά πολύ την παραγωγικότητά μου και λέω μήπως καλύτερα να περιμένω Ερώτηση (ειλικρινής): Τι ακριβώς χρήση Machine Learning κάνεις ώστε να αυξήσουν την παραγωγικότητά σου; NN training, inferencing κλπ; Γιατί οι NPU που διαθέτουν αυτές οι CPU δε νομίζω ότι είναι για αυτή τη δουλειά, αλλά περισσότερο για να τρέχουν built in (μελλοντικά) features του OS ή μικρά pre-trained μοντέλα, μπροστά σε ένα "τέρας" GPU δεν κάνουν τίποτα. Θεωρώ ότι, σε αυτό το budget, αν το θες και για εργασία, η 4090 είναι μονόδρομος. Και από εκεί και πέρα... Αν δουλεύεις ML στη CPU, αντί για GPU, ναι, είναι τέρας ο 7950X3D. https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-7800x3d/10.html Αν χρησιμοποιείς τη CPU υποστηρικτικά στην κάρτα, φαντάζομαι θες όσο περισσότερα lanes γίνεται (θυμάμαι rule of thumb ήταν τουλάχιστον 8 ανά GPU), οπότε, μάλλον Threadripper; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
immortalx Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MariosX είπε Προτείνετε την αγορά νέου Πύργου με την τελευταία τωρινή γενιά επεξεργαστών όπως AMD7950X3D ή Intel Core i9 14900k τώρα τα Χριστούγεννα ή να περιμένω για τον επόμενο χρόνο; Χρησιμοποιώ AIs και Machine Learning και δουλεύω σε αυτά και χρειάζομαι desktop για διάφορους λόγους (έχω ένα τώρα που απλά κάνω την δουλειά μου) απλά ετοιμάζομαι για top build μηχάνημα όπου σίγουρα θα μου φύγουν κάπου στα 4000€ Η χρήση σαφέστατα προορίζεται για Video Gaming, Software Engineering, Μεταπτυχιακό και Έρευνα και για αυτό θέλω να κάνω όσο πιο παραγωγικά γίνεται η εργασία μου. Βλέποντας όμως τους νέους CPU βλέπω πως έχουν built in υποστήριξη και μπορεί να αυξάνουν κατά πολύ την παραγωγικότητά μου και λέω μήπως καλύτερα να περιμένω Αν σκεφτεσαι να δωσεις τοσα χρηματα σιγουρα πρεπει να το σκεφτεις διπλα και τριπλα για το τι ακριβως πρεπει να παρεις, αλλα γενικα ο κανονας ειναι οτι δεν εχει νοημα να περιμενεις να γινει διαθεσιμη η επομενη γενια, ειδικα οταν μιλαμε για 1 χρονο μετα. Εκεινη την εποχη ηδη θα μιλανε για αλλα μοντελα που θα μπουν αργοτερα στο lineup, και θα εχεις παλι το ιδιο διλημμα. Αν το desktop που εχεις σε ικανοποιει επαρκως τοτε ισως αξιζει να περιμενεις αν και αμφιβαλλω οτι θα κανουν αυτο που λεει στο κουτι... Για μενα το πιο σοφο ειναι να βλεπεις την ταση στις τιμες και να πετυχεις timing που να ειναι στα κατω τους. Στο κατω-κατω μπορεις να παρεις μερος των χρηματων σου πισω βαζοντας τα στις αγγελιες. EDIT: Με προλαβε ο Mike οσον αφορα το τι πιθανοτατα θα κανουν αυτες οι CPU. Και εχω την ιδια αισθηση! Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2023 από immortalx 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα