Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ποστάρω την εμπειρία μου. Τα  google earth, ktimanet δεν βοήθησαν καθώς η διαδρομή είναι σύνθετη και μέρος της είναι μέσα στην αυλή που δεν φαινόταν καν από το δορυφόρο επειδή καλύπτεται από δέντρα. Θα τα αξιοποιήσω όμως για να μετρήσω μια άλλη διαδρομή που χρησιμοποιώ που είναι παραλιακή και ξεκάθαρη στις απεικονίσεις.

Κατέβασα 2 εφαρμογές μέτρησης βημάτων και έκανα τη διαδρομή από 2 φορές με την κάθε εφαρμογή και υπήρξαν αποκλίσεις στις μετρήσεις. Εντάξει όχι μεγάλες αλλά και 20-30 μέτρα, όταν κάνεις τη διαδρομή αυτή 40 φορές, τότε μιλάμε για 1χλμ απόκλιση.

Δοκίμασα σπάγγο που έγραψε ο lector. Πήγαινε καλά αλλά στο 2ο μάζεμα μπερδεύτηκε ελεεινά καθώς τον μάζευα. Οπότε τον πέταξα και κατέληξα με ένα σχοινί 12 μέτρων και τη βοήθεια της κόρης μου. Στεκόμουν στο σημείο Α, πήγαινε αυτή στο Β μέχρι να τεντώσει το σχοινί, πήγαινα εγώ στη θέση της και αυτή προχωρούσε στο Γ,  κ.ο.κ μέχρι να κάνουμε επακριβώς τη διαδρομή. Την υπολόγιζα 250-300μ, τελικά είναι 260,70, +-1-2%.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε ένα ποδήλατο, κάνε ένα σημάδι στον τροχό και κανε την διαδρομή με τα ποδια.

μέτρα πόσες φορές θα έχει κάνει ολόκληρο κύκλο η ρόδα. Δες πόσο είναι η διαμετρος και κάνε τον πολαπλασιασμο.

Αν δεν μπορείς να βρεις την διάμετρο, μέτρα την απόσταση δέκα ροδιων και κάνε τις πράξεις.

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ.

Τροχός μέτρησης αλλιώς μέσω maps αν βρεις lat/longs στις γωνιές κ μετά να μετρήσεις την απόσταση ή χρήση Strava/fitness app.

Δημοσ.

Να προτείνω ένα χρήσιμο εργαλείο (όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση), το οποίο δουλεύει καλύτερο χωρίς έντονο φως.

https://www.skroutz.cy/c/2288/Metrites-Apostaseon.html?lang=el

Το Lidl βγάζει το δικό του κατά διαστήματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, csontheline είπε

Να προτείνω ένα χρήσιμο εργαλείο (όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση), το οποίο δουλεύει καλύτερο χωρίς έντονο φως.

https://www.skroutz.cy/c/2288/Metrites-Apostaseon.html?lang=el

Το Lidl βγάζει το δικό του κατά διαστήματα.

Έχω τέτοιο. Αλλά το laser πρέπει να χτυπήσει σε κάποιο τοίχο ή εμπόδιο για να μετρήσει την απόσταση. Σε δρόμο που είναι όλο ευθεία που θα χτυπήσει για να μετρήσει; Επίσης αυτά συνήθως έχουν μικρή εμβέλεια, ένα που έχω εγώ μάρκας Bosch κιόλας που βγάζει καλά, μετράει μέχρι 30 μέτρα.

Δημοσ.
10 minutes ago, gokuthelegend said:

Έχω τέτοιο. Αλλά το laser πρέπει να χτυπήσει σε κάποιο τοίχο ή εμπόδιο για να μετρήσει την απόσταση. Σε δρόμο που είναι όλο ευθεία που θα χτυπήσει για να μετρήσει; Επίσης αυτά συνήθως έχουν μικρή εμβέλεια, ένα που έχω εγώ μάρκας Bosch κιόλας που βγάζει καλά, μετράει μέχρι 30 μέτρα.

Παίρνει 2 χαρτόνια, στερεώνει το ένα στην μία άκρη και στοχεύει το άλλο. Καταγράφει. Βγάζει το 1ο χαρτόνι, το πάει μετά το 2ο και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, το laser πάντα θα έχει σωστά σημεία αναφοράς και θα χάσει μόνο τα πάχη των χαρτονιών Χ τις φορές που θα στοχεύσει.

Στον σπάγγο και στην μετροταινία, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι είναι όσο το δυνατόν τεντωμένος/η, αλλιώς θα μετράει και τις καμπύλες.

Όμως, γιατί θέλει να μετρήσει ο OP; Θέλει ακρίβεια εκατοστών για κτηματολογικούς λόγους ή απλά να ξέρει ότι με 5 γύρους έχει ολοκληρώσει την καθημερινή του άσκηση;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, csontheline είπε

Παίρνει 2 χαρτόνια, στερεώνει το ένα στην μία άκρη και στοχεύει το άλλο. Καταγράφει. Βγάζει το 1ο χαρτόνι, το πάει μετά το 2ο και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, το laser πάντα θα έχει σωστά σημεία αναφοράς και θα χάσει μόνο τα πάχη των χαρτονιών Χ τις φορές που θα στοχεύσει.

Στον σπάγγο και στην μετροταινία, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι είναι όσο το δυνατόν τεντωμένος/η, αλλιώς θα μετράει και τις καμπύλες.

Όμως, γιατί θέλει να μετρήσει ο OP; Θέλει ακρίβεια εκατοστών για κτηματολογικούς λόγους ή απλά να ξέρει ότι με 5 γύρους έχει ολοκληρώσει την καθημερινή του άσκηση;

Τρέχω 10χλμ και θέλω να ξέρω σε πόσους γύρους εχω κάνει τα 10χλμ. Δεν μπορεί να γίνει μέτρηση με εφαρμογή που χρησιμοποιεί gps για τους λόγους που ανέφερα και σε προηγούμενα μνμ. 

Οπότε, τώρα ξέρω ότι σε 39 γύρους έχω κάνει τα 10χλμ που έχω θέσει σαν στόχο (για την ακρίβεια, 10.160 αλλά δεν πάω για πρωτάθλημα για να με νοιάζει αυτή η απόκλιση :) ). 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Τρέχω 10χλμ και θέλω να ξέρω σε πόσους γύρους εχω κάνει τα 10χλμ. Δεν μπορεί να γίνει μέτρηση με εφαρμογή που χρησιμοποιεί gps για τους λόγους που ανέφερα και σε προηγούμενα μνμ. 

Οπότε, τώρα ξέρω ότι σε 39 γύρους έχω κάνει τα 10χλμ που έχω θέσει σαν στόχο (για την ακρίβεια, 10.160 αλλά δεν πάω για πρωτάθλημα για να με νοιάζει αυτή η απόκλιση :) ). 

Θα ζαλιστείς γύρω γύρω.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...